Translate

donderdag 19 februari 2015

Koprollende soldaten en 'bosjesmannen' in nieuwe IS-video

De soldaten moeten onder meer een tegel kapotslaan op hun hoofd. © YouTube.


Islamitische Staat (IS) heeft mogelijk een nieuwe trainingsvideo online gezet waarin soldaten koprollen maken en verkleed als bosjes rondsluipen. Of de video echt afkomstig is van IS, is volgens Daily Mail nog onduidelijk.

De video is op dezelfde professionele manier gemonteerd zoals andere IS-video's. Ook de muziek onder de video lijkt zorgvuldig gekozen en creëert het bekende dramatische effect. Maar waar eerdere video's sinister zijn te noemen, oogt deze ietwat knullig.

De soldaten moeten via een touw van een gebouw naar beneden abseilen, verkleed als groen bosje 'sluipen', en iets wat lijkt op een tegel kapotslaan op hun hoofd. Ook moeten ze via een koprol een groot wapen van de grond rapen, maar het lijkt erop dat eropaf rennen en oppakken toch sneller is.

Andere trainingskampen
De terreurorganisatie verspreidt regelmatig video's van hun trainingen. In een van de eerdere video's wordt jonge jongens geleerd hoe ze een wapen moeten gebruiken. Sommige jongens zijn nog maar vijf jaar oud. In een andere video uit oktober worden meer dan 100 soldaten gedrild in een trainingskamp in Noord-Irak. In de trainingsvideo worden de soldaten in hun maag getrapt en beschoten terwijl ze over de grond kruipen.

De video volgt na 15 bombardementen op IS-troepen in Irak en Syrië. De Combined Joint Task Force meldt dat vijf van de bombardementen rond Kobani waren, dichtbij de Syrische grens met Turkije. Alle aanvallen waren gericht op belangrijke punten van IS, zoals auto's, een wapenopslag en andere gebouwen van belang voor de terreurorganisatie.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: