Translate

zaterdag 29 november 2014

Vrijgesproken dankzij gierende hormonen

© Thinkstock.


Een 27-jarige verdachte van winkeldiefstal is vrijgesproken, omdat ze volgens de rechter vergeetachtig kon zijn geweest door haar zwangerschapshormonen.

De vrouw uit Groningen had luiers en babyvoeding in haar tas gestopt omdat haar winkelmandje vol was. Bij de kassa rekende ze de spullen in de tas niet af. Bij het verlaten van de winkel werd ze onderschept door het personeel.

In de rechtszaak voerde haar advocaat aan dat de kort daarvoor bevallen vrouw nog zwangerschapshormonen in haar lichaam had. Die zouden haar vergeetachtig hebben gemaakt, waardoor ze was vergeten de boodschappen in de tas af te rekenen. De rechtbank in Groningen nam deze gedachte over en besloot tot vrijspraak.
Bron

Moeder laat kinderen zes weken alleen voor online lover

De rechtbank in Birmingham © Google.


Een vrouw uit Groot-Brittanië vertelde haar zoon dat ze even naar de supermarkt ging, maar vertrok vervolgens voor zes weken naar Australië om een internetliefde te ontmoeten. De rechter veroordeelde haar tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes weken. Dat meldt The Sun.

De vrouw, wiens naam niet genoemd mag worden, liet haar 14-jarige zoon achter en maakte hem daarmee verantwoordelijk voor vijf andere broertjes en zusjes, waarvan de jongste slechts drie jaar oud was.

Vier uur later belde haar zoon naar opa en oma om te vertellen dat zijn moeder niet meer thuis was gekomen. Vervolgens werden de politie en sociale instanties ingeschakeld. Inmiddels wonen de kinderen bij hun grootouders.

De vrouw negeerde alle berichten van haar ouders en de politie en deactiveerde al haar accounts op sociale media. Ook weigerde ze eerder terug te komen dan de datum waarop de rechtszaak stond gepland. De rechter veroordeelde haar tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes weken met een proeftijd van twee jaar.

Volgens de advocaat van de vrouw was ze altijd een goede moeder geweest, maar was ze beschadigd geraakt door een gewelddadige vorige relatie. Het alleen opvoeden van de kinderen zou voor zoveel stress gezorgd hebben dat er een 'ongebruikelijke en bijna unieke situatie' ontstond.
Bron

Verenigd Koninkrijk telt 10.000 'slaven'

Een protest tegen 'moderne slavernij'. © afp.


In het Verenigd Koninkrijk waren vorig jaar tussen de 10.000 en 13.000 mensen slachtoffer van slavernij. Het gaat daarbij om onder meer vrouwen die zijn gedwongen tot prostitutie, huispersoneel dat 'gevangen' wordt gehouden en mensen die bij boeren, in fabrieken en op vissersboten werken. Dat meldt de BBC op basis van een analyse van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens het ministerie zijn er veel 'slaven' het land ingekomen door mensenhandel uit 100 verschillende landen, waaronder Albanië en Vietnam. Maar ook mensen die in het Verenigd Koninkrijk zijn geboren en grootgebracht, zijn slachtoffer van het fenomeen.

Het is voor het eerst dat de Britse regering cijfers bekendmaakt over het probleem, dat veel groter is dan gedacht. Opsporingsdienst NCA schatte het aantal slachtoffers vorig jaar nog op ruim 2700.

De Britse regering wil slavernij aanpakken. Onder meer met nieuwe wetgeving die Britse rechtbanken meer macht moeten geven om slachtoffers van mensenhandel te beschermen.

De regering wil ook de samenwerking met andere landen verbeteren en het optreden van de politie bij huishoudelijk geweld aanscherpen.
Bron

Varken in het vliegtuig moet van boord na overlast

29-11-14 - 06:16  bron: ANP© ABC News.


Het scheelde niet veel of in de Amerikaanse staat Connecticut was woensdag een varken mee gegaan op een vlucht van US Airways. Omdat het dier de orde in het vliegtuig verstoorde, steeg het uiteindelijk toch niet mee op met de overige passagiers. Ook de eigenaresse van het varken moest het vliegtuig verlaten. Dat heeft de zender ABC Newsvannacht gemeld.

Op een foto op de site van de nieuwszender kijken passagiers naar de vrouw die met het varken over haar rug door het gangpad loopt. Een man zegt tegen ABC News dat hij aanvankelijke dacht dat het een grote plunjezak was. 'Maar later roken we het en zagen we dat het een aangelijnd varken was. Toen het beest naast mij aan een armsteun vast was gemaakt, ging het onrustig heen en weer lopen.'

Volgens American Airlines, de moedermaatschappij van US Airways, ging het dier mee 'ter emotionele ondersteuning'. Maar toen het beest sterk rook en heen en weer ging lopen moest hij toch van boord.
Bron

vrijdag 28 november 2014

Russische marine oefent in het Kanaal


Een Russisch marinefregat. © reuters.


De Russische marine houdt vandaag een aantal oefeningen in het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland. Dat heeft een woordvoerder van de marine van Rusland gezegd, meldde het staatsmedium Spoetnik vandaag.

'Een eskader van schepen en ondersteunende schepen van de Noordelijke Vloot zijn door het nauwste gedeelte van het Kanaal bij Dover, het Nauw van Calais, gevaren, en ze liggen nu in een baai dichtbij de monding van de Seine', aldus de marine. Daar wachten de schepen tot het weer wat kalmer wordt, voordat er daadwerkelijk geoefend wordt in de wateren tussen Engeland en Frankrijk.
Achtervolging

Overigens volgde de Nederlandse marine deze week een aantal Russische schepen die door de Noordzee voeren, zo liet een woordvoerster van de marine weten. Dat is vrij gebruikelijk, legde zij uit.

De Russen verplaatsten zich door internationale wateren en waren op weg naar de Middellandse Zee. Toen ze verder richting het zuiden waren gevaren, namen de Belgen de begeleiding over. Of dat dezelfde schepen zijn die nu in het Kanaal een oefening houden, is niet duidelijk.
Bron

Rösti met kat, Zwitsers doen er een moord voor

© Thinsktock/Wikipedia.


Raclette, rösti, chocolade... Zwitserland is maar wat trots op zijn nationale keuken en lekkernijen. Maar dat ook honden en katten op het menu staan, is schandalig, stelt Tomi Tomek (61). De Zwitserse heeft met haar dierenbeschermingsorganisatie SOS Chats 16.000 handtekeningen ingezameld om het federale parlement te bewegen de consumptie van Fikkie en Felix te verbieden.

Volgens de wet mogen Zwitsers hun huisdier slachten en opeten, mits het diervriendelijk gebeurt. Commerciële handel in het vlees is verboden.

,,3 procent van de Zwitsers eet wel eens stiekem hond of kat,'' beweert Tomek. Dat gebeurt volgens haar met name in de kantons Luzern, Appenzell, Jura en Bern.

Vooral katten lopen nu gevaar, want zij staan met kerst op het menu. Bereid met veel knoflook en witte wijn. Hondenworst schijnt goed te zijn tegen reuma.

In de Zwitserse krant Tages-Anzeiger gaven in december 2012 enkele boeren toe hondenvlees te eten. ,,Vlees is vlees,'' zei een van hen nuchter. ,,Als ik mostbröckli (een Zwitserse vleesspecialiteit) serveer, merkt niemand dat het hondenvlees is,'' zegt hij.
Bron

Doodstraf dreigt voor Nigeriaans kindbruidje (14)

Foto ter illustratie © ap.


Tegen een 14-jarig kindbruidje in de Nigeriaanse deelstaat Kano is de doodstraf geëist omdat zij haar 35-jarige echtgenoot met rattengif zou hebben vermoord. Haar vader en ijveraars voor vrouwenrechten proberen een doodvonnis te voorkomen.

Getuigen verklaarden gisteren voor de rechtbank in Gezawa dat Wasilat Tasi'u haar 21 jaar oudere man twee weken na hun huwelijk in april vermoordde. Ook drie anderen die van het maal hadden gegeten werden vergiftigd.

Gedwongen huwelijken komen vaak voor in het arme, overwegend islamitische noorden van Nigeria. Activisten zeggen dat de rechten van veel jonge meisjes in Nigeria in de knel komen, omdat traditionele gebruiken, islamitisch recht en de Nigeriaanse grondwet elkaar soms in de weg zitten.
Bron

Medewerkster NASA 'zag mensen lopen op Mars'

'Jackie', een vrouw die zegt een ex-werkneemster van NASA te zijn, zegt dat ze samen met zes collega's in 1979 twee menselijke wezens in ruimtepakken op Mars heeft gezien. De twee zouden rustig rond het ruimtevaartuig Viking gewandeld hebben. Als de bewering waar is zou het gaan om de grootste geheime operatie in de ruimtevaartgeschiedenis.


De vrouw, die haar echte naam niet wilde onthullen, deed haar verhaal via een radioprogramma aan John Lear, een voormalig CIA-piloot, ufoloog en een bekende aanhanger van complottheorieën. Het audiofragment werd op YouTube gepost.

De vrouw zegt dat ze samen met zes collega's via monitoren beelden aan het bekijken was, toen ze opeens twee mannen in ruimtepak zag. ,,Niet die volumineuze die wij normaal gebruikten, maar toch beschermende pakken. Ze wandelden naar de Viking." De Viking was de voorloper van Marsjeep Curiosity en het eerste vehikel dat foto's van de oppervlakte van de rode planeet naar de aarde kon sturen.

Opeens geen beeld meer
En toen werden de beelden opeens stopgezet, aldus 'Jackie'. Ze ging vervolgens naar boven, maar de deur was op slot en de ramen waren afgeplakt met papier. Haar vraag aan Lear was of de bewuste mannen die ze had gezien van NASA waren of niet.

Lear, die onder meer beweert dat NASA in 1966 op Mars is geland, antwoordde dat het waarschijnlijk technici van NASA waren die reparaties uitvoerden aan de Viking. De lichte ruimtepakken waren volgens hem niet eens nodig omdat de mens zich kan aanpassen aan de atmosfeer van Mars.

Het YouTube-fragment werd in september gepost maar zegt niks over de datum van uitzending op de radio. Het is opvallend dat 'Jackie' het over een '27-jaar oud mysterie' heeft, terwijl 1979 inmiddels 35 jaar geleden is. Geen van haar collega's heeft haar verhaal tot nog toe bevestigd. John Lear heeft zelf een bedenkelijke reputatie als liefhebber van samenzweringstheorieën. Officieel heeft er nog nooit een mens voet gezet op Mars.

donderdag 27 november 2014

'Verkrachtingsmoord Indiase meisjes was zelfmoord'

Een protest nadat werd gedacht dat de meisjes waren vermoord. © ap.


Twee Indiase tienermeisjes die in mei hangend aan een mangoboom werden gevonden, waren helemaal niet het slachtoffer van een groepsverkrachting en moord. De twee meisjes pleegden zelfmoord, constateerde het Centraal Onderzoeksbureau in India vandaag.

De foto's van de twee meisjes hangend aan de boom gingen in mei de hele wereld over en riepen grote verontwaardiging op. In eerste instantie werd aangenomen dat ze het slachtoffer waren geworden van seksueel geweld toen ze 's nachts hun hut hadden verlaten om te gaan plassen. Drie mannen werden aangehouden en ze legden ook een bekentenis af, maar zij mochten weer naar huis toen uit forensisch onderzoek bleek dat de meisjes niet waren verkracht, aldus de BBC.

Het is niet duidelijk waarom de meisjes van 14 en 15 jaar zich van het leven hebben beroofd.
Bron

EU plaatst pro-Russische separatisten en organisaties op zwarte lijst

Een pro-Russische rebel in een illegale mijn in Oekraïne. © ap.


De EU heeft de namen van 13 pro-Russische separatisten en vijf organisaties op de zwarte lijst geplaatst. Dat melden diplomaten aan persbureau Reuters. De Europese tegoeden van de personen en organisaties worden bevroren. Ook mogen personen op de lijst de EU niet meer in.

Het gaat om dertien separatisten en vijf organisaties die betrokken waren bij de recente verkiezingen in het opstandige Oost-Oekraïne. De EU beschouwt die stembusgang begin november als illegaal.

Er staan inmiddels ruim honderd opstandelingen en Russen op de zwarte lijst. De nieuwe namen van de worden later deze week gepubliceerd.

Met de strafmaatregelen wil de EU de machthebbers in Moskou onder druk zetten zich in te spannen voor een ontspanning van het conflict. Rusland annexeerde al het Oekraïense schiereiland Krim. Naar verluidt wordt op de top van Europese leiders op 18 en 19 december bekeken of er nieuwe zware strafmaatregelen nodig zijn.
Bron

Moeder schiet 25 terroristen dood uit wraak voor dode zoon


© YouTube.


Een Afghaanse moeder claimt dat zij wraak heeft genomen op de taliban nadat ze met haar eigen ogen had gezien hoe haar zoon werd vermoord in een onstuimige schietpartij. Met een klein familieleger dat bestond uit haar dochter, schoondochter en man doodde Reza Gul binnen 7 uur 25 rebellen van de terroristische organisatie.

Reza Gul werd in de provincie Farah om 5 uur 's ochtends wakker door geweerschoten. Haar zoon, een politieagent had dienst op de buitenpost waar door de terroristen op werd geschoten. De moeder haastte zich naar de plek, waar ze erachter kwam dat haar zoon was doodgeschoten. ,,Ik aarzelde geen seconde, pakte een wapen en begon terug te schieten'', vertelt ze aanTOLOnews.

Binnen een paar minuten kwamen haar man, dochter, jongste zoon en schoondochter de vrouw helpen. ,,Uiteindelijk hebben we zo 25 strijders uit weten te schakelen. Ook hebben we een aantal terroristen verwond.''

Farah is één van de meest ontvlambare gebieden in het westen van Afghanistan, omdat de militanten daar erg actief zijn.

 Bron

Bus Groot-Brittannië rijdt op mensenpoep

De A4 lijnbus in Groot-Brittannië die rijdt tussen het vliegveld van Bristol en het pittoreske Bath, gekscherend bij de lokale bevolking beter bekend als de 'number two', rijdt volledig op mensenpoep en organisch afval.Het is de eerste 'bio-bus' in het land die wordt aangedreven door biomethaangas, gegenereerd door afval uit het riool.

Op een volle tank kan de bus een afstand van bijna 300 kilometer afleggen, en dat terwijl hij 30 procent minder uitstoot dan bussen die door diesel aangedreven worden. De bus is afgelopen maandag in dienst gegaan en verwacht wordt dat de lijn ongeveer 10,000 passagiers per maand zal gaan vervoeren.

'De bus wordt in feite aangedreven door de ontlasting van de mensen in de wijde omtrek, maar misschien ook wel van de mensen die op dat moment zelf in de bus zitten,' aldus Mohammed Saddiq van GENeco, het bedrijf achter de brandstof van het voertuig. 'Ieder mens kan met zijn afval de bus voor 60 kilometer rijdende houden.'

De mensen die de bus voorbij zien rijden, hoeven niet bang te zijn dat de straat vies gaar ruiken als de bus langsrijdt. De bacteriën in het afval die het bekende luchtje veroorzaken, breken de stoffen af en zetten deze om in biomethaangas en kooldioxide. Volgens Saddiq worden 'gedurende het hele proces alle onzuiverheden verwijderd om een geurvrije uitstoot produceren.'

De bio-bus is de nieuwste uitvinding op gebied van groene energie en demonstreert dat mensenpoep heel waardevol kan zijn als brandstof. In Groot-Brittannië worden al vele huizen warm gehouden door menselijk afval. Als de biomethaangasproductie op volle kracht is, kan volgens experts tien procent van het regulier gasgebruik in Groot-Brittannië worden vermeden.

Number two (,,I have to do a number two") is in Groot-Brittannië het synoniem voor poepen en dus vindt men het maar al te toepasselijk om de lijnbus deze naam te geven.
Bron

woensdag 26 november 2014

18 doden na instorten illegaal gebouw Caïro

In de Egyptische hoofdstad Caïro banen reddingswerkers zich een weg door het puin, nadat afgelopen nacht een gebouw instortte. Vrijwel alle bewoners van het pand waren thuis op het moment van het drama. Tot op heden borgen hulpverleners al 18 doden. Slechts zeven mensen werden levend onder de brokstukken vandaan gehaald. Zij werden allen gewond afgevoerd.

Een buurtbewoner vertelt dat het acht verdiepingen tellende gebouw illegaal werd gebouwd. Hij toont op videobeelden een document uit 1986, met daarin een klacht tegen de bouw van de flat.

Deze klacht zou destijds zijn toegekend. De eigenaren van het gebouw kochten volgens de man lokale autoriteiten om, waardoor alsnog de eerste steen kon worden gelegd. 'Er had geen steen gelegd mogen worden', aldus de man.
Bron

'Waterval' teistert Rotterdamse Markthal

Het water gutste vanmiddag uit het plafond van de Rotterdamse Markthal. In een penthouse bovenin de koopkathedraal aan de Binnenrotte was een lekkage ontstaan, waarna een ware stortvloed uit de kleurrijke wand met het kunstwerk 'hoorn des overvloeds' naar beneden kwam.


,,We hebben de plek meteen afgezet,'' zegt directeur Maarten van Lier. Een gesprongen waterleiding blijkt de grote boosdoener. Het topappartement is al verhuurd.

,,Om het water te stoppen, hebben we de waterleiding van een sectie met 10 à 15 appartementen afgesloten. Die mensen zitten dus even zonder water. De schoonmaakdienst is beneden aan het dweilen om de vloer weer netjes droog te krijgen.''

Technici en elektriciens komen ter plekke om de zaak te inspecteren. ,,Alle platen zijn geperforeerd, dus het vocht kan goed weg. Bovendien zijn ze gemaakt van aluminium, zodat we later geen problemen krijgen met roest. Er zit wel een stroomkastje tegen de wand en die hebben we uitgeschakeld.''

Waterstraal
Van Lier verwacht wel schade, onder andere aan de vloer van het terras van de 21 Pinchos Tapasbar, recht onder de waterstraal. ,,Die bodem is van hout, dus dat zal op den duur een beetje dikker worden. Daar moeten experts naar kijken.''

Wat de oorzaak is van het knappen van de waterleiding, moet onderzoek uitwijzen. ,,Want we willen weten hoe dit kan en wie er aan heeft zitten knutselen. Het is nu een kwestie van het gat dichten, zodat het water er weer op kan.''

Drama
De gedupeerde bedrijfsleider Cas Leenders van 21 Pinchos Tapasbar zegt dat zijn zaak - inclusief de delicatessewinkel - een uur lang onder de waterstraal zat. ,,De houten vloer staat blank, die kunnen we wel weggooien. Ook de keuken is helemaal onder gelopen. Dit mag toch niet gebeuren in zo'n gloednieuw gebouw? Het water kwam met bakken uit de culinaire hemel.''

Ook rond sluitingstijd om 20.00 uur druppelde het vocht nog steeds uit de wand. ,,De komende dagen, inclusief het weekend, zijn het drukst. En we hadden heel wat reserveringen van groepen die hier willen eten. Dit wordt allemaal verzekeringswerk.''

Hij vreest dat donderdagochtend pas de volle omvang van het drama aan het licht komt. ,,Alles is van hout in de zaak. Als dat maar niet gaat rotten. Ik hou rekening met een grote schadepost.''
Bron

Wilders: Racisme-verklaring Turkije knettergek


© anp.


'Knettergek en onaanvaardbaar.' Zo noemt PVV-leider Geert Wilders de Turkse verklaring waarin Nederland ervan wordt beschuldigd de Turkse gemeenschap in ons land racistisch en agressief te bejegenen.

Hij vindt dat minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken de Turkse ambassadeur in Nederland moet ontbieden. Als die geen excuses voor de verklaring aanbiedt, moet de diplomaat worden uitgewezen, aldus Wilders.

,,Turkije moet naar zichzelf kijken. Het is een land dat met Erdogan ondemocratisch en islamofascistisch is en niemand de les kan lezen'', stelde hij vandaag.

Zorgelijk
Het CDA noemt de Turkse verklaring waarin ons land wordt beschuldigd van discriminatie van de hier levende Turkse gemeenschap 'zorgelijk en tegelijk bizar'. Als het klopt moet het kabinet zo spoedig mogelijk opheldering vragen aan Ankara, aldus de christendemocraten.

,,De verklaring is tevens zorgelijk voor de relatie tussen Nederland en Turkije'', aldus Tweede Kamerlid Raymond Knops. Hij wijst erop dat Nederlandse Patriot-raketten op dit moment de Zuid-Turkse Adana beschermen tegen raketaanvallen uit buurland Syrië.
Bron
Lees ook: Turkije beticht Nederland van racisme, Koenders neemt contact op

dinsdag 25 november 2014

Zeker 36 doden bij aanvallen Syrische luchtmacht op IS-bolwerk Raqqa

Raqqah vandaag, na luchtaanvallen door de Syrische luchtmacht. © reuters.


Bij luchtaanvallen van de Syrische luchtmacht op Raqqah, waar de terreurgroep Islamitische Staat het voor het zeggen heeft, zijn vandaag zeker 36 doden gevallen. Onder de doden zouden ook drie kinderen zijn, meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten vandaag. De slachtoffers vielen in een fabriek en op een markt in het centrum van de stad.

Tientallen mensen raakten gewond door de bombardementen. Toestellen voerden tien aanvallen uit op verschillende doelen in de stad. Een onafhankelijke bevestiging van het dodental uit het IS-bolwerk is niet mogelijk. Het Observatorium werkt met burgerwaarnemers die in het geheim hun bevindingen doorsturen uit gebieden waar de IS het voor het zeggen heeft, of waar andere opstandelingen of het Syrische regeringsleger de scepter zwaaien.

De luchtmacht van president Bashar al-Assad voert sinds dit jaar steeds meer aanvallen uit op Raqqah en doelen van het verzet in Aleppo. Assad heeft vanaf het begin van de burgeroorlog gewaarschuwd voor de opmars van jihadisten in Syrië. Raqqah was toen nog niet ingenomen door IS. De aanvallen tonen aan dat de luchtmacht nog vrij kan opereren in Noord-Syrië. In het luchtruim in het noorden van het land opereren sinds augustus ook Amerikaanse en Arabische gevechtsvliegtuigen die doelen van IS aanvallen, onder andere ook in Raqqah.
Bron

Nederland gooit ruim 20 bommen op doelen Islamitische Staat in Irak

Nederlandse F-16's. © anp.


Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen hebben in de afgelopen week tijdens ruim dertig vluchten boven Irak meer dan twintig bommen gegooid op doelen van Islamitische Staat (IS). Defensie gaat ervan uit dat daarbij ook een onbekend aantal strijders van de terreurorganisatie is gedood.

Nederland doet vanaf een luchtmachtbasis in Jordanië met zes F-16's mee aan de internationale luchtaanvallen op IS in Irak. Daarnaast zijn er twee reservetoestellen mee. In totaal hebben de Nederlandse F-16's in de afgelopen weken ongeveer honderd bommen afgeworpen op IS-doelen.

Twee F-16's die voor onderhoud naar Nederland moesten, zijn afgelopen week afgelost door twee andere toestellen. Nederlandse F-16's voeren nu al ruim vijf weken luchtaanvallen uit op IS-doelen in Irak. Het F-16-detachement in Jordanië telt 250 militairen. Hoeveel burgers bij de bombardementen door Nederlandse vliegers zijn gedood, is niet bekend. Vorige week verzekerde Nederlands hoogste militair, generaal Ton Middendorp, dat aan elke wapeninzet een zorgvuldige voorbereiding vooraf gaat om te voorkomen dat er burgerslachtoffers vallen of onnodige schade ontstaat.

In januari begint Nederland ook met een militaire trainingsmissie in Irak. Een deel van de 130 militairen gaat Iraakse of Koerdische grondtroepen trainen in het noorden van het land. Het andere deel gaat waarschijnlijk bij de hoofdstad Bagdad in het midden van Irak aan de slag met speciale eenheden.
Bron

'Moordende verpleegster op selfies met slachtoffers'

Nurse accused of killing 38 patients poses with corpse

Er zijn verschillende foto's verschenen van de 42-jarige Italiaanse verpleegster die in oktober werd gearresteerd op verdenking van het vermoorden van tientallen 'vervelende' patiënten. Het zijn geen normale kiekjes, maar selfies waarop zij poseert naast de lichamen van haar slachtoffers.

Op één van de foto's is te zien hoe Daniele Poggiali met haar twee duimen in de lucht en met een grote lach op haar gezicht naast één van haar overleden patiënten staat. Op een andere foto imiteert ze de overledene door met haar mond wijd open te poseren, meldt Daily Mail.

,,Ze was erg opgewonden en wilde een foto van zichzelf naast een lijk'', vertelde een ex-collega van Poggiali aan de politie, meldt de krant Il Corriere della Sera. ,,Ik had niet de moed om nee te zeggen, aangezien ze nogal een wraakzuchtig persoon is. Zo gaf ze laxeermiddelen aan patiënten, om het de verpleegsters die na haar werkten moeilijk te maken.''

Poggiali claimt dat de vrouwen op de foto's nog leefden, ook ontkent ze de moorden te hebben gepleegd. De selfies zijn waarschijnlijk in januari gemaakt.
Bron

Tijgers van Poetin hoofdverdachten in geitenmysterie China

© epa.


Oestin, een van de drie tijgers die in mei op aandringen van de Russische president Vladimir Poetin in een afgelegen deel van Siberië werden vrijgelaten, wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van twee geiten in het noordoosten van China. Drie andere geiten worden nog vermist en zijn mogelijk eveneens het slachtoffer van het katachtige roofdier geworden.


Een getuige heeft tegen het staatspersbureau Xinhua gezegd dat de schedels van de twee geiten sporen toonden van een aanval door een tijger. 'De schedels van de dode geiten hadden gaten zo groot als een menselijke vinger.'

Vorige maand werd bekend dat de Chinezen jacht maakten op Koezia, een van de twee andere door Poetin vrijgelaten tijgers. Koezia zou eveneens de grens met China zijn overgestoken. Het dier zou rondhangen in een natuurpark in de noordoostelijke provincie Heilongjiang. De tijgers zijn voorzien van een chip om hen te traceren.

Veiligheidszone
Om de laatste in het wild levende tijgers te beschermen, hebben Rusland en China in 2010 besloten een veiligheidszone in te richten in het grensgebied van beide buurlanden.

Ook kondigde Poetin toen tijdens de zogeheten tijgertop in Sint Petersburg aan dat stropers en smokkelaars zwaardere straffen zullen krijgen. Bij die top zijn afspraken gemaakt over hoe de populatie tijgers in het wild tot het jaar 2020 kon worden verdubbeld. Er leven nog maar 3200 tijgers in het wild. Een eeuw geleden waren dat er nog 100.000.maandag 24 november 2014

'Uitspraak Ferguson komt vandaag'

Agenten houden de wacht bij het Buzz Westfall Justice Center in Clayton, Missouri, waar de uitspraak wordt gedaan. © reuters.


De onderzoeksjury die moet bepalen of een blanke agent vervolgd wordt voor het doodschieten van een zwarte jongen, komt vannacht (Nederlandse tijd) in het Amerikaanse Ferguson met een oordeel. Dat meldden plaatselijke justitiebronnen volgens CNN.

De onderzoeksjury die moet bepalen of een blanke agent vervolgd wordt voor het doodschieten van een zwarte jongen, komt maandag (lokale tijd) in het Amerikaanse Ferguson met een oordeel. Dat meldden plaatselijke justitiebronnen volgens CNN.

Diezelfde anonieme bronnen willen niet kwijt wat het besluit van de onderzoeksjury zal zijn. Wel zeggen ze dat de openbaar aanklager bekend zal maken wat de jury heeft besloten. Die bepaalt of agent Darren Wilson wordt vervolgd voor het neerschieten van Michael Brown (18) in augustus. De ongewapende tiener kwam om het leven.
Vredig

Het incident zorgde voor weken aan rellen in Ferguson en nog altijd is de spanning hoog. Gevreesd wordt voor nieuwe rellen, vooral als de jury besluit om Wilson niet te vervolgen. President Obama heeft de inwoners van Ferguson die willen demonstreren opgeroepen om dit vredig te doen.
Bron

38 miljoen euro voor gouden tip over neergehaalde MH17


Privédetective: We zoeken een tweede Edward Snowden

© anp.


De miljoenenbeloning die de Duitse privédetective Josef Resch in het vooruitzicht heeft gesteld voor informatie over het neerhalen van vlucht MH17 is verhoogd. De anonieme opdrachtgevers van Resch hebben het beschikbare geldbedrag opgetrokken van 23 miljoen euro naar bijna 38 miljoen.

Het grootste deel van het geld (23 miljoen euro) is bedoeld voor bewijzen over de daders en opdrachtgevers. Dat heeft Resch gezegd in een interview met het Duitse zakenblad Capital dat vandaag is gepubliceerd.

Een tweede beloning, van 15 miljoen euro, is voor informanten die kunnen aantonen dat de autoriteiten in sommige landen opheldering van de ramp tegenwerken.

,,We zoeken een tweede Edward Snowden'', verwijst Resch naar de klokkenluider die de grootschalige afluisterpraktijken door de Amerikaanse geheime dienst NSA aan het licht bracht.

Complotdenkers
Resch laat aan Capital weten dat hij en zijn medewerkers al veel reacties hebben gekregen. Maar onder de 'tipgevers' waren ook veel complotdenkers, amateuronderzoekers en mensen die gewichtig willen doen. ,,99 procent van de tips konden we meteen weggooien'', aldus Resch.

Het Openbaar Ministerie (OM) raadde eerder af om waardevolle informatie over eventuele daders van de aanslag op vlucht MH17 te deponeren bij ,,een onbekend bureau, waarvan niet vaststaat wie erachter zit''.

,,Als mensen informatie hebben, moeten zij zich daarmee melden bij de politie'', aldus een woordvoerder. Politie en justitie in Nederland werken met man en macht aan een strafrechtelijk onderzoek, waarin duidelijk moet worden wie er achter het neerhalen zit.

Resch kreeg zijn opdracht in september. Toen was de beloning 23 miljoen euro.
Bron

NAVO roept Russen op weg te gaan uit Oekraïne

Volgens Stoltenberg gaat Rusland door met het 'destabliseren' van Oekraïne. © anp.


De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, heeft Rusland vandaag opgeroepen om al z'n troepen terug te trekken uit het oosten van Oekraïne. Hij deed dat in Den Haag, na afloop van een werklunch met premier Mark Rutte.

Volgens Stoltenberg gaat Rusland door met het 'destabiliseren' van Oekraïne. Hij riep Rusland ook op de akkoorden van Minsk te respecteren. In die stad maakten de Oekraïense regering en de pro-Russische rebellen in september afspraken om het geweld in Oost-Oekraïne een halt toe te roepen.


Rutte en Stoltenberg hebben het tijdens hun gesprek in het Catshuis, de ambtswoning van Rutte, vooral gehad over de internationale veiligheidssituatie en de gevolgen van recente ontwikkelingen in onder meer Oekraïne en in Irak en Syrië voor de NAVO.

Stoltenberg bedankte Nederland voor alle bijdragen aan de NAVO, zoals in Afghanistan en de Baltische staten.

Sancties
In gesprek met het ANP zei Stoltenberg dat de NAVO het toeju9icht dat de Verenigde Staten en de Europese Unie nadenken over nieuwe sancties tegen Rusland. Hij is 'ernstig bezorgd' over de situatie in het oosten van Oekraïne. 'We accepteren niet dat geweld wordt gebruikt om vandaag in Europa grenzen te veranderen. Daarom steunen we Oekraïne.'

'Ik wil onderstrepen dat ik de sancties die Rusland zijn opgelegd verwelkom en ik verwelkom ook het feit dat veel leiders in Europa en de Verenigde Staten de mogelijkheid kenbaar hebben gemaakt dat sancties misschien worden uitgebreid.' Er moet een prijs betaald worden voor 'het schenden van akkoorden en het schenden van de soevereiniteit en integriteit van een land zoals Rusland de afgelopen maanden heeft gedaan.'

De NAVO streeft nog steeds naar 'een meer constructieve relatie' met Moskou. Maar 'we moeten heel stevig en krachtig zijn in ons antwoord op het optreden van Rusland.'

Rusland annexeerde de Krim en steunt rebellen in het oosten van Oekraïne. Stoltenberg benadrukt dat de (nieuwe) sancties geen zaak van de NAVO zijn. De Noor is sinds 1 oktober secretaris-generaal van de NAVO.
Bron

zondag 23 november 2014

'Mijn hond spoorde kanker bij me op en redde mijn leven'

Afbeelding weergeven op Twitter
Daily MirrorEen labrador heeft het leven van haar baasje gered door borstkanker bij haar te ontdekken. Maar daar bleef het niet bij. Daisy spoorde ook bij 551 andere Britten kanker op. De hond kreeg hiervoor een medaille uit de handen van prins Charles.

Als sinds ze een puppy was werd Daisy getraind door haar baasje, de 50-jarige Claire, die tevens arts is, om de aanwezigheid van kanker in urine-, adem- en huidstalen te ruiken. Met die vaardigheid redde de labrador meteen het leven van Claire door borstkanker in een zeer vroeg stadium te detecteren.

,,Op een dag snuffelde Daisy aan mijn borst en legde haar poot erop", vertelde Claire. ,,En dat alarmeerde me onmiddellijk. Ik liet het checken en kwam erachter dat ik kanker had. Omdat we er zo vroeg bij waren, kon de kwaadaardige tumor verwijderd worden." Dat was de eerste keer dat de labrador de ziekte rechtstreeks wist te ontdekken in het lichaam van een mens in plaats van te ruiken aan een monster.

Maar daar stopte de heldendaad van Daisy niet. In nog eens 551 monsters wist de viervoeter de kanker te ruiken. Dat verdiende een medaille, vond dierenrechtenorganisatie Blue Cross. Uit handen van prins Charles ontving Daisy de bekroning voor het redden van zo veel levens.

De tienjarige hond wordt momenteel ingezet bij de training van twaalf puppy's. Het doel is dat de hondjes later net zo goed worden in het opsporen van kanker als Daisy.
Bron

Romeinse schat bij nieuwe Haagse weg

De schat uit de Romeinse tijd © anp.


In Den Haag is een schat uit de Romeinse tijd gevonden. Archeologen ontdekten een potje op de plek waar de nieuwe toegangsweg van Den Haag komt te liggen. In dat potje zaten 107 zilveren munten, zes zilveren armbanden, een grote verzilverde speld van een mantel en een paar glazen kraaltjes. 'Omdat alles bij elkaar in een pot zat opgeborgen, moet de schat heel doelbewust zijn begraven', meldde de gemeente Den Haag vrijdag. Wie dat heeft gedaan en waarom, zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden.

De oudste munt in de pot werd geslagen toen keizer Nero regeerde, ergens tussen de jaren 54 en 68 na Christus. De jongste munten zijn ongeveer een eeuw later gemaakt, onder keizer Marcus Aurelius. In die tijd stond er waarschijnlijk een boerendorp op de vindplaats. Er zijn namelijk sporen van boerderijen gevonden. Het is volgens Den Haag ongebruikelijk dat er zo veel zilveren munten op het oude Romeinse platteland worden gevonden.

De waarde van de schat is niet bekend. Mensen kunnen de voorwerpen vanaf komende dinsdag zien in het Haags Historisch Museum.

De Rotterdamsebaan moet in 2019 klaar zijn. De weg loopt van knooppunt Ypenburg tot industrieterrein Binckhorst. Het moet de drukke A12, de Utrechtsebaan, ontlasten. De aanleg kost bijna 600 miljoen euro.

De nieuwe weg gaat voor een deel onder Voorburg door. Dat was in de Romeinse tijd een belangrijke handelsplaats, die Forum Hadriani heette.
Bron

Man graaft lijk van moeder op voor selfie

© Videostill.


De rage van de selfies heeft een morbide hoogtepunt bereikt met bovenstaande foto. Het beeld werd gemaakt door een Libanees die hier poseert met zijn overleden moeder nadat hij haar lijk had opgegraven.

De macabere selfie is het werk van Deab Saiqly. Hij werkt als bewaker op een begraafplaats in Libanon. ,,Ik voel me oprecht gelukkig tussen de doden", zei de man tijdens een reportage op de zender MBC TV. ,,Ik neem wel vaker selfies met lijken, maar de foto met mijn moeder gooi ik niet weg''.

Saiqly beweert dat hij ooit een huwelijksaanzoek van een Amerikaanse vrouw naast zich neer heeft gelegd. Gewoon omdat hij geen afscheid kon nemen van zijn 'vrienden op de begraafplaats.'

De reportagemakers van MBC TV legden de verklaringen van Deab Saiqly voor aan een psychiater. Die kon geen afwijkende gedragingen of mentale problemen detecteren bij de man, meldt emirates247.com.
Bron

Meters sneeuw smelten weg: vrees voor overstromingen New York

De inwoners van Buffalo zijn druk bezig zich een weg te banen door de enorme hoeveelheid sneeuw die er de afgelopen dagen is gevallen. © reuters.


De inwoners van Buffalo, in de staat New York, zijn nog nauwelijks bekomen van de historische hoeveelheid sneeuw die er in de afgelopen drie dagen is gevallen, of er dreigt alweer nieuw groot natuurongemak: overstromingen.

Nu het weer drastisch is omgeslagen en er de komende dagen temperaturen van maar liefst 15 graden boven nul worden verwacht, vrezen de bewoners de smeltende sneeuwberg. De riolen zullen grote moeite hebben de enorme hoeveelheid smeltwater te verwerken, mede gezien de bergen herfstbladeren die er de afgelopen weken zijn gevallen.

Vooral morgen krijgt de staat te maken met veel smeltwater, dan worden de hoogste temperatureen verwacht. Daardoor smelt het pak sneeuw - dat op sommige punten ruim twee meter dik is - waarschijnlijk in nog geen twee dagen tijd. Het smeltwater staat gelijk aan vijftien centimeter regenval.

Gouverneur Andrew Cuomo zei dat tientallen boten, honderden pompen, helikopters en 176.000 zandzakken in gereedheid worden gebracht om de hoeveelheid smeltwater het hoofd te bieden. 'Als we geluk hebben, hebben we ze niet nodig, maar we bereiden ons voor op het ergste', aldus Cuomo.

De bewoners van Buffalo zijn nog aan het bijkomen van de 2.1 meter sneeuw die er in drie dagen tijd is gevallen, de grootste hoeveelheid die de plaats in 40 jaar tijd heeft gezien, zo zei de burgemeester. Twaalf mensen kwamen om het leven, de meesten na een hartaanval bij het sneeuwruimen.
Bron