Translate

maandag 9 februari 2015

Bijna 20.000 gedroogde zeepaardjes onderschept

De douane op de luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs heeft vorige week 18.688 gedroogde zeepaardjes in beslag genomen. De dieren kwamen van het eiland Madagaskar en zouden naar Hongkong worden vervoerd, zo meldde de krant Le Figaro vandaag. De waarde van de dieren wordt op ongeveer 200.000 euro geschat.

Zeepaardjes staan op de lijst van bedreigde diersoorten. Het is de tweede vangst van gedroogde zeepaardjes dit jaar. In januari werden er 112 aangetroffen in de bagage van een stel dat van de Chinese stad Shanghai onderweg was naar Spanje. Het paar zei dat de dieren zouden worden gebruikt om er bouillon voor baby's van te trekken. De dieren werden in beslag genomen en de twee Chinezen kregen een forse boete.

In 2005 werden op de luchthaven bij Parijs 35.000 gedroogde zeepaardjes in beslag genomen. Die zaten in negen plastic zakken en waren afkomstig uit de Guinese hoofdstad Conakry. De bestemming was de Chinese provincie Fujian.

1 opmerking:

  1. Iemand die zulke dieren uit winstbejag dood mag wel een zwaardere straf krijgen dan alleen maar een geldboete,want een geldboete zal ze er niet van weerhouden er mee te stoppen. Het geld is bij een volgende geslaagde transport zo terug verdiend.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: