Translate

zaterdag 28 februari 2015

Als baby ontvoerd meisje na zeventien jaar teruggevonden

View image on Twitter
 @DailyMirrorEen gezin uit Zuid-Afrika is na zeventien jaar eindelijk herenigd met hun verdwenen dochter. Het meisje, dat als baby uit het ziekenhuis ontvoerd werd, bleek al die tijd slechts enkele kilometers verderop te wonen. Ze werd pas herkend nadat haar biologische zus naar dezelfde school ging en met het meisje bevriend raakte.


Zephany Nurse was pas drie dagen oud toen ze in april 1997 uit het ziekenhuis werd ontvoerd terwijl haar moeder lag te slapen. De intussen 17 jaar oude tiener werd als enig kind opgevoed door haar ontvoerster en haar man. Hoewel ze niet ver van haar echte ouders opgroeide, leerde ze nooit haar familie of naam kennen. De naam die ze van haar ontvoerders meekreeg, wordt geheim gehouden aangezien ze nog minderjarig is.

Haar biologische ouders, Celeste en Morné Nurse, hadden geen enkel idee wat er gebeurd was met Zephany - tot hun jongere dochter, Cassidy (14) vorige maand van school veranderde en bevriend raakte met het oudere meisje. Zephany zit in het laatste jaar van het middelbaar, maar via klasgenoten en leraren - die al snel een opvallende gelijkenis zagen tussen de twee - leerden ze elkaar kennen.

Spontane klik
Het klikte meteen tussen de zussen: "Er was gewoon een ongelooflijke band", vertelde de biologische tante van de meisjes aan een lokale radiozender. Het duurde dan ook niet lang voor Cassidy haar vriendin thuis uitnodigde, waarna de ouders zelf de gelijkenis zagen en de politie contacteerden.

Na DNA-testen werd bevestigd wat iedereen intussen vermoedde en hoopte - de meisjes waren wel degelijk zussen en Celeste en Morné Nurse hadden Zephany gevonden. Een 50-jarige vrouw werd gearresteerd voor kidnapping, aldus luitenant André Trout van de politie.

Altijd blijven hopen
Bijna 18 jaar geleden werd de biologische moeder naar eigen zeggen wakker in het ziekenhuis toen ze een verpleegster naast haar bed zag zitten. Haar baby'tje lag nog te slapen, vertelde ze in 2011 aan de krant Cape Times. Ze dommelde terug in, uitgeput van de keizersnede. "Toen ik wakker werd, vertelde een verpleegster me dat mijn kind verdwenen was. Je kan je niet voorstellen hoe dat voelt/"

De ouders van het meisje kregen nog drie andere kinderen, maar gaven de zoektocht naar hun oudste dochter nooit op en bleven hopen. Ze vierden zelfs elk jaar haar verjaardag met een klein feestje en taart.

Zephany blijft tot haar achttiende verjaardag in april bij Jeugdzorg, maar zodra ze bij haar echte ouders komt wonen, wil het gezin Nurse voor het eerst samen haar verjaardag vieren.Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: