Translate

dinsdag 24 februari 2015

Politie Parijs opgeschrikt door mysterieuze drones

Militairen bij de Eiffeltoren na de aanslag op Charlie Hebdo © anp.


Zeker vijf onbekende drones hebben in de afgelopen nacht boven Parijs gevlogen. Ze zijn onder meer gesignaleerd in de buurt van de Amerikaanse ambassade, het Louvre en de Eiffeltoren. Mogelijk gaat het om een gecoördineerde actie. De Franse politie staat voorlopig voor een raadsel.

Het eerste vliegende apparaat werd rond middernacht gespot boven de ambassade van de Amerikanen. In de uren daarna werden nog vier andere gezien. De opgetrommelde politie trachtte de drones te volgen en hun bestuurders te vinden, maar dat lukte niet.

Een politiebron meldde aan persbureau AFP dat er wel vaker drones boven de Franse hoofdstad vliegen, maar dat er nog nooit zoveel in één nacht zijn gezien. Mogelijk gaat het om een gecoördineerde actie. Het onderzoek loopt nog.

Parijs en Frankrijk staan sinds de aanslag op Charlie Hebdo en andere incidenten onder hoogspanning. Veiligheidsmaatregelen zijn aangescherpt.

Niet de eerste keer
In de laatste maanden zijn er in Frankrijk ook raadselachtige drones gespot boven onder meer kerncentrales, militaire installaties en het presidentiële paleis. Bijvoorbeeld in de nacht van 28-29 januari. Volgens AFP vlogen er toen drones in de buurt van de haven van Brest, waar vier nucleaire onderzeeërs lagen.

Soms vlogen er ongeveer gelijktijdig drones boven dit soort locaties, op enkele honderden kilometers van elkaar. Ook dit gegeven zou kunnen duiden op gecoördineerde acties.

Volgens de autoriteiten vormen de drones tot dusver geen bedreigingen, maar de regering heeft wetenschappers wel opdracht gegeven een manier te vinden om de 'vliegtuigjes' tegen te werken.
1 opmerking:

  1. Merkwaardig. Daar kan maar een man achter zitten. Het zou me niet verbazen dat er plotseling en onverwachts een grote oorlog uitbreekt, want niemand verwacht dat Putin instaat zal zijn om meerdere landen tegelijk in te vallen. Ze zijn bezig alles in kaart te brengen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: