Translate

donderdag 5 februari 2015

Koning Jordanië verklaart oorlog aan Islamitische Staat

Jordaniërs uiten hun steun voor het lands strijd tegen het terrorisme. © ap.


De Jordaanse koning Abdullah heeft vandaag ,,een meedogenloze oorlog'' tegen Islamitische Staat (IS) afgekondigd. ,,We voeren deze oorlog om ons geloof, onze waarden en menselijke beginselen te verdedigen. De oorlog zal meedogenloos zijn en we zullen hen treffen op hun eigen terrein'', zei de vorst volgens de staatsomroep.

Gisteren verspreidden de soennitische extremisten van IS een video waarop te zien is dat een gevangen Jordaanse luchtmachtpiloot levend wordt verbrand.

In Jordanië zijn vandaag twee ter dood veroordeelde jihadisten geëxecuteerd in een reactie op de moord op de Jordaanse vlieger Moaz al-Kasasbeh die in december neerstortte in Syrië. Jordanië grenst aan Syrië, waar IS grote delen van het noorden en oosten beheerst.

Het meest vooraanstaande religieuze instituut van de soennieten, de universiteit al-Azhar in Caïro, heeft vandaag in woedende bewoordingen gereageerd op de moord op al-Kasasbeh. Het instituut riep op de daders om te brengen zoals zij hun slachtoffers vermoorden.
Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: