Translate

vrijdag 20 februari 2015

Turkse winter treft Syrische vluchtelingen


Een Syrische vluchteling in Istanbul © epa.


Syrische vluchtelingen in Istanbul worden hard getroffen door de zeldzaam zware sneeuwval in de Turkse stad. De ontheemde Syriërs proberen het winterweer onder erbarmelijke omstandigheden uit te zitten in metrostations en tenten. Dat melden Turkse media.

Vooral de vluchtelingen in geïmproviseerde tenten aan de kant van de weg zouden het zwaar hebben. Zij beschikken vaak niet over mogelijkheden hun onderkomen te verwarmen, terwijl de temperatuur tot onder het nulpunt is gezakt. De Syriërs zijn voor voedsel aangewezen op donaties van omwonenden.

Volgens het Turkse persbureau DHA is er in 28 jaar niet zoveel sneeuw gevallen in de metropool, tot wel 70 centimeter in het westelijke deel van de stad. Scholen bleven ook donderdag gesloten. Het verkeer veranderde in een chaos met honderden ongevallen door gladheid. Meteorologen voorspellen dooi in de komende dagen. De sneeuw zorgde ook voor het uitvallen van vluchten en dichte scholen.

De vluchtelingen lijden onder de gevolgen van de kou omdat ze nauwelijks gebruik maken van opvang. Volgens cijfers van de Turkse overheid hebben zeker 1,6 miljoen Syrische vluchtelingen een veilig heenkomen gezocht in Turkije. Slechts 30 procent van die groep heeft onderdak gezocht in vluchtelingenkampen.


Bron

2 opmerkingen:

  1. Na alle ellende werkt de natuur ook niet mee. Alleen deze vluchtelingen weten hoe het voelt om in deze winter in zo'n tentenkamp te zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Straathonden in Turkije overleven strenge winter niet http://forums.hababam.nl/archive/index.php/t-185445-straathonden-in-turkije-overleven-strenge-winter-niet.html

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: