Translate

donderdag 19 februari 2015

China laat zien dat toeristen in hun land ook geen lieverdjes zijn

Overnachten op de Chinese muur is verboden, toch spreiden toeristen daar hun slaapzak. © Privéfoto.


Tientallen Chinese staatsmedia hebben vandaag hun pijlen gericht op buitenlandse toeristen die zich misdragen.

De autoriteiten hebben Chinezen meermaals opgeroepen zich te gedragen als ze in het buitenland zijn. Met de campagne willen de media aantonen dat niet alleen de Chinese toerist soms een loopje neemt met lokale manieren en regels.

De krant People's Daily pakte uit met een fotoserie. Op een van de foto's is een toerist te zien die tegen de Chinese Muur plast. Een andere foto toont buitenlanders die hun afval op straat gooien. Op een derde foto zijn badende toeristen te zien, terwijl op een bord aan de oever staat dat zwemmen verboden is.

In China is een publiek debat ontstaan over het gedrag van Chinezen in het buitenland. Dat debat werd in 2013 aangezwengeld, toen een Chinese veertienjarige een tempel in Egypte beschadigde. Hij had de tekst 'Ding Jinhao was hier' gekerfd in een bouwsteen van de tempel.

Bron

1 opmerking:

  1. Nederlanders vallen in het buitenland op door hun gedrag, althans bepaalde groepen Nederlanders en dat geldt ook voor andere nationaliteiten. In het buitenland kan men raden waar je vandaan komt. Kijk maar naar de voetbalsupporters. Zo krijgen alle toeristen uit een bepaald land een negatieve stempel opgedrukt.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: