Translate

zaterdag 8 november 2014

Amerikaan met gestolen kalf in auto opgepakt

© Thinkstock.


Politieagenten hebben in de Amerikaanse staat Californië een vreemde ontdekking gedaan toen ze in het holst van de nacht een auto controleerden. Ze vonden achterin het voertuig een levend kalf, dat vermoedelijk was gestolen. Een 31-jarige Amerikaan is opgepakt, zo heeft een dierenwelzijnsorganisatie laten weten.

De agenten zagen woensdagmorgen in Riverside, een stad zo'n 80 kilometer van Los Angeles, twee mannen bij de auto met getinte ramen staan. Vanwege het nachtelijke tijdstip namen ze poolshoogte. Het drie dagen oude kalf dat werd aangetroffen, had geen oormerk meer.

De politie hield een van de mannen aan voor diefstal. Tegen hem bleek een arrestatiebevel uitgevaardigd vanwege 'drugsovertredingen'. Welke dat zijn, is onduidelijk. De verdachte verklaarde dat hij het dier voor 200 dollar had gekocht bij een benzinestation.
Bron

Rekening van duizenden dollars door vergeten bril

Een fles Screaming Eagle deed het gezelschap de das om. © kos.


Een etentje met vrienden in een restaurant in New Jersey had een onverwacht einde voor Joe Lentini. Hij bestelde een fles wijn in de overtuiging dat die 37,50 dollar (30 euro) kostte. In werkelijkheid stond er 3.750 dollar (3.000 euro) op de kaart. Meneer Lentini was zijn bril thuis vergeten.

De man trakteerde twee vrienden in het Borgata Hotel Casino & Spa in Atlantic City. Het gezelschap bestelde een maaltijd en Joe Lentini vroeg de dienster welke wijn ze hierbij zou aanraden. 'Ze toonde een fles en ik vroeg hoeveel die kostte. 'Zevenendertig-vijftig', antwoordde ze', vertelt hij aan NJ.com. 'Ik weet niks van wijn en had m'n bril niet bij. Maar 37,50 leek me schappelijk'.

Aan het gezellige etentje kwam een abrupt einde toen de rekening werd gepresenteerd. De fles Screaming Eagle Oakville uit 2011 bleek 3.750 dollar te kosten.

Hartaanval
'We kregen een collectieve hartaanval', zegt Don Chin, een van de gasten van meneer Lentini. 'We probeerden de serveerster en vervolgens de manager te overtuigen van het misverstand en iets van de prijs af te dingen. We kregen te horen dat 2.200 dollar (1.775 euro) de laagst mogelijke prijs was. We hebben toen maar besloten om de rekening onder ons drieën te verdelen'.

'En weet je wat?', besluit de arme Joe Lentini. 'Het was niet eens zo'n lekkere wijn. Hij was goed, dat wel, maar niet om van achterover te vallen'.
Bron

Vader redt dochtertje net op tijd uit handen van kidnapper

© ap.


In de Amerikaanse staat Utah is gisterochtend op het nippertje een tragedie vermeden, toen een onbekende man een 5-jarig meisje uit haar slaapkamer probeerde te ontvoeren. Het is de ultieme nachtmerrie van elke ouder, maar voor een stiefvader werd het bijna realiteit. Hij werd net op tijd wakker door het geluid van de deur en kon de dader, die op de vlucht sloeg, confronteren. Het meisje mankeert naar verluidt niets.

De 46-jarige Troy Morley zou rond 4.30 uur het huis van het gezin zijn binnengeslopen via een zijdeur die niet op slot zat. Hoewel hij aanvankelijk in de kelder door enkele bezittingen rommelde, zou hij vervolgens de slaapkamer van het meisje hebben opgemerkt en haar uit bed hebben gehaald. Dat meldt de plaatselijke politie. Door het geluid van de krakende treden van de trap en de voordeur die openging, werd de vader wakker en kon hij zijn 5-jarige dochter op het nippertje redden. 'Wat ben je van plan, dat is mijn dochter!' schreeuwde de man, terwijl hij Morley door de voortuin achterna zat.

Morley, die 1.80 meter groot is en zo'n 110 kg weegt, kon het meisje zonder problemen in bedwang houden. Hij ging er vandoor, maar kon uiteindelijk gepakt worden in een ander huis nadat een politiehond hem in de schouder beet.

Traumatische ervaring
Het gezin verklaart de man niet te kennen en geen idee te hebben wat hij van plan was met hun dochter indien hij had kunnen ontsnappen. De politie heeft voorlopig ook geen idee waarom de verdachte zich in het huis bevond, of hij wist dat het meisje er was op het moment van de inbraak en of hij gepland had haar mee te nemen. De man had buiten twee arrestaties voor rijden onder invloed geen eerdere criminele feiten gepleegd.

'Het is uiteraard een erg angstaanjagende en traumatische situatie', verklaart politieagent Dean Carriger tegenover de Daily Mail. 'Ons huis is een heilighdom en iemand die dan inbreekt en je kind ontvoert... het moet een van de ergste nachtmerries zijn van elke ouder. Als de ouders niet wakker waren geworden en op onderzoek waren gegaan, dan had de man gemakkelijk en onopgemerkt met het meisje kunnen vertrekken.'

Het is nog onduidelijk wat de man bezield heeft.© ap.Bron

Utrechter probeert duizenden liters diesel te stelen

Een 26-jarige man uit Utrecht is vannacht in Waalwijk betrapt toen hij bij een tankstation bezig was om een grote hoeveelheid diesel te stelen.

Hij maakte gebruik van een speciaal geprepareerde bestelbus. Hierin stonden vier grote tanks van elk 1000 liter inhoud. Twee ervan waren al afgetankt met gestolen diesel.

De politie arresteerde de 26-jarige bestuurder van de bewuste bestelbus. Hij zit voorlopig vast. Het voertuig werd in beslag genomen. De eigenaar van het tankstation heeft aangifte gedaan.
Bron

vrijdag 7 november 2014

Zware storm 'Bering Bom' trekt over VS

Typhoon Nuri afgelopen 5 november. © getty.


Een zware storm zorgt er de komende dagen voor dat het in Canada en de Verenigde Staten al vroeg winters wordt. De storm trekt vrijdagnacht en zaterdag over het westen van Alaska en zorgt daar op zee voor golven van bijna 20 meter en wind met orkaankracht. De storm is zo sterk, dat hij op Twitter al de bijnaam Bering Bom - vernoemd naar de Beringzee - heeft gekregen.

De lage druk in de storm zou een record kunnen vestigen en ook andere records zouden kunnen sneuvelen. De Bering Bom - die eerder door het leven ging als tyfoon Nuri - zou namelijk wel eens de zwaarste storm kunnen zijn die de eilanden die bij Alaska liggen trof sinds de jaren 50.

Canada en de rest van de VS blijven gespaard van al dat geweld, maar zijn niet immuun voor de koude lucht die door de storm zuidwaarts wordt geduwd. In veel Amerikaanse staten zal het komende week gaan vriezen en ook sneeuw behoort tot de mogelijkheden.
Bron

'Vrouw van 9 miljard' doet Wall Street op grondvesten schudden
Ze heeft acht jaar lang 'echt geprobeerd om de boel onder de pet te houden', maar ze kan het grote geheim niet langer voor zichzelf houden. Alayne Fleischmann, juriste op Wall Street doet een boekje open over de 'enorme criminele fraudepraktijken' bij haar voormalig werkgever, de gerenommeerde Amerikaanse bank JP Morgan/Chase. De bank dient een miljardenvergoeding te betalen om strafrechtelijke vervolging door de Amerikaanse justitie te ontlopen.

Fleischmann, een opvallende blondine van eind dertig, is kroongetuige in de fraudezaak tegen de bank. De zaak tegen JP Morgan/Chase wordt beschouwd als het grootste geval van witte boordencriminaliteit in de historie van de mensheid. Volgens de juriste heeft de bank 'maar liefst 9 miljard dollar zwijggeld betaald om de duistere praktijken geheim te houden'.

Het is bepaald geen geheim dat het roekeloze gedrag van de grootste financiële instellingen op aarde, de wereld in 2007 in de grootste economische recessie in bijna 80 jaar hebben gestort. Fleischmann wil in een groot interview met het tijdschrift Rolling Stone de wereld nu een inkijkje geven wat er allemaal bij kwam kijken om het in haar ogen misdadige gedrag uit de openbaarheid te houden.

Controle
De geboren Canadese kwam in 2006 in dienst bij de bank, een tijd waarin de financiële sector nog miljarden verdiende met het verpakken van grote hoeveelheden hypotheken in ingewikkelde beleggingsproducten. Die werden aan nietsvermoedende particuliere klanten en pensioenfondsen verkocht, die een bepaald rendement op hun geïnvesteerde geld verwachtten. Haar taak was om erop toe te zien dat de deals die werden gesloten kwalitatief in orde waren en juridisch waterdicht waren.

Ze kwam erachter dat 40 procent van de hypotheken die in de beleggingsproducten waren gestopt, een groot risico hadden dat deze nooit zouden worden terugbetaald. Dit omdat de huizenkopers simpelweg niet genoeg verdienden of valse inkomensgegevens op hun hypotheekaanvraag invulden. Ze trok hierover aan de bel, maar werd van hogerhand gesommeerd hierover te zwijgen.

Vleermuis gebruikt stoorzender tegen concurrerende vleermuis

© anp.


Vleermuizen gebruiken een stoorzender om rivalen in de jacht op insecten te snel af te zijn. Op het moment dat een concurrent inzoomt op een prooi verzendt zijn tegenstander een geluidssignaal waardoor het dier de prooi mist. De 'stoorzender' pakt vervolgens het insect voor zichzelf, ontdekten onderzoekers van een Amerikaanse universiteit. De bevindingen zijn gepubliceerd in het tijdschrift Science.

Onderzoeksleider Aaron Corcoran en zijn team van Wake Forest University ontdekten het fenomeen bijna bij toeval. Ze bestudeerden motten toen ze de geluiden van de vleermuizen oppikten. 'Een vleermuis probeerde een insect te vangen door middel van echolocatie. Een tweede vleermuis maakte een ander geluid, en het leek er volgens mij op dat hij probeerde het echolocatiesignaal te blokkeren of te verstoren.'

Het stoorsignaal is vaak succesvol, zagen de wetenschappers. 'Meestal miste een vleermuis de mot als een andere vleermuis het stoorgeluid produceerde', aldus Corcoran. Voor de onderbouwing zijn beeld- en geluidsopnames tegen elkaar afgezet. De baan die jagende vleermuizen kiezen richting hun prooi verandert duidelijk als tegenstanders hun stoorzender gebruiken.
Bron

Franse parlement onderzoekt drones bij kerncentrales

Een drone vliegt over de Franse plaats Pessac. © afp.


Het Franse parlement gaat onderzoek doen naar onbemande vliegtuigjes (drones) die bij kerncentrales zijn gesignaleerd. Er komt een publieke hoorzitting op 24 november om de dreiging van de drones in kaart te brengen.

Vrijdag verklaarde energiebedrijf Areva dat een drone bij een van zijn kerncentrales was gezien terwijl Electricité de France er twee meldde. Laatstgenoemde firma heeft de afgelopen vier weken al 14 keer een vliegtuigje over en rond een van de centrales zien vliegen.

Politici noemen de vluchten onverantwoordelijk. Volgens parlementslid Jean-Yves Le Deaut van de Socialistische Partij, die de hoorzitting zal leiden, vergelijkt de bevolking het nieuwe fenomeen al met digitale aanvallen via internet.
Bron

donderdag 6 november 2014

Medewerker geschorst na 'frituren' in operatiekamer


Ook briefjes opgehangen met daarop ’pas op: ebola’

© Thinkstock.


Een medewerker heeft in het ziekenhuis in Zwolle briefjes opgehangen met waarschuwingen voor ebola om te verhullen dat hij stiekem patat frituurde bij de operatiekamers. Dat bevestigde de Isala klinieken donderdag.

De bewuste medewerker is geschorst. Drie andere betrokken medewerkers kregen een aantekening in hun personeelsdossier na een indringend gesprek. Volgens het ziekenhuis werd in het complex waar de operatiekamers zich bevinden, door de medewerker tegen de regels in patat gefrituurd.

Om de geur te verhullen, werden briefjes opgehangen met daarop de waarschuwing 'pas op, ebola'. Niet alleen is de man geschorst, ook loopt een juridische procedure over zijn aanstelling bij Isala.
Het ziekenhuis benadrukt dat de patiëntveiligheid niet in het geding is geweest.

Drie andere betrokkenen
Isala bevestigt noch ontkent de inhoud van het incident. 'Vanwege die juridische procedure willen we er verder niet op ingaan', zei een woordvoerder. De medewerker is niet de enige die betrokken was bij dit incident. Drie andere betrokkenen kregen een aantekening in hun personeelsdossier. Het ziekenhuis benadrukt dat de patiëntveiligheid niet in het geding is geweest.Bron

'U bent zwanger': man levert urine vrouw in voor drugstest

© thinkstock.


Een buschauffeur die een urinestaal van zijn vrouw had ingeleverd om zijn werkgever te misleiden bij een drugstest, kreeg de shock van zijn leven toen hij onverwacht nieuws te horen kreeg. Dat meldt BBC.

De man werd samen met andere chauffeurs aan een drugtest onderworpen door de Egyptische overheid. Maar in plaats van zijn eigen plas, leverde hij een potje urine in dat toebehoorde aan zijn vrouw. De man wist op dat moment echter niet dat zijn echtgenote al twee maanden zwanger was.

Toen de autoriteiten aan de chauffeur vroegen of het wel echt zijn urine was, knikte de man instemmend. Daarop kreeg de chauffeur het onverwachte nieuws te horen. 'Gefeliciteerd, u bent zwanger'.

Door het voorval gaan de autoriteiten voortaan ook een bloedtest van de chauffeurs afnemen, om te kijken of zij drugs gebruiken.
Bron

'Vlekkenbende' opgerold die toeristen bestal in Barcelona

Een deel van de buit van de bende straatrovers. © Politiefoto.


Met de aanhouding van vijf verdachten denkt de politie in Barcelona een dievenbende te hebben opgerold die touristen beroofde via de zogenoemde 'vlekkentechniek'. Daarbij maakten de bendeleden een vlek op de kleding van hun slachtoffers om daarna tijdens het 'helpen' hun zakken te rollen.

De vlekken werden gemaakt met en mengsel van mosterd, water en haarverf. De methode was volgens de politie uiterst effectief want in de voorbije acht maanden maakte de dievenbende volgens haar voor minstens 18.000 euro aan geld en waardevolle spullen buit. Daaronder smartphones, iPads, dure zonnebrillen en tassen.

Groepjes van vier
De vijf verdachten zijn drie mannen van 35, 34 en 43 jaar uit Mexico, Cuba en Peru en twee vrouwen van 44 en 37 jaar uit Peru en Argentinië. Ze vermomden zich telkens als toeristen en opereerden in groepjes van vier in Barcelona en éénmaal op het vliegveld van Girona, zo'n 90 kilometer ten noordoosten van de Catalaanse hoofdstad. De bende telt volgens de politie in totaal zeven leden. Twee van hen zijn nog voortvluchtig.

De politie wist de bende op te rollen na een 'heterdaadje' op 29 oktober. Enkele leden beroofden toen twee Franse toeristen op de 'berg van Montjuïc', een heuvel met daarop een gelijknamig kasteel in het zuidwesten van de stad. In de zakken van de 'vlekkenmakers' vonden agenten 140 euro van de slachtoffers.

Antecedenten
Drie bendeleden zitten in de gevangenis in afwachting van de rechtszaak tegen hen, twee werden voorwaardelijk vrijgelaten. Allemaal kwamen ze al eerder in aanraking met de sterke arm der wet in Spanje alsook in andere Europese landen. Ze gingen steeds gewelddadiger te werk, zegt de politie
Bron

Man laat zich opeten door anaconda

Benieuwd hoe het voelt om in de buik van een slang terecht te komen? Voor velen zou het een ware nachtmerrie zijn, maar deze slangenliefhebber is bereid tot het uiterste te gaan om een antwoord te geven op die vraag. Zo is binnenkort te zien hoe hij wordt opgegeten door een anaconda voor het tv-programma 'Eaten Alive' van de Amerikaanse zender Discovery Channel.

Volgens Discovery zal natuurkenner en filmmaker Paul Rosolie in de maag van een anaconda terechtkomen terwijl hij een speciaal, zelfontworpen 'slangenwerend' pak draagt. Het riskante experiment wordt op 7 december uitgezonden.

Marketingstunt of niet? De nieuwsgierigheid is intussen ongetwijfeld gewekt en het promofilmpje leidde dan ook tot een storm van vragen op Twitter. Vooral dierenorganisaties waren bezorgd om het welzijn van de slang. Hoe het echt in zijn werk zal gaan, zie je natuurlijk pas volgende maand.Bron

woensdag 5 november 2014

Nederland weigert boeterente op naheffing EU te betalen

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën. © anp.


Nederland weigert boeterente te betalen op de naheffing van Brussel. Dat zei minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) vandaag in een debat in de Tweede Kamer. Nederland moet voor 1 december 642 miljoen euro overmaken aan Brussel.

Het onderwerp wordt vrijdag besproken tijdens de vergadering van de ministers van Financiën van de 28 EU-landen.

Deadline
Dijsselbloem beaamde dat de deadline van 1 december vaststaat. Als er niet op die datum is betaald, wordt er boeterente gerekend. 'Maar uiteraard gaan we die niet betalen. En dat kan op twee manieren: of we betalen op tijd, of we veranderen de betalingsregeling en dat laatste heeft onze voorkeur.'

Als de cijfers kloppen en de juiste procedures zijn gevolgd, dan kan Nederland niet anders dan betalen. Dijsselbloem noemde de kwestie dan ook meer een 'politiek dan een juridisch probleem'.

Betalen in termijnen
De minister zei dat Nederland de mogelijkheid wil hebben om in termijnen te betalen. 'Of we als Nederland daar gebruik van maken, is nog te zien', zei Dijsselbloem wel. Volgens hem is het niet doenlijk dat landen zoals Groot-Brittannië, dat een naheffing kreeg van 2 miljard euro, dergelijke grote bedragen in zeer korte tijd moeten betalen.

De Tweede Kamer wilde verder weten waarom de minister geen geld had gereserveerd voor de naheffing. Volgens de minister was het niet mogelijk om de hoogte van de naheffing vooraf te bepalen. 'We kennen de systematiek, maar of er een naheffing zou komen en in welke mate, dat kon ik niet weten. Dat zou een slag in de lucht zijn geweest.'
Bron

Koopverslaafde (19) schiet familie dood voor erfenis

© Instagram van Alan..


De 19-jarige Alan Hruby heeft zijn ouders en zus doodgeschoten in Amerika omdat hij geld nodig had vanwege een koopverslaving De Amerikaan had schulden en zou zijn familie hebben vermoord om die met de erfenis af te lossen. Op Facebook zou Alan meerdere malen hebben gezegd dat hij zijn familie niet mocht, en schreef hij over de kick die hij van shoppen kreeg. Facebook heeft gebruikersgegevens overhandigd aan de politie.


De 19-jarige schoot in oktober zijn 50-jarige vader John, 48-jarige moeder Tinker en 17-jarige zus Katherina dood in het ouderlijk huis in Duncan (Oklahoma).

Schulden
Na zijn aanhouding gaf Alan toe dat hij zijn familie had gedood vanwege een illegale lening van 3.000 euro die hij moest afbetalen. Vanwege zijn koopverslaving maakte Alan gebruik van een 'loan shark'. Dit zijn personen of bedrijven die een illegale lening verstrekken tegen torenhoge rentes. Zijn ouders hadden de geldkraan dichtgedraaid omdat Alan te veel geld uitgaf, zo schrijft de Daily Mail.

Opscheppen
Op Facebook schepte Alan veelvuldig op over zijn aankopen en luxe leventje. Hij omschreef zichzelf op zijn blog als shopaholic. 'Er is geen grotere adrenalinekick dan wanneer je aan de kassa van een winkel je creditcard trekt. Als je wacht tot het apparaat 'approved' aangeeft, krijg je hartkloppingen en een adrenalinerush. Tegen de tijd dat je de aankopen overhandigd krijgt, ben je zo high van de adrenaline dat je die uitgave van 15.000 dolllar niet eens voelt. Tot je thuiskomt en de bon ziet.'

Doodgeschoten
Alan zou verklaard hebben eerst zijn moeder te hebben doodgeschoten, en daarna zijn zus. Zijn vader kwam 1,5 uur later het huis binnen, waarna Alan hem doodschoot volgens People Magazine. Nadat hij zijn familie had vermoord, vertrok Alan naar Dallas en bracht daar het weekend door en bezocht zelfs een Footballwedstrijd. De lichamen van de familie Hruby werden in de keuken aangetroffen door de huishoudster.

Social Media
Op Facebook zou Alan weleens gezegd hebben dat hij zijn familie niet mocht. Het is niet bekend of die reacties/statusupdates ook daadwerkelijk gevonden zijn door de politie. Waarschijnlijk verzamelt de politie ook gegevens van Twitter en Instagram. Op de laatste social mediasite plaatste Alan foto's van zijn schoolleven of nieuwe aankopen.
Bron

Passagiers stoppen man die nooddeur vliegtuig wil openen


De medepassagier die Mark Ansley overmeesterde tijdens de vlucht van Vietnam naar Australië. © Screenshot One News, Facebook.


Mark Ansley schrikt wakker in zijn vliegtuigstoel. De Nieuw-Zeelander hoort geschreeuw, alsof iemand in blinde paniek is. Vanuit zijn ooghoeken ziet hij hoe een medepassagier aan de nooddeur van het vliegtuig rukt. Ze vliegen op 12.000 meter hoogte en de man wil eruit. Ansley en enkele andere passagiers bedenken zich geen moment en storten zich op de verwarde man. Een hevig gevecht volgt..

Het bizarre incident vond afgelopen maandag plaats. Vlucht VN773 van Vietnam Airlines vloog van Ho Chi Minhstad in Vietnam naar Sydney en was net twee uur onderweg. Vanuit Australië zou Ansley doorreizen naar Auckland waar hij woont en een restaurant runt.

Aan TVNZ vertelt Ansley over zijn heldhaftige optreden. Hij schrok wakker van het paniekerige geschreeuw, zag de man aan de deur rukken en een vrouw die hem probeerde te stoppen. Samen met enkele medepassagiers bedacht de Nieuw-Zeelander zich geen moment.

Gevecht
Iemand klemde het hoofd van de verwarde man vast en kreeg hem op de grond. Weer een andere medepassagier ging op de man zitten. Ansley kreeg een touw in zijn handen gedrukt. 'Ik kreeg het niet om de handen van de man. Hij verzette zich hevig. Daarom probeerde ik hem neer te slaan. Na een paar tikken lukte het me hem stil te krijgen.'

De heldhaftige passagiers bonden de handen van de man vast en zijn lichaam aan een stoel. 'Hij leek echt gek', zegt Ansley. 'Hij zat in een soort van psychose, leek een soort van waanvoorstellingen te hebben en was daardoor heel erg sterk.'

Hij vertelt verder hoe een andere passagier dacht te verstaan dat de verwarde man riep dat hij zijn leven lang gekidnapped was, dat hij gedrogeerd was en dat iemand hem in Sydney opwachtte om hem te vermoorden.

Boos
In de resterende uren die de vlucht nog duurde doorzocht Ansley de handbagage van de man, bang voor een of andere terroristische actie. 'Ik was erg boos op hem. Ik wilde alleen maar naar huis, naar mijn zoontje van zes jaar, en door deze man ging dat bijna fout.'

Pas later hoorden Ansley en de anderen in het vliegtuig dat de nooddeuren niet kunnen worden geopend tijdens het vliegen op hoogte. Veilig geland in Sydney betrad de politie het vliegtuig en rekende de vastgebonden man in.

De verwarde man bleek een 27-jarige inwoner van Sydney te zijn. Hij werd na zijn arrestatie naar het St. George ziekenhuis vervoerd voor verder onderzoek en zal in december worden voorgeleid aan de rechter.

Bron

Man (90) opgepakt na uitdelen eten aan daklozen

De 90-jarige Arnold Abbott. © Videostill Local10.

'Laat dat bord onmiddellijk vallen!' bitste een agent de 90-jarige vrijwilliger Arnold Abbott uit Florida toe. De diender hield Abbott onder schot terwijl hij een bordje gratis eten stond uit te delen aan plaatselijke daklozen.

Abbott is er nog beduusd van: 'Alsof ik hier een roofoverval stond te plegen, zo werd ik benaderd door de agenten. En dat terwijl ik slechts onschuldig de allerarmsten in deze stad probeerde te helpen.'

De krasse knar werd samen met nog twee dominees afgelopen zondag in Fort Lauderdale in de boeien geslagen wegens overtreding van een nieuwe plaatselijke verordening die het verbiedt om in het openbaar voedsel (uit) te delen.

Vastberaden
Abbott loopt het risico veroordeeld te worden tot een boete van 500 dollar en een korte celstraf. BurgemeesterJack Seiler van de stad zei tegen CNN vastberaden te zijn straffen uit te delen aan mensen die de nieuwe regels overtreden.

De burgemeester had eerder laten weten 'af te willen van daklozen in de stad en dat het gratis uitdelen van voedsel deze mensen niet zou aansporen om productief te worden'.

Buigt niet
Abbott is op zijn beurt niet van plan te buigen voor de gemeente en al helemaal niet om de boete te betalen of in de cel te gaan zitten: 'Deze mensen hebben niks, helemaal niks. Ik voel het als mijn plicht om deze arme mensen te helpen waar ik kan. Desnoods komt deze zaak voor de rechter, ik weet zeker dat we dat gaan winnen.'

Abbott kent in dat opzicht het klappen van de zweep, hij won in de jaren '90 al eens een rechtszaak tegen de gemeente, die wilde verbieden dat er voedsel werd uitgedeeld op de stranden. De gemeente moest destijds bakzeil halen.

Woonwijken
Volgens de nieuwe wet moeten groepen minstens 150 meter van woonwijken wegblijven. Liefdadigheidsinstellingen menen dat de maatregel tot doel heeft een 'sociale schoonmaak' te houden.

Stadslobbyist Michael Stoops deed daar nog eens een controversiële uitspraak bovenop. Hij vertelde aan NBC: 'Economische ontwikkeling en toerisme gaan nu eenmaal niet samen met dakloze mensen en de organisaties die hen voeden.'

Abbott startte de 'Love Thy Neighbour'- organisatie op ter nagedachtenis aan zijn overleden echtgenote Maureen om zo hun humanitaire werk verder te zetten.
Bron: video

dinsdag 4 november 2014

Duitse geheime dienst: IS gevaarlijker dan al-Qaeda


Gerhard Schindler, baas van de Duitse geheime dienst BND. © afp.


De soennitische extremisten van Islamitische Staat (IS) vormen momenteel de gevaarlijkste terreurorganisatie ter wereld, gevaarlijker nog dan al-Qaeda. Dat heeft de baas van de Duitse geheime dienst BND, Gerhard Schindler, vandaag gezegd tijdens een congres van geheime diensten in Berlijn.

'We weten dat IS momenteel de meest vermogende, best georganiseerde en best bewapende terroristische organisatie is', aldus Schindler.

Terreur
IS 'beheerst en gebruikt het hele scala van de terreur, van klassieke terreuraanslagen tot grootscheepse, perfect geplande militaire operaties', aldus Schindler. Wat IS van andere terreurorganisaties onderscheidt, is ook 'de enorm mensonterende ruwheid van zijn optreden'. IS maakt principieel geen gevangenen, maar vermoordt zijn tegenstanders. Massaexecuties zijn schering en inslag, aldus de BND-baas.

Gevangen vrouwelijke yehidi's en christenen worden 'op grote schaal onder dwang met strijders van IS uitgehuwelijkt of gehouden als slavinnen'', aldus Schindler. Kinderen van 13 of 14 jaar oud worden als kindsoldaten ingezet bij gevechten.
Bron
Lees ook: Duitse rapper en jihadist te zien op onthoofdingsvideo IS

NAVO: Russische troepen naar grens Oekraïne


Pro-Russische separatisten in Loehansk © afp.


Russische troepen rukken op richting de grens met Oekraïne, zo waarschuwde de NAVO vandaag. Tegelijk stuurt ook de regering in Kiev troepen naar het oosten van Oekraïne, om daar steden te beschermen tegen mogelijke aanvallen van de separatisten.

Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, zei bovendien dat Russische troepen de pro-Russische rebellen in Oost-Oekraïne blijven trainen en 'voorzien van militaire uitrusting'.

In Kiev bestaat dan ook de vrees dat de separatisten steden zullen aanvallen die vooralsnog in handen zijn van het Oekraïense leger. President Petro Poroshenko riep zijn militaire staf vandaag op meer troepen te sturen om een mogelijk offensief neer te kunnen slaan.

Gisteren kondigde Porosjenko al aan dat de opstandige regio's in Oost-Oekraïne hun speciale status zouden kwijtraken naar aanleiding van de omstreden verkiezingen die zondag werden gehouden. Die status hield een zekere mate van onafhankelijkheid in. Vandaag voegde de Nationale Veiligheidsraad de daad bij het woord; de wet die de zelfstandigheid regelde werd geschrapt. Porosjenko benadrukte echter dat de begin september in Minsk gemaakte afspraken over de bezwering van de crisis in Oekraïne daarmee niet definitief de prullenbak in kunnen.
Bron
Lees ook: NAVO: Russische inval Oekraïne

Merkel niet te spreken over rol Rusland in Oekraïne

Angela Merkel © getty.


De Duitse bondskanselier Angela Merkel is niet blij met de rol die Rusland speelt in het oosten van Oekraïne. Er is volgens haar geen enkele reden om de sancties die de Europese Unie heeft ingesteld tegen Rusland te versoepelen. Rusland heeft de verkiezingen in Oost-Oekraïne gesteund, terwijl die volgens het Westen de wapenstilstand in het gebied ondermijnen.

Merkel zei dinsdag nog altijd te streven naar een diplomatieke oplossing, maar de gebeurtenissen van afgelopen weekeinde tonen volgens haar aan 'hoe moeilijk het is om zelfs bestaande overeenkomsten te handhaven'. 'Rusland draagt nog niet bij op een manier die we graag zouden zien', aldus de bondskanselier. Sancties zijn volgens haar dan ook onvermijdelijk.

Diverse kranten citeerden buitenlandchef van de Europese Unie Federica Mogherini die verklaarde de sancties te steunen. Ze heeft echter haar twijfels of de strafmaatregelen Rusland op andere gedachten zullen brengen.
BronLees ook: NAVO: Russische troepen naar grens Oekraïne
Lees ook: Leiders Oost-Oekraïne beëdigd na omstreden verkiezingen

Dit enorme web herbergt 107 miljoen spinnen

© Entomological Society of America.


Waar er uitwerpselen zijn, zijn er vliegen. Waar er vliegen zijn, zijn er spinnen. En wat als er veel vliegen zijn, zoals in een waterzuiveringsstation? Dan krijg je, zoals hier in het Amerikaanse Baltimore, een web van 16.000 vierkante meter waarin naar schatting 107 miljoen spinnen een onderkomen hebben gevonden.

Het gigantische web werd in 2009 ontdekt in de Wastewater Treatment Plantin Baltimore. Zo uitzonderlijk dat wetenschappers het de moeite vonden om het fenomeen te bestuderen.

'We waren niet voorbereid op de enorme omvang van dit web en de reusachtige populatie die we er aantroffen,' luidt het in het onderzoeksrapport van de onderzoekers. 'Het interieur van de installatie was als het ware gedrapeerd met een dik laken. Op plaatsen waar arbeiders het web hadden weggehaald, bleef een zijde-achtige massa zo dik als een brandslang op de grond liggen.'

Het gigantische spinnenweb is inmiddels verwijderd.
© Entomological Society of America.Bron

Vliegtuig moet omkeren door lekkende en stinkende wc's

Foto ter illustratie © Thinkstock.


Overlopende toiletten en een onverdraaglijke stank hebben er maandag voor gezorgd dat een vliegtuig van Virgin Australia moest omkeren. Volgens passagiers liep het toiletvocht door het gangpad van het toestel. 'Het toilet explodeerde gewoon, ik overdrijf het niet', zei een passagier tegen de Nieuw-Zeelandse zender ZB.

Binnen 5 minuten na vertrek van Los Angeles naar Christchurch in Nieuw-Zeeland hing in het vliegtuig al een 'overweldigende lucht', maar het duurde nog drie uur voordat de bemanning besloot om te draaien.

Virgin ontkent dat de wc's lekten; twee kapotte wastafels zouden de problemen hebben veroorzaakt.
Bron

maandag 3 november 2014

Australische vrouw krijgt relatie met spermadonor

Herald Sun         @theheral

Een modern sprookje, niet met prinsessen en betoverde koetsen, maar met een spermadonor, een kind en e-mails. Het overkwam de Australische Aminah Hart, die 2 jaar geleden met hulp van de donor zwanger raakte. Pas na de bevalling leerde ze de donor kennen en inmiddels hebben de twee een relatie.

Hart besloot in 2011 alleen een kind te krijgen, nadat ze in een eerdere relatie al twee zoons had gehad die beiden als baby aan een erfelijke ziekte waren gestorven. Ze koos bij een vruchtbaarheidskliniek voor een man die zichzelf omschreef als 'gelukkig en gezond'. Toen de donkere moeder een blonde dochter kreeg, besloot ze de identiteit van de donor te achterhalen om eventuele vragen van het kind voor te zijn.

Na een mailwisseling ontmoette ze Scott Anderson, tot onvrede van diens partner die hem prompt verliet. De twee kregen een liefdesrelatie, verhaalt deSydney Morning Herald vandaag. 'Het lijkt net een sprookje', zegt Harts moeder. 'Alleen is het echt, en dat is goed. We dromen het niet.'
Bron

België bekijkt inzet grondtroepen in Irak

Vandeput (rechts) met twee militairen © belga.


In de strijd tegen de internationale terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) overweegt België grondtroepen naar Irak te sturen. De militairen zouden Iraakse strijdkrachten moeten opleiden om IS te bestrijden.

De regering in Brussel bekijkt het verzoek voor het sturen van instructeurs. Minister van Defensie Steven Vandeput zei maandag een dergelijke missie zeker niet uit te sluiten als België een effectieve bijdrage kan leveren.

Hij maakte verder duidelijk dat de inzet van de Belgische F-16-gevechtsvliegtuigen in Irak, gepland tot eind dit jaar, zeer waarschijnlijk zal worden verlengd. De Belgische bijdrage is onderdeel van de internationale coalitie tegen IS.
Bron

Australiërs getuige van zeldzame UFO-wolk

Afbeelding weergeven op Twitter

Voor inwoners van het zuid-oosten van Australië leek het vandaag of buitenaardse wezens de atmosfeer binnendrongen. Wat ze werkelijk zagen was een zeldzame wolkenformatie. ABC News en andere Australische media vroegen mensen hun foto in te sturen.

Rond één uur s' middags (plaatselijke tijd) zagen inwoners ten oosten van Melbourne een fallstreak hole-wolk. Deze zeldzame wolk kan zich ontwikkelen wanneer een deel van waterdruppels in een wolk bevriest tot ijskristallen en dan onder de wolkenlaag vallen, zo meldt de Cloud Appreciation Society.

Spotters die de unieke wolk hebben gefotografeerd, delen hun plaatje op social media. 'Deze rare wolk doet mij denken aan de ruimteschepen in de film Independence day', merkt een twitteraar op. Ook Helga van Leur is onder de indruk van de formatie. De RTL-weervrouw plaatste een retweet van ABC News op haar twitterpagina.
 
Afbeelding weergeven op Twitter

Bron