Translate

donderdag 26 februari 2015

'Bombardement op IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi'


Abu Bakr al Baghdadi (inzet) © AFP | Beeldbewerking AD.

Zeker zeventien IS-strijders en negen burgers zijn vannacht gedood bij een bombardement op het Iraakse grensstadje al-Qaim. Arabische media meldden dat de zelfbenoemd kalief en leider van IS, Abu Bakr al-Baghdadi, ook bekend als 'de onzichtbare sjeik', ook aanwezig was in de gebombardeerde doelen.

De berichten zijn onbevestigd en laten bovendien in het midden of de IS-leider gewond of gedood zou zijn. Uit andere onbevestigde berichten blijkt bovendien dat hij uren eerder al uit het gebied zou zijn vertrokken.

Door het bombardement zijn ook nog eens 29 militanten van IS gewond geraakt, meldde een bron in het ziekenhuis van het stadje nabij de grens met Syrië.

De bommen werden gegooid door de internationale coalitie, onder leiding van de Verenigde Staten. Ook Nederland neemt deel aan die missies, zij het alleen boven Iraaks grondgebied.

De onzichtbare sjeik
Abu Bakr al-Baghdadi wordt gezien als de leider van IS, en is ook bekend onder de bijnamen 'de onzichtbare sjeik' en de 'nieuwe Osama Bin Laden'.

Vorig jaar juni riep de soennitische terreurbeweging IS een kalifaat uit. Dat lieten ze weten in een audioboodschap. Een kalifaat is een grensoverschrijdende islamitische staat. Abu Bakr al-Baghdadi werd uitgeroepen tot kalief, de leider van het kalifaat.

De beweging roept alle jihadisten ter wereld op om zich bij hen aan te sluiten.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: