Translate

dinsdag 17 februari 2015

Pro-Russische separatisten: we hebben Debaltseve in handen

Een lanceerwagen van de pro-Russische separatisten in Donetsk © reuters.


De pro-Russische separatisten zeggen dat zij vandaag de strategisch belangrijke stad Debaltseve in het oosten van Oekraïne zijn binnengetrokken. ,,De opmars verloopt zeer snel. We hebben een groot deel van de stad in handen'', zei een woordvoerder tegen het Russische persbureau Interfax.

Onder de militairen van het Oekraïense regeringsleger zouden ,,vele slachtoffers'' zijn gevallen, aldus de zegsman. Om de stad, een belangrijk spoorknooppunt, is dagen gevochten.

De separatisten hadden de militairen in de stad omsingeld. Ondanks het staakt-het-vuren, dat in de nacht van zaterdag op zondag inging, bleven de gevechten voortduren.

Hevige gevechten
De Oekraïense strijdkrachten meldden dat er hevig wordt gestreden om een station van de spoorwegen in Debaltseve. Dat zou nog steeds in handen van het leger zijn. ,,De separatisten hebben hier niets in handen. Zij proberen het station in te nemen, maar er wordt nog steeds gestreden. Ook in de buitenwijken van de stad zijn er nog gevechten'', zei de woordvoerder van het leger in Kiev.

De leider van de zelfverklaarde Volksrepubliek Loehansk, Igor Plotnitski, zei vandaag tegen het Russische persbureau TASS dat zijn strijdkrachten de zware wapens aan het terugtrekken zijn. Dat is in overeenstemming met het akkoord dat vorige week in Minsk werd gesloten.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: