Translate

vrijdag 6 februari 2015

12 jaar cel voor Britse jihadist die dood in scène zette

IS maakte de dood van de jihadist bekend in een tweet © Videostill.


Een Britse jihadist die zijn eigen dood fakete om daarna stiekem naar huis te kunnen gaan, is veroordeeld tot 12 jaar cel.De 27-jarige Imran Khawaja vertrok vorig jaar naar Syrië om in een kamp te trainen tot terrorist. Een half jaar later organiseerde hij zijn terugkeer naar Engeland, vermoedelijk om daar mensen te ronselen voor de strijd in Syrië en Irak, en om geld in te zamelen. IS probeerde zijn terugkeer makkelijker te maken door op Twitter te vermelden dat hij was overleden.

Ferry
De Britse politie wist hem uiteindelijk in Dover te arresteren. Hij bevond zich met een neef in een auto op de ferry. De politie was er eerder al achter gekomen dat Khawaja zich Abu Daigham noemde. Zijn paspoortnaam deed de alarmbellen afgaan.

Rayat al-Tawheed
Tijden de rechtszaak bekende Khawaja schuld aan vier terreuraanklachten die hij in Syrië heeft begaan. Hij werd onder andere veroordeeld omdat hij had zich aangesloten bij de militante groepering Rayat al-Tawheed.

Daarnaast is hij veroordeeld voor onder meer wapentraining en bezit van goederen die zijn bedoeld voor aanslagen. De straffen die hij daarvoor kreeg opgelegd, mag hij gelijktijdig uitzitten.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: