Translate

dinsdag 3 februari 2015

Twee bommen gevonden bij luchthaven Caïro

Afbeelding weergeven op Twitter


Op de internationale luchthaven van Caïro zijn vanochtend twee bommen gevonden. De explosieven lagen in de buurt van de aankomsthal en werden ontdekt voordat ze af konden gaan, meldden bronnen binnen het veiligheidsapparaat.

Vanwege de vondst zijn de veiligheidsdiensten op het vliegveld in opperste staat van paraatheid gebracht. De bommen werden gevonden met behulp van elektronische apparatuur en opgeruimd, aldus de bronnen. Er is nog niemand voor gearresteerd.

In het centrum van de Egyptische hoofdstad was dinsdagmorgen een explosie te horen. De oorzaak daarvan is nog onduidelijk. Twee mensen raakten lichtgewond.

Islamitische Staat
Egypte wordt vaker geconfronteerd met aanslagen sinds de islamistische president Mohamed Mursi in de zomer van 2013 door het leger werd afgezet. Recenter hebben militanten op het schiereiland Sinaï zich aangesloten bij terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

De groepering zaaide daar vorige week nog dood en verderf. Bij aanvallen op onder meer politieposten en een hotel kwamen dertig mensen om het leven.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: