Translate

maandag 9 februari 2015

Agent in VS leert Nederlands voor hond

Politieagent Thomas Clark hond Dash © Twitter.


,,Zieten, zzzoek, loos, rekts." De Amerikaanse agent Thomas Clark doet zijn uiterste best om de Nederlandse commando's uit te spreken, waarmee hij de Nederlandse politiehond Dash aan het werk zet. Maar of het helpt?

Het lijkt effect te hebben, zo blijkt als hij tijdens het telefoongesprek het woord 'blaffen' uitspreekt. Naast hem klinkt meteen het geblaf van de Duitse herder.

Dash is een in Nederland opgeleide politiehond, die aan de slag gaat in Amherst, in de Amerikaanse staat Massachusetts. Voor de eerste speurhond op dit bureau werd deze week een heuse persconferentie gegeven. Zijn trotse baasje Clark heeft een lijst met Nederlandse woorden uit zijn hoofd moeten leren.

Mooi leven
Over een week mag Dash op boevenjacht. Dash krijgt een mooi leven, zegt Guus Streng van de Nederlandse Bond voor de Diensthond. ,,Politiehonden hebben daar bijna dezelfde status als politiemannen.''
Bron

1 opmerking:

  1. ,,Zieten, zzzoek, loos, rekts." Mischien moet hij de hond ook een beetje Amerikaans leren. Dan raakt hij de weg niet onderweg kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: