Translate

zaterdag 7 februari 2015

Merkel en Hollande bereiken geen akkoord met Poetin


’Visie Russen over situatie Oekraïne verschilt aanzienlijk’

© reuters.


Het bezoek van de Duitse bondskanselier Angela Merkel en president François Hollande van Frankrijk aan de Russische president Vladimir Poetin is vanavond beëindigd zonder akkoord.

De leiders hebben in het Kremlin in Moskou meer dan vijf uur lang gepraat over de situatie in Oekraïne. Een woordvoerder van het Kremlin noemde de gesprekken inhoudelijk en constructief. Zondag wordt er telefonisch verder gesproken. Ook de Oekraïense president Petro Porosjenko zal dan meepraten.

Doel van het gesprek is dat er een gezamenlijk document met afspraken komt, waarmee een staakt-het-vuren verwezenlijkt kan worden, zoals is afgesproken in het nooit uitgevoerde Minsk-akkoord.

Visie verschilt aanzienlijk
Volgens een zegsman van de Duitse regering is dat document gebaseerd op de plannen van Merkel en Hollande, aangevuld met ideeën van Poetin en Porosjenko. Volgens de woordvoerder verschilt Poetins visie nog aanzienlijk van die van Merkel en Hollande.

Bij het overleg waren volgens de woordvoerder van Poetin geen anderen aanwezig. De Franse minister van Buitenlandse zaken, Laurent Fabius, die met Hollande naar Moskou reisde, nam niet deel aan de besprekingen.

In de afgelopen weken is het geweld in Oost-Oekraïne toegenomen. Tientallen burgers zijn het slachtoffer geworden van de gevechten tussen het Oekraïense leger en pro-Russische separatisten.
Bron
Lees ook: Merkel: resultaat vredesinitiatief nog open
Lees ook: Vredesplan voor Oekräine hangt aan zijden draad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: