Translate

donderdag 15 januari 2015

Kat Masha redt een in de vrieskou gedumpte baby

Deze baby van drie maanden heeft zijn leven te danken aan de kat Masha. © Twitter/Tony D'Elia.


Masha de langharige tijgerkat is een held. Met haar lichaamswarmte en dikke vacht redde ze een drie maanden oude gedumpte baby van de dood door ijzige kou. Masha kroop in de kartonnen doos waarin het kind was achtergelaten en zette het op een luidkeels en onophoudelijk miauwen. Tot een buurtbewoonster de kat hoorde en de baby ontdekte.

De 68-jarige Irina Lavrova woont in de buurt in de Russische stad Obinsk waar de kleine jongen bij het vuilnis was gezet. Toen de vrouw haar vuilzak buiten zette, hoorde ze de kat onbedaarlijk miauwen. Ze ging kijken wat er loos was en kon haar ogen niet geloven: naast de kat lag ook een baby in de doos.

Moederinstinct
,,Masha is een buurtkat. Iedereen zorgt om de beurt voor haar'', verklaart de vrouw. ,,Ze is heel lief en rustig, dus toen ik haar hoorde miauwen dacht ik dat er iets scheelde met haar. Normaal zou ze direct naar me toe zijn gelopen. Ik was geschokt toen ik haar in die doos naast een baby zag liggen. Haar moederinstinct moet ervoor gezorgd hebben dat ze de baby wilde beschermen'. De baby was goed gekleed en had een mutsje op. In de doos lagen enkele luiers en wat babyvoeding".

De baby werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat het kind gezond en wel was. Een woordvoerder van het ziekenhuis: "De baby was wellicht pas enkele uren buiten. Dankzij Masha en de kleren die het droeg, maakt het kind het nar omstandigheden goed".

Rotverwend
Voor de buurtbewoners is Masha nu een held. Irina: ,,Iedereen uit de buurt is trots op haar. We verwennen haar rot door haar haar lievelingseten te geven''. De politie is een zoektocht naar de moeder van de baby gestart.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: