Translate

dinsdag 10 februari 2015

'Duizenden soldaten Jordanië bij grens Irak'


Amerikaanse gezant: binnenkort grondoffensief tegen IS

De Jordaanse generaal Mansour al-Jbour zei vorige week dat Jordanië vastbesloten is om IS van de aardbodem te vegen © reuters.


Jordanië heeft duizenden militairen naar de grens met Irak overgebracht. Dat heeft een Jordaanse regeringsbron dinsdag aan de Amerikaanse nieuwszender ABC laten weten.


Volgens de bron zijn de grondtroepen uit defensieve overwegingen naar de grens met Irak verplaatst. Hij zei dat de militairen voorlopig aan de Jordaanse kant van de grens blijven. Zonder toestemming van de Iraakse regering steken ze de grens niet over, aldus de bron. Maar volgens de speciale Amerikaanse gezant voor de strijd tegen Islamitische Staat (IS), generaal buiten dienst John Allen, begint er binnen enkele dagen een grondoffensief tegen IS in Irak. Allen zei dat het Iraakse leger het grondoffensief zal leiden. De door de Amerikanen geleide internationale coalitie, waarvan ook Nederland deel uitmaakt, zal volgens Allen assistentie verlenen.

Begin deze week liet de Jordaanse luchtmacht weten dat ze bijna zestig bombardementen had uitgevoerd op doelen van IS in het noordoosten van Syrië. Jordanië voerde de bombardementen op IS fors op als reactie op de gruwelijke moord op een Jordaanse piloot. Generaal Mansour al-Jbour heeft gezegd dat Jordanië vastbesloten is IS ,,van de aardbodem te vegen''.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: