Translate

zaterdag 3 januari 2015

Meisje (7) overleeft als enige vliegtuigcrash in VS en zoekt hulp


Foto ter illustratie © thinkstock.


Door het neerstorten van een klein vliegtuig in de Amerikaanse staat Kentucky zijn zeker vier mensen om het leven gekomen. Een 7-jarig meisje overleefde de crash en kon op eigen kracht hulp halen.

Het kind liep naar een huis in het gebied van het ongeluk en vertelde de bewoner dat ze zojuist een vliegtuigcrash had meegemaakt. Nadat de hulpdiensten waren gealarmeerd, werd het meisje overgebracht naar een ziekenhuis. Volgens de politie zijn haar verwondingen 'niet levensbedreigend'.

Het toestel met het meisje was neergekomen in Lyon County. De piloot had kort voor het neerstorten melding gemaakt van motorproblemen. Daarna ging het contact verloren, aldus de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.
Bron
Lees ook: Bloedend en met gebroken botten zocht Sailor (7) hulp

Man filmt vulkaan en kan net op tijd 'lavabom' ontwijken

Een cameraman die in Vanuatu een vulkaan filmde, kon net op tijd voorkomen dat hij bedolven raakte onder gloeiend hete lava. ,,Zelfs een mooi shot is het niet waard, dus ik ga terug om wat veiligere kleding aan te trekken. ''

In een filmpje die Bradley Ambrose afgelopen zondag op YouTube plaatste, is het voorval goed te zien. ,,Ik was op de rand aan het filmen toen plots een extreem grote gasbel omhoog kwam. Hierdoor kwam er een soort lavaregen die bijna het hele gebied bedekte'', zegt de Nieuw-Zeelander in het filmpje. ,,Ik kom waarschijnlijk nooit dichter bij de kans om compleet bedekt te zijn met 'lavabommen' dan nu.''

Bradley claimt dat de temperatuur van de lava tussen de 600 en 800 graden ligt,meldt Daily Mail.


Bron

zondag 28 december 2014

'Mobiel telefoonverkeer kan eenvoudig worden gehackt'

© afp.


Alle mobiele gesprekken over het 3G-netwerk zijn overal ter wereld af te luisteren. Dat stellen twee Duitse onderzoekers vandaag op een hackersbijeenkomst in Hamburg. Ook kan iemands locatie eenvoudig worden achterhaald op basis van slechts een mobiel telefoonnummer.

Het beveiligingsprobleem werd gepresenteerd door de Duitse onderzoekers Tobias Engel en Karsten Nohl. De zwakke plek die zij gevonden hebben, zit in SS7. Dat is de techniek om mobiele netwerken met elkaar te verbinden. SS7 stelt mobiele providers in staat gesprekken en sms-verkeer bij elkaar af te leveren.

Volgens hen zitten mobiele aanbieders in een spagaat: ze kunnen de beveiliging verbeteren, maar nooit helemaal afscheid nemen van SS7, omdat alle aanbieders het gebruiken, zo meldt de NOS.

De hacker kan via SS7 opvragen met welke telefoonmast iemands toestel is verbonden. Zo kan tamelijk nauwkeurig worden bepaald waar iemand zich bevindt. Ook kunnen complete gesprekken worden onderschept.

Nohl ontwikkelde met zijn collega-onderzoekers een Android-app waarmee gebruikers kunnen zien of er wordt geknoeid met hun mobiele verbinding: de app SnoopSnitch, die inmiddels in de appstore staat. ,,Je kunt natuurlijk wachten tot je telecomprovider problemen met het netwerk oplost, maar ik zie liever dat je zelf maatregelen treft", aldus Nohl.

Burgerrechtenorganisaties vermoeden al veel langer dat grote inlichtingendiensten in staat zijn SS7 te misbruiken en zo iedereen met een mobiel kunnen afluisteren.
Bron

Record geboekt: koudste nacht van 2014

Een besneeuwd weiland bij Delft © anp.


Het is dit jaar niet eerder zo koud geweest als in de nacht van zaterdag op zondag. Voor het eerst in deze winter was er sprake van, zoals dat heet, matige vorst. Dat meldt weerbureau Weerplaza.

In het Brabantse Gilze-Rijen was het het koudst: daar werd het zes graden onder 0. Dat is een evenaring van het record van dit jaar. Dat record werd op 26 januari gevestigd in Eelde.
Door de wind voelde het veel kouder aan, de gevoelstemperatuur was ongeveer 12 graden onder nul.

Vandaag blijft het zonnig en onbewolkt, maar daardoor blijft het ook koud. In De Bilt komt het kwik mogelijk de hele dag niet boven de nul. Als dat gebeurt, is vandaag de eerste ijsdag van 2014. 2013 telde 13 dagen waarop het van middernacht tot middernacht vroor in De Bilt.

De kou kan zorgen voor gladheid. Vooral lokale wegen, waarop niet of weinig gestrooid wordt, kunnen spiegelglad worden.

Het KNMI meldt dat het de komende nacht vooral in het midden en zuiden glad kan worden. Vooral in Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg kan plaatselijk (natte) sneeuw vallen, waardoor er kans is op gladheid.

Volgens de ANWB zijn de snelwegen prima berijdbaar. Er hebben zich daar vooralsnog geen problemen voorgedaan.
Bron

Hackers: duimafdruk Duitse defensieminister gekopieerd

Ursula von der Leyen © epa.


Leden van de Chaos Computer Club beweren de duimafdruk van de Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen gekopieerd te hebben. Jan Krissler, die zaterdag in Hamburg sprak tijdens de 31ste jaarlijkse bijeenkomst van de club, zei dat hij van plan is om een beeld van de duimafdruk binnenkort op het internet te publiceren.

Krissler zei dat er geen voorwerp nodig was dat Von der Leyen had aangeraakt om de kopie samen te stellen. Vrij verkrijgbare software als VeriFinger zou volstaan, samen met een foto van haar rechterduim die van dichtbij werd genomen tijdens een persconferentie in oktober.

Krissler toonde een beeld van de duimafdruk van de minister van Defensie. Hij zei dat hij de ontbrekende delen kon aanvullen met foto's vanuit andere hoeken.

De Duitse nieuwssite Zeit Online had als eerste bericht over het onderzoek dat Krissler samen met een andere Hacker, Tobias Fiebig, had gevoerd aan de Technische Universiteit van Berlijn. Ze gingen op zoek naar zwakheden van biometrische veiligheidssystemen.

Krissler deed in 2008 hetzelfde. Hij publiceerde toen een vingerafdruk van Wolfgang Schäuble, de toenmalige Duitse minister van Binnenlandse Zaken.

Biometrie
Veiligheidssystemen maken steeds vaker gebruik van biometrie, in de vorm van een vingerafdruk of een irisscan. Krissler toont aan dat het makkelijk is om dergelijke systemen te slim af te zijn. Zo reageert de vingerafdrukscanner van de iPhone ook op een valse vingerafdruk, zegt Krissler. Technologie voor gezichtsherkenning zou in plaats van alleen op een echt gezicht ook reageren op een foto.
Bron

Britse politie verdient tonnen met veiling criminele waar

De politie van het Britse graafschap Leicestershire heeft dit jaar bijna 3,5 ton verdiend met de online veiling van in beslag genomen spullen. Dat meldt The Telegraph.

Het korps verdiende ruim 270.000 pond (zo'n 344.000 euro) met de verkoop van onder meer auto's, computers, juwelen en kleding. De spullen waren betaald met crimineel geld. Dit jaar zat er ook een handtekening van Frank Sinatra bij; die was goed voor 260 pond.

Vaak komt de politie de spullen op het spoor door tips. Het verdiende geld wordt gestoken in misdaadbestrijding.

Het korps begon in 2009 met de verkoop op eBay van geconfisqueerde spullen. Sindsdien is er ruim 1,2 miljoen pond mee verdiend. Er wordt ook overbodig politiematerieel aangeboden, net als gevonden voorwerpen die nooit zijn opgehaald.
Bron

Gladde wegen tijdens ochtendspits morgen

Het verkeer kan morgen tijdens de ochtendspits last krijgen van ijzel. Het gaat vanavond en vannacht regenen vanuit het noorden. Doordat de minima onder nul liggen, kan dit voor gladheid zorgen.

Volgens Weerplaza kan het vooral in Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg glad worden. Het KNMI waarschuwt voor gladheid en gevaarlijk weer in dezelfde provincies, daar geldt code geel, en noemt ook Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland.

De VerkeersInformatieDienst verwacht vanwege de kerstvakantie niet veel drukte op de wegen, maar dat is juist een probleem. Als er minder verkeer is, wordt het zout minder goed ingereden en blijft het langer glad.

Regen
De regen begint vanavond in het Waddengebied en Noord-Holland. Van daaruit verspreiden de buien zich over de rest van het land. Behalve van bevriezende regen kan het verkeer ook last hebben van platgereden sneeuwresten.

Vanwege de gladheid wordt er flink gestrooid op de wegen. Dit weekeinde is er bijna evenveel zout gestrooid als in het hele vorige winterseizoen.
Bron