Translate

donderdag 15 januari 2015

Redder joodse supermarkt Parijs krijgt Franse nationaliteit

De winkelmedewerker verstopte een aantal klanten in een koelcel. © anp.


AANSLAG PARIJS De Malinese winkelmedewerker van de joodse supermarkt die vorige week zes klanten in een koelruimte verborg, krijgt dinsdag de Franse nationaliteit. Dat meldt de zender France Info vandaag.

Toen gijzelnemer Coulibaly schietend de zaak binnenkwam, opende Lassana Bathily de koelcel voor een aantal klanten, onder wie een baby van een maand, om hen in veiligheid te brengen. Hij doofde het licht en deed de koelinstallatie uit. Daarna raadde hij de bezoekers in de ruimte aan om kalm te blijven en zich geen zorgen over hem te maken. ,,Ik ga weg'', zei hij toen hij de deur dicht deed.

Zelf ontsnapte hij via een goederenlift uit de winkel en waarschuwde de politie. Die geloofde hem in eerste instantie niet en hield hem aan. Uiteindelijk bleek de informatie die Bathily over de indeling van de winkel gaf, juist van doorslaggevend belang bij de inval in de winkel.

'Bescheiden verhaal'
Na de bevrijding van de gegijzelden en de dood van de gijzelnemer deed Bathily bescheiden zijn verhaal tegen een tv-zender. Daarop ontstond een handtekeningenactie in Frankrijk om hem te naturaliseren, die werd gesteund door zeker 300.000 mensen.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: