Translate

maandag 23 februari 2015

Vrouw doodt zichzelf bij omdoen pistool-bh

Christina Bond (55) schoot zichzelf in haar oog toen ze haar pistool in haar bh-holster deed. © Facebook Christina Bond.


Bodybuildster Christina Bond (55) uit de Amerikaanse stad St. Joseph heeft zichzelf onlangs per ongeluk in haar oog geschoten toen ze een revolver in de holster van haar pistool-bh wilde doen. Ze werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar ze overleed, meldt deKalamazoo Gazette. Wapen-bh's zijn steeds populairder bij Amerikaanse vrouwen.

,,Ze had moeite met het aandoen van haar bh-holster, hij zat niet zoals ze wilde'', zegt Mark Clapp van de politie in St. Joseph. ,,Ze keek naar beneden en liet het wapen per ongeluk afgaan.''

Bond had twee zoons en zes kleinkinderen, blijkt uit haar overlijdensbericht. Ze laat ook een verloofde achter. Na haar schooltijd zat ze twee jaar bij de militaire politie van de marine. Daarna werkte ze als boekhoudster en was ze actief in de lokale politiek. Ze was gelovig, actief bij een motorclub en was bodybuildster; in 2013 won ze de Miss Michigan Figure Overall Championship.
'Vrouwen willen opties'
In alle Amerikaanse staten mogen mensen onzichtbaar een vuurwapen dragen als ze een vergunning hebben, schrijft USA Today. Behalve in Columbia.

Hoewel er voor vrouwen ook enkel-, dijbeen- en sokkenholsters zijn, is de populariteit van bh-pistoolhouders de afgelopen jaren gestegen.

,,Het is een natuurlijke plaats om een revolver te bewaren, afhankelijk van het formaat van het wapen en van de 'wapens' van de vrouw'', grapt Carrie Lightfoot, doelend op de cupmaat van vrouwen. Ze is eigenares van The Well Armed Woman, een voorlichtingsbedrijf over wapens voor dames.

Het merendeel van de vrouwen draagt haar wapen in een band om haar middel of in de handtas, zegt ze. Dat laatste is gevaarlijk, want kinderen kunnen dan bij het pistool. Dat gebeurde vorig jaar, toen een kleuter zijn moeder doodschoot met haar eigen wapen.

,,Vrouwen hebben opties nodig. De ene dag dragen ze een jurk, de volgende een pak en de dag erna sportkleding'', zegt ze. Vrouwen moeten zich wel laten trainen, denkt Lightfoot. Bij iedere verstopplek hoort een andere manier van trekken van het wapen.


Schieten populair bij vrouwen
In de staten waarvan cijfers bekend zijn, hebben meer mannen dan vrouwen een wapenvergunning. Desalniettemin nam het aantal Amerikaanse vrouwen dat aan schietsport doet tussen 2001 en 2011 toe met ruim 51 procent.

Steeds meer vrouwen geloven ook dat wapens hen kunnen beschermen tegen criminelen. Maar anders dan mannen willen ze ook leren schieten om zich onafhankelijk te voelen.

Met het aantal holsters speciaal voor vrouwen is ook het aantal schietaccessoires voor vrouwen toegenomen. Denk aan roze pistolen en schiethandschoenen met luipaardprint. De meeste vrouwen vinden zulke stereotypisch vrouwelijke spullen overigens helemaal niet leuk.
Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: