Translate

zondag 22 februari 2015

'Geen concrete plannen voor aanslag op westerse winkelcentra'

Jeh Johnson. © ap.


Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid heeft geen aanwijzingen dat er concrete plannen zijn voor aanslagen op westerse winkelcentra. Dat liet een woordvoerder weten in reactie op uitspraken van de minister eerder op die dag. De minister reageerde toen op een video van terreurgroep al-Shabaab.

Jeh Johnson, minister van Binnenlandse Veiligheid, had zondagochtend gewaarschuwd voor een aanslag in één van de meest bezochte winkelcentra ter wereld. Wie de Mall of America in Minnesota, Minneapolis, bezoekt, moet bijzonder voorzichtig zijn, zei Johnson in meerdere talkshows op de Amerikaasen televisie.

Dreigende video
De Somalische terreurgroep al-Shabaab had zaterdag een video vrijgegeven waarin wordt opgeroepen tot aanslagen in de Mall of America en andere westerse winkelcentra. De echtheid van de video is nog niet bevestigd, maar Johnson zei de dreigementen serieus te nemen. Hij benadrukte echter ook dat concrete dreigingen ontbreken en er geen reden is om de shoppingmall niet te bezoeken.

In Minnesota woont een aanzienlijke groep Somalische Amerikanen. Er bestaat nog altijd angst dat er binnen die gemeenschap mensen radicaliseren.

Volgens openbaar aanklagers hebben sinds 2007 tientallen inwoners van de agglomeratie Minneapolis/Saint Paul zich aangesloten (of een poging daartoe gedaan) bij de terreurorganisaties Islamitische Staat of al-Shabaab.
Bron

2 opmerkingen:

  1. Wachten op concrete aanwijzingen kan fataal zijn. Altijd rekening houden met de mogelijkheid dat het dreigement serieus is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Of je tegen kunt houden echt niet. Als die lui het echt willen dan lukt ze het ook en dan heft extra bewaking gewoon geen zin.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: