Translate

woensdag 25 februari 2015

Nieuwe hoofdhuid voor vrouw na dramatisch boorongeluk

Afbeelding weergeven op Twitter

Een 27-jarige vrouw uit Tsjechië die onlangs door een ongeluk met een boor het vel van haar oogleden, voorhoofd en schedel verloor, heeft dankzij plastisch chirurgen een nieuwe hoofdhuid gekregen. De artsen gebruikten huid van haar armen en benen. Petra Novotna, moeder van vier kinderen, kan inmiddels weer lachen.

Het haar van Novotna zat in een paardenstaart, toen het verstrikt raakte in de elektrische boor die ze gebruikte. Haar hoofd sloeg voorover en haar hoofdhuid werd losgetrokken vanaf de bovenkant van haar neus tot aan haar achterhoofd. Novotna, een vrijwillige brandweervrouw, herinnert zich het ongeluk nog precies. ,,Ik rende weg en toen zag ik dat mijn hoofdhuid niet meer vast zat, maar naast me lag'', zegt ze tegen Central European News.

Artsen konden het hoopje vel niet meer vastmaken en besloten huid van Novotna's armen en benen te gebruiken. Ze lag negen uur op de operatietafel. Chirurg Andrej Sukop is tevreden over het resultaat. ,,De operatie ging zo goed dat verschillende andere ziekenhuizen al hebben gevraagd naar details over onze werkwijze'', zegt hij. Novotna kan niet wachten om naar huis te gaan.

Bron.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: