Translate

vrijdag 16 januari 2015

Belangrijke leider al-Shabaab geeft zich over


Somalische soldaten met opgepakte leden van al-Shabaab © reuters.


Leider Zakariye Ahmad Ismail Hersi van terreurgroep al-Shabaab heeft zichzelf overgegeven aan Somalië. Dat hebben Somalische functionarissen gemeld, aldus de BBC zaterdag.

Volgens de Somalische nieuwsdienst Garsoon is Hersi de inlichtingenchef van de beweging. De Verenigde Staten hebben in 2012 een beloning van 3 miljoen dollar uitgeloofd voor degene die hem inrekent of de gouden tip geeft die leidt tot zijn arrestatie. Hersi heeft zich volgens lokale media opgegeven in de regio Gedo, die grenst aan Kenia en Ethiopië.

Al-Shabaab ('de Jongeren') is een radicaalislamitische organisatie die in het wetteloze Somalië tot bloei kwam. De beweging streeft naar het oprichten van een islamitische staat. Behalve in Somalië heeft al-Shabaab ook in Kenia aanslagen gepleegd. Vorig jaar pleegde de beweging een van hun bloedigste aanslagen in een winkelcentrum in Nairobi. Daarbij kwamen ongeveer zeventig mensen om het leven. De hoogste leider van de beweging, Ahmed Abdi Godane, kwam begin september om het leven bij een Amerikaanse luchtaanval.
Bron
Lees ook: Terreurgroep al-Shabaab valt legerbasis aan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: