Translate

woensdag 4 februari 2015

Dreigbrief IS bij Belgische krant Het Laatste Nieuws

© AD.


De Belgische krant Het Laatste Nieuws (HLN) heeft een dreigbrief ontvangen die van Islamitische Staat afkomstig zou zijn. Daarin wordt gedreigd met aanslagen in België op westerse feestdagen. ,,Wat in Frankrijk is gebeurd, zich zal herhalen in België."

Volgens de krant neemt justitie in België de dreiging serieus. De brief is door justitie in beslag genomen en wordt door de politie onderzocht.

De getypte brief bereikte de redactie van Het Laatste Nieuws via de post. Hij is in het Frans opgesteld en volgens specialisten getuigt hij van 'een zekere IS-logica'.

Bomauto's
De schrijver richt zich tot burgemeester van Antwerpen Bart De Wever en koning Filip. Er wordt ook verwezen naar een video die vorige week dinsdag via sites door IS werd verspreid en waarin de VS, Frankrijk en België worden bedreigd.

De briefschrijver kondigt aan dat wat in Frankrijk is gebeurd, zich zal herhalen in België. Er zouden bomauto's worden gebruikt in grote steden in het land, maar ook op het platteland. ,,Vanuit België zal IS Europa veroveren", zo staat in de brief. ,,Want jullie voeren een proces tegen Sharia4Belgium en houden meerdere van onze broeders gevangen."
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: