Translate

zaterdag 16 augustus 2014

Theorie-examen massaal verprutst

Een detectiepoort bij het Examencentrum Amsterdam van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. © ANP.


Kandidaten van het theorie-examen voor het rijbewijs zakken steeds vaker. De laatste jaren zakte ruim meer dan de helft van de deelnemers,meldt De Telegraaf. Het dieptepunt werd in het tweede kwartaal van dit jaar bereikt, toen slechts 39,3 procent van de kandidaten groen licht kreeg.

'Het is speculeren waar het aan ligt, maar het lijkt erop dat leerlingen zich anders voorbereiden', denkt een woordvoerder van het CBR. 'Wellicht denken kandidaten er te makkelijk over en heeft het ook te maken met de forse vernieuwing in vragen. De ongewenste voorspelbaarheid en ezelsbruggetjes zijn er namelijk uitgehaald.' Met de wijzigingen wil het CBR onder meer fraude voorkomen.

Aan het begin van de eeuw slaagde nog zo'n 55 procent van de deelnemers van het theorie-examen. Met afrijden slaagt al jaren 48 tot 50 procent van de kandidaten.
Bron

Hulpkonvooi voor Oekraïne bevat vooral lucht

Vrachtwagenchauffeur Dmitry Ponomarev laat zien waarmee hij honderden kilometers door Rusland heeft gereden: een paar pallets met gecondenseerde melk. © AFP.De soap rond het Russische konvooi met hulpgoederen voor Oost-Oekraïne duurt voort. Gisteren bleek een aantal van de 280 vrachtwagens vrijwel leeg. Alsof Moskou Oekraïne trakteert op een Bros-reep: het oogt veel, maar bevat vooral veel lucht.


Het konvooi stond gisteravond nog bij de Russische grensstad Rostov om te worden geïnspecteerd door Oekraïense grenswachten. Volgens de Finse president Sauli Niinisto werden Oekraïne, Rusland en het Rode Kruis het gisteren eens over het toelaten van de trucks. Hij zei dit na een gesprek met de Russische president Vladimir Poetin.

Volgens Laurent Corbaz, hoofd operaties van het Rode Kruis in Europa en Centraal-Azië, is overeengekomen dat de Oekraïense douane op Russisch grondgebied de trucks mag inspecteren. Medewerkers van het Rode Kruis mogen dan met het konvooi mee naar het door separatisten bezette gebied in het oosten van Oekraïne.

In de trucks zouden onder meer medicijnen, kindervoeding en generatoren moeten zitten. Corbaz zei eerder al dat met het oog op de veiligheidsmaatregelen het uitladen en de verdeling van de goederen onder de bevolking van de door separatisten gecontroleerde stad Loehansk langer dan een week zou duren.

Verbazing
De vraag is of de informatie over de lading klopt. BBC-verslaggever Steven Rosenberg, die het konvooi al dagenlang volgt, viel gisteren zowat om van verbazing toen de Russen voor de pers een paar vrachtauto's openden. De trucks bleken vrijwel leeg.

Het Russische hulpkonvooi is al dagenlang onderwerp van controverse. Het vertrok dinsdag en de Russen zouden de leiding over het konvooi bij de grens met Oekraïne overdragen aan het Rode Kruis, liet het ministerie van Buitenlandse Zaken weten. Het Rode Kruis ontkende echter bij de missie betrokken te zijn en eiste eerst veiligheidsgaranties van de strijdende partijen. Ook zei de hulporganisatie niet op de hoogte te zijn van de inhoud van de vrachtwagens.

Het Oekraïense leger heeft gistermiddag een 'belangrijk deel' van een Russische militaire patrouille vernietigd. Dat heeft de Oekraïense president Petro Porosjenko gisteren tegen de Britse premier David Cameron gezegd. Donderdagavond zagen journalisten hoe een Russisch militair konvooi van 23 pantservoertuigen de grens overstak in een door separatisten beheerst gebied.
Bron
Lees ook: Russisch hulpkonvooi bij grens Oekraïne
Lees ook: Moskou: nooit wapens naar Oekraïne gestuurd
Lees ook: Russisch hulpkonvooi weer op weg naar grens met Oekraïne

'VS voeren luchtaanvallen uit op grootste dam Irak'

De Noord-Iraakse Mosul-dam die in rivier de Tigris is gebouwd. © epa.


De Verenigde Staten hebben vannacht luchtaanvallen uitgevoerd op Noord-Iraakse gebieden in handen van de Islamitische Staat (IS). De aanvallen zijn uitgevoerd nabij de Mosul-dam en vijf steden in die regio, meldt het Koerdische persbureau Rudaw vandaag.

CNN bericht dat het Amerikaanse leger van tevoren al bekendmaakte dat het de Mosul-dam, de grootste dam van Irak, wilde losweken van de Islamitische Staat.

Een van de andere doelen was volgens een verslaggever in het gebied een tankstation waar militanten van IS hun auto's bijtankten. Verwacht wordt dat Koerdische strijders en het Iraakse leger zaterdagochtend grondaanvallen uitvoeren in de gebombardeerde regio om terrein op de militanten te herwinnen.
Bron
Lees ook: 'IS doodt tachtig yezidi's en ontvoert vrouwen'

vrijdag 15 augustus 2014

Onlangs geld van rekeningen inzittenden MH370 afgehaald

© reuters.


Vlucht MH370 verdween op raadselachtige wijze van de radar in maart maar vorige maand werd zo'n 25.000 euro afgehaald van de persoonlijke rekeningen van vier inzittenden.


Vijf maanden geleden raakte de Boeing 777 van Malaysia Airlines vermist en de zaak is nog altijd met raadselen omgeven. In totaal verdween 25.000 euro van de persoonlijke rekening van vier passagiers. De transacties zouden allemaal in juli via betaalautomaten plaatsgevonden hebben, zo'n vijf maanden nadat geen spoor meer van het toestel gevonden werd.

Onderzoek
De bank, die in Kuala Lumpur zou gevestigd zijn, merkte de verdachte geldafhalingen naar verluidt op 18 juli op. Begin deze maand legde de financiële instelling na een intern onderzoek een klacht neer bij justitie, die ondertussen officieel bevestigde met de zaak bezig te zijn.

Daarbij wordt geen enkel scenario uitgesloten. De gerechtelijke diensten houden dus eveneens rekening met de mogelijkheid dat een bankbediende betrokken is bij de transacties. De politie bekijkt ook beelden van beveiligingscamera's om eventuele verdachte personen te identificeren.
Bron
Lees ook: Echtpaar vast voor plunderen rekeningen doden MH370

Verzetsveteraan geeft Israëlische onderscheiding terug na dood familie in Gaza

Een Israëlisch bombardement op Gaza, 10 augustus. © afp.


Een 91-jarige Nederlander heeft zijn Israëlische onderscheiding voor de hulp aan Joodse onderduikers teruggeven. Henk Zanoli deed dat nadat door een Israëlisch bombardement zes familieleden waren omgekomen in de Gazastrook.

Dat meldt de Israëlisch krant Haaretz. Volgens Haaretz is de achternicht van Zanoli getrouwd met een Palestijn, wiens familie is gedood tijdens een bombardement.

'Wij zijn geschokt door de moord op onze verwanten in Gaza. Vermoord door de staat Israël', schreef Zanoli in een brief aan de Israëlische ambassade in Den Haag. 'De achter-achterkleinkinderen van mijn moeder hebben hun oma, drie ooms, een tante en een nichtje verloren. Wat er met hen is gebeurd zal ongetwijfeld boven tafel komen.'

Zanoli redde Joods jongetje
Hij en zijn moeder (postuum) kregen de onderscheiding Rechtvaardige onder de Volkeren in 2011 voor het redden van een Joods jongetje tijdens de bezetting van Nederland door de nazi's. Hij nam hiermee een groot risico, want zijn familie werd streng gecontroleerd door de Duitse bezetter. Zanoli's vader en zwager werden gedood, omdat ze in het verzet zaten. Het Israëlische holocaustmuseum Yad Vashem beschrijft de heldendaad van Zanoli op zijn website.

De Rechtvaardige onder de Volkeren is een Israëlische onderscheiding voor niet-Joden die in de Tweede Wereldoorlog hulp boden aan Joden. De gedecoreerde ontvangt een medaille en oorkonde. Ook wordt zijn of haar naam in Jeruzalem in een muur gebeiteld. Bekende 'Rechtvaardigen' zijn bijvoorbeeld Oskar Schindler en Frits Philips.
Bron

Navo: Russen staken stiekem Oekraïense grens over


Rusland: Oekraïne probeert hulpkonvooi te saboteren

Petro Porosjenko © epa.


Russische voertuigen zijn afgelopen nacht stiekem de grens met Oekraïne overgestoken. Dat bevestigt de Navo na verklaringen van de Oekraïense president dat zijn leger een bewapende Russische kolonne uitschakelde. Rusland beschuldigt Oekraïne van het saboteren van het hulpkonvooi voor Oost-Oekraïne.

Volgens secretaris-generaal Anders Rasmussen van de Navo zijn er afgelopen nacht wel degelijk Russische voertuigen op Oekraïens grondgebied geweest.

Geblindeerde voertuigen
'Ik kan bevestigen dat wij geblindeerde Russische voertuigen hebben waargenomen op Oekraïens grondgebied,' zo verklaarde hij vanmiddag. De Navo-baas sprak niet van een invasie door Rusland maar van een 'oversteek'.

De Oekraïense president Petro Pososhenko verklaarde eerder vandaag dat artillerie van het Oekraïense leger de afgelopen nacht een 'aanzienlijk' deel van een bewapende Russische kolonne vernietigde die de grens was overgestoken.

Rusland
Rusland ontkent in een verklaring dat zijn troepen de grens met Oekraïne overstaken. 'De Russische minister van Buitenlandse Zaken probeert nog steeds tot overeenstemming te komen met zijn Oekraïense ambtgenoot over de praktische kanten van de toegang van het hulpkonvooi tot Oost-Oekraïne,' zo luidt het.

Volgens Rusland probeert het Oekraïense leger dat humanitaire konvooi te saboteren. In een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken vraagt het land aandacht voor wat het noemt 'de scherpe intensivering van militaire actie door het Oekraïense leger met de ogenschijnlijke bedoeling het hulpkonvooi de doorgang te beletten over de Russisch-Oekraïense grens waarover nochtans overeenstemming was bereikt met de Oekraïense regering,' zo luidt het.

In Oost-Oekraïne is het Oekraïense leger in gevechten verwikkeld met pro-Russische rebellen.
Bron
Lees ook: 'Militair konvooi Rusland steekt grens Oekraïne over'
Lees ook: VS: vernietiging konvooi Oekraïne niet zeker
Lees ook: NAVO: Rusland heeft nog altijd troepen in Oekraïne

donderdag 14 augustus 2014

Ouders 'dumpen' baby in rubberbootje naar Spanje

© reuters.


Een vluchtend Afrikaans echtpaar heeft hun paar maanden oude baby als een verstekeling in een rubberbootje in de Straat van Gibraltar achtergelaten. Ze maakte te midden van tientallen klandestiene vluchtelingen alleen de oversteek van Marokko naar Spanje. Een Spaanse opvangmoeder heeft het onderweg ziek geworden meisje onder haar hoede genomen en haar 'gedoopt' tot 'prinsesje'.

Rillend van de kou en in kleding doordrenkt van het zeewater werd het baby-tje maandag ontdekt in een van de tientallen rubberbootjes die de Spaanse kustwacht 45 kilometer uit de kust van de Spaanse plaats Tarifa onderschepte. In die opblaasbootjes bevonden zich zoals bekend 267 Sub-Saharaanse vluchtelingen. Maar hoe de Spanjaarden ook zochten, de ouders van het paar maanden oude meisje zaten er niet tussen.

'Onenigheid met gendarmes'
'Haar ouders mochten niet mee van de Marokkaanse politie,' zo verklaarden medepassagiers tegenover de Spaanse autoriteiten. Het ouderpaar probeerde volgens hen aan boord te klimmen van het rubberbootje maar staakte die poging na onenigheid met de gendarmes. 'Als wij niet meemogen dan onze dochter maar alleen,' moet het radeloze vluchtelingenstel hebben gedacht.

'Ondanks dat de andere vluchtelingen hen bij het bootje weg probeerden te houden door het gooien van stenen, wisten de ouders hun baby-tje aan boord te krijgen. Verdwaasd keken ze haar na vanaf het strand,' zo verklaarden medepassagiers volgens de krant El País.

Bij aankomst in de haven van Tarifa stelden hulpverleners vast dat het paar maanden oude meisje koorts had. Ze kreeg een paracetamolletje gevolgd door een koortswerend bad en werd daarna overgedragen aan 'opvangmoeder' Maria Angeles (33), een moeder van twee kinderen uit Sevilla. Volgens haar sliep 'prinsesje' de eerste dagen veel maar is ze inmiddels bijgekomen van de doorstane ontberingen. 'Ze heeft vijf tandjes en grote levendige bruine ogen die alles onderzoeken.'

Vier traantjes
Over aandacht heeft het ouderloze kind volgens haar niet te klagen. 'Elke dag opnieuw willen medevrijwilligers het meisje allemaal even op schoot. In het opvangcentrum waar ik werk, is Prinsjesje omringd door 13 lotgenootjes en speelgoed van het Rode Kruis. Ze drinkt twee flesjes melk per dag en geeft geen kik. Alleen de eerste dag huilde ze even. Het waren welgeteld vier traantjes,' aldus de dolgelukkige opvangmoeder.
Bron

Brit eet noten in vliegtuig: allergiepatiëntje (4) in shock

Moeder Katy Platten met haar dochtertje Fae. © Facebook/Katy Platten.


Doordat een medepassagier een zakje noten opende, heeft een Brits meisje met een ernstige notenallergie een anafylactische shock gekregen tijdens een Ryanair-vlucht. De notenlucht verspreidde zich via het luchtverversingssysteem waarna het meisje acuut de hele ernstige allergische reactie kreeg.

Het incident vond op 6 augustus plaats aan boord van een vlucht van Tenerife naar Londen Stansted. Sindsdien plaatst de moeder van Fae Platten (4) uit West Bergholt in Essex haar verhaal dagelijks op haar Facebookpagina bij wijze van waarschuwing. Ruim 2000 mensen gaven al gevolg aan haar verzoek het bericht te delen.

Katy Plannet zegt overweldigd te zijn door de vele reacties. 'Ik ben ontzettend blij met het bewustzijn dat op deze manier ontstaat voor allergiepatiënten. Namens Fae wil ik iedereen heel hartelijk bedanken,' schrijft ze op het sociale medium.

'Gebrek aan besef'
Haar dochter, de oudste van twee meiden, werd het slachtoffer van wat de moeder noemt 'iemands gebrek aan besef van de ernst van allergieën' en de gedachte dat regels niet voor hem gelden.

'Twintig minuten na vertrek van Tenerife, we vlogen inmiddels op 9 kilometer hoogte, opende een egoïstische passagier die vier rijen voor ons zat, een zakje noten dat hij had gekocht op de luchthaven. Terwijl de bemanning tot driemaal toe had omgeroepen dat niet te doen omdat zich aan boord een kind bevond met een ernstige notenallergie. Om die reden werden tijdens de vlucht ook geen zakjes noten verkocht.'

Federaal onderzoek naar dood tiener Ferguson


Een familie in Ferguson tijdens een betoging. © ap.


De FBI en het Amerikaanse ministerie van Justitie doen onafhankelijk van elkaar onderzoek naar de dood van Michael Brown. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama vandaag gezegd.

De zwarte tiener werd deze week doodgeschoten door een blanke agent in de stad Ferguson.

Obama deed vooral een oproep tot kalmte, aan zowel betogers als de politie, na dagen van onrust in Ferguson. 'Het is belangrijk om niet te vergeten hoe dit begon', zei de president. 'We hebben een jongeman verloren, onder tragische omstandigheden.' Obama benadrukte dat de politie een verantwoordelijkheid heeft om open te zijn over het onderzoek.

Tot dusver wil de politie niet de naam van de agent onthullen en vertellen door hoeveel kogels Brown werd geraakt. De politie zegt dat Brown probeerde het wapen van een agent af te pakken en dat hij vervolgens wegrende. Ooggetuigen geven echter een hele andere lezing en zeggen dat Brown zijn handen in de lucht had gestoken toen hij werd doodgeschoten.
Bron
Lees ook: Demonstranten rellen in Amerikaanse Ferguson krijgen tips uit Palestina
Lees ook: Rust lijkt weergekeerd in Ferguson na nachten van rellen
Lees ook: Nationale Garde ingezet in Ferguson
Lees ook:  Spanning te snijden in Ferguson vanwege uitspraak

Grote reddingsactie voor Poolse speleoloog in Oostenrijk

© reuters.


In de Oostenrijkse deelstaat Salzburg worden meer dan tachtig reddingsmedewerkers ingezet om een Poolse speleoloog te hulp te komen die vastzit in de grot 'Jack Daniel's', meer dan 250 meter onder de grond. Dat hebben de Oostenrijkse hulpdiensten meegedeeld.De 27-jarige speleoloog, Marek G., maakte deel uit van een groep van zes Poolse wetenschappers. Vanmorgen rond 2 uur zou hij een val van bijna zeven meter gemaakt hebben, waarbij hij ernstig gewond raakte aan het been, de heup en de borstkas. De man is wel nog bij bewustzijn en verkeert niet in levensgevaar.

Moeilijke omstandigheden
De reddingswerken verlopen in moeilijke omstandigheden. De toegang tot de grot bevindt zich op 2.100 meter hoogte. De eerste reddingsteams konden die plaats bovendien alleen te voet bereiken, omdat er wegens het slechte weer geen helikopters konden worden ingezet.

Rond 15.30 uur kon een arts dan toch aan de afdaling beginnen naar de plaats waar de gewonde speleoloog zich bevindt. Dat zal evenwel enkele uren duren. 'De grot mag niet onderschat worden. Je moet je centimeter voor centimeter een weg vooruit banen', zegt Wolfgang Gadermayr, een van de reddingswerkers.

De reddingsoperatie zal vermoedelijk meerdere dagen in beslag nemen.

Verschillende reddingsmedewerkers hebben ook al deelgenomen aan de reddingsoperatie voor de Duitse man die in juni elf dagen vastzat in een grot in het nabijgelegen Berchtesgaden.
Bron
Lees ook: Reddingsoperatie gewonde speleoloog begonnen
Lees ook; Poolse speleoloog na twee dagen gered uit grot

Agent houdt vrouw aan en redt onverwacht haar leven

Een agent uit Michigan wilde een vrouw aanhouden omdat zij door rood reed. Jason Gates zette zijn sirene aan en achtervolgde de overtreedster. Deze stopte al gauw aan de kant van de weg, waarna het de politieman ineens snel duidelijk werd dat de vrouw aan het stikken was.

Gates handelde snel. Toen enkele slagen op haar rug niet hielpen, trok hij de vrouw uit de auto en bevrijdde met de Heimlich-manoeuvre de luchtpijp van de vrouw van een stuk hotdog. De dame in kwestie was zo opgelucht dat ze de agent omhelsde en begon te huilen.

Gates liet de verkeerstovertreding voor wat het was.Bron

Hoge medewerker Rode Kruis gearriveerd in Kiev

Het Russische hulpkonvooi vergezeld van een Russische militaire helokopter. © epa.


Laurent Corbaz, hoofd operaties in Europa en Centraal-Azië van het Rode Kruis, is donderdagavond in de Oekraïense hoofdstad Kiev aangekomen. Hij zal met de Oekraïense leiders speken over het hulpkonvooi dat Kiev naar het oosten van het land heeft gestuurd. Daarna gaat Corbaz naar Moskou, liet een woordvoerster van de hulporganisatie weten.

Een Russisch hulpkonvooi is onderweg naar het oosten van Oekraïne, dat in handen is van pro-Russische separatisten. De regering in Kiev eist dat Rusland het transport aan het Rode Kruis overdraagt, zodra het bij de grens tussen beide landen is aangekomen. De hulporganisatie liet eerder donderdag weten voor het eerst contact met het Russische hulpkonvooi te hebben gehad.
Bron
Lees ook: Russisch hulpkonvooi rukt op naar rebellengebied

woensdag 13 augustus 2014

Taxichauffeur vindt dode vrouw in koffer

De politie op Bali heeft een vreemd pakket ontvangen: een koffer met daarin een dode vrouw. Een taxichauffeur leverde de koffer gistermiddag bij de politie af, nadat een Amerikaans stel die in de achterbak had laten liggen. Een van de verdachten is de dochter van het slachtoffer. Dat schrijft de krant Jakarta Post vandaag.

Volgens Jakarta Post gaat het om het lichaam van de 62-jarige Amerikaanse Sheila Weise Mack. Politieagenten reageerden geschokt toen zij de zilverkleurige koffer openden. 'Er was bloed en de vrouw had wonden aan haar voorhoofd', zegt Gede Redastra, politiecommissaris van de politie in Zuid-Kuta.

Taxichauffeur Ketut Wirjana gaf in zijn verklaring aan dat hij tevergeefs twee uur lang op de Amerikanen had gewacht. Ze hadden bij hun hotel, The St. Regis Bali Resort in Nusa Dua, de koffer in de achterbak van de taxi gedaan en waren er vandoor gegaan.

Bloed
Wirjana vroeg vervolgens het hotelpersoneel naar het stel. 'Zij zeiden me dat ik de koffer maar naar de politie moest brengen. Het zag er verdacht uit. De koffer was bedekt met een laken waarop bloed zat.'

De 19-jarige dochter van de dode vrouw en een 21-jarige man worden door de politie beschouwd als de daders. Uit camerabeelden van het hotel blijkt dat de man ruzie had met het slachtoffer.
Bron
Lees ook: Politie 86 keer naar woning vrouw die dood in koffer lag

Bomaanslag bij huis van nieuwe premier Irak

De nieuwe premier van Irak, Haider al-Abadi © ap.


Bij een checkpoint niet ver van het huis van de kersverse Iraakse premier Haider al-Abadi in Bagdad is vandaag een zelfmoordaanslag gepleegd. Dat melden de politie en lokale media in de Iraakse hoofdstad. Onduidelijk is of er slachtoffers zijn gevallen.

'Een man blies zichzelf op bij het checkpoint dat naar de residentie van de premier leidt', zei een politieman. De gematigde shiitische Abadi is de opvolger van de maandag aan de kant geschoven autoritaire premier Nuri al-Maliki. De Iraakse president Fuad Massum benoemde Abadi maandag tot formateur van een nieuw kabinet.
Bron

Vrouw zit vast op berg en bevalt op 2.250 meter hoogte

© thinkstock.


Het moet een nachtmerrie zijn voor elke zwangere vrouw. Op 2.250 meter hoogte plots weeën krijgen. Het overkwam een Oostenrijkse in Oost-Tirol. Tot overmaat van ramp kon de vrouw door het slechte weer niet naar het dal worden gebracht.

De 30-jarige waardin zat volgens het Oostenrijkse Oe24 in de 24ste week van haar zwangerschap toen plots de weeën kwamen. Aanvankelijk was ze alleen in haar berghut, met niemand om haar heen. Urenlang wachtte ze op hulp.

Door het noodweer kon de reddingshelikopter niet opstijgen vanuit het dal en dus gingen vijftien bergredders en een verloskundige te voet op weg naar de bergtop.

Gelukkig liep het goed af. De hulp bereikte de Oostenrijkse op tijd. Ze zette een gezonde jongen op de wereld.
Bron

'Geest' valt cameraman aan tijdens filmen in spookhuis

Een cameraman van de Amerikaanse zender Fox 43 is - naar eigen zeggen - gekrabd en gebrand door een geest. Het incident vond plaats tijdens het maken van een reportage in een spookhuis in Hanover. 'Dat komt omdat je dit verhaal wil vertellen, omdat je het naar buiten wil brengen', zegt Deanna Simpson, de eigenaresse van de woning, voor zijn camera. 'Op deze manier waarschuwen ze je.'

Het bizarre incident vond eind juli plaats in Hanover, Pennsylvania. Voor televisieserie The Dead Files, dat gaat over bovennatuurlijke verschijnselen, bezocht cameraman Nick Petrillo samen met een presentatrice een huis dat volgens de bewoners ervan behekst zou zijn.

Petrillo stelt dat hij in de minuten dat hij het interview met Deanna opnam door iets of iemand gekrabd is aan zijn pols. Hij voelde zijn hand branden. Volgens de eigenaresse van het huis werd de man gewaarschuwd. Ze besprenkelde de pijnlijke pols van Petrillo daarna met 'heilig water' dat ze in huis bewaart.

Treiterende geesten
In het interview vertelt Deanna, dat zij en echtgenoot Tom al zeven jaar in het 'spookhuis' wonen. Volgens haar huizen er minstens vijf geesten en een demon. 'Sommige beschermen me, maar de meeste van hen zijn slecht. Ze treiteren ons voortdurend', zegt Deanna.

Daarnaast zou er ook een buitenaards wezen rondwaren, die indringers het leven zuur maakt door hen te krabben. De vrouw vertelt over een hele collectie foto's die zij inmiddels heeft aangelegd van de geesten, net als onverklaarbare audio-opnames van stemmen, lachende kinderen en blaffende honden.

Het stel wil graag verhuizen, maar ze hebben al hun geld in hun optrekje gestoken. 'We willen minstens het bedrag dat we geïnvesteerd hebben, maar wie legt dat op tafel voor zo'n vervloekt huis?'

dinsdag 12 augustus 2014

Presentator ondergaat 'de ergste pijn ter wereld'

Sommige stammen uit het Amazoneregenwoud houden er bijzondere rituelen op na. Zo is er een stam met een wel heel pijnlijk overgangsritueel voor 'jongens' die 'man' willen worden. De jongens moeten hun handen in handschoenen stoppen. Dat op zich is niet zo lastig, ware het niet dat deze vol zitten met kogelmieren. De beet van de kogelmier is een van de pijnlijkste ter wereld.

Het YouTube-duo Hamish en Andy was op bezoek bij een stam in het Amazonegebied. Hamish besloot zich aan het ritueel te wagen, iets waar hij al snel spijt van kreeg.

De pijn bleek niet te harden. Toen de stamleden hem aanraadden om 'de pijn weg te dansen' werd het er allerminst beter op. Hamish schreeuwde, vloekte, zweette en bibberde. Een uur later was hij uitgeput. Alleen het bezoek aan een ziekenhuis daarna bracht hem enige verlichting.

Televisie
Hamish en Andy zijn een komisch duo uit Australië. De twee presenteren radioprogramma's en zijn dit jaar voor het vierde achtereenvolgende jaar ook te zien in een tv-serie. In Hamish & Andy's Gap Year bezoeken de twee verschillende internationale locaties. Dit jaar zijn dat alle plekken in Zuid-Amerika.

De video van het voor Hamish zo pijnlijke ritueel werd afgelopen dinsdag op YouTube geplaatst.

Star (26) wil trouwen met beruchte moordenaar Charles Manson (79)

Afton 'Star' Burton (26) en Charles Manson (79) © Videostill CNN.Charles Manson (79), een van de beruchtste moordenaars van de Verenigde Staten, heeft tegenwoordig een veel jongere vriendin, Afton 'Star' Burton (26), die dolgraag met hem wil trouwen.

Manson was de sekteleider van de zogeheten 'Manson Family'. In de nacht van 8 op 9 augustus 1969 drongen leden van de 'familiy' het huis binnen van actrice Sharon Tate in Los Angeles.

Tate, de acht maanden zwangere echtgenote van Roman Polanski, werd net als enkele aanwezige vrienden op brute wijze vermoord. Een dag later werden de zakenman Leno La Bianca en zijn vrouw in hun huis vermoord door de groep van Manson. Manson werd in 1972 uiteindelijk veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens moord en aanstichten tot moord.

ATWA
Op zestienjarige leeftijd hoorde Star voor het eerst over Charles Manson. Nu, tien jaar later, beschouwt ze zichzelf als de vrouw van Manson, vertelt ze in een interview aan CNN. 'Hij heeft het eerste papierwerk voor ons huwelijk al gedaan,' vertelt ze. 'Ik ben totaal met hem, en hij is volledig met mij. Ik ben hiervoor geboren, dit is waar ik voor geboren ben, ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen. '

Ster vertelt in het interview dat ze voor het eerst werd aangetrokken tot Manson na het lezen over ATWA, de milieufilosofie van Manson: ATWA staat voor air, trees, water, animals. (lucht, bomen, water, dieren). 'Het gaat over het leven op de planeet weet je, De aarde is een rots en al het andere is ATWA.'

Lichamelijk contact
De bijzondere relatie tussen Star en Manson is begonnen met het schrijven van brieven, gevolgd door telefoongesprekjes. Na een paar jaar verhuisde Star op 19-jarige leeftijd naar Corcoran in Californië, de thuisbasis van Corcoran State Gevangenis, waar Charles Manson de afgelopen 25 jaar gevangen heeft gezeten.

Professor zendt eredoctoraat na MH17 retour aan Poetin


’Ik wil als wetenschapper het goede voorbeeld geven’

Emeritus hoogleraar Vliegtuigontwerp Egbert Torenbeek heeft zijn eredoctoraat terug naar Moskou gestuurd. © Sam Rentmeester.


Een week lang dacht hij na. Het is dan ook een weloverwogen beslissing van de Delftse emeritus hoogleraar Vliegtuigontwerpen Egbert Torenbeek om zijn eredoctoraat aan het Luchtvaartinstituut in Moskou (MAI) weer in te leveren. Directe aanleiding: het neerschieten van de MH17. Maar het is ook een protest tegen de ongeremde expansiedrift van de Russische president Poetin.

'Het opzeggen van mijn eredoctoraat is voor mij de enige mogelijkheid om duidelijk te maken dat de president die u dient een ongeleid projectiel is,' zo schrijft Torenbeek in zijn brief aan de Russische rector Geraschenko van het MAI.

Gebaar naar nabestaanden
Bijna 15 jaar geleden werd het doctoraat aan Torenbeek toegekend. Een graad die de professor, verbonden aan de Universiteit Delft, al die jaren koesterde, maar nu in het licht van de ramp met MH17 een wel erg nare bijsmaak kreeg. 'Het is zeker de primaire aanleiding voor mij om afstand te doen van mijn doctoraat.'

'Het is mijn gebaar naar de nabestaanden van de omgekomen studente van onze universiteit, hoewel ik die niet persoonlijk heb gekend. Ook geef ik een signaal aan mijn Russische kennissen. De vraag is of ze daar happy mee zijn en of ze sowieso happy zijn.'

'Zij doen hun werk voor een armetierig loontje. Ik vind het heel erg dat ze dit mee moeten maken. Maar je hoort toch een gemotiveerde beslissing in situaties als deze te nemen en dat heb ik gedaan.'

'Ik heb niet de illusie dat ik de wereld kan veranderen. Maar ik vind dat wetenschappers en academici het goede voorbeeld wat betreft ethisch handelen moeten geven aan de samenleving en aan studenten in het bijzonder.'

Man bedreigt dierenarts met pistool na euthanasie konijn

© Thinkstock.


Dierenarts Bert van Toor zal de dertiende mei 2014 niet gauw vergeten. Die dag kwam een woedende, gewapende man verhaal halen, omdat Van Toor een konijn ten onrechte uit zijn lijden zou hebben verlost. 'Zoiets hadden we hier nog nooit meegemaakt.'

Met twee vuurwapens op zak stormde de 29-jarige Hagenaar Martijn J. op 13 mei 2014 de praktijk van dierenarts Bert van Toor aan de Thorbeckelaan in Den Haag binnen. Hij eiste opheldering over de euthanasie op het konijn van zijn vriendin. Volgens de Hagenaar was het dodelijk spuitje namelijk onnodig geweest.

Vanwege deze bedreiging veroordeelde de Haagse politierechter de 29-jarige gisteren tot een werkstraf van tachtig uur.

Door de telefoon had de verdachte eerder al aangekondigd dat hij de knieschijven van de behandelend dierenarts 'kapot zou trappen'. Anderhalve week later, op die bewuste 13 mei 2014, gooide de woedende man de deuren van de dierenartspraktijk open en nam plaats tussen de andere patiënten.

Broekriem
Die zagen achter de broekriem van Martijn J. twee vuurwapens zitten. Daarmee zou hij ook nog de spreekkamer van Van Toor binnengestapt zijn, voordat gealarmeerde agenten de verdachte konden inrekenen. Achteraf bleek dat hij een gaspistool en gasrevolver droeg waarmee hij geen kogels kon afvuren. Maar toen had de Hagenaar de andere klanten en medewerkers van de praktijk al de stuipen op het lijf gejaagd. ,,Dit hadden we nog nooit eerder meegemaakt", zei de geschokte dierenarts gisteren tijdens de rechtszitting.

Martijn J. zelf verklaarde dat hij juist met de tram op weg was naar de politie om de verboden gasvuurwapens in te leveren. Toen hij heel toevallig de dierenartspraktijk passeerde, voelde hij toch de behoefte om het akkefietje met het gedode konijn met de arts uit te praten. 'U ging gewoon uw gelijk halen,' meende de rechter.

J. ontkende dat hij de gasvuurwapens in zijn broekriem droeg, maar volgens de rechter waren ze wel degelijk zichtbaar geweest. Ze veroordeelde hem naast de werkstraf van 80 uur tot betaling van een schadevergoeding van 550 euro aan Van Toor. Het OM meende dat de verdachte ook een voorwaardelijke celstraf van een maand moest krijgen. Dat vond de rechter te ver gaan.
Bron

Rotterdamse marktlui: de prijs blijft het belangrijkst

Dinsdag, de vaste marktdag in hartje Rotterdam. Volle kramen, een drukte van belang, boodschappenwagentjes en kinderwagens wringen zich door het publiek, op zoek naar verse groente en fruit.

De ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en de boeren- en tuindersorganisatie LTO vinden dat groente, fruit en andere etenswaar bestemd voor Rusland van de markt moeten worden gehaald.

Alleen zo zou de schade door de Russische boycotmaatregelen voor de Nederlandse boeren en tuinders worden beperkt. Nederlandse consumenten hopen intussen te profiteren van de dalende prijzen door de boycot.

Op de markt betaalt de klant vanaf deze week wel minder voor verse groente en fruit. Een rondje over de Rotterdamse markt bevestigt het beeld: lage prijzen, volop aanbod van Nederlandse produkten: tomaten, komkommers en paprika's.

'Alleen de prijs telt, mensen hebben maar weinig geld tegenwoordig', vertelt een marktvrouw. 'Tomaten lopen altijd wel goed, maar dat klanten echt om Nederlandse tomaten of komkommers vragen, nee.' Een vrouw slaat ondertussen haar slag en pakt drie pakjes tomaten voor 50 eurocent: ' Ik probeer op de herkomst te letten, maar hier staat het in Duits op. Maar wel lekker goedkoop, prima.'

maandag 11 augustus 2014

Arbeiders vinden schat, maar verzwijgen dit voor eigenaar

Archiefbeeld ter illustratie © thinkstock.


Drie Franse arbeiders deden de ontdekking van hun leven op een landgoed waar ze aan het werk waren. Ze vonden een goudschat ter waarde van 900.000 euro, alleen vertelden ze dit niet aan de eigenaar en besloten ze de gouden staven en munten te stelen. Maar zoals zo vaak kwam boontje wel om z'n loontje.

Toen ze grond aan het ophogen waren op een Normandisch landgoed, troffen de mannen 16 goudstaven van één kilogram en 600 dollarmunten aan. De schat, die onder de bodem verborgen zat in glazen bokalen, was daar wellicht verstopt tijdens de tweede wereldoorlog.

Cheques
In plaats van de eigenaar van het landgoed op de hoogte te brengen, besloten de arbeiders (respectievelijk 20, 33 en 40 jaar oud) om de schat te stelen en grotendeels te verkopen aan een verzamelaar van oude munten. Belastinginspecteurs roken echter onraad toen één van de mannen twee cheques met een zeer hoog bedrag kwam brengen bij zijn bank.

Na een ondervraging door het gerecht bekenden ze hun misdaad. Binnenkort moeten ze voor de rechtbank van Evreux verschijnen, net zoals de verzamelaar die beschuldigd wordt van handel in gestolen goederen.

Liederlijk leven
Volgens de lokale politie leidden de drie arbeiders een riant leven na de vondst van hun schat. Ze kochten dure wagens, levensverzekeringen en investeerden in hun huizen.

De rechtmatige eigenaar van de goudstaven, die in een klein dorpje woont in het departement Eure, wenste anoniem te blijven. 'Niemand kent dit verhaal, zelfs mijn kinderen niet. Sinds de politie me op de hoogte gebracht heeft, doe ik geen oog meer dicht', liet de vrouw optekenen. Bij de start van de werken zou ze nog tegen de arbeiders gegrapt hebben: 'Indien jullie een schat moesten vinden, moet je het me zeker laten weten.'
Bron

EU in actie tegen landen die Rusland helpen

Een fruitteler controleert de kwaliteit van zijn peren. © anp.


De Europese Unie wil voorkomen dat andere landen landbouwproducten aan Rusland gaan leveren nu Moskou onder meer groente en fruit uit Europa weigert. De EU doet een beroep op landen als Brazilië om niet in het gat te springen dat is ontstaan door het wegvallen van de Europese import in Rusland.

Dat maakten EU-diplomaten vandaag in Brussel duidelijk. Zij vinden het niet kunnen dat landen profiteren van de huidige situatie en Europese goederen gaan vervangen die Rusland niet in mogen. De Russische regering onderhandelt onder meer met Zuid-Amerikaanse landen in haar zoektocht naar nieuwe leveranciers.

Met het importverbod reageerde Moskou op de Europese sancties tegen Rusland wegens de Russische inmenging in het buurland Oekraïne. De EU beschouwt de Russische boycot als een politiek gemotiveerde vergeldingsmaatregel waarvoor elke wettige basis ontbreekt.

De EU bekijkt of zij kan klagen bij de Wereldhandelsorganisatie, maar zal de voor- en nadelen hiervan zorgvuldig afwegen. Want het gaat er niet om de crisis te verergeren, maar de spanningen juist te verminderen, aldus een diplomaat.

Overleg
De EU-landen komen donderdag bij elkaar om overleg te voeren over de gevolgen van de Russische sancties voor Europa. Minister Henk Kamp en staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken schrijven dat vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Nog steeds is niet duidelijk wat precies de gevolgen zijn van het Russische importverbod op Europese groenten, fruit, melkproducten en vlees. Het kabinet voelt er niet voor om als Nederland alleen te antwoorden op de sancties of te besluiten over compensatiemaatregelen. Dat soort kwesties moet op Europees niveau worden besproken.
Bron

Rotterdammer rijdt met opzet het water in met zijn kinderen

De man die gisteren omkwam doordat hij in Akersloot met zijn auto in het water terecht was gekomen, blijkt dat met opzet te hebben gedaan. Zijn twee kinderen, een jongen van 4 en een meisje van 2 jaar, raakten daardoor ernstig gewond en liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Dat heeft de politie vandaag gemeld.

De man, een 38-jarige Rotterdammer, is volgens de politie opzettelijk het Noordhollandsch Kanaal ingereden. Duikers haalden de man en de kinderen uit de gezonken auto. De kinderen moesten worden gereanimeerd. Behalve de duikers werden meerdere ambulances, twee traumahelikopters en personeel van brandweer en politie ingezet. De politie wil graag in contact komen met getuigen die hun verhaal nog niet hebben gedaan.

Dat de man opzettelijk het kanaal is ingereden, blijkt volgens een politiewoordvoerster uit onderzoek van de recherche. Meer wil de politie er niet over kwijt. Ook over de toedracht van het incident wil de politie niks zeggen.
Bron: video

Zoontje Australische jihadist poseert met afgehakt hoofd

Het zoontje van de Australische terrorist Khaled Sharrouf, poserend met een afgehakt hoofd.© Twitter.


'That's my boy'. Met deze woorden plaatste de Australische jihadist Khaled Sharrouf een foto van zijn zevenjarige zoontje, poserend met een afgehakt hoofd.

De foto zou genomen zijn in de Syrische stad Raqqa, de stad in het noorden van Syrië, die onlangs veroverd werd door de strijders van IS (voorheen ISIS). The Australian plaatste de schokkende afbeelding gisteren op de voorpagina.

Het zoontje is op de foto gekleed in een geruite broek met bijpassend poloshirtje met daarop een logo van Polo Golf Kids. Het jongetje is volgensAustralische media opgegroeid in de buitenwijken van Sydney.

Khaled Sharrouf is een veroordeelde terrorist, die vorig jaar met zijn drie zoontjes vanuit Australie naar Syrië vluchtte om zich daar bij de islamitische strijders van de IS (voorheen ISIS) aan te sluiten.

Hij werd recent vrijgelaten uit de gevangenis na een straf van vier jaar uitgezeten te hebben voor terroristische activiteiten. Zo zou hij toentertijd plannen hebben gemaakt om bomaanslagen te plegen in Sydney en Melbourne.

De Australische premier Abbott heeft in een reactie gezegd dat de foto laat zien wat voor gruwelijkheden er worden begaan in Syrië.
Bron

'Amerikaanse' onderzeeër uit Russische wateren 'geduwd'

© ap.


Russische onderzeebootbestrijdingstroepen hebben een buitenlandse onderzeeër uit de terrritoriale wateren van de Russische Federatie 'geduwd'. Dat meldt het Russische persbureau Itar-tass. Het zou een Amerikaanse onderzeeboot zijn geweest.

Het incident vond donderdag plaats maar een hooggeplaatste vertegenwoordiger van de Russische marine maakte het nieuws pas vandaag bekend. Volgens hem lokaliseerden onderzeebootbestrijdingstroepen van de Russische Noordelijke Vloot de 'indringer' in de Barentszee.

Het was naar alle waarschijnlijkheid een aanvalsonderzeeboot uit de Virginiaklasse van de Amerikaanse marine, zo verklaarde de marinebron. 'Het contact met de onderzeeër duurde ongeveer 27 minuten. Daarna verliet de Amerikaanse onderzeeboot ons gebied.'
Bron

zondag 10 augustus 2014

Boze autocoureur doodgereden op circuit

Tragedie tijdens een autorace in de VS. Bij de zogenaamde Empire Super Sprints op het zandcircuit van Canandaigua (in de staat New York) raakte de 20-jarige Kevin Ward betrokken bij een botsing, waardoor hij uit de race werd gekegeld.

Ward stapte uit zijn bolide en ging boos verhaal halen bij dader Tony Stewart. De drievoudige NASCAR-kampioen reed vervolgens de jonge Ward aan op de racebaan. De 20-jarige racepiloot werd enkele meters weggeslingerd en bleef roerloos op de piste liggen (zie beelden onderaan).

Onderzoek
Onmiddellijk kwamen de hulpdiensten toegesneld, maar Ward overleefde de klap niet. De race werd meteen stopgezet en de politie van Ontario Coutny startte een onderzoek. Ze behandelen de zaak niet als een misdaad. 'We onderzoeken dit als een botsing tijdens een race', zegt sheriff Philipp Povero. 'Stewart was helemaal van slag na de crash en werkt volledig mee met het onderzoek. We vragen alle toeschouwers die beelden hebben van de botsing om die aan de politie te geven. Momenteel is er geen sprake van criminele feiten, maar het onderzoek moet nog uitmaken of dat eventueel wel zo kan zijn.'

Forfait
Stewart werd na ondervraging ook meteen weer vrijgelaten. Getuigen hebben het ook over een tragisch ongeval. Het team van Stewart heeft ook al gereageerd. 'Onze gedachten en gebeden zijn bij zijn familie en vrienden. We zijn nog altijd bezig met de details van deze tragedie te verzamelen', liet een woordvoerder weten. Stewart (42) zei daarna af voor de NASCAR-race waaraan hij vandaag moest deelnemen.

Rookie
De 20-jarige Kevin Ward jr was een echte racefreak. Op zijn vierde begon hij al met go-karting. In 2011 begon hij in het Sprint Car te racen. In 2012 werd hij uitgeroepen tot beste jongere ('rookie'). Hij was nu aan zijn vijfde seizoen in de Empire Super Sprints bezig.

WAARSCHUWING: DE BEELDEN IN ONDERSTAANDE LINK ZIJN SCHOKKEND EN NIET GESCHIKT VOOR GEVOELIGE KIJKERS

Bekijk hier de schokkende beelden van het dodelijke incident

Bron

Russische kleuter (3) is held achter drumstel

© Screenshot YouTube.


Drummen met een compleet orkest in een bomvolle zaal is maar voor weinig muzikanten weggelegd, laat staan voor een kleuter die nog maar net uit de luiers is. Toch hanteert Lyonya Shilovskya zijn drumstokjes alsof hij nooit iets anders heeft gedaan.

De kleine Rus speelt Offenbach's Orpheus in the Underworld en laat geen steek vallen.

Lyonya drumt zo intens dat hij op het einde van het concert eigenlijk niet wil stoppen. Zijn vader moet eraan te pas komen om het jochie achter het drumstel vandaan te halen.Bron

Synagoge-moskee-kerk Berlijn opent deuren in 2018

Initiatiefnemers pastoor Gregor Hohberg, rabbijn Tovia Ben-Chorin en imam Kadir Sanci tonen een maquette © ap.


In Berlijn wordt in 2018 het House of One (Huis van de Enige) geopend, een gebedsplaats voor de drie grote monotheïstische godsdiensten: jodendom, christendom en islam. Het enige obstakel is de begroting: die is nog niet rond.

Als locatie is gekozen voor de ruïnes van vier kerken die ontdekt werden bij archeologische opgravingen, waaronder de Petrikirche (Sint-Pieterskerk), de oudste kerk van Berlijn. Volgens Radio Vaticaan is het project een wereldprimeur.

In de combinatie van synagoge, kerk en moskee zullen de drie godsdiensten ieder hun eigen gebedsplaats krijgen. Iedere religie krijgt eenzelfde oppervlakte op dezelfde verdieping, die uitkomt op een gemeenschappelijke ruimte waar de gelovigen elkaar kunnen ontmoeten.

Symbolische eerste steen
De kostprijs om het project te realiseren wordt geschat op 43,5 miljoen euro. De symbolische eerste steen van het Huis van de Enige is inmiddels al gelegd.

Volgens de initiatiefnemers - een rabbijn, een pastoor en een imam - kan de bouw in 2016 van start gaan, mits op dat moment een kwart van de kostprijs is ingezameld. Het Huis van de Enige is al begonnen met een online inzamelingsactie.
Bron

Nederlanders betrokken bij dodelijk ongeluk Mallorca

Archiefbeeld van een quad. © Thinkstock.


Een groep Nederlandse jongeren is betrokken geweest bij een dodelijk ongeluk op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca. Ze reden met quads over een snelweg, toen een van de Nederlanders de controle kwijtraakte. De 22-jarige man werd van zijn voertuig geslingerd. De quad botste tegen de vangrail, schoot door en raakte een langsrijdende motorrijder. Die man (68) kwam om het leven. De Nederlander raakte zwaargewond.

Dat meldden media op Mallorca. Het ongeluk gebeurde op de snelweg van Andratx naar Palma de Mallorca.
Bron

Meisje (4) na 12 dagen uit bos in Rusland gered

In Rusland is een 4-jarig meisje gered dat bijna twee weken vermist was. Het meisje zwierf rond in een bos in Siberië in de oostelijke republiek Jakoetië, meldde de Russische nieuwszender RT zondag. Aan de grootschalige reddingsoperatie namen tientallen mensen deel, speurhonden, helikopters en een drone.

De kleine Karina verdween op 29 juli, maar de lokale autoriteiten werden pas 5 dagen later ingelicht. Haar moeder dacht dat de vader het meisje had meegenomen, maar die was bosbranden aan het blussen met de brandweer. Tussen de ouders was enige dagen geen contact.

Voordat het meisje verdween, hadden mensen haar naar het bos zien lopen met haar puppy.

Na vele dagen zoeken zagen reddingswerkers het meisje uiteindelijk zitten in een moerassig gebied, bij een rivier. Ze was uitgeput, bang en kon amper praten. Volgens artsen verkeerde het meisje in kritieke, maar stabiele toestand
Bron: foto
Lees ook: Puppy redt vermist meisje (4) uit klauwen Siberische beren

Belgisch koppel vergeet kind op parkeerplaats in Frankrijk

Archiefbeeld Franse wegen. © AFP.


Op vakantie vergeet je al je zorgen. Maar er zijn mensen die ook andere dingen vergeten. Dat was het geval voor een Belgisch koppel dat hun 13-jarig kind vergat op een parkeerplaats langs de autosnelweg in Frankrijk. De ouders beseften pas 20 kilometer verder dat hun dierbaarste bezit niet in de wagen zat.

Het koppel moest gisteren om 15u30 stoppen om tol te betalen in Lançon-de-Provence en merkte toen pas op dat ze hun zoontje op de parkeerplaats in Ventabren, waar ze even daarvoor een tussenstop hadden gemaakt, vergeten waren. Ze hebben meteen de politie gebeld die een kijkje ging nemen.

De agenten vonden het kind op een bankje, braaf aan het wachten tot iemand hem kwam halen. De ouders en het kind kwamen er gelukkig met de schrik vanaf.
Bron