Translate

dinsdag 17 februari 2015

Brit probeerde gif ricine te kopen

Een 31-jarige Brit is dinsdag aangeklaagd omdat hij heeft geprobeerd het chemische wapen ricine te kopen. Mohammed Ammer Ali uit Liverpool probeerde begin dit jaar 500 milligram in zijn bezit te krijgen. Om een volwassen mens te doden is nog geen 2 milligram van het dodelijke middel nodig.

De man werd opgepakt nadat de antiterreureenheid op vijf plaatsen huiszoekingen had gedaan in de regio rond Liverpool, meldt The Guardian.

Volgens de politie is het niet duidelijk wat de man van plan was met de ricine. ,,Op dit moment hebben agenten nog geen plan of dreiging van een aanslag gevonden'', aldus een verklaring.

Het bekendste incident met ricine was de moord op de Bulgaarse dissident Georgi Markov. Hij werd in 1978 bij een bushalte in Londen beschoten met het middel vanuit een omgebouwde paraplu, vermoedelijk door een agent van de Bulgaarse geheime dienst.
Bron

1 opmerking:

  1. " Volgens de politie is het niet duidelijk wat de man van plan was met de ricine". Ik zou zeggen: Hallo wakker worden. Je hebt geen bewijs of plan meer nodig.En zeker niet als er mensenlevens op het spel staan.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: