Translate

zaterdag 20 december 2014

Koenders boos op Moskou om mishandelingszaak

Bert Koenders © epa.


Nederland neemt er geen genoegen mee dat Rusland het strafrechtelijk vooronderzoek naar de mishandeling van een Nederlandse diplomaat in Moskou heeft geschorst. De Russische ambassadeur is begin deze maand op het ministerie van Buitenlandse Zaken ontboden om die boodschap aan de Russen over te brengen.


Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken heeft zijn ongenoegen een dag later ook geuit in een kennismakingsgesprek met zijn Russische collega Sergej Lavrov. Dat heeft Koenders vrijdag aan de Tweede Kamer gemeld.

De destijds tweede man van de Nederlandse ambassade in Moskou, Onno Elderenbosch, werd in oktober 2013 in zijn huis in elkaar geslagen door twee mannen. Dat gebeurde op een moment dat de relatie tussen Nederland en Rusland gespannen was. Moskou was op dat moment woedend over de arrestatie van een Russische diplomaat in Den Haag. De mishandeling werd door sommigen gezien als een wraakactie.

Nederland heeft herhaaldelijk bij Moskou aangedrongen op een strafrechtelijk onderzoek om opheldering over de kwestie te krijgen. Maar omdat het nog niet is gelukt mogelijke verdachten te identificeren, is het vooronderzoek geschorst. Nederland accepteert dat niet en eist inzicht in de voortgang en uitkomst van het onderzoek tot nu toe, aldus Koenders. Elderenbosch is afgelopen zomer uit Moskou vertrokken.


Onno Elderenbosch © ANP.

Baasje neergeschoten door hond

Foto ter illustratie. © Thinkstock.


De 46-jarige Richard Fipps is in de Amerikaanse staat Wyoming neergeschoten door zijn hond. Fipps was samen met twee andere inzittenden uit de auto gestapt omdat die vast was komen zitten. Toen ze sneeuwkettingen aan het verwijderen waren, zei Fipps staande naast de auto tegen de jonge hond voorin dat die achterin moest gaan zitten.

De hond gehoorzaamde en sprong naar de achterbank waar een geladen geweer lag. Dat ging af en Fipps raakte zo ernstig aan zijn arm gewond, dat die mogelijk deels moet worden geamputeerd, meldden Amerikaanse media vrijdag vanuit Wyoming.

Fipps wordt behandeld in een ziekenhuis in de staat Montana. Volgens de plaatselijke politie is Fipps buitengewoon slordig geweest door een geladen geweer zonder vergrendeling op de achterbank te laten slingeren.
Bron

Amerikaanse koopt dode foetussen zonder het te weten

Archiefbeeld van opslagruimtes. © Flickr - Mike Mozart.


Slechts veertig dollar betaalde Regina Zimmer voor de inhoud van een opslagruimte in het Californische Colfax. Maar toen ze de deur opende en haar nieuwe aankopen bekeek, kreeg ze een naar gevoel. Al was het maar door de verschrikkelijke stank die er hing. Zimmer vond onder meer een opgezet dier en zakken afval. Omdat ze het niet vertrouwde, belde ze de politie. Die deed vervolgens een macabere ontdekking.

Agenten kwamen poolshoogte nemen en troffen de resten van een foetus of kleine baby aan in een container, zoschrijft CNN. ,,Je kon een schedel, een kaakbot en haar zien'', zegt Zimmer, die zelf moeder is. Later, in het mortuarium, werd een tweede foetus gevonden in de container. De lichaampjes lagen waarschijnlijk al zo'n zes maanden in de opslagunit. ,,Je gooit je kind toch niet zomaar bij het afval?'', vraagt Zimmer zich af.

De politie probeert nu te achterhalen of de baby's levend zijn geboren. Een 32-jarige vrouw, mogelijk de moeder van de baby's, is opgepakt en wordt verhoord.

Storage Wars
Koopjesjager Regina Zimmer mocht voorafgaand aan de aankoop alleen de buitenkant van de opslag bekijken, net zoals in het tv-programma Storage Wars, in Nederland uitgezonden door SBS. In de Amerikaanse realityserie kopen professionele koopjesjagers tijdens veilingen grote partijen spullen op, in de hoop dat er iets waardevols tussenzit. Af en toe hebben ze beet, maar vaak betalen de kopers dik voor niets meer dan oude rommel.
Bron

Zoektocht naar Duitse spionnen geen 1 aprilgrap

© Imageselect.


De Duitse binnenlandse veiligheidsdienst BfV kan niet genoeg nieuwe spionnen vinden. Op een recente advertentie kwam geen enkele sollicitatie binnen. Kennelijk kunnen veel mensen zich niet voorstellen dat de geheime dienst via advertenties naar nieuwe medewerkers zoekt en denken dat er sprake is van een soort 1 aprilgrap.

,,Gezocht: Medewerker inlichtingendienst voor observatie'', stond onlangs in een aantal Keulse kranten. ,,Dat is geen grap, maar een heel gewone procedure'', aldus BfV-baas Hans-Georg Maaßen in de krant Süddeutsche Zeitung.

De BfV betaalt niet bijster goed voor mensen in de buitendienst: maximaal 2900 euro bruto voor een beginnend 'man met zo'n regenjas'. Ook is de werkdruk hoog omdat er als gevolg van de situatie in Syrië en Irak meer salafisten en jihadisten in de gaten moeten worden gehouden; de ondernemingsraad klaagt over de vele overuren.

Ook heeft de reputatie van de BfV flinke schade opgelopen door de affaire rond de Nationaal-Socialistische Ondergrondse (NSU): voor veel mensen lijkt het alsof de geheime dienst alleen achter politiek links aan zit, maar blind is voor de misdaden van extreem rechts.
Bron

Peshmerga's ontdekken massagraf in Syrië

Peshmergas bij de lichamen van gesneuvelde IS-strijders. De Koerden hebben zich een weg gevochten naar het Sinjar-gebergte en daar honderden mensen bevrijd. Ook troffen de strijders een massagraf aan, met daarin vermoedelijk de lichamen van 70 Yezidi's. © reuters.


In het Sinjargebergte in Syrië hebben peshmergastrijders een massagraf met zeventig lichamen gevonden. Volgens de Koerdische nieuwssite Rudaw gaat het om yezidi's die zijn gedood door Islamitische Staat (IS)

De yezidi's, een Koerdische religieuze minderheid, werden afgelopen zomer door IS omsingeld. Velen werden gedood.

Het lot van de yezidi's was voor de Amerikaanse president Barack Obama mede aanleiding om de radicale soennitische terroristen van IS te laten bombarderen. Veel van de yezidi's konden daarop veiliger gebied bereiken.

De peshmerga's wisten afgelopen week de weg naar het gebergte te veroveren. Daar bevonden zich nog altijd yezidi's, vooral ouderen en zwakkeren, die eerder niet konden worden gered.
Bron

Acrobaat valt uit Rad des Doods bij Haags kerstcircus

Tijdens een voorstelling van het Groot Kerstcircus op het Malieveld in Den Haag is vanavond een acrobaat gewond geraakt. De man voerde zijn act uit in Het Rad des Doods, op grote hoogte. Een van de kabels brak, waardoor hij voor het oog van de verbijsterde toeschouwers plat op zijn rug viel.

Terwijl ambulancebroeders en agenten de man stabiliseerden op de wervelplank, ging de voorstelling verder. ,,We willen dat bezoekers met een goed gevoel naar huis gaan,'' aldus woordvoerster Nadine van Giezen. ,,The show must go on.''

Acrobaat Gengis van Gool werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek de schade mee te vallen. Van Gool liep alleen een gebroken arm op, zo meldt het circus op zijn Facebookpagina. ,,Gelukkig is er geen ernstig letsel ontstaan. Wij verwachten hem snel weer bij het circus terug'', aldus het Groot Kerstcircus.

Volgens de website van het circus komt de acrobaat uit een ,,wereldberoemde Zwitserse circusfamilie''. ,,Op het razendsnel door de tent draaiend 'Rad des doods' laat hij gevaarlijke stunts zien. Deels geblinddoekt en zonder veiligheidskabel of vangnet.''

Volgens een bezoeker moesten veel kinderen huilen na het zien van het dramatische ongeval. 'Kindjes nu zwaar getraumatiseerd. Leuk zo'n dagje circus', twitterde de man.
Bron

Maak zelf Uw wenskaarten en verstuur online

Weet U dat U niet de deur uit hoeft te gaan om Uw wenskaarten op de post te doen.

Als U naar Mijnkaartenwinkel gaat kunt U zelf een leuke kaart maken, ook met Uw foto erop of één

uitzoeken. Naar de brievenbus lopen hoeft niet.

Vergeet niet om een kortingscode te gebruiken. Daarvoor moet U zelf een getal invoeren.

Na drie dagen ligt de kaart bij de geadresseerde in de bus.

Veel succes en alvast leuke feestdagen.

vrijdag 19 december 2014

Acht kinderen omgekomen bij Australisch familiedrama


Politieagenten in Cairns troosten een vrouw na het familiedrama waarbij acht kinderen om het leven kwamen. © epa.Bij een familiedrama in de buurt van de Australische stad Cairns zijn acht kinderen omgekomen. Dat heeft de politie bevestigd. Volgens diverse Australische media zijn de kinderen met messteken om het leven gebracht. Een 34-jarige vrouw is gewond naar een ziekenhuis vervoerd.

De politie kreeg vandaag een melding van een zwaargewonde vrouw. Agenten gingen daarop naar het huis in Cairns. Daar troffen ze naast de vrouw de acht dode kinderen aan. De kinderen waren in de leeftijd tussen de achttien maanden en 15 jaar. Zeven van hen zijn broertjes en zusjes van elkaar. Het achtste kind is ook familie.

Volgens Lisa Thaiday, naar eigen zeggen een nichtje van de familie, is de gewonde vrouw hun moeder. Thaiday zei tegen AP dat een oudere broer van 20 jaar de lichamen bij thuiskomst ontdekte. 'Ik ga hem nu zien', zei ze. 'Hij heeft ondersteuning nodig. We zijn een grote familie. Ik kan het niet geloven.'

Volgens buren woonden de kinderen bij hun stiefvader. Een ooggetuige heeft gezien dat de vrouw om 2 uur 's nachts haar veranda aan het schoonmaken was.

donderdag 18 december 2014

Laatste wens van overleden vrouw lokt woede uit op Twitter


Screenshot. © Youtube.


Een overleden vrouw uit de Amerikaanse staat Indiana heeft met haar testament de woede van vele Twitter-gebruikers uitgelokt. Zo wilde de vrouw graag met haar hond Bella begraven worden. Eén probleem: Bella leeft nog. Wanneer de hond niet in een dierenasiel in Utah terecht kan, zal ze zoals haar baasje het wil een spuitje krijgen. Dierenliefhebbers reageerden woedend.

Connie Lay overleed op 25 november. Volgens haar advocaat was het de laatste wens van de vrouw om Bella de Duitse Herder te laten euthanaseren en cremeren zodat ze samen begraven konden worden. Dit echter enkel, als de hond niet bij een dierenasiel in Utah terecht kon. Als die reis te duur bleek of onmogelijk was om gelijk welke andere reden, zou Bella een spuitje krijgen.

Het verhaal van Bella werd al snel opgepikt via Twitter, waar dierenliefhebbers hun bezorgdheid uitten en de beslissing van de vrouw 'egoïstisch' noemden. Onder de hashtag #SaveBella vragen ze om het dier te laten leven.

Agressief karakter
Toch is er ook een andere kant aan het verhaal. Zo verklaart de advocaat dat de Duitse Herder een voorgeschiedenis heeft van agressief gedrag. Hij noemt de hond van 47 kilogram 'mogelijk gevaarlijk', zeker in de buurt van kinderen en vreemden. 'Toen Lay overleed, stierf ze thuis en de hond was bij haar. Niemand kon het huis in, ze waren bang dat de hond zou aanvallen.' Ook dierenartsen zouden eerder al aangeraden hebben om de hond te laten inslapen.

Volgens de advocaat is de vraag van Lay verder volledig legaal en had hij de felle reacties niet verwacht. Hij vertelde aan lokale media dat 'buitenstaanders geen recht hebben om de wensen van mijn client te herschrijven en op te leggen wat zij willen'.

Bron

'Man van 150 kilo' plet jonge ezel in levende kerststal

Afbeelding weergeven op Twitter


Een zwaarlijvige man heeft op 10 december in het Spaanse Lucena een vijf maanden oude ezel in een levende kerststal geplet. Gisteren pakte de politie een 38-jarige verdachte op die volgens Spaanse media 150 kilo weegt en in de buurt van de stad woont.

De afgelopen dagen werd de foto van de man die op de kleine ezel zit massaal gedeeld op sociale media.

Na het incident kon het dier niet meer staan, dus werd hij meegenomen naar een dierenarts. Hier stierf het beest tijdens een operatie aan interne bloedingen,meldt de Spaanse krant elPeriódico.

Kleine dieren schoppen
Vermoedelijk heeft de man ook andere, kleinere dieren in de kerststal geschopt. Een paar minuten na het incident realiseerde een bewaker wat er gebeurde en werd de lokale politie gewaarschuwd.

De dierenbeul werd gisteren opgepakt, maar is later op borgtocht vrijgelaten. Er hangt hem een celstraf van 4 tot 12 maanden boven het hoofd.
Bron

Palestijnen dienen vredesresolutie in bij VN

Demonstranten demonstreren voor vrede in de Gazastrook in Brussel in juli. © belga.


Als het aan de Palestijnen ligt, is er binnen een jaar vrede met Israël. De Palestijnen dienden gisteren een ontwerpresolutie in bij de VN-Veiligheidsraad waarin staat dat er binnen een jaar een akkoord moet zijn dat de 'visie van twee onafhankelijke, democratische en welvarende staten" vertegenwoordigt.

De Palestijnen willen soevereiniteit op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, gebieden die sinds 1967 door Israël zijn bezet. Ook willen ze Oost-Jeruzalem als hoofdstad van de staat Palestina. Israël zou accepteren dat Palestina als soevereine staat bestaat, maar zou niet akkoord gaan met de gebiedsverdeling van voor 1967.

De Veiligheidsraad kan binnen 24 uur al stemmen over de resolutie. Die wordt aangenomen als negen landen hebben voorgestemd. Als dat gebeurt, moeten de Verenigde Staten, die bondgenoten zijn met Israël, beslissen of ze een veto uitspreken.

De Palestijnen dienden in oktober ook al een resolutie in. Daarin stond dat Israël in november 2016 weg moest zijn uit Palestijnse gebieden, maar onder meer de VS was daar tegen.
Bron

woensdag 17 december 2014

VS en Cuba herstellen betrekkingen

© ap.

De Verenigde Staten en Cuba gaan hun diplomatieke betrekkingen herstellen na ruim vijftig jaar. De Amerikaanse president Barack Obama en zijn Cubaanse ambtgenoot Raúl Castro hebben dit woensdag bekendgemaakt. Obama zei dat de ambassade in Havana weer opengaat. Begin 1961, twee jaar na de communistische machtsovername op Cuba, sloot de Amerikaanse ambassade aan het strand van Havana.

Het embargo tegen Cuba had Washington al in oktober 1960 afgekondigd omdat het nieuwe Cubaanse regime van Fidel Castro, de broer van de huidige president, zich op de Sovjet-Unie richtte. Obama herziet de kille relatie met Cuba nu door beperkingen te versoepelen die het reizen van en naar Cuba, het Amerikaans-Cubaanse betalingsverkeer en de telecommunicatie bemoeilijken.

De leiders dankten in hun toespraken Canada en het Vaticaan voor hun bemiddeling. De toenadering is een gevolg van onderhandelingen over een gevangenenruil. Daarbij lieten de VS drie Cubaanse spionnen vrij en Cuba liet twee Amerikanen gaan. Cuba is sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie economisch erg afhankelijk van Venezuela geworden, een land dat in diepe crisis verkeert.

Pressiemiddel
Obama beklemtoonde dat hij het embargo zelf niet kan opheffen, omdat de wet stelt dat alleen het Congres dat kan. Hij vroeg het Congres daarover in debat te gaan. Steeds meer Amerikanen zijn ervan overtuigd dat het pressiemiddel nooit heeft gewerkt. Ze willen meer contact met Cuba. In Florida, waar veel Cubaanse vluchtelingen en Castro-haters neerstreken, zou volgens een opiniepeiling inmiddels al meer dan 60 procent voor betere betrekkingen zijn.

De Amerikaanse regering beschouwt het regime van de Castros nog steeds als autoritair, maar het embargo is volgens Obama nutteloos. Bovendien wordt het embargo in heel Latijns-Amerika verguisd. Canada heeft altijd goede relaties met Cuba gehad. Washington is alleen komen te staan in zijn beleid jegens Cuba.

Panama heeft Raúl Castro uitgenodigd voor een Amerikaanse top in april waar Cuba eerder door toedoen van de VS niet welkom was. Obama verwelkomde Castro alvast voor die top en groette zijn gehoor in het Spaans: Somos todos Americanos (Wij zijn allemaal Amerikanen).
Bron

'Terreurcomplotten verijdeld in Londen'


Hogan-Howe. © epa

De autoriteiten in Londen hebben ,,vermoedelijk'' vijf terroristische complotten verijdeld in de afgelopen vier maanden. Daarbij zijn tientallen mensen opgepakt, zei de hoogste politieman van de Britse hoofdstad, Bernard Hogan-Howe, vandaag op de Britse radio.

De autoriteiten in Groot-Brittannië zijn extra alert op terreurdreigingen, nu geradicaliseerde Britten terugkeren uit Syrië of Irak. Volgens Hogan-Howe zijn de afgelopen vier maanden zo'n vijf complotten verijdeld. ,,We hebben, denk ik, zo'n 35 mensen opgepakt'', aldus de politieman.
Bron

Passagiers vliegtuig gewond door hevige turbulentie

Een Boeing 777 van American Airlines. © Thinkstock.Zeker twaalf passagiers van een Amerikaans passagiersvliegtuig zijn gewond geraakt doordat het toestel boven Japan in heftige turbulentie terechtkwam. Het vliegtuig maakte uiteindelijk een noodlanding op de luchthaven van Narita bij Tokio, aldus lokale media.

De Boeing 777 van American Airlines was met 240 passagiers onderweg van Seoul naar de Verenigde Staten. Boven Japan begon het hevig te bewegen door turbulentie. Op dat moment hadden de passagiers net hun avondeten gekregen waardoor onder andere drank en eten door de cabine vlogen en diverse passagiers in paniek raakten.

Onder de mensen met letsel zijn er twee met zware verwondingen.
Japan heeft vandaag te maken met hevige sneeuwval en storm, vooral op het eiland Hokkaido. Zeker driehonderd passagiersvluchten werden geschrapt.
Bron
Lees ook: Storm en sneeuw sturen luchtverkeer Japan in de war

'IS-strijder executeerde 150 vrouwen'

Een strijder van Islamitische Staat (IS) zou de executie van 150 vrouwen op zijn geweten hebben. Hij zou de vrouwen hebben gedood omdat ze niet met een jihadist wilden trouwen. Dat heeft het Iraakse ministerie van Mensenrechten vandaag bekendgemaakt, aldus Arabische media.

Het gaat om de militant Abu Anas al-Libi, toevallig naamgenoot van een terrorist die in de VS wordt vastgehouden, zo meldt Anadolu Agency. De moordpartijen zouden de afgelopen weken hebben plaatsgevonden bij Fallujah in de provincie al-Anbar waarvan een deel in handen is van IS.

Enkele vermoorde vrouwen waren zwanger. De lichamen van de vrouwen werden in massagraven gestopt.

Volgens het Iraakse ministerie zouden ook families gedwongen zijn hun woongebieden te verlaten: ,,Veel families werden gedwongen te migreren vanuit Al-Wafa, nadat honderden mensen doodsbedreigingen kregen.'' Tijdens hun vlucht zouden veel kinderen overleden zijn. Veel mensen vluchtten namelijk via de woestijn, waar ze strandden.
Bron

dinsdag 16 december 2014

Halfnaakte 'superman' rolt kerk in tijdens bruiloft

Alle ogen van de aanwezigen op een bruiloft in een kerk in Texas waren afgelopen weekend gericht op een halfnaakte man op rollerskates die 'elegant' binnen kwam rollen, nadat de getuige deed alsof hij niet meer wist waar de ringen van de bruid en bruidegom waren.

De man, die Quis heet, glijdt langzaam langs de verbaasde gasten richting het bruidspaar. Eenmaal aangekomen bij de getuige, geeft hij de ringen en glijdt hij weer weg.

,,Tijdens de bruiloft vandaag vroeg de getuige om de ringen en hield de bruidegom zijn hand op om ze te ontvangen. Iedereen checkte zijn zakken, maar niemand had de ringen'', zegt een verbaasde vriend van Bobby en Shanna Lockhart, het bruidspaar. ,,En toen kwam opeens die man.
#Supermandrawls👌💯 

TTP: bonte verzameling radicale groeperingen

Een van de oud-commandanten van TPP:Latifullah Mehsud. Hij zou gevangen zijn door de Amerikanen in Afganistan en deze maand aan de Pakistaanse overheid zijn uitgeleverd. © anp.


Bij een aanval van (TTP) op een school in Peshawar zijn dinsdag zeker honderd mensen omgekomen, voornamelijk kinderen. De aanval past in de strijd van de terreurgroep, die zich vooral richt op de Pakistaanse regering en in mindere mate de Verenigde Staten (VS).

De TTP is in 2007 opgericht en probeert sindsdien verschillende militante groepen bijeen te brengen. Vandaar dat de groep wordt gezien als een inmiddels bonte verzameling van radicale groeperingen, in plaats van een uniforme organisatie.

Coördinerende rol
De TTP zou een coördinerende rol hebben in de aanvallen van splintergroeperingen. In Pakistan wil de terreurgroep een strenge vorm van de islam en de bijbehorende islamitische wetgeving opleggen aan de bevolking. In Afghanistan strijdt de TTP voor een vertrek van de westerse troepen, die daar sinds 2001 aanwezig zijn. De groep onderhoudt nauwe banden met leiders van al-Qaeda. De organisatie verdient geld via criminele netwerken en heeft op verschillende plaatsen in Pakistan voet aan de grond gekregen. Ook ontvoeringen zijn voor de TTP een manier om geld te verdienen.


Leider omgekomen
In 2009 stierf de leider van de TTP, Baitullah Mahsud, door een aanval met een Amerikaanse drone. Zijn opvolger Kahimullah Mehsud zei meermaals dat de organisatie ook de VS op eigen grond wil aanvallen. De TTP claimde een mislukte aanslag op Times Square in New York in 2010.

Aanslag
Een splintergroep van de TTP claimde begin november nog de aanslag op een grenspost met India te hebben gepleegd. Daarbij kwamen zo'n zestig mensen om het leven. Vorig jaar eiste een aanslag op twee kerken van een andere groep binnen de TTP tachtig levens. Ook de aanslag op Malala Yousufzai, die onlangs de Nobelprijs voor de Vrede won, staat op naam van de TTP.
Bron

Taxi redt bizons van roedel wolven

Een taxichauffeur wist de aanval van drie wolven op een kudde bizons te verijdelen. Simpelweg door op het goede moment op een besneeuwde weg in het Noordwesten van Canada te rijden.


De taxichauffeur stuitte samen met een verpleegster van een Canadees ziekenhuis op het bijzondere natuurschouwspel op de besneeuwde weg tussen Fort Providence en Yellowknife in Canada. ,,Wauw," is de eerste reactie van Kerry Mercer als ze de groep buffels ziet draven.

Al gauw komen de inzittenden van de taxi erachter dat het niet alleen om een kudde bizons gaat. Naarmate de taxi dichterbij komt, druipen drie wolven die de kudde opjagen af. ,,Die buffels zijn door ons gered, hé?," constateer de verbaasde verpleegster terwijl ze alles filmt.

Wie zegt dat er nooit een taxi in de buurt is als je er een nodig hebt? Zo grapt The Huffington Post. Mercer: ,,Dat was geweldig. Ik weet niet of we dit ooit nog eens zullen zien."
Bron: video

Moordenaar Lennon vraagt Yoko Ono om vergiffenis


Mark Chapman. © epa.


De 59-jarige Mark Chapman, de man die ex-Beatle John Lennon vermoordde, heeft diens weduwe, de Japanse kunstenares Yoko Ono (81), in een brief om vergiffenis gevraagd. Dat vertelde Chapmans vrouw Gloria in een interview met de krant Mail on Sunday.

Chapman kreeg levenslang nadat hij op 8 december 1980 in New York Lennon had doodsgeschoten. Yoko Ono heeft zich steeds verzet tegen een vervroegde vrijlating van de moordenaar van haar man.

Gloria mag haar man éénmaal per jaar gedurende 44 uur bezoeken in zijn gevangenis in de deelstaat New York. Volgens haar gebruikt het paar die kostbare korte tijd om samen een pizza te eten en naar tv te kijken.
Bron

Saoedische in cel omdat ze naar voetbalwedstrijd keek

Een vrouw is na het bijwonen van een voetbalwedstrijd in de Saoedi-Arabische stad Jeddah garresteerd. De door de overheid gecontroleerde krant Okaz schreef dat ze haar ticket zonder problemen op het internet had gekocht en niet wist dat stadionbezoek voor vrouwen in het land strikt verboden is.

Na de wedstrijd tussen de clubs al-Ittihad uit Jeddah en al-Shabab uit Riyad werd de bezoekster nog in het stadion zelf opgepakt.

De vrouw werd beticht van 'aanmatigend gedrag' tegenover mannen, omdat ze een broek, een shirt met lange mouwen, een hoed en een zonnebril droeg.
Bron

Superbacterie in olympisch sportwater Rio

In het water bij Rio de Janeiro is een 'superbacterie' gevonden. Onderzoekers zeggen dat de bacterie resistent is voor antibiotica. En dat terwijl olympische sporters in 2016 in het Braziliaanse water onder meer moeten zeilen en windsurfen.

De superbacterie wordt doorgaans alleen gevonden in ziekenhuisafval, maar komt nu dus ook voor op onder meer Flamengo Beach. De onderzoekers zeggen dat dat komt doordat 70 procent van het afvalwater uit de stad in de Baai van Guanabara komt. In die oceaanbaai worden de olympische wedstrijden gehouden.

Mensen die besmet raken met de bacterie, kunnen ziek worden. Ze kunnen onder meer urineweg-, maag- en longinfecties krijgen. In het ergste geval moeten ze worden opgenomen in het ziekenhuis, waar artsen alleen medicijnen kunnen gebruiken die niet zo vaak worden gebruikt.

Rio de Janeiro had beloofd dat de baai schoon zou zijn tegen de tijd dat de Olympische Zomerspelen van 2016 worden gehouden. Maar eerder dit jaar bekende de stad al dat dat onhaalbaar is.
Bron

maandag 15 december 2014

'Bijna botsing door Russisch vliegtuig'

© afp.


Denemarken en Zweden beschuldigen Rusland ervan bijna een botsing tussen twee vliegtuigen boven Kopenhagen te hebben veroorzaakt. De Russische ambassadeurs in beide landen zijn vandaag op het matje geroepen bij de Deense en Zweedse ministeries van Buitenlandse Zaken.

Een Russische militair vliegtuig zou een passagiersvliegtuig boven de Oostzee tot 9 kilometer zijn genaderd.. ,,Het is natuurlijk onaanvaardbaar dat het leven van burgers op deze manier in gevaar gebracht wordt'', zei de Deense minister van Buitenlandse Zaken Martin Lidegaard. Ook zijn Zweedse collega Margot Waalström noemde de actie gevaarlijk.

Het Europese agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) onderzoekt een aantal van dergelijke bijna-botsingen, waarbij in meerdere gevallen Russische toestellen zouden zijn betrokken.
Bron

Rechts houden graag: Star Wars-vliegtuig gecrasht


© Screenshot YouTube.


Een clipje waarin een Star Wars-toestel lijkt te zijn gecrasht op een Duitse autosnelweg heeft een hoge vlucht genomen op sociaalmediasites. Op de beelden die door een dashcam werden gemaakt,is een neergestorte Tie Fighter te zien en enkele stormtroopers die naast het gehavende toestel zitten te wachten op hulp.

Op de besneeuwde autostrade passeert de chauffeur met de dashcam in zijn wagen het tafereel dat lijkt te zijn weggeplukt uit een sciencefictionfilm: een gecrashte Tie Fighter met twee Stormtroopers ernaast.

De beelden zijn weliswaar met behulp van een computerprogramma gemaakt door een Star Wars-fan maar daarom niet minder populair. Op de Facebookpagina van Dein Sky Film werd het al meer dan negen miljoen keer bekeken.

Bron

Gijzeling Sydney: wat we wel en wat we niet weten

Een gewapende politieman ter plekke. © getty.


In café Lindt in Sydney worden al urenlang tientallen mensen gegijzeld gehouden. In Australische media wordt de afgelopen uren volop bericht over de gijzeling en ook wordt er veel gespeculeerd; door media en op Twitter. The Sydney Morning Herald en Au.news.com, zetten de belangrijkste feiten over de gijzeling op een rijtje.

Wat we weten
Een onbekend aantal gijzelaars wordt door een gewapende man in café Lindt vastgehouden.

De politie hoorde over het incident om kwart voor tien 's ochtends lokale tijd. Een vrouw zag een man buiten het café staan met een blauwe sporttas met daarin iets wat leek op een geweer.

Vijf gijzelaars zijn ontsnapt, het lijkt erop dat drie van hen werknemers zijn van het Lindt café. Een van de gijzelaars is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is behandeld. Volgens een woordvoerder die verder niets over zijn toestand wilde zeggen, 'gaat het goed met hem'.

De gijzelaars hielden een zwarte vlag met Arabische tekst tegen het raam, een vlag die het symbool is geworden dat IS-aanhangers ook gebruiken.

Zeker een gewapende man is betrokken bij de gijzeling, hij heeft een baard en draagt een band om zijn hoofd.

De politie heeft contact gehad met de gijzelnemer. De politie heeft Australische media gevraagd de details over het gesprek niet naar buiten te brengen.

Voor zover bekend is niemand gewond.

De politie heeft de omgeving afgezet met een groot zwart scherm: zeker 100 politie man en speciale eenheden zijn ter plekke.

Een man die gearresteerd werd zo'n 200 meter bij het café vandaan heeft niets met de gijzeling te maken.

Wat we niet weten
Het is niet bekend wat het motief is van de gijzelnemer of wat hij wil bereiken. De autoriteiten hebben nog niet bevestigd of het incident van terroristische daad is, maar de politie volgt wel de protocollen die gelden in een dergelijke situatie.

We weten niet of de gewapende man explosieven heeft.

Het is onbekend of de man alleen handelt.

De leeftijd, naam en de nationaliteit van de gijzelnemer zijn onbekend, maar hij is bekend bij de politie.

Het aantal gijzelaars is onbekend. Volgens sommige bronnen gaat het om 13 mensen, volgens andere bronnen zou het om wel 40 tot 50 mensen kunnen gaan. Volgens een politiewoordvoerder zou het om een minder dan 30 mensen gaan.

Het is niet bekend of de vijf gijzelaars die vrij zijn ontsnapt zijn, of mochten gaan.
Bron

Agent tasert 76-jarige man zonder geldige reden

Een Amerikaanse politieagent ligt onder vuur, nadat hij zijn stroomstootwapen in de nek van een 76-jarige man zette.

Een agent in de Texaanse stad Victoria hield een auto staande omdat de keuringssticker verlopen was. De wagen had echter nummerplaten van een autodealer en dergelijke wagens dienen geen geldige keuring te hebben, zo schrijft The Huffington Post.

Dat probeerde de 76-jarige bestuurder ook uit te leggen aan de 23-jarige agent. Die laatste had daar geen oren naar en taserde de bejaarde man tot twee keer toe. Een camera op het dashbord van de politiewagen legde het incident vast.

De bestuurder wordt niets ten laste gelegd en de politiechef heeft zich verontschuldigd voor het incident.
Bron: video

Naaktfietser beboet wegens niet dragen van helm

© AFP.


Een naaktfietser is in Nieuw-Zeeland beboet wegens het niet dragen van een fietshelm. Dat de man in zijn blootje op pad was en bovendien te veel had gedronken, kon de verbaliserende agent niet schelen. De helm: daar was het hem om te doen.

De blote wielertoerist was gisteren op pad in Timaru toen hij aan de kant werd gezet door politiesergeant Randel Tikitiki. Die nam geen aanstoot aan de naaktheid van de fietser. Een boete voor openbare zedenschennis werd niet uitgeschreven. Evenmin een bekeuring voor openbare dronkenschap. De naakte man op zijn stalen ros bleek duidelijk onder invloed van alcohol.

Duidelijk was echter dat agent Tikitiki veiligheid op de openbare weg hoog in het vaandel draagt. En dus slingerde hij de fietser op de bon voor het niet dragen van een helm.

Volgens een woordvoerder van het New Zealand Transport Agency kan de overtreder vervolgd worden voor roekeloos gedrag in het verkeer. Dat kan leiden tot een boete van omgerenkend 1.900 euro of zelfs het intrekken van het rijbewijs.
Bron

Indiase vrouw springt op brandstapel overleden man

© thinkstock.


Een 65-jarige weduwe is in India op de brandstapel van haar overleden man gesprongen. Indiase media spreken van een geval van 'sati', de eeuwenoude hindoepraktijk waarbij vrouwen samen met hun man sterven. Die traditie is bij wet verboden, en de politie beschrijft haar overlijden dan ook als 'zelfmoord'.

De echtgenoot was zaterdag in het dorp Parmania in de deelstaat Bihar aan kanker overleden. Zoals de hindoetraditie het wil, werd zijn stoffelijk overschot door de nabestaanden ceremonieel gecremeerd. Nadat zij zich ritueel hadden gereinigd, ontdekten zij het ontzielde lichaam van de vrouw op de asresten.

'Sati' betekent 'reine vrouw'. Ook nu nog rest weduwen vaak weinig anders, omdat zij door hun familie worden verstoten en in grote armoede moeten leven.
Bron

zondag 14 december 2014

Agent brengt stelende vrouw ladingen met voedsel

Afbeelding weergeven op TwitterDe 47-jarige Helen Johnson werd vorige week in een winkel in Alabama betrapt op het stelen van voedsel. Agent William Stacy kreeg de melding binnen en ging erop af. Johnson had geprobeerd vijf eieren mee te nemen, zodat zij haar kinderen te eten kon geven. Toen de winkelier besloot om geen aangifte te doen, betaalde William de eieren uit eigen zak.

De vrouw was haar cheque kwijtgeraakt in de post en kon geen eten kopen,meldt Fox 6. Op de dag dat zij de eieren probeerde te stelen, had de familie al twee dagen niets gegeten. Helen had 1.25 dollar, maar kwam vijftig cent te kort. Daardoor besloot ze het eten in haar tas te stoppen.

De eieren gingen kapot in haar tas, waardoor ze werd betrapt door een medewerker. Hij belde de politie, waarna William Stacy naar de winkel toekwam. ,,Ze begon te huilen en werd erg emotioneel'', zegt William. ,,Ze probeerde mij zelfs het geld te geven dat ze wel bij zich had.''

De agent was een keer eerder bij Helen thuis geweest en kon zich herinneren hoe armoedig het daar was, zo sliep de hele familie op matrassen op de grond. ,,Ik had het gevoel dat ik iets moest doen. Ik hoop alleen dat ze het niet nog een keer doet.''

Dozen vol eten
Het incident kreeg woensdag nog een staartje, toen William samen met een aantal collega's naar Helen toeging. In eerste instantie was de familie bang dat de vrouw alsnog gearresteerd zou worden, maar in plaats van handboeien kwamen er dozen vol met eten, kleding en speelgoed tevoorschijn.

Het moment tussen de agenten en de arme vrouw werd vastgelegd op video en werd al snel een internethit. Het medeleven van William voor Helen kreeg de aandacht van miljoenen Amerikanen.

Vooral na alle woede en frustratie na geweldadig politieoptreden richting Afro-Amerikanen, en de vrijspraak van de betrokken agenten, is het voorbeeld van William en zijn collega's voor velen een positief signaal.

Zo waren er een paar weken terug demonstraties in 170 Amerikaanse steden om 'Ferguson'. De betogers protesteerden tegen de beslissing van een onderzoeksjury dat een blanke agent niet vervolgd hoefde te worden voor hetdoden van een zwarte tiener in Ferguson.
Bron

Trotse ouders kondigen komst achttiende kind aan


© Screenshot YouTube.Met zeventien kinderen hebben Sue en Noel Radford het grootste gezin van Engeland. En nu komt er ook nog een achttiende spruit bij. Het is wel de laatste, zo melden de trotse ouders.

Sue (39) en Noel (43) maakten in een exclusief interview met The Sun de komst van hun achttiende kind bekend. Onlangs hadden de twee ouders een controle-echo in het ziekenhuis. De ongeboren vrucht is nu 14 weken oud. Ze zijn ontzettend blij met ,,het perfecte kerstcadeau".

De vrouw vertelt ook hoe ze eerder dit jaar na 21 weken zwangerschap een miskraam had en daardoor een lastige periode beleefde. Het jongetje ontviel de ouders in juli. Hij zou Alfie worden genoemd. Sue en Noel hebben het over de jongen als hun zeventiende kind, waardoor nummer achttien nu op komst is. ,,We zijn erg blij. Het is na een moeilijk jaar het beste nieuws dat ik maar kon horen. Het voelt als een zegen", aldus Sue.

Kinderen
Het stel, woonachtig in Morecambe, Lancashire, was al bij elkaar toen ze op de middelbare school zaten. Sue werd voor de eerste keer zwanger toen ze 14 jaar oud was. Zoon Chris is nu 25 jaar oud.

Daarna volgden Sophie (21), Chloe (19), Jack (17), Daniel (15), Luke (14), Millie (13), Katie (12), James (11), Ellie (9), Aimee (8), Josh (7), Max (6), Tilly (4), Oscar (3) en Casper (2). Dochter Sophie heeft zelf al twee kinderen.

Volgens de ouders zijn de kinderen ,,allemaal erg blij en benieuwd naar de komst van hun nieuwe en laatste broertje of zusje".

Felicitaties
Na hun interview met The Sun, deelden de trotse ouders het nieuws ook met hun ruim 130.000 volgers op Facebook. Het leverde duizenden likes en felicitaties op.

Geraldine Evans schreef: ,,Het gezin Radford kan anderen wel het een en ander leren over het zijn van ouders en budgetteren. Van harte gefeliciteerd." Sue en Noel runnen een bakkerij - aan eten dus geen gebrek - en zijn er trots op geen aanspraak te maken op overheidsgeld voor het onderhouden van al hun kinderen. De 60 paar schoenen die er jaarlijks doorheen gaan en de 9 tot 11 rollen toiletpapier per dag, ze betalen het allemaal zelf.Bron

Britse vrouw heeft 'visachtig uiterlijk' door zeldzame ziekte

Afbeelding weergeven op Twitter
De 30-jarige Nusrit 'Nelly' Shaheen uit Groot-Brittannië lijdt aan de zeldzame ziekte, Harlequin Ichthyosis. De aandoening zorgt ervoor dat haar huid, naast het ontwikkelen van schubben, zeven keer zo snel groeit als dat van een normaal mens.

Shaheen is de oudste van 14 Britten die deze ziekte hebben, maar ook de oudste overlevende van de ziekte. Ze deed haar verhaal in de Britse krant Daily Star. Vier van haar broers en zussen leden er ook aan, maar zij zijn inmiddels overleden.

Ruitvormige schubben
Kinderen met de ziekte Harlequin Ichthyosis worden geboren met ruitvormige schubben, wat problemen met de luchtwegen en beweging kan veroorzaken. Omdat Shaheen scheurtjes heeft in de huid die flinke infecties teweeg kunnen brengen, is ze soms wekenlang aan bed gekluisterd.

De huid moet constant worden ontdaan van dode huidcellen, en vijf keer per dag worden ingesmeerd met een speciale zalf. Daarbovenop is het voor haar noodzakelijk om drie keer per week in een bad van vochtinbrengende crème te liggen. De ziekte is erfelijk en schuilt in een gemuteerd gen dat is overgedragen door haar ouders.

Bijwerkingen
Shaheen werd vorig jaar in het ziekenhuis opgenomen met een bacteriële infectie en kreeg antibiotica toegediend om haar te behandelen. Als gevolg van bijwerkingen verloor ze al haar teennagels.

Deze winter zit ze aan een rolstoel gekluisterd, omdat kou haar huid broos en stijf maakt. Normaal gesproken is dat niet nodig. Sterker nog; Shaheen voetbalt graag. Toch is ze bang dat ze dat op een dag niet meer zal kunnen. ,,Mijn gezondheid heeft zo zijn ups en downs. Doordat mijn huid door de kou openbarst, is bewegen soms enorm moeilijk.''

Gewoon oud worden
,,Het voelt heel gek. Ik ben aan de ene kant blij dat ik de voor zover bekend oudste persoon ben die deze ziekte heeft, maar tegelijkertijd vind ik het ook een beetje eng,'' vertelt Shaheen. ,,Ik wil tegen kinderen die de ziekte hebben, vertellen dat ze ondanks hun aandoening gewoon oud kunnen worden en alles kunnen doen wat ze maar willen."

Ondanks dat ze de ziekte heeft, laat ze zich ook niet tegenhouden in de dingen die ze geweldig vindt om te doen. Zo zijn atletiek en voetbal haar uitlaatkleppen. Ook is Shaheen is bijna afgestudeerd aan een niveau drie sportopleiding en hoopt ze binnenkort haar rijbewijs te kunnen halen.

,,Dat je die ziekte hebt, wil nog niet zeggen dat het je hele leven moet beïnvloeden." Dat mensen op straat haar nastaren en lachen, boeit haar niet meer. ,,Ik heb al zoveel moeten doorstaan, ik ben het gewend."
Bron

Beelden vrijgegeven van zoektocht MH370 op zeebodem

© anp.


Beelden van de zoektocht op de bodem van de Indische Oceaan naar een in maart verdwenen toestel van Malaysia Airlines zijn vandaag voor het eerst door de Australische autoriteiten geopenbaard. Op de website van het Australische Bureau Vervoersveiligheid (ATSB) zijn afbeeldingen te zien van hoe de zeebodem eruit moet zien op basis van de apparatuur die de bodem 'peilt', meldde de krant The West Australian. De ATBS meldt dat het zoeken belangrijke details over de zeebodem blootlegt.

Een deel van de zeebodem wordt in kaart gebracht in het kader van de speurtocht naar het vliegtuig dat met 239 mensen aan boord is verdwenen. Aangenomen wordt dat het ergens ten westen van Australië in zee is gestort. Een belangrijke rol bij het peilen en doorzoeken van de zeebodem is weggelegd voor schepen en apparatuur van de Nederlandse onderneming Fugro.
Bron