Translate

woensdag 28 januari 2015

Vuilniszak reclamebureau legt treinverkeer uren plat


NS: zeker in deze tijden zijn mensen extra alert

© Twitter.
 

Het pakketje dat vanmorgen voor ophef zorgde op station Leiden Centraal blijkt een actie van een reclamebureau. In de vuilniszak, die met tape aan een pilaar was vastgemaakt, zat een camera met wat randapparatuur. Het bedrijf had daarover afspraken gemaakt met de NS, maar dat was vanochtend niet bekend bij de juiste afdeling.


De NS wil niet kwijt om welk bureau het gaat. ,,De onderste steen moet eerst boven. We zijn op dit moment met ze in gesprek. We willen echt van ze weten hoe dit heeft kunnen gebeuren", zegt een woordvoerster van de NS. ,,Voor zover ik weet is deze actie niet met ons gecoördineerd."

Het is niet bekend of de NS eventuele geleden schade gaat verhalen op het bureau. ,,Daar is het nog veel te vroeg voor." De NS begrijpt de commotie die ontstond. ,,Zeker in deze tijden zijn mensen extra alert op verdachte zaken. En veiligheid gaat voor", zegt de woordvoerster.

Het treinverkeer werd om half 9 stilgelegd. Reizigers moesten het station verlaten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht met een robot de inhoud van de vuilniszak. Na het middaguur werd het sein veilig gegeven. Er werden geen explosieven aangetroffen, de treinen konden weer gaan rijden.

Signalement
De politie was uren op zoek naar de man die de vuilniszak met camera en randapparatuur had opgehangen. Zijn signalement werd verspreid, het merk van zijn auto bekendgemaakt. Hij is geen verdachte meer. Het hele gebeuren berust vermoedelijk op een misverstand, liet de politie na afloop weten.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: