Translate

zondag 8 februari 2015

Greenspan: Griekenland uiteindelijk uit euro

Alan Greenspan © afp.


Voormalig voorzitter Alan Greenspan van de Amerikaanse Federal Reserve denkt dat Griekenland uiteindelijk uit de eurozone zal stappen. Dat zei hij vandaag in een interview met de Britse publieke omroep BBC.

Greenspan, die van 1987 tot 2006 de hoogste baas was van de Amerikaanse koepel van centrale banken, ziet geen andere oplossing die voordelig is voor Griekenland of voor de overige eurolanden. ,,Het is een kwestie van tijd voordat iedereen inziet dat uit elkaar gaan de beste strategie is'', zei hij.

De Grieken kozen bij de parlementsverkiezingen eind januari een andere politieke koers. De nieuwe regering wil opnieuw onderhandelen over de voorwaarden voor het Europese steunprogramma waarmee het land de afgelopen jaren financieel op de been heeft gehouden. Dat heeft tot spanningen geleid met de overige eurolanden.

Greenspan zei dat de onderlinge spanningen tussen de negentien eurolanden alleen maar hoger zullen oplopen als koste wat kost geprobeerd wordt de muntunie bijeen te houden. Hij waarschuwde dat het risico nog altijd bestaat dat na Griekenland nog meer Zuid-Europese landen de euro noodgedwongen zullen moeten opgeven.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: