Translate

dinsdag 3 februari 2015

Monopoly viert verjaardag en stopt echt geld in de doos

Medewerkers van Hasbro vulden de tachtig dozen half januari met echt geld © afp.


Het bedrijf achter het wereldberoemde Monopoly komt voor de 80ste verjaardag van het spel met een speciale actie. De Franse afdeling van spellengigant Hasbro heeft een unieke campagne bedacht waarin het speelgoedgeld wordt vervangen door echte biljetten. Dit bevestigen diverse media en het bedrijf zelf..

De jubileumactie van het vaak tijdrovende spel wordt uitgegeven in 30.000 dozen verdeeld over verschillende edities, zoals de klassieke, de junior, de elektrische, de empire en de originele vintage-editie uit 1935. Tachtig dozen hiervan (verwijzend naar de 80ste verjaardag van Monopoly) zijn in plaats van speelgoedgeld voorzien van echt geld. Het is voor gelukzoekers dus speuren naar een 'gouden' speld in een hooiberg.

Uniek
Florence Gaillard, manager van de Franse afdeling van Hasbro, vertelt tegen de Britse krant The Guardiandat het idee eigenlijk werd opgeworpen door fervente spelers. ,,We wilden iets unieks doen met het 80-jarig jubileum van het spel. We vroegen de liefhebbers wat nou een leuke actie zou zijn, waarop zij ons vertelden dat ze echt geld in de dozen wilden vinden.''

Hasbro willigt de wens van zijn klanten in; op de Franse Facebookpagina zegt de firma een verrassing in petto te hebben voor zijn fans. In 69 dozen zal 250 euro, verdeeld over vijf biljetten van 10 euro en tien van 20 euro, te vinden zijn. In tien dozen zitten vijf biljetten van 20 euro, twee van 50 euro en één van 100 euro wat een totale inhoud geeft van 300 euro.

Willy Wonka-taferelen
De campagne doet een beetje denken aan die van Willy Wonka, de directeur van een beroemde chocoladefabriek uit het boek van de Engelse schrijver Roald Dahl. Hoofdpersoon Sjakie vindt één van de vijf gouden wikkels verstopt tussen duizenden chocoladerepen, die een rondleiding verschaffen in de toonaangevende fabriek.

De 'gouden wikkel' van Monopoly zit in de doos die in totaal met 20.580 euro is gevuld. De bofkont die deze doos nietsvermoedend koopt, kan met familie en vrienden het spel spelen met 41 biljetten van 500 euro en één biljet van 50 euro, 20 euro en 10 euro. Hasbro heeft in het Frans de spelregels van de actie online gezet.

De biljetten moesten zo discreet mogelijk opgehaald en verwerkt wordenFlorence Gaillard, manager Hasbro Frankrijk


Geheime missie
Hasbro heeft inmiddels alle tachtig dozen gevuld met het kapitaal. In het Franse Creutzwald werd in januari het laatste spel voorzien van echt geld. Het hele proces moest strikt geheim blijven. Vanaf Creutzwald worden Monopolydozen door heel Frankrijk vervoerd.

Het echte geld in de dozen doen bleek nog een hele klus. Zo moest er zelfs een opzichter aan te pas komen om het geld na te tellen. ,,De biljetten moesten zo discreet mogelijk opgehaald en verwerkt worden,'' aldus Gaillard.

70 uur
Monopoly wordt in 111 landen en 43 talen uitgegeven. Het spel staat er om bekend dat zelfs een snelle poging tot vermaak louter twee uur kan beslaan. Het langste potje ooit gespeeld was uiteindelijk na 70 aaneengesloten dagen beslecht, aldus de website van Hasbro. Met echt geld wordt zo'n partijtje wel wat leuker, maar de kans dat je er een echt huis op de Kalverstraat mee kunt kopen, is helaas erg klein.

© Imageselect.Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: