Translate

zaterdag 17 januari 2015

'Griekse politie pakt 'Belgische' terreurverdachten'


Archiefbeeld ter illustratie © anp.De Griekse politie heeft zaterdag vier mensen aangehouden die contact onderhielden met de opgerolde Belgische terreurcel. Onder hen is volgens Griekse media een 27-jarige man die regelmatig contact had met de groep in Verviers. De politie kwam volgens bronnen van de krant Ekathimerini in actie na een verzoek van Interpol.

Griekenland kreeg de identiteit van de 27-jarige doorgegeven. Het gaat vermoedelijk om de Belg van Marokkaanse komaf Abdelhamid Abaaoud, die het moordplan op agenten van de terroristische cel in Verviers zou hebben ontwikkeld. Hij is voor justitie in België geen onbekende. Hij vertrok naar Syrië om er te vechten aan de zijde van de Islamitische Staat. De Syriëstrijder zette zijn eigen dood vervolgens vermoedelijk in scène en vluchtte naar Griekenland, schreef de Belgische krant La Dernière Heure zaterdag.

Het Belgische federaal parket sprak zaterdagavond van twee personen die zijn opgepakt. Later bleek dat ze niets te maken hebben met de terreurcel in Verviers. ,,We hebben met de Grieken een aantal dingen geverifieerd en die personen bleken uiteindelijk niets met de zaak te maken te hebben", aldus een woordvoerder van het federaal parket.
Hoe het zit met Abdelhamid Abaaoud kon het parket niet zeggen.

Volgens de Griekse politie vertoont een van de vier mannen die ze heeft opgepakt een sterke gelijkenis met Abaaoud. DNA en vingerafdrukken zijn naar Brussel gestuurd om te kijken of het inderdaad draait om de gezochte verdachte.
Bron
Lees ook: 'Terreurcel België geleid vanuit Griekenland'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: