Translate

zaterdag 14 februari 2015

'Plan voor massa-schietpartij in Canadees winkelcentrum'

Archieffoto: Canadese politieagenten © reuters.

De Canadese politie zegt dat verschillende mensen zijn opgepakt die het vuur wilden openen op winkelend publiek in een winkelcentrum in Halifax. De plannen zouden niets met terrorisme te maken hebben gehad.

De politie heeft een 19-jarige Canadese man en een 23-jarige Amerikaanse vrouw gearresteerd. Ze zouden van plan zijn geweest om vandaag naar een winkelcentrum te gaan, daar op mensen te schieten en daarna zelfmoord te plegen. Er is nog een derde verdachte opgepakt. Een vierde verdachte, een 19-jarige man, werd in zijn huis gevonden. Hij zou zichzelf doodgeschoten hebben toen hij doorhad dat de politie zijn woning omsingelde.

Een politieagent zei tegen persbureau AP dat de verdachten elkaar spraken in chatgesprekken en dat ze blijkbaar geobsedeerd waren door dood en moorden. Ze bezaten veel foto's van schietpartijen.

De 23-jarige Amerikaanse werd aangehouden toen ze op het vliegveld Canada binnen kwam. Ze zou vooraf op Twitter aankondigingen hebben gezet van de geplande massamoord.
Bron

1 opmerking:

  1. Het gaat volgens dit draadje niet om terrorisme, maar een plan van vier verdachten die geobsedeerd waren van massamoorden.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: