Translate

zaterdag 25 oktober 2014

Amerikaanse staten eisen quarantaine voor dokters uit ebolagebied

In hermetisch afgesloten tonnen wordt de inhoud van het appartement van de besmette arts in New York afgevoerd. © ap.


De staten New Jersey en New York verplichten reizigers uit West-Afrika die in aanraking zijn gekomen met ebolaslachtoffers zich 21 dagen lang af te zonderen. De maatregelen komen een dag nadat bij een arts in New York het dodelijke virus werd ontdekt.

De man had in Guinee voor Artsen zonder Grenzen ebolaslachtoffers behandeld. Reizigers die vanuit Sierra Leone, Guinea en Liberia aankomen op vliegvelden in de twee Amerikaanse staten worden nu al ondervraagd. Met ingang van de nieuwe maatregel wordt medisch personeel meteen in quarantaine geplaatst, óf onder huisarrest, óf in een ziekenhuis.

De nationale gezondheidsdienst in de Verenigde Staten vindt de maatregel te ver gaan en adviseert reizigers uit de risicogebieden alleen alert te zijn op symptomen. Het Witte Huis laat weten dat president Obama gisterochtend overleg heeft gevoerd over welke maatregelen er moeten komen voor medisch personeel dat terugkeert uit West-Afrika.
Bron
Lees ook:Strengere quarantaineregels luchthavens VS na ebolabesmetting

Noodweer teistert toeristen in Turkije: Water tot de drempel

Het noodweer in Side © Patrick Kamper/Twitter.


Nederlandse vakantiegangers in Turkije worden geteisterd door slechte weersomstandigheden. In badplaatsen als Antalya, Alanya en Marmaris is het de laatste dagen slecht weer. Dat zal nog wel even aanhouden, volgens weeronline.nl.

Zowel aan de zuid- als aan de westkust, waar de meeste badplaatsen liggen, regent het flink. Vakantievierders die in de herfstvakantie de zon op wilden zoeken, komen bedrogen uit, zo melden zij op Twitter. 'Onweer en regen vandaag. Zodat jullie niet jaloers hoeven zijn.'

Sommige zonaabidders lijken hun verblijf amper nog uit te kunnen vanwege de regen. Het water staat tot aan de drempel van het huis, zo is te zien op foto's.

Andere toeristen hebben het land inmiddels verlaten, maar niet met een prettig gevoel: 'Het heftigste noodweer ooit meegemaakt de hele nacht lang en nu op naar het vliegveld. Bid voor mij.'

Het slechte weer duurt al een paar dagen in het land. De vooruitzichten zijn ook niet heel goed: toeristen kunnen rekenen op stevige buien, met kans op onweer.
Bron

Nederlandse Koerd: Koerden in Irak executeren IS-strijders

Koerden die in Irak. © Nieuwsuur.


Koerden die in Irak strijden tegen IS, maken geen gevangenen. Dat zei de Nederlandse Koerd Cerdar Dosky tegen een verslaggever van Nieuwsuur. De strijder zou hebben gedacht dat de camera uitstond. Later verklaarde de man dat de opmerkingen 'als grap' waren bedoeld, berichtte het actualiteitenprogramma.

'We willen gewoon geen gevangenen', verklaarde de Nederlander in een reportage. 'Niet in mijn forces. Nergens eigenlijk', zegt de man, die leiding zou geven aan een vrijwilligersleger. 'Daar zal ik maar eerlijk in zijn. Gewoon nergens', klinkt het. 'De kogel kost iets van 50 cent. Een tweede kogel, dan ben je ervan af.'

Nieuwsuur bezocht ook het Arabische stadje Barzan. Koerdische strijders hebben de huizen van duizenden inwoners met de grond gelijk gemaakt. De Koerden wilden wraak nemen omdat de bewoners van het dorp op hun beurt Koerdische strijders op gruwelijke wijze hadden vermoord.

Onderzoek
De mogelijke oorlogsmisdaden door Koerdische strijders in Irak moeten worden onderzocht door een onafhankelijke instantie. SP-Kamerlid Harry van Bommel pleitte daar vandaag voor, naar aanleiding van de uitzending

Van Bommel dringt bij minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders aan op onderzoek. Volgens hem zijn de uitspraken van Dosky en de beelden van Nieuwsuur 'dusdanig ernstig dat ze onmiddellijk moeten worden geverifieerd'.

Dosky was voor zijn vertrek uit Nederland in 2005 actief binnen de SP.
Bron
Lees ook: Koerden doden drie Turkse militairen

Docu Russen levert 'bewijs' over wie MH17 neerschoot

De Russen weten het nu écht zeker: een straaljager van het Oekraïense leger haalde de MH17 neer. Een gelikte documentaire vol 'bewijzen' verwijst 'de propaganda van de Amerikanen' over een Buk-raket voorgoed naar het rijk der fabelen, zo klinkt het ongeveer.

,,Ik heb het gezien: er waren twee vliegtuigen. Eén vloog over, toen hoorden we een knal,'' zegt een bewoonster van Grabovo, waar de MH17 crashte. Een ander vult huilend aan: ,,Sommigen zeggen dat kinderen uit de lucht vielen. God, waarom zij?''

In 26 minuten werden de kijkers van de door Poetin betaalde staatszender RT afgelopen donderdag bij de hand genomen. Het levert ultiem 'bewijs' op van wat Rusland al langer zegt: Oekraïne zat erachter.

'Kanonsgaten te zien'
Zo vertelt een deskundige dat op foto's van de wrakstukken duidelijke 'kanonsgaten' te zien zijn, nadat een straaljager had gevuurd. Een ex-piloot weet dat de Oekraïners vaker boven het gebied vlogen. En: ,,Ze hebben toestellen om dit te kunnen doen.''

Bovendien toont een Russische ingenieur dat als er een Buk-raket zou zijn afgevoerd, omwonenden een spoor van rook door de lucht hadden moeten zien. En daarover zijn geen berichten, stellen de makers.

Russische straaljagers
De Russische luchtmacht stuurt zelfs speciaal voor de documentaire straaljagers af op een toestel op een vliegbasis, om aan te tonen dat het dezelfde kogelgaten oplevert als bij MH17 zijn gevonden. Om vervolgens een Maleisische krant aan te halen die ook de mogelijkheid van een aanval uit de lucht opperde op basis van foto's.


Een deskundige zegt dat op foto's van de wrakstukken duidelijke 'kanonsgaten' te zien zijn, nadat een straaljager had gevuurd. © Youtube.

Antiterreureenheid Tunesië doodt zes grotendeels vrouwelijke militanten

Tunesische veiligheidstroepen in Oued Ellil, ten westen van Tunis. © reuters.


Twee dagen voor de parlementsverkiezingen in Tunesië heeft een antiterreureenheid zeker zes leden van een militante islamitische groep doodgeschoten. Vijf van de zes omgekomen militanten zijn vrouwen, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De veiligheidsmedewerkers bestormden vandaag in een buitenwijk van de hoofdstad Tunis een huis, waar de militanten zich gisteren hadden verschanst. Uit het huis zijn twee kinderen gered. Ook hebben de veiligheidsmedewerkers in het pand een man en een vrouw aangehouden. Bij een schotenwisseling was gisteren al een militair gedood door een van de leden van de radicale groep. De veiligheidsdiensten waren op het spoor van de militanten in Tunis gekomen, nadat ze in het zuiden van het land twee terreurverdachten hadden opgepakt.

Volgens de autoriteiten waren de in Tunis doodgeschoten militanten lid van Ansar al-Sharia. Dat is een groepering die banden heeft met het terreurnetwerk al-Qaeda. De leden van de groep zouden van plan zijn geweest om via Libië naar Syrië te reizen om zich daar aan te sluiten bij strijders van Islamitische Staat of een andere terreurgeroep.


Veiligheidsmaatregelen verscherpt
De veiligheidsmaatregelen in het Noord-Afrikaanse land zijn verscherpt in de aanloop naar de parlementsverkiezingen zondag. De stembusgang in het land waar bijna 4 jaar geleden de Arabische Lente begon, draait vooral om de economie en de veiligheid. De partijen beloven meer banen, minder prijsstijgingen en bestrijding van terrorisme, criminaliteit en corruptie.
Bron

vrijdag 24 oktober 2014

Twee leerlingen dood na schietpartij in school VS


’Schutter kwaad op medescholiere die geen verkering wilde’

© ap.


Een leerling van een middelbare school in Marysville in het westen van de Verenigde Staten heeft vrijdagochtend in de kantine van de onderwijsinstelling een medescholier doodgeschoten en vervolgens zichzelf van het leven beroofd.

Dat hebben medewerkers van de veiligheidsdiensten tegen de krant Seattle Times gezegd. Marysville ligt ongeveer 60 kilometer ten noorden van Seattle.

Vier scholieren zouden schotwonden hebben opgelopen. Drie van hen zouden hoofdwonden hebben en in kritieke toestand verkeren. Volgens een leerling van de school kwam de schutter de kantine binnen, liep naar een tafel, pakte zijn geweer en schoot op de leerlingen die daar zaten. In de kantine brak paniek uit. Tientallen leerlingen renden naar de deuren om weg te komen.

Volgens een scholier was de schutter, een ongeveer 15-jarige jongen, kwaad op een medescholiere die geen verkering met hem wilde. Zij behoort tot degenen die zijn neergeschoten. De schutter zou lid van het schoolfootballteam zijn geweest en bij de andere leerlingen geliefd zijn geweest.
Bron

Puur toeval: zelfde naam, zelfde ziekenhuis, zelfde plaats, zelfde dag geboren

Bij de gemeente werd ontdekt dat de baby's Jayden van Mourik (links) en Jayden van Mourik (rechts) dezelfde namen hebben. Dat kan later voor problemen zorgen. © Groene Hart Ziekenhuis .


In het Goudse Groene Hart Ziekenhuis zijn twee baby's geboren die niet alleen dezelfde voornaam hebben, maar ook dezelfde achternaam: Jayden van Mourik. Hun beide ouders wonen in Waddinxveen.

Waddinxveen is sinds 11 oktober twee Jayden van Mouriks rijker. En dat is puur toeval, want de ouders van beide Jaydens hebben elkaar nooit eerder ontmoet. Vader Michael van Mourik werkt in de plaatselijke supermarkt. 'Ik hoorde van een collega, dat iemand een geboortedoos had opgehaald voor zijn pasgeboren zoontje, die precies dezelfde naam heeft als die van ons. Toen ik dat geboortekaartje onder ogen kreeg, kon ik m'n ogen nauwelijk geloven: niet alleen de namen waren gelijk, maar ook de geboortedata.'

Medische dossiers
Hartstikke leuk, vond de kersverse vader. 'Maar er zijn ook nadelen. De gemeente wees ons erop, dat wanneer een van de kinderen met spoed in het ziekenhuis terechtkomt, de kans bestaat dat de medische dossiers verward worden. Het kan ook voor problemen zorgen bij politie en belastingdienst. Ons is dus nadrukkelijk gevraagd iets in de naam te wijzigen.'

Na enig beraad zijn Michael en Moniek overstag gegaan. 'Jayden heet nu officieel Michael Jayden van Mourik. Roepnaam blijft Jayden.' Joyce en Stefan van Mourik, de ouders van de andere Jayden, hadden minder trek om de naam van hun kind te wijzigen.

Moeder Joyce: 'Als ik hem twee namen had willen geven, had ik dat tijdens de zwangerschap wel bedacht.'' Ze vindt de situatie vooral 'heel grappig'. 'Zeker toen de huisarts belde. Want wat denk je? Die bleek ook de arts te zijn van de andere Jayden. Zoveel toeval, dat geloof je toch niet?'
Bron

Agenten in burger doen zich voor als oplichter

© Thinkstock.


Ruim honderd Haagse huishoudens in de omgeving van het Zuiderpark hebben gisteren 'oplichters' binnen gehad, die met een babbeltruc in hun huizen wisten te komen.

Alleen hadden deze 'gedupeerden' het geluk dat de oplichters agenten in burger bleken te zijn, om aandacht te vragen voor deze vorm van criminaliteit. De politie belde aan met verschillende smoesjes. Ze vroegen om een glaasje water, wilden naar het toilet of toonden interesse in een koophuis in de straat.

Slechts vijf procent van de bewoners besloot hen niet binnen te laten. Zodra de agenten bij de overige huishoudens in huis waren, onthulden ze hun ware identiteit. Vervolgens kregen de bewoners tips hoe ze zich het beste tegen babbeltrucs kunnen beschermen.

Agenten waren overigens blij verrast over een seniorenflat, waar de meeste mensen weigerden hen binnen te laten en dat terwijl senioren vaak slachtoffer zijn van oplichting.
Bron

Transplantaties met 'dode harten' succesvol verlopen

© Thinkstock.


Australische chirurgen zijn erin geslaagd 'dode' harten te transplanteren aan het St Vincent's ziekenhuis in Sydney. Daardoor komen meer harten voor transplantatie in aanmerking. Binnen een jaar zou de nieuwe techniek ook in Europa kunnen toegepast worden. Deze doorbraak kan de levens redden van dertig procent meer transplantatiepatiënten dan momenteel het geval is.

Totnogtoe werden bij transplantaties kloppende harten gebruikt van hersendode mensen. In Sydney slaagde een team chirurgen erin drie harten te transplanteren van mensen die door een hartstilstand zijn overleden. De harten waren al twintig minuten gestopt met kloppen. Twee patiënten zijn volledig hersteld, de derde ligt nog op de intensive care.

Cardioloog Peter MacDonald verklaarde dat de 'dode' harten in een draagbare console werden geplaatst, een zogenaamde 'heart in a box'. De harten worden daarin ondergedompeld in een bewaarvloeistof die werd ontwikkeld door hetzelfde ziekenhuis en het Australisch instituut voor hartonderzoek. De nieuwe machine voorziet het hart van bloed en voedingsmiddelen, waardoor het enkele uren geschikt blijft voor transplantatie.

Belangrijk aan de nieuwe ontwikkeling is dat er meer donorharten beschikbaar zullen komen.


Britse krijgt half miljoen voor zwanger raken door infiltrant

Een voormalige Britse dierenrechtenactiviste krijgt een schadevergoeding van ruim 500.000 euro omdat ze een kind kreeg van een man van wie ze niet wist dat hij een undercoveragent was. De politieman infiltreerde medio jaren tachtig in het Londense activistenwereldje maar keerde na zijn missie terug naar zijn echte leven, zijn vriendin gebroken achterlatend met hun zoontje.

De Britse, die anoniem wil blijven, krijgt de schadevergoeding na een jarenlange juridische strijd. De Londense politie verklaarde zich nu bereid om de vrouw 425.000 pond te betalen, zo'n 539.000 euro. Het is voor het eerst dat de Metropolitan police een schikking treft in zo'n zaak waarvan er nog ruim 10 zijn, meldtThe Guardian.

Krant
De vrouw, bekend als 'Jacqui', ontdekte in 2012 via een artikel van Greenpeace-actvisten in een Britse krant de ware identiteit van de man van wie ze 24 jaar eerder zwanger was geraakt. De ontdekking veroorzaakte zo'n geestelijke schok dat ze overwoog zelfmoord te plegen en psychiatrische hulp moest zoeken, weet de BBC.

Jacqui ontmoette Bob 'Robinson' in 1984. De toen 22-jarige dierenrechtenactiviste werd meteen verliefd op de 'charmante en charismatische' man die zich voordeed als medestrijder. Ze raakte zwanger en beviel in 1985 van hun zoon.

'Goed gedaan Jac,' schreef vader Bob haar na de bevalling. Hij toonde zich volgens haar een goede en zorgzame vader maar verdween in 1987 spoorloos, haar gebroken achterlatend.

In werkelijkheid was undercoveragent Bob Lambert teruggekeerd naar zijn echte vrouw en hun kinderen omdat zijn vijfjarige infiltratiemissie erop zat. Naast een kind, leverde de klus hem ook nog een promotie op.

Excuses
In een interview op de Britse nieuwszender Channel4, in juli vorig jaar, bood Lambert zijn excuses aan. 'Ik heb oprechte spijt van mijn handelen en verontschuldig mij tegenover de vrouwen die betrokken zijn in deze zaak.'

De voormalige undercoveragent is naar eigen zeggen altijd een trouwe echtgenoot geweest op die ene keer na. Hij ontkent dat het zijn taktiek was om vrouwen voor zich te winnen door gesprekken te voeren over liefde, emotionele onvolwassenheid en zwakte. 'Mogelijk ging ik teveel op in mijn alter ego Bob Robinson.'

De Londense politie bood Jacqui inmiddels haar 'diepste verontschuldigingen' aan voor 'het leed veroorzaakt door deze relatie'. Volgens Scotland Yard, de leiding van de Londense politie, stond in de instructies aan undercoveragenten niets over eventuele seksuele relaties. Het bewuste infiltratieteam werd volgens haar in 1968 opgericht en in 2008 ontbonden.


Bron

donderdag 23 oktober 2014

Vrouw ontdekt via Facebook tweede huwelijk echtgenoot

De Engelse Yvonne Gibney (55) moest even met haar ogen knipperen toen ze via een opmerking op het Facebookprofiel van haar man Maurice een fotoalbum van een trouwerij te zien kreeg. Op de foto's zag ze niemand minder dan haar eigen man een andere vrouw kussen. De twee droegen trouwkleding. Zo ontdekte ze dat hij nog eens was getrouwd met een andere Britse vrouw tijdens een extravagante ceremonie.

Maurice, als expat werkzaam in de olie-industrie, was voor zijn werk vaak in Oman. Althans dat vertelde hij zijn echtgenote. In werkelijkheid was hij veel vaker in Engeland dan zij daar weet van had, maar bracht hij dan tijd door om bij zijn andere vrouw te zijn.

Verloofd in 2012
Na de schokkende ontdekking op Facebook ging Yvonne op onderzoek uit, zo schrijft Daily Mail. Zo ontdekte ze dat haar man zich in 2012 al had verloofd. Ze realiseerde zich langzaam maar zeker hoeveel leugens hij haar en hun zoontje in de afgelopen jaren had verteld over waar hij was. Ook informeerde ze naar de kosten van het trouwfeest dat hij in Oman hield: 57.000 euro.

Op het huwelijk was ook haar schoonfamilie aanwezig. Maurice vertelde zijn familie en zijn nieuwe vrouw dat hij van Yvonne gescheiden was, maar dat ze dat omwille van hun zoon geheim hielden. Verder waarschuwde hij dat zijn ex-vrouw gek was en dat ze vooral geen contact met haar moesten opnemen.

Depressief
Tijdens de rechtszaak die plaatsvond in Engeland vertelde een emotionele Yvonne vandaag dat de leugens een zware wissel op haar en haar nu depressieve zoontje, hebben getrokken. Hun levens zijn verwoest en Yvonne voelt zich schuldig dat ze het niet heeft kunnen voorkomen. Ze verklaarde niet te begrijpen waarom Maurice niet eerder gewoon een scheiding aanvroeg.

De rechtbank oordeelde uiteindelijk dat Maurice bewust bigamie pleegde en wist dat het strafbaar was. Hij werd veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar.
Bron

'Resten MH370 kunnen aanspoelen in Indonesië'

Een kaart met het zoekgebied van MH370, in de oceaan ten westen van Australië. © reuters.


De Australische autoriteiten denken dat wrakstukken van ramptoestel MH370 kunnen aanspoelen in Indonesië. Dat berichtte The Sydney Morning Herald vandaag.


Het Australische transportveiligheidsbureau zou Indonesië inmiddels hebben gewezen op de mogelijkheid dat resten kunnen aanspoelen van het verdwenen passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines. Uit onderzoek zou blijken dat de wrakstukken mogelijk naar het westen drijven: weg van de Australische kust en richting het buurland.

Vooralsnog ontbreekt elk fysiek spoor van de in maart verdwenen Boeing 777. Australië heeft onder meer de Nederlandse bodemonderzoeker Fugro ingeschakeld om de zeebodem af te speuren.


Bron

Gedumpte vrouw blijft week lang in fastfoodrestaurant

View image on Twitter


Een Chinese vrouw die gedumpt werd door haar vriend heeft daarna een week lang bij de Kentucky Fried Chicken gezeten. 'Ik had tijd nodig om na te denken', luidde haar uitleg.

Tan Shen uit Chengdu had na de pijnlijke breuk dringend wat 'emotie-eten' nodig. Zeven dagen later zat ze echter nog steeds kippenvleugels met frietjes te bestellen in het fastfoodrestaurant. De jongedame belde vanuit haar nieuwe verblijfplaats zelfs naar haar werk om te melden dat ze ziek was.

'Ik voelde me ellendig en besloot even te stoppen bij de KFC', vertelt ze zelf. 'Het was echt niet mijn bedoeling om daar lang te blijven, ik had gewoon zin in kippenvleugels. Toen ik daar zat, kwam ik tot het besef dat ik tijd nodig had om na te denken. Ik wilde niet terug naar mijn appartement omdat het daar stikte van de herinneringen aan hem. Dus bleef ik zitten.'

'Ze stoorde niemand'
Na enkele dagen begonnen de werknemers zich toch enige zorgen te maken. 'We werken in shiften hier en het restaurant is dag en nacht open, dus heel wat klanten passeren hier de revue', aldus Jiang Li Lung. 'In het begin viel ze zelfs niet eens op. Na een paar dagen begonnen we haar gezicht echter wel te kennen. Pas toen drong het tot ons door dat ze hier al drie dagen zat en nog niet vertrokken was. Toen we vroegen of er iets scheelde, antwoordde ze dat ze tijd nodig had om na te denken. Waarop ze prompt nog een portie kippenvleugels met frieten bestelde. Ze stoorde niemand, dus lieten we haar maar zitten. Ook al was ze van het gekke soort, ze blijft een klant.'

'Kip kwam mijn oren uit'
Op het moment dat lokale media lucht van de zaak kregen, vond Tan het welletjes. 'Ik heb besloten om de stad te verlaten en naar mijn ouders te trekken', vertelt ze. 'Ik heb mijn werkgever op de hoogte gebracht. En al die kip kwam intussen toch mijn oren uit, dus het had geen zin meer om te blijven.

'We gaan haar toch missen', reageerde Jiang Li Lung. 'Ze maakte ons werk er een stuk interessanter op.Bron

Rutte 'onaangenaam verrast' door forse EU-naheffing

Premier Mark Rutte praat in Brussel met de pers, voorafgaand aan de tweedaagse Europese top.© anp.


Nederland heeft een flinke naheffing gekregen op de afdracht aan Brussel voor dit jaar. De Britse krant Financial Times berichtte vanavond dat het gaat om 642 miljoen euro. Voor Nederland komt dit als 'een onaangename verrassing en roept het heel veel vragen op', reageert premier Mark Rutte tegenover persbureau ANP.

De naheffing uit Brussel komt er omdat ook in Europa een nieuwe wereldwijd toegepaste rekenmethode wordt gehanteerd waardoor de Nederlandse economie veel groter is dan eerder berekend.

De afdracht aan Brussel is een percentage van het bruto binnenlands product. En omdat de Nederlandse economie groter is door de nieuwe rekenmethode stijgt ook de afdracht.


'Tot op de bodem uitzoeken'
De Europese Commissie, van wie het voorstel voor de naheffing komt, wil met het geld het gat in de begroting van 2014 dichten. De Europese lidstaten, maar ook het Europees Parlement, moeten nog met de plannen instemmen.

Rutte zegt de kwestie 'tot op de bodem uit te zoeken'. De premier heeft eerder op de avond hierover al contact gehad met de Britse premier David Cameron. Brussel wil volgens Financial Times van de Britten 2,1 miljard euro extra. 'Als ik zeg tot de bodem uitzoeken betekent dit dat we naar alle aspecten kijken, inclusief juridische. Het is nu nog te vroeg om op de uitkomsten daarvan vooruit te lopen', aldus de premier
.
VVD en CDA willen opheldering naheffing EU
De VVD en het CDA willen opheldering van het kabinet over de naheffing.

'Naheffing EU-afdracht verkeerde boodschap op verkeerd moment. Raar verhaal. Kabinet opheldering gevraagd. Lijkt op straf voor goed presteren', twitterde het VVD-Tweede Kamerlid Mark Verheijen. Zijn CDA-collega Eddy van Hijum gebruikte hetzelfde medium om zijn ongenoegen kenbaar te makken. 'Het moet niet gekker worden.' Elbert Dijkgraaf (SGP) spreekt van een 'bizarre stijging'.

Dijsselbloem
Eerder dit jaar sprak minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) in de Tweede Kamer de verwachting uit dat ons land door de nieuwe rekenmethode geen naheffing zou krijgen over de Nederlandse afdracht van de afgelopen jaren aan de EU. De Nederlandse afdracht aan de EU zou door de rekenmethode pas in 2015 gaan stijgen.
Bron

VS dreigen met sancties tegen kopers IS-olie

David Cohen. © afp.


De Verenigde Staten pakken alle partijen aan die olie kopen van Islamitische Staat. Dat zei de Amerikaanse onderminister van Financiën David Cohen vandaag.

De terreurgroep zou tientallen miljoenen dollars per maand verdienen door een combinatie van criminele activiteiten, steun van rijke donoren en de handel in olie. Vooral dat laatste zou veel geld opleveren. 'De tussenpersonen, handelaren, transportbedrijven en alle mensen die werken met de IS-olie, moeten weten dat we hard werken om hen te identificeren en dat we de middelen hebben om ze te stoppen', dreigde Cohen.
Bron

Skelet overleden leraar hangt in biologielokaal

Foto ter illustratie. © anp.


Vele scholen hebben een geraamte uit kunststof hangen in hun biologielokaal, maar niet de Puchenii Mosneni school uit Roemenië. Hier werd gekozen voor een echt exemplaar. In één van de klassen hangt het geraamte van een overleden leraar en schoolhoofd, meldt Daily Mail.

Er heerste even paniek in Prahova, Roemenië, toen de gezondheidsinspectie erachter kwam dat het geraamte in de Puchenii Mosneni elementary school geen namaak is. Het blijken de echte botten van een vroegere leraar te zijn.

Alexandru Grigore Popescu stond meer dan vijftig jaar voor de klas in de lagere school en was er ook jarenlang schoolhoofd. In zijn testament stond dat hij graag het geraamte in de biologieklas wilde worden, om zo ook na zijn dood dichtbij zijn favoriete school en leerlingen te zijn. Toen hij in de jaren '60 overleed, voegde de school de daad bij het woord en hing zijn skelet in het biologielab.

Het geraamte werd meteen in beslag genomen en gecontroleerd. Toen bleek dat het veilig was, werd het schoongemaakt en netjes weer aan de school gegeven. Naar verluidt zijn de kinderen dolgelukkig dat het skelet terug is.
Bron

Schutter Ottawa was mogelijk ook Libiër

De schutter, de 32-jarige Michael Zehaf-Bibeau. © Twitter.


Michael Zehaf-Bibeau (32), de Canadese schutter die gisteren in het parlement in Ottawa is doodgeschoten, had mogelijk ook de Libische nationaliteit. Dit heeft de politie vandaag gezegd tijdens een persconferentie over de voortgang van het onderzoek.

De politie heeft spullen van Zehaf-Bibeau onderzocht die in een daklozenverblijf zijn gevonden. De onderzoekers concluderen dat hij hoopte naar Syrië te vertrekken en al weken met de Canadese autoriteiten onderhandelde over een paspoort. Dat hij dat maar niet kreeg, was mede motivatie voor zijn aanslag op het parlement.

'Geen verband'
Bij de aanslag gisteren handelde hij alleen. Er is geen informatie die een verband zou leggen met de dodelijke aanslag op een Canadese militair maandag. Die werd doodgereden door een geradicaliseerde moslim.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat Zehaf-Bibeau via e-mail en Facebook contact zocht met islamisten. Het is onduidelijk of er nauwere banden waren dan slechts het contact via internet.
Bron
Lees ook: Politie Ottawa: schutter werkte alleen
Lees ook: Dashcam legt vermoedelijke schutter Ottawa vast
Lees ook: Schutter Ottawa wilde Libisch paspoort
Lees ook: Michael Zehaf-Bibeau was 'bezeten door de duivel'

woensdag 22 oktober 2014

Oplichter veinst coma en verlamming om rechtszaak te vermijden

Afbeelding weergeven op Twitter
Wales Online   Een man uit Wales lichtte zijn buurman op voor ruim 50.000 euro en deed daarna alsof hij verlamd was en in coma lag. Op die manier probeerde hij onder een proces voor de rechtbank uit te komen, maar de politie betrapte hem tijdens het winkelen.

De 47-jarige Alan Knight beweerde dat hij een ongeluk had gehad waardoor hij verlamd is geraakt vanaf zijn nek. Ook zou hij regelmatig een toeval krijgen. Na zo'n toeval raakte hij vaak in coma, zo loog Knight. Aangezien hij niet meer kon werken, kreeg hij een uitkering. Zijn vrouw Helen (33) zou voor hem zorgen.

Dat verhaal bleek echter niet waar. In werkelijkheid werkte Knight een plan uit om zijn buurman op te lichten. Die buurman, de gepensioneerde Ivor Richards, lijdt aan dementie. Knight bood aan om zijn financiën te regelen. Hij bedroog Richards door onder meer een cheque uit te schrijven waarvan hij zelf de begunstigde was. Later zei Knight dat zijn buurman de cheque zelf had geschreven.

De politie hield Knight in de gaten door onder meer zijn klantenkaart te volgen. Ook werd hij gezien op bewakingscamera's in supermarkten door heel Groot-Brittannië. Tot twee keer toe werd geprobeerd hem voor de rechter te slepen, maar op de momenten dat hij voor moest komen liet Knight zich opnemen in het ziekenhuis in verband met 'verslechterde omstandigheden'.

Rechtszaak
Dit keer werd Knight opnieuw voor de rechter gedaagd en zou de zaak, ook als hij er niet was, gewoon doorgaan. Nu verscheen hij wel in de rechtszaal: met een kraag om zijn nek.

In de rechtszaal deed Knight het verhaal uit de doeken en werd ook bekend hoe hij zijn rol zo lang heeft kunnen spelen. Zijn eigen dokter kon hij wel overtuigen van de problemen, maar de artsen in het ziekenhuis trapten er niet in. Zij zagen hem tijdens observaties zelf eten, zijn gezicht aanraken en schrijven.

Woede
De officier van justitie, Paul Harry, toonde de beelden waarop Knight een koffer draagt. Hij wilde de oplichter confronteren met zijn daden. 'Er is helemaal niks met hem. Hij heeft duizenden ponden van de overheid gebruikt om op vakantie te gaan, terwijl hij zei dat hij verlamd was en regelmatig in coma lag.' Het bedrog maakt de officier boos: 'Keer op keer onderzochten ze hem en vonden ze niks. Ik weet dat hij helemaal niet ziek is, want ik heb hem zelf zien winkelen en autorijden op bewakingsbeelden.'

Richards, het slachtoffer, woont inmiddels in een verzorgingstehuis. Harry: 'Hij had helemaal geen familie meer en Knight bood hem zijn hulp aan. Het is de meest verschrikkelijke buurman die ik ooit tegen ben gekomen.'

Knight gaf uiteindelijk toe schuldig te zijn. Hij hoort over drie weken zijn straf en moet tot die tijd in de cel blijven.

Visser slaat eenhoorn-tonijn aan de haak

De bizarre eenhoorn-tonijn © Kim Haskell.


Een Australische visser moest keek raar op toen hij een tonijn uit zee haalde. De kop van de vis was doorstoken met een hoorn, vermoedelijk afkomstig van de bek van een zeilvis.

Kim Haskell was aan het vissen in het noorden van Queensland toen hij zijn verrassende vangst deed. Toen de Australiër de vis binnenhaalde, zag hij iets ongewoons. 'Er stak iets uit zijn kop', vertelt Haskell.

De visser vermoedt dat de tonijn op het nippertje een aanval van een hongerige zeilvis heeft overleefd. Aan het gevecht hield hij wel een bijzonder aandenken over.

Veel geluk had de vis echter niet. Toen Haskell de hoorn verwijderde en de vis zijn vrijheid teruggaf, zag hij nog hoe vier haaien zich op het dier stortten en de tonijn opaten.
Bron

De ultieme dashcam-compilatie

Dashcams tonen ons de meest bizarre, grappige en schrikwekkende momenten in het verkeer. Deze compilatie doet je lachen en huiveren tegelijk.

 


Bron

Burgemeester liet studenten Mexico verdwijnen


Demonstranten hangen foto's van de vermiste studenten op. © reuters.


De burgemeester van Iguala, in het zuidwesten van Mexico, en zijn vrouw zijn verantwoordelijk voor de verdwijning van 43 studenten bijna een maand geleden. Deze beschuldiging uitte het Openbaar Ministerie woensdag. Het stel zou de plaatselijke politie en leden van de criminele organisatie Guerreros Unidos instructies hebben gegeven de jongeren te laten verdwijnen omdat zij een toespraak van de vrouw wilden verstoren.

De vrouw, María de los Ángeles Pineda, is volgens de onderzoekers de plaatselijke baas van Guerreros Unidos. Zij en haar man, José Luis Abarca, zijn ondergedoken.

De 43 jongeren worden sinds 26 september vermist. Het gaat om leerlingen van een school bij Chilpancingo. Ze waren naar het 100 kilometer verderop gelegen Iguala getrokken om er hulpfondsen te werven. Daar raakten ze slaags met de politie toen ze bussen bezet hielden. Tijdens die confrontaties werden zes studenten doodgeschoten door de agenten.
Bron
Lees ook: Aanhoudingen in Mexico om ontvoerde studenten
Lees ook: Mexicaanse burgemeester opgepakt om vermiste studenten
Lees ook: 'Onderzoek Mexicaanse overheid naar verdwijning studenten schiet tekort'
Lees ook: Rellen bij studentenprotest Mexico

Vrouw redt leven van man door hem neer te steken

Toen een Britse vrouw enkele maanden geleden haar man meerdere keren stak met een keukenmes, had geen van beiden verwacht dat ze zijn leven zou redden. Chirurgen merkten in het ziekenhuis een ernstige leveraandoening op, waardoor de man meteen behandeld kon worden.

De 47-jarige Margaret Parsons viel op 20 mei van dit jaar haar man aan met een mes na een verhitte discussie. Het koppel zou ruzie hebben gekregen na een nacht flink drinken. Eén buurman werd wakker door het lawaai. Hij beschreef een ijzingwekkende schreeuw die zeker 30 minuten duurde.

De 58-jarige Gordon werd na de steekpartij met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor wonden aan zijn borstkas, kin en biceps. Na behandeling stelden dokters een leveraandoening vast bij de man.

'Leven gered'
Gordon ziet het als verzachtende omstandigheden en smeekte de rechter zijn vrouw niet naar de gevangenis te sturen omdat ze eigenlijk zijn leven gered heeft. In een verklaring, die in de rechtszaal voorgelezen werd, liet de man weten dat hij nog steeds van zijn vrouw houdt en haar terugwil. Verder hoopt hij ook dat het hof haar de hulp zal geven die ze nodig heeft.

De rechter wilde hier echter niets van weten, Margaret Parsons werd tot 16 maanden veroordeeld voor de bijna fatale steekpartij.
Bron

Politie Nederland waakzaam op drukke locaties na Canada

Foto ter illustratie. © anp.


De politie in Nederland is vanwege de aanslagen in Canada extra waakzaam. Op advies van de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid is de politie extra zichtbaar op drukke plaatsen, zoals stations.

Ook zijn op diverse locaties maatregelen getroffen die niet zichtbaar zijn en waarover geen mededelingen worden gedaan.

De gebeurtenissen in Canada, waar maandag een aanslag op militairen plaatshad en vandaag werd geschoten in het parlementsgebouw in Ottawa, zijn volgens een woordvoerder geen directe aanleiding voor de alertheid in Nederland. NCTV Dick Schoof gaf zijn advies al op vrijdag. Het gaat om de onrustige situatie in onder meer Europese landen waar aanhangers van de Islamitische Staat zich roeren.

'Er zijn geen concrete aanwijzingen voor aanslagen, maar dat laat onverlet dat waakzaamheid is geboden. Wat er in Canada gebeurt, kan zich ook in Nederland voordoen', aldus de zegsman van de NCTV.

Het dreigingsniveau wordt niet aangepast. Dat staat op 'substantieel', wat betekent dat de kans op een aanslag reëel wordt geacht.

De Nederlandse autoriteiten houden de incidenten in Canada nauwlettend in de gaten. 'Het incident met de Canadese militairen van maandag en gebeurtenissen van vandaag onderstrepen het belang waakzaamheid', zegt de woordvoerder.
Bron
Lees ook: Politie Nederland waakzaam op drukke locaties na Canada

dinsdag 21 oktober 2014

Meisje overleeft instortend stadion op het nippertje

Een meisje is in Oekraïne is maandagmiddag aan de dood ontsnapt. Ze liep langs de Donbass Arena van Shakhtar Donetsk. Een deel van het stadion stortte in na een vermeende raketaanslag van Rusland, en miste het meisje maar net. Ze bleef ongedeerd.

De gebeurtenis werd gefilmd door een bewakingscamera bij het stadion. Vanwege de onrust in het gebied wordt het stadion al een tijdje niet meer gebruikt. Shakhtar Donetsk speelt haar wedstrijden tijdelijk in de stad Lviv.

Man tegen Obama: 'Blijf van mijn vriendin af'

Screenshot. © Youtube.


Toen Barack Obama gisteren in Chicago ging stemmen, kreeg hij te maken met een jaloerse man. Ene Mike Jones, die de Amerikaanse president bij de stemcomputer naast die van zijn vriendin zag, riep al grappend: 'Meneer de president, blijf van mijn vriendin af.

Obama diende de man meteen van repliek. 'Dat was ik wel van plan', zei hij, terwijl de president er al lachend aan toevoegde dat Jones 'een voorbeeld was van een 'brother' die je onnodig in verlegenheid wil brengen'.

De vriendin van de man, Aia Cooper, kon niet anders dan zich verontschuldigen voor het gedrag van haar vriend. Ze wist naar eigen zeggen dat hij 'iets eigenwijs ging zeggen'.

Obama besloot de vrouw een knuffel en een kus op de wang te geven. 'Nu is hij pas echt jaloers', grapte de Amerikaanse president.

'Pistorius bedreigd door Afrikaanse medegevangene'

Pistorius in de rechtszaal, waar hij zijn straf hoorde © ap.


De Zuid-Afrikaan Oscar Pistorius heeft een celstraf van vijf jaar opgelegd gekregen voor de dood van Reeva Steenkamp. De Paralympiër komt volgens het Zuid-Afrikaanse nieuwsagentschap EWN terecht in de Pretoria Central Prison. Zijn komst daar leidt tot opschudding. Khalil Subjee, 'De Generaal' van het Zuid-Afrikaanse gevangenisleven zegt Pistorius uit de weg te laten ruimen als blijkt dat hij er een luxe leventje op nahoudt.


Wanneer Pistorius denkt dankzij zijn bekendheid en rijkdom er makkelijk vanaf te komen in de cel, zal Subjee daar wat aan doen, zo zeggen de advocaten van Pistorius. Het team van de Paralympiër maakt zich zorgen. Hoofdadvocaat Barry Roux liet al eerder krantenknipsels zien over de bedreigingen. Subjee zegt daarin dat de Blade Runner zich zorgen moet maken: 'Als hij denkt dat hij hier zijn weg kan kopen om zo een leuk leven met computers en telefoons te leiden, moet hij weten dat dit niet zal gebeuren zolang ik er ben.

Pistorius komt terecht in de op één na strengst bewaakste vleugel van de gevangenis, na de zogenaamde 'C Max' waar de zwaarste gevallen zitten. De gevangenisdirectie van Pretoria Central Prison, hernoemd naar Kgosi Mampuru II, had vorige week al een overleg over de opvang van Pistorius. Er wordt voor hem een speciale cel voorzien. Niet alleen wegens zijn handicap, maar ook om zijn veiligheid extra te garanderen. De toegang naar zijn cel staat onder strikte controle.
Bron

Somalische Beyonce betaalt hoge prijs voor vredesmuziek


Falid Abdi moest haar kinderen in Nairobi achterlaten

Falid Abdi © Privéfoto.


Met haar liedjes probeert de Somalische artieste Falis Abdi jongeren uit handen van de terreurorganisatie Al-Shabaab te houden. Nu staan de extremisten haar naar het leven en daarom heeft ze asiel aangevraagd in Nederland. Ze betaalt er een hoge prijs voor.

Falis is de zangeres van Waayaha Cusub (Nieuw tijdperk). Ze is de Somalische Beyonce, aldus haar fans. Een superster, die terrorisme bestrijdt met liedjes. Met meer dan 300 hits is haar band een begrip in Oost-Afrika. De leden van de zestienkoppige groep komen naast Somalië uit Kenia, Ethiopië en Oeganda.

'Mijn hart bloedt'
Maar zingen over de wandaden van terroristen is levensgevaarlijk. Voor Falis én voor haar familie, blijkt als extremisten begin dit jaar het huis van haar vader in de havenstad Kismayo binnenrennen. Ze slaan hem tot moes. Hij moet boeten voor de daden van zijn in de ogen van de daders vrijgevochten dochter. ,,Ik voel me ontzettend schuldig. Ik voel spijt,'' zegt de 27-jarige zangeres in de krappe flatwoning waar ze sinds kort verblijft. ,,Mijn hart bloedt. Mijn vader is een prachtmens. Hij leerde mij muziek maken. De tonen, de ritmes. Hij heeft eindeloos geduld met me. Hij en mijn moeder hebben me altijd gesteund. In mijn zingen. In de boodschap die ik verkondig. Ik weet niet hoe ik me zonder die steun had ontwikkeld. Ik heb nooit op school gezeten.''

Falis vluchtte zelf in 2003 uit Somalië en heeft als thuisbasis de wijk de Keniase hoofdstad Nairobi. Waayaha Cusub speelt er de sterren van de hemel.

Maar de extremisten luisteren mee. Zij hebben geen baat bij de vredesmissie van Falis en de anderen. Ze schieten haar man Akyhar Abdulahi, die de band in 2004 oprichtte, neer. ,,Het gebeurde toen ik even niet thuis was,'' zegt Falis. ,,Hij overleefde het en is nu in Engeland. Hij wilde vrienden bezoeken maar op weg naar Londen trok Kenia zijn verblijfsvergunning in. Precies als mij en de andere bandleden nu is overkomen.''

Keel van Brit doorgesneden op Bali: vrouw aangehouden

Het strand van Sanur, de plaats waar de Brit woonde. © anp.


Een 60-jarige Brit is met doorgesneden keel aangetroffen op Bali. Zijn lichaam was in een plastic tas verpakt. De Indonesische vrouw van het slachtoffer is aangehouden.

De armen en benen van de man waren vastgebonden in een zak. De tas werd gevonden door een lokale boer. De politie denkt dat de man maandag is overleden. De man had snijwonden op zijn keel, en zijn halslagader was doorgesneden.

Ontrouw
De Indonesische vrouw van de Brit is aangehouden. Ze heeft bekend de moord op haar man te hebben bevolen, onder andere omdat hij haar ontrouw was. Volgens Sky News woonde het slachtoffer met zijn vrouw in een luxe appartement in Sanur. De lokale politie dacht eerder dat het om een Australier ging, omdat hij daar korte tijd had gewoond
Bron

X-ray-foto's: fles in lichaam 60-jarige Chinees

Afbeelding weergeven op Twitter
Mirror Weird News Een Chinese man heeft een wel heel bijzonder bezoekje aan het ziekenhuis gebracht. Hij had last van constipatie en om zijn stoelgang weer op gang te brengen gebruikte hij een fles om zijn anus te stimuleren. Dat ging echter niet goed: hij schoof de hele fles naar binnen.

De 60-jarige man kon de fles zelf niet meer verwijderen, waarna hij naar het ziekenhuis ging. De foto's die daar gemaakt werden, gingen vervolgens rond nadat collega's de beelden verder verspreiden. De naam van de man is niet bekend gemaakt.
Bron

maandag 20 oktober 2014

Gezin vindt 's werelds dodelijkste spin in bananen

Tim wife Lisa, who declined to give their surname, discovered a Brazilian Wanderer spider in their bananas and were forced to flee the house with their two children...
DAILYM.AI


De Braziliaanse zwerfspin is de meest agressieve en giftigste spin ter wereld en houdt zich normaal op in het regenwoud. De verbijstering was dan ook groot bij een Londens gezin om de achtpotige griezel bij hun thuis in een tros bananen aan te treffen. Dat meldde de Daily Mail.

De familie had online boodschappen gedaan. Toen de bestelling door supermarkt Waitrose werd geleverd, ontsnapte er een grote spin bij het uitpakken van een tros bananen. Het razendsnelle beest ging er als een speer vandoor. Met behulp van internet kon de Britse vader Jim de spin identificeren.

Guinness Book of World Records
De shock was dan ook groot toen het om de uiterst gevaarlijke Braziliaanse zwerfspin of bananenspin bleek te gaan, die in het Guinness Book of World Records vermeld staat als giftigste spin ter wereld. Na een beet kan de dood binnen enkele uren intreden. Het krachtige gif heeft een neurotoxische werking en verlamt uiteindelijk de ademhalingsspieren wat tot verstikking leidt. Het tegengif moet vrijwel direct toegediend worden.

Paniek
Na de indentificatie van de onvindbare spin en het spotten van ontelbare eitjes in de zak bananen vluchtte het gezin (man, vrouw en twee kinderen) in paniek uit hun huis. Het warenhuis stuurde een expert ter plaatse om de eitjes en de spin te vernietigen. Het achtpotige beest werd uiteindelijk gevonden in een fruitschaal en kon met enige moeite opgesloten worden in een bokaal. Het dier werd vandaar overgebracht naar een onderzoekscentrum.

Cadeaubonnen
De supermarkt bood het gezin cadeaubonnen aan ter waarde van omgerekend 200 euro. Of de familie daarmee bananen bij de supermarkt gaat kopen, valt te betwijfelen.
Bron
Lees ook: Spin zo groot als pup kruist pad van wetenschapper

'Beide partijen verrichten executies in Oekraïne'


Een brandend huis in Donetsk na de inslag van een granaat. © afp.


Zowel pro-Russische separatisten als troepen die loyaal zijn aan de Oekraïense regering maken zich in het oosten van Oekraïne schuldig aan standrechtelijke executi

es en andere wreedheden. Dat stelt Amnesty International in een vandaag gepubliceerd rapport.

De mensenrechtenorganisatie heeft echter geen bewijzen gevonden dat Oekraïense militairen of pro-Oekraïense gewapende groepen massamoorden hebben gepleegd, zoals Russische media en Russische regeringsmedewerkers hebben beweerd. Volgens John Dalhuisen, directeur Europa en Centraal-Azië van Amnesty, is een aantal berichten van Russische media 'sterk overdreven'.

Op 23 september meldden Russische media de vondst van twee massagraven in de regio Donetsk. Ze beschreven de vondst van vrouwelijke lichamen die tekenen van marteling vertoonden. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei later dat in het gebied ruim vierhonderd lichamen zijn gevonden. Hij riep op tot een internationaal onderzoek naar de wreedheden die zouden zijn begaan. Amnesty International heeft het gebied op 26 september bezocht. De delegatie vond sterke bewijzen dat vier inwoners waren gedood door het Oekraïense leger of door een gewapende groep die de regering in Kiev steunt.
Bron
Lees ook: 'Lichamen 286 vrouwen in Oekraïne gevonden'

Rusland voert nieuwe importbeperkingen tegen EU door

Een fruitkraam vlakbij Warschau in Polen. Europese groente en fruit zijn al deze zomer in de ban gedaan door de Russische regering. © epa.


De Russische regering gaat de import van dierlijk vet en andere dierlijke restproducten uit de Europese Unie stopzetten. Dat hebben Russische autoriteiten vandaag bekendgemaakt.

De nieuwe importbeperkingen gaan morgen in. Volgens de Russische autoriteiten zijn de beperkingen van tijdelijke aard, en zijn ze nodig omdat gevaarlijke stoffen in dierlijke producten uit de EU zijn aangetroffen.

De maatregelen volgen op eerdere sancties waarbij Rusland het merendeel van de voedingsmiddelen uit de Europese Unie en de Verenigde Staten in de ban heeft gedaan. De Russische maatregelen zijn een reactie op de handelssancties die westerse landen hebben getroffen wegens de Russische inmenging in het conflict in Oekraïne.

De beslissing van Rusland raakt ook de Nederlandse vleessector. De nieuwe opschorting betreft producten die onder meer door Nederlandse bedrijven werden uitgevoerd, aldus branchevereniging COV. De organisatie is teleurgesteld dat Rusland nu ook de handel stopzet van de weinige dierlijke producten die nog wel geëxporteerd mochten worden.

De Nederlandse vleessector leed al vele miljoenen euro's schade door de Russische boycotmaatregelen. Die schadepost wordt nu alleen maar groter, stelt een zegsman van COV. Hij durft nog geen inschatting te geven van het precieze effect van het uitgebreide importverbod.
Bron
Lees ook: NAVO: Rusland heeft nog altijd troepen in Oekraïne
Lees ook: Russen betrappen Nederland op omzeilen vleesboycot

Amerikaan opgepakt na vondst 7 vrouwenlichamen

Foto ter illustratie. © epa.

In de Amerikaanse staat Indiana zijn afgelopen weekend zeven dode vrouwen gevonden. De lichamen zijn op verschillende lokaties gevonden in de steden Hammond en Gary. De politie heeft een 43-jarige inwoner van Gary opgepakt, meldden Amerikaanse media vandaag.

De serie ontdekkingen begon vrijdagavond, toen de politie een telefoontje kreeg vanuit een motel van iemand die niets zei. In het hotel trof de politie een gewurgde vrouw van 19 jaar aan. Het onderzoek naar haar dood leidde naar een woning in Gary, waarvan de bewoner werd opgepakt.

De man legde een bekentenis af, en gaf de politie informatie over drie andere dode vrouwen in Gary. Gisteren maakte de politie bekend de lichamen van nog eens drie vermiste vrouwen te hebben gevonden, ook in Gary. Alle vrouwen zijn vermoord. De meeste lichamen zijn gevonden in of bij verlaten of door brand beschadigde woningen in achterstandswijken.

'Seriemoordenaar'
Burgemeester Thomas McDermott Jr. noemt de dader een seriemoordenaar, en zei dat de man een paar moorden in Hammond had bekend, waarvan een aantal twee decennia geleden zijn gepleegd. Ook schreef hij op Facebook dat de man een veroordeelde zedendelinquent is.

Na deze uitlating riepen de autoriteiten van Gary inwoners in een verklaring op kalm te blijven. 'Wij willen het gerucht uit de wereld helpen dat er een loslopende seriemoordenaar is', zei Gabrielle King van de politie. Hij benadrukte dat de man die achter de dood van zeker vier vrouwen zit, vastzit.
Bron

Buschauffeur vangt tasjesdief met zijn deur

Een buschauffeur laat het er niet bij zitten. Als een tasjesdief probeert te ontsnappen, doet de buschauffeur snel zijn deur dicht. De vingers van de man zitten klem, de buschauffeur slaat boos op hem in met een honkbalknuppel.

Op de bewakingsbeelden van een bus is te zien hoe twee mannen als laatsten opstappen. Plots haalt een van hen uit naar de handtas van een vrouw, maar die geeft niet toe. De man lacht en wil dan meer weer zonder buit naar buiten rennen.

Dat lachje was misschien de druppel voor de buschauffeur. Hij doet de deur dicht, de man komt met zijn vingers klem te zitten. De busschauffeur slaat hem een paar keer met een honkbalknuppel. Het lachen is de man nu wel vergaan. Hij moet huilen van de schrik. Als de buschauffeur stopt, staan daar twee politieagenten die hem inrekenen.

zondag 19 oktober 2014

Stervende man leeft helemaal op na reünie met hond

Voor een terminale patiënt was er geen betere remedie denkbaar dan een reünie met zijn allerliefste hond. James Wathen werd een maand geleden opgenomen in een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Kentucky. Vanwege zijn breekbare lichaam en omdat hij nog weinig levensenergie had, was het voor het verplegend personeel haast onmogelijk om de 73-jarige man nog te doen opleven.

Maar Wathen fluisterde zijn verzorgers toe dat hij Bubba, zijn éénogige Chihuahua, erg miste. Voldoende reden voor de verpleegsters om alles in het werk te stellen voor een reünie.

Gestopt met eten
Na de opname van James was Bubba via het dierenopvangcentrum Knox-Whitley terechtgekomen bij een 'pleeggezin'. Net zoals zijn baasje had de hond blijk gegeven van zijn gemis en ontzettend grote verdriet omwille van de scheiding van zijn beste vriend. Beiden waren zelfs tegelijkertijd gestopt met eten. Een situatie die onhoudbaar werd.

Tranen en knuffels
Op 11 oktober was het zover en werden Bubba en James herenigd in het ziekenhuis. De man begon te huilen bij het weerzien met zijn beste maatje. En Bubba? Die overlaadde zijn doodzieke baasje met knuffels.

Bovendien gebeurde wat dagen daarvoor nog ondenkbaar was. James leefde weer helemaal op en begon opnieuw te eten en aan te sterken. Hij kon weer rechtop zitten. Het ziekenhuis, waar normaal geen huisdieren zijn toegelaten, heeft beloofd om Bubba regelmatig op bezoek te laten komen bij zijn zieke baasje. De toestand van James is ondertussen gestabiliseerd.Bron

Koningin Rania waarschuwt op CNN voor IS

Koningin Rania tijdens de een conferentie. © ap.


CNN zendt zondagmiddag een interview uit met koningin Rania van Jordanië. In het interview waarschuwt de Jordaanse koningin voor de opkomst van extremisme in buurland Syrië en Irak, en roept ze religieuze gematigden in het Midden-Oosten op om mee te vechten 'voor onze levens en die van onze kinderen'..

Rania is de echtgenote van koning Abdullah, een westerse bondgenoot in de regio. Ook Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen zijn voor de strijd tegen terreurgroepering Islamitische Staat (IS) gestationeerd in Jordanië. 'Ik denk dat we ons allemaal zorgen moeten maken over extreem geweld', vertelt koningin Rania aan CNN. 'Niemand kan eigenlijk denken dat het zijn probleem niet is, want dat is het wel.'

'We moeten inzien dat het onze strijd is. Historisch gezien vertrouwen de extremisten altijd op de inschikkelijkheid van gematigden. Ze denken dat we niet van plan zijn iets te doen en kunnen zich mobiliseren. We moeten in actie komen. Ieder van ons heeft een rol om mee te vechten.'

Onderwijs
Koningin Rania beschouwt onderwijs als een goed middel tegen bestrijding van niet alleen armoede en werkloosheid, maar ook tegen extremisme en instabiliteit. Ze wijst er echter op dat de scholen in Jordanië, de ziekenhuizen en de economie de toestroom van Syrische vluchtelingen nauwelijks aankunnen.

Het interview met koningin Rania is zondagmiddag om 16.00 uur Nederlandse tijd te zien in het programma Connect The World.
Bron

Ouders die kids verloren bij MH17 doen emotionele oproep

Anthony Maslin en Marite Norris verloren hun drie kinderen bij de vliegramp MH17. Vandaag deden zij een emotionele oproep aan Rusland en Oekraïne om te stoppen met deze oorlog: 'Onze kinderen zijn ons ontnomen door een oorlog waar ons land geen rol in speelde'.

Via het ministerie van Buitenlandse Zaken van Australië kwam de oproep naar buiten. Het is een emotionele hommage aan hun drie overleden kinderen van acht, tien en twaalf jaar oud. Ook hun grootvader Nick Norris wordt geëerd.

De familie was op vakantie in Nederland toen de ouders besloten een paar dagen extra te blijven. De kinderen vertrokken samen met opa weer richting Down Under, vanwege de scholen die weer begonnen. Een beslissing met een tragische afloop.

In de verklaring worden onder meer de bijzondere karakters van de kinderen geloofd en laten de ouders weten dat het leven na de ramp een constante hel is en ondraaglijk veel pijn veroorzaakt. Tegelijkertijd voelen ze zich gesteund door de spirituele aanwezigheid van hun kinderen.
Bron

Duitse analyse: 'Rebellen schoten MH17 uit de lucht'


Nederlands kabinet trekt geen conclusies uit bevindingen

Archiefbeeld. Journalisten bekijken de wrakstukken die van de MH17 over zijn. © epa.
 

Pro-Russische rebellen hebben vlucht MH17 uit de lucht geschoten. Tot die conclusie komt de Duitse inlichtingendienst (BND) na een gedetailleerde analyse, aldus de Duitse krant Der Spiegel zondag.

Volgens de BND is er 'overvloedig bewijs' zoals satellietbeelden en verschillende foto's. De voorman van de inlichtingendienst, Gerhard Schindler, zou de bevindingen al op 8 oktober hebben gepresenteerd aan parlementariërs.

Buk-raket
De Boeing 777 zou met een Buk-raket uit de lucht zijn geschoten. De pro-Russische separatisten en de Oekraïense overheid beschuldigen elkaar van de aanslag. Volgens de BND hebben beide partijen leugens verspreid om de ander verdacht te maken.

De Nederlandse Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) publiceerde in september een tussentijds rapport, maar wees daarin geen schuldige aan. De OVV concludeerde dat MH17 in de lucht van buitenaf is doorboord door een groot aantal metalen objecten met hoge snelheid. Het woord raket werd niet genoemd.

Reactie Nederlandse kabinet
Het Nederlandse kabinet verbindt geen conclusies aan de bevindingen van de Duitse inlichtingendienst dat de MH17 uit de lucht is geschoten door pro-Russische rebellen.

'Alle informatielijnen staan open, maar het trekken van conclusies is aan de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het Openbaar Ministerie. Dat kost tijd en moet zorgvuldig gebeuren', aldus de zegsman. CDA en D66 pleitten zondag voor een hoorzitting in de Tweede Kamer over de ramp met de MH17. Die moet duidelijkheid verschaffen over satellietbeelden van het neerstorten van het vliegtuig op 17 juli in Oekraïne.

Volgens CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt moet ook in het Nederlandse parlement duidelijk worden wat voor beelden er zijn en welk bewijs die bevatten. Hij is niet te spreken over de antwoorden die hij tot dusverre van het kabinet heeft gekregen.

Tijdens de vliegramp met MH17 op 17 juli in Oekraïne kwamen alle 298 inzittenden, onder wie 196 Nederlanders, om het leven.
Bron