Translate

zaterdag 1 maart 2014

Keniaan geeft vrouw weg om 7 euro schuld af te lossen

Patrick (22) koos eieren voor zijn geld, in casu Jones Kevongo (43). © kos.Francis Kavengo uit het Keniaanse dorpje Lwanda heeft zijn vrouw weggegeven om zijn schulden af te lossen aan een man die hem had geholpen bij het stenen bakken. Omdat Kavengo de 7,50 euro niet kon betalen voor de geleverde arbeid, bood hij zijn 22-jarige handlanger Patrick Andebwa z'n echtgenote Jones Kevogo aan. Andebwa aanvaardde de deal.

De vrouw heeft besloten om bij haar nieuwe 'leenheer' te blijven. Het koppel was twintig jaar getrouwd en heeft vijf kinderen.

Francis huurde Patrick in om samen stenen te bakken voor de uitbreiding van zijn huisje. Een klus die Patrick omgerekend 7,50 euro moest opleveren. Dat geld had Francis evenwel niet en dus bood hij zijn echtgenote Jones Kevogo aan. Patrick koos eieren voor zijn geld en accepteerde het voorstel.

Onderpand
Het was overigens niet de eerste keer dat de 43-jarige vrouw gebruikt werd als 'onderpand' voor openstaande schulden. Na een maand de schuldeiser op zijn wenken te hebben bediend, keerde ze steevast terug naar haar echtgenoot.

Maar dat is nu niet het geval. Ze is de vernederingen beu en heeft besloten om bij haar nieuwe, veel jongere 'leenheer' te blijven. "Ik ben optimistisch dat mijn nieuwe relatie zal slagen, ondanks het grote leeftijdsverschil", vertrouwde Jones Kevongo de lokale media toe.
Bron

Poetin krijgt toestemming voor militaire actie Oekraïne


Reactie Klitsjko: Leger gevechtsklaar maken

Mannen in legeruniform in Simferopol, bij het parlementsgebouw van de Krim. © epa.Rusland mag 'uitgebreide maatregelen' nemen om de veiligheid van Russische burgers in Oekraïne te beschermen. Dat bepaalde de Russische Raad van de Federatie (Eerste Kamer), nadat president Vladimir Poetin toestemming had gevraagd tot militair ingrijpen..


Poetin kan met de toestemming gewapende eenheden naar Oekraïens grondgebied sturen, om de 'politieke situatie' in het land te 'normaliseren'. In zijn verzoek sprak Poetin niet over de Krim, maar over 'het grondgebied van Oekraïne'. Dat betekent dat het leger wellicht ook in andere delen van het land wil ingrijpen.

Als reactie heeft de Oekraïense presidentskandidaat Vitali Klitsjko opgeroepen tot een algemene mobilisatie in Oekraïne. Bij een algemene mobilisatie wordt het leger gevechtsklaar gemaakt voor een oorlog en mannen van weerbare leeftijd opgeroepen voor militaire dienst.

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt zaterdag om 20.00 uur (onze tijd) opnieuw in spoedvergadering bijeen om zich te buigen over de situatie in Oekraïne. Dit is in diplomatieke kringen in New York vernomen. De Britse delegatie had om de bijeenkomst gevraagd.

'Niet snel'
Volgens de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Grigory Karasin betekent de instemming om militaire middelen in te zetten niet dat dit ook snel zal gebeuren. 'Het betekent niet dat we hier ook snel gebruik van zullen maken', aldus Karasin.

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie zullen maandag een spoedberaad houden om de situatie in Oekraïne te bespreken.

Verzet tegen nieuwe macht
De nieuwe premier Aksenov van de Krim vroeg eerder vandaag al de Russische president om hulp. Het schiereiland de Krim is overwegend Russisch, maar ingedeeld als autonome republiek in Oekraïne. Zij verzetten zich tegen de nieuwe machthebbers in Kiev die zich richting de Europese Unie willen bewegen.

Volgens de interim-minister van Defensie in Kiev heeft Rusland recent 6000 militairen naar de marinebasis op de Krim gestuurd. Russen overmeesterden volgens de bewindsman onder meer de luchthaven van de hoofdstad van de Krim, Simferopol, een basis van de grenswacht in Sebastopol en een antiraketbasis van de Oekraïense strijdkrachten in Jevparoija in het westen van de Krim. De Oekraïense marine op de Krim is uitgeweken naar zee.
Bron
Lees ook: Krim nu volledig onder Russische controle, Kerry naar Kiev
Lees ook: 'EU moet leiders Oekraïne in toom houden'
Lees ook: Pechtold: roep Russische ambassadeur op matje
Lees ook: Kabinet vindt Russische stappen op Krim 'buitengewoon zorgelijk'
Lees ook: Dode bij demonstraties in Oekraïne

vrijdag 28 februari 2014

Birma gebiedt Artsen zonder Grenzen werkzaamheden te staken

Een boeddhistische monnik in de hoofdstad Rangoon © epa.


De regering van Birma heeft Artsen zonder Grenzen (AzG) opgedragen met onmiddellijke ingang alle activiteiten in het Aziatische land te staken. Het besluit geldt alleen voor AzG Nederland, zei een woordvoerster vandaag. De Zwitserse tak van de internationale hulporganisatie mag wel doorwerken.

De medische hulporganisatie is diep geschokt door de 'eenzijdige beslissing'. Ook is AzG bezorgd over het lot van haar tienduizenden patiënten.

Volgens AzG heeft het besluit 'een vernietigende impact' op de 30.000 hiv/aids-patiënten en de 3000 tuberculosepatiënten die de organisatie momenteel in Birma behandelt. De hiv/aids-klinieken in de deelstaten Rakhine, Shan en Kachin bleven vrijdag gesloten, net als in de hoofdstad Rangoon. Dit is voor het eerst sinds de 22 jaar dat AzG in Birma actief is.

Ook kunnen hulpverleners niet langer basisgezondheidszorg bieden aan tienduizenden kwetsbare mensen in Rakhine, die in kampen of in van de buitenwereld afgesloten dorpen verblijven.

Het is nog niet duidelijk waarom AzG moet stoppen met haar werkzaamheden. 'Dit nieuws is nog heel erg vers', aldus de voorlichtster. De organisatie probeert zo snel mogelijk te achterhalen wat er aan de hand is. Ze zag het besluit niet aankomen. AzG dringt er bij de regering op aan haar werkzaamheden te kunnen hervatten.

In Birma werken vijf Nederlanders voor AzG.

Noorderlicht straalt van Wadden tot Zeeland

Het noorderlicht gisteravond vastgelegd vanuit het Zeeuwse Oostkapelle. © Astroproject Oostkapelle/Klaas Jobse.Op verschillende plaatsen in Nederland is gisteravond en - nacht het noorderlicht waargenomen. Dat gebeurde onder anderen in Zeeland, Friesland en op de Waddeneilanden. Geluksvogels die het voor ons land zeldzame natuurverschijnsel zagen, deelden hun foto's enthousiast via twitter.Een van die geluksvogels was amateurastronoom Klaas Jobse uit het Zeeuwse Oostkapelle. Hij wist dat er een verhoogde kans bestond om het natuurverschijnsel te kunnen waarnemen, veroorzaakt door een uitbarsting van de zon, maar legde het natuurverschijnsel desondanks bij toeval vast.

Jobse: 'Ik heb 's avonds en 's nachts altijd een camera aan staan om vallende sterren te fotograferen. Gisteravond pakte het toestel ook het noorderlicht mee.'

'Behoorlijk fel'
Het poollicht was volgens hem 'behoorlijk fel' en het best te zien tussen 21 en 23 uur. De amateurastronoom, bezig met het opzetten van een particuliere sterrenwacht, prijst zich gelukkig dat zijn camera de roodgloeiende aurora borealis vastlegde. 'Met het blote oog bekeken, was het minder mooi.'

Jobse zag het poollicht al vaker, elk jaar wel een paar keer, maar hij blijft het geweldig vinden. 'Dit wordt nooit gewoon voor mij.'

Zeven kaar per jaar
Het noorderlicht is volgens het KNMI jaarlijks gemiddeld zo'n zeven keer te zien in Nederland. Het vaakst in jaren met veel zonneactiviteit. In 1989 beleefde ons land zelfs een 'noorderlichtexplosie'. Het bijzondere natuurverschijnsel was op minstens 14 dagen te zien.

Op 13 maart van dat jaar bleef de hemel zelfs urenlang fel verlicht, zo meldt het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut op haar website.

Het noorderlicht ontstaat door geladen zonnedeeltjes die hoog in de atmosfeer in botsing komen met zuur- en stikstofmoleculen. Afhankelijk van de soort van die moleculen kleurt het poollicht rood, roze, paars, blauw, groen of zelfs geel.
Bron

Arnhemmer voor rechter voor 'neger-mail' aan sollicitant


’Is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger).’

Jeffrey Koorndijk (inzet) 'dacht eerst nog dat het een grap was' toen hij zijn mail opende. © Thinkstock/SBS.De medewerker van een elektronicabedrijf in Arnhem die een sollicitant in een e-mail afwees met de woorden 'Is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger)', moet voor de rechter komen. Het Openbaar Ministerie vindt dat discriminatie vanwege ras, zo is vandaag gebleken.

De e-mail veroorzaakte in november vorig jaar veel ophef. Het was niet de bedoeling dat de 23-jarige Jeffrey Koorndijk, die had gesolliciteerd, de mail onder ogen kreeg. De 29-jarige werknemer wilde het bericht aan zijn baas versturen, maar klikte per ongeluk op 'antwoorden' in plaats van op 'doorsturen.'

Woedend
Koorndijk liet eind november 2013 weten woedend te zijn. De 23-jarige jongeman uit Deventer stond perplex toen een mysterieus mailtje in zijn postvak plofte en hij het volgende las: 'Heb nog even gekeken is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger). En op zijn cv weinig tot geen ervaring met computers enz. Met hartelijke groet.'

Het bericht is duidelijk niet voor zijn ogen bestemd. 'Ik dacht eerst dat het een grap was, maar toen ik goed keek zag ik dat deze mail naar zijn baas moest. Dit ging gewoon over mij,' liet de gedesillusioneerde student weten.

'Dode' Amerikaan (78) ontwaakt in lijkzak

© Thinkstock.De 78-jarige Walter Williams heeft medewerkers van een begrafenisonderneming in de Amerikaanse staat Mississippi de stuipen op het lijf gejaagd. Vlak voordat de man, die woensdag dood werd verklaard, zou worden gebalsemd, bleek hij nog in leven te zijn.

'Ik stond erbij toen ze de lijkzak dichtritsten', vertelt een familielid. Lijkschouwer Dexter Howard noemt het 'een wonder' toen hij de oude man zag bewegen in zijn lijkzak. Volgens hem lijkt het erop dat de pacemaker van de oude grijsaard weer is gaan werken. Volgens familieleden was Williams blij dat hij nog in leven was.
Bron

1094 mensen opgepakt om kinderhandel in China

Bij een landelijke actie tegen kinderhandel heeft de Chinese politie 1094 mensen opgepakt en 382 kinderen bevrijd. Er werden vier netwerken opgerold die via internet massaal kinderen verhandelden, zo meldden Chinese staatsmedia vandaag. In totaal werden 382 baby's werden bevrijd uit handen van mensenhandelaars die de kindjes via internet aanboden.

Kinderhandel is wijdverbreid in China. Tienduizenden kinderen worden jaarlijks verkocht voor seks of werk. Door het gebruik van internet zijn de criminelen vaak lastiger op de sporen voor de autoriteiten. Wat er met de honderden kinderen gebeurt die bij de landelijke actie zijn teruggevonden, is niet bekend.

De 'babybeurzen' van de criminelen gingen schuil achter façades van websites voor adoptie- en pleegkinderen. De baby's werden op 19 februari gered. De politieoperatie heeft maanden in beslag genomen. De autoriteiten kregen vorig jaar een tip dat mensenhandelaars via een adoptiewebsite kinderen verhandelden. Ondanks steviger politieoptreden floreert mensenhandel in met name kinderen nog altijd in China.
Bron

Russische militairen bezetten vliegveld op de Krim

Pro-Russische mannen houden het parlementsgebouw in de hoofdstad Simferopol bezet. © getty.Russische veiligheidstroepen hebben na het parlement nu ook het militaire vliegveld op de Krim ingenomen. Dat meldt het Russische persbureau Interfax. Volgens ooggetuigen omsingelden ongeveer vijftig mannen de binnenlandse terminal van de luchthaven in Simferopol.

Volgens ooggetuigen omsingelden ongeveer vijftig mannen de binnenlandse terminal van de luchthaven in Simferopol.

De gebeurtenissen op het schiereiland de Krim hebben de spanningen tussen Oekraïne en buurland Rusland geïntensiveerd. De Russen zouden gevechtsvliegtuigen naar het crisisgebied hebben gestuurd om de grens te bewaken. Lees hier meer over de situatie op de Krim: 'Opgefokte mannen en heel veel belangen: vijf vragen over de Krim'

Gevluchte president in Rusland
Rusland heeft bovendien de gevluchte president van Oekraïne Viktor Janoekovitsj onderdak verleend. Volgens geruchten zou Janoekovitsj zich in een kuuroord bevinden dat eigendom is van het Kremlin. Het sanatorium bevindt zich net buiten Moskou.

Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken wil met spoed overleg met Rusland over de gespannen situatie op het schiereiland. Iedere beweging van het Russische leger buiten hun basis zal door de regering in Kiev worden beschouwd als 'een daad van agressie'.

Secretaris-generaal van de NAVO Anders Fogh Rasmussen heeft zich op Twitter uitgesproken over de Krim-crisis. 'Ik roep Rusland op geen actie te ondernemen die spanning of misverstanden kunnen uitlokken.'
Bron

Engeland wil al vóór huwelijk een verplicht akkoord over scheiding

© thinkstock.Geliefden in Engeland en Wales die overwegen in het huwelijk te treden moeten binnenkort verplicht een akkoord tekenen over hun eventuele echtscheiding. Die aanbeveling doet een commissie in Groot-Brittannië die onderzoekt hoe de financiële afwikkeling van een echtscheiding kan worden versoepeld, zo zegt commissievoorzitster Elizabeth Cooke.

Het sluiten van zo'n voorhuwelijkscontract is al mogelijk, maar niet verplicht. De onafhankelijke commissie die de Britse regering aanbevelingen doet voor wettelijke hervormingen, beveelt aan dat contract wel verplicht te maken.

Het contract 'zou het mogelijk maken de financiële gevolgen van een scheiding veel beter inzichtelijk te maken', stelt voorzitster Cooke. 'We denken dat getrouwde en wettelijk samenwonende stellen over hun eigen financiële schikkingen (in geval van een scheiding) zouden moeten kunnen beslissen, zonder hun financiële verantwoordelijkheid tegen hun partner of kinderen te laten vallen', gaat ze voort. 'De maatregelen die we voorstellen, zouden koppels helpen hun financiële verantwoordelijkheden goed te begrijpen en, indien nodig, financieel zelfstandig te zijn.'

Advocaten familierecht reageren tevreden op de aanbevelingen. Het zou conflicten en kosten als gevolg van een scheiding kunnen terugdringen, luidt het.
Bron

donderdag 27 februari 2014

'Fietszadelfetisjist' actief bij NS-station

Fietszadels bij NS-station Woerden zijn gewild © Archieffoto.Een dief met een extreme voorliefde voor fietszadels is actief bij en rond het treinstation in Woerden. Dat vermoeden rijwielhandelaren. Zij krijgen afgelopen tijd opvallend veel meldingen binnen van gestolen zadels.

De laatste melding bij de winkels dateert van zaterdag. 'Je kijkt toch even raar op als je bij je fiets aankomt en het zadel ontbreekt,' zegt eigenaar Hans Voorn van Tweewielercentrum Hans Voorn. 'Ik vermoed dat het iemand is die onderdelen nodig heeft om fietsen te restylen. De zadels worden bewust gedemonteerd. Eén keer is ook een heel stuur verwijderd.'

Ook bij Van Mouwerik Tweewielers stapten gedupeerden binnen. 'Ik denk dat er nog meer slachtoffers zijn, want niet iedereen zegt het erbij.'

Rob Klok van Rijwielhandel De Wit heeft het probleem aangekaart bij de politie. 'Het is absurd. Ik heb geen idee wat de dader met al die zadels moet. Dat zou ik ook wel willen weten. Het kan ook puur uit verveling gedaan zijn, zodat de Singel er nu vol mee vol ligt.'

De politie heeft vooralsnog geen aangiftes van fietszadeldiefstal binnen gekregen. 'Mensen nemen daar vaak de moeite niet voor, maar we hebben wel een melding,' zegt woordvoerder Keijzer. 'Dinsdag heeft een inwoonster van Kamerik gemeld dat haar zadel gestolen was op Stationsplein-Noord, maar ook van andere fietsen daar.'
Bron

Kleuter redt vader na ongeval met machete

Elishia Powers uit de Amerikaanse staat Georgia is nog maar net vier jaar geworden, maar de kleuter wist haar mannetje te staan toen haar vader levensgevaarlijk gewond raakte. Met een vlijmscherpe machete hakte hij per ongeluk in zijn arm waarbij een slagader werd geraakt. Terwijl de vader niet meer in staat was om de hulpdiensten te bellen, pakte Elishia de telefoon en belde naar de politie.

De vader van het meisje was met een machete struiken rond het huis aan het wegkappen. Toen hij in een slagader in zijn arm hakte, verloor hij in korte tijd veel bloed. 'Ik was niet in staat om zelf de telefoon op te pakken en naar de hulpdiensten te bellen', zegt de vader tegen USA Today. 'Gelukkig waren mijn dochters thuis om me te helpen. Terwijl we het bloed probeerden te stelpen, belde de oudste naar de politie en hield ze vervolgens de telefoon tegen mijn oor zodat ik de situatie kon uitleggen. Mijn meisjes huilden en riepen dat ze hun papa niet wilden verliezen.'

De ouders van Elishia hadden hun dochter nog maar net getoond hoe ze met een gsm moet omgaan. In het filmpje laat het meisje zien hoe ze geleerd heeft om de gsm van haar ouders te deblokkeren en het noodnummer in te toetsen.

'Het is nooit te vroeg om je kinderen te leren hoe ze om hulp kunnen bellen tijdens een noodsituatie', zegt moeder Andrea Powers. 'Anders waren mijn dochters nu hun vader kwijt.'


Bron

E-mail arbeidsbureau aan 61.000 werkzoekenden legt Stockholm plat

Werkzoekenden verzamelen zich voor het arbeidsbureau dat per ongeluk een oproep deed aan 61.000 werkelozen om op gesprek te komen. © anp.De politie moest er aan te pas komen om de orde in het centrum van Stockholm te herstellen. Een e-mail van het arbeidsbureau voor een wervingsbijeenkomst werd niet naar duizend werkzoekenden gestuurd, zoals de bedoeling was, maar naar 61 duizend mensen.

Volgens politiewoordvoerder Ulf Lindgren waarschuwde een medewerker van het arbeidsbureau de politie toen duizenden mensen kwamen opdagen voor een gesprek met enkele bedrijven. Veel mensen waren boos over de fout, maar er werd niemand opgepakt.

Clas Olsson, interim-directeur van het arbeidsbureau, betreurt de fout en heeft zijn verontschuldigingen aangeboden.
Bron

Miljoenen webcammers bespied door geheime dienst


Programma Optic Nerve verzamelde jarenlang beelden

© Archieffoto ANP.De Britse geheime dienst GCHQ heeft jarenlang webcambeelden van miljoenen internetgebruikers verzameld en opgeslagen. Daaronder zou een behoorlijke hoeveelheid seksueel getint materiaal zijn. Dat meldde de Britse krant The Guardian.

De Britten verzamelden het materiaal in samenwerking met de Amerikaanse NSA via webcamchats van internetbedrijf Yahoo. Dat gebeurde met een programma met de codenaam Optic Nerve van 2008 tot 2010.

In een tijd van 6 maanden in 2008 ging het alleen al om webcambeelden van 1,8 miljoen willekeurige Yahoo-gebruikers wereldwijd.

The Guardian baseert zich op documenten van de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden.

Yahoo heeft furieus gereageerd op het nieuws. Het internetbedrijf zegt van niets te hebben geweten en beschuldigt de geheime diensten van 'schending van de privacy van onze gebruikers van een geheel nieuwe orde'. Volgens de documenten is het nauwelijks te voorkomen dat medewerkers van de geheime diensten seksueel getinte beelden kunnen bekijken.

De focus kwam op Yahoo-webcams te liggen omdat bekend was dat doelwitten van GCHQ er vaker gebruik van maken. De beelden komen van webcams van willekeurige gebruikers; er werd niet gericht gezocht naar gebruikers of inhoud. Om servers niet te veel te belasten werd slechts eens in de 5 minuten een beeldfragment opgeslagen.

De geheime diensten beweren in de documenten dat de activiteiten nodig, proportioneel en rechtmatig zijn. Ook constateert GCHQ dat 'een opvallend aantal gebruikers', tussen de 3 en 11 procent, tijdens webcamsessies 'zijn of haar intieme delen toont'. Soms werd pornografisch materiaal uitgewisseld via de camera's.

De documenten onthullen dat ook is onderzocht of er camerabeelden kunnen worden onderschept van de spelcomputer Xbox 360 van Microsoft.
Bron

Pasgeborene wil zijn moeder niet loslaten

Deze pasgeborene, die met een keizersnede ter wereld kwam, ervoer zijn eerste momenten buiten de baarmoeder als een schok. Zo blijkt alvast uit een vertederende video. Het kleintje dat na de geboorte aan de moeder gepresenteerd wordt, wil zijn moeder niet meer loslaten.

De baby legt innig zijn hand op het hoofd van zijn moeder. Wanneer de verpleegster de pasgeborene wil wegtrekken voor een wasbeurt, zet hij het op een brullen.

Alleen contact met zijn moeder maakt een einde aan het tranendal en schenkt rust. Het voelt vertrouwd. Een band voor het leven vanaf de eerste seconde.

Papegaai lost moordzaak op

© photonews.


De politie van de Indiase stad Agra heeft uit onverwachte hoek hulp gekregen in haar onderzoek naar de moord op Neelam Sharma en haar hondje. Hercule, de papegaai van het 45-jarige slachtoffer, zette de speurders namelijk op het spoor naar de dader.

Neelam Sharma werd op 20 februari dood aangetroffen in haar woning in Agra. Samen met haar hondje werd ze neergestoken.

De politie stond voor een raadsel. Tot Vijay Sharma, de man van het slachtoffer, merkte dat huispapegaai Hercule zich vreemd gedroeg telkens als zijn neef Ashutosh na de moord over de vloer kwam. 'Ook als we de naam van Ashutosh vernoemden, begon Hercule als gek te roepen', zegt Vijay.

Betrapt tijdens diefstal
De politie begon op aangeven van Vijay Sharma het doen en laten van de neef uit te pluizen. Die viel door de mand tijdens het politieverhoor en bekende de moord. 'Samen met een medeplichtige was hij het huis van zijn tante binnengedrongen met de bedoeling geld en juwelen te stelen', zegt inspecteur Shalabh Mathur. 'De twee werden betrapt door mevrouw Sharma. Bang dat zij hem zou verklikken, stak Ashutosh haar neer'. De hond des huizes onderging hetzelfde lot toen die begon te blaffen.

Eén kroongetuige lieten de inbrekers met rust: papegaai Hercule.
Bron

Toekomstvisie Ryanair: vlieg voor 10 dollar naar VS

Over een jaar of vijf jaar zouden we via vliegtuigmaatschappij Ryanair voor slechts 10 dollar (ongeveer 7,30 euro) naar de Verenigde Staten kunnen vliegen. Dat maakte de omstreden Ryanair-topman Michael O'Leary gisteren bekend.

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch zou Ryanair er in kunnen slagen om vluchten tussen de veertien belangrijkste Europese en Amerikaanse steden voor deze spotprijs op de markt te brengen. Het zou wel minstens vijf jaar duren voordat de vijftig vliegtuigen, die nodig zijn om de trans-Atlantische vluchten uit te voeren, in gebruik zouden genomen kunnen worden.

O'Leary gaf toe dat klanten extra zullen moeten betalen voor eten en bagage. 'Niet elke stoel in het vliegtuig zal overigens aan deze lage prijs verkocht worden', zegt de zakenman. 'Er zullen ook heel wat business- of premium-zitjes aan normale prijzen verkocht moeten worden.'

Michael O'Leary haalde vaker de media met zijn controversiële ideeën, zoals de verkoop van staanplaatsen op een vliegtuig, het betalen van een toiletbezoek op het vliegtuig en het gebruik van slechts één in plaats van twee piloten.
Bron

Wannabe hipsters ondergaan transplantaties voor baard

© afp.Haarklinieken in New York zien de afgelopen maanden een flinke groei van het aantal mannen dat langskomt voor een gezichtbeharingstransplantatie. Het gaat om zogenaamde 'hipster' mannen die er met een volle baard uit willen zien volgens het laatste modebeeld.


'Brooklyn is vermoedelijk de plek waar de trend is ontstaan. Het is de 'hipster-look' die mannen willen. Als je een vlassig baardje hebt en je laat dat lang groeien, dan ziet het er onverzorgd uit,' aldus plastisch chirurg dr. Jeffrey Epstein tegen deNew York Post.

Tom Selleck
Het 'Brad Pitt-baardje' wordt regelmatig gevraagd, en ook de beroemde snor van Tom Selleck is populair, aldus Epstein. 'Klanten willen volle baarden omdat het er mannelijk uit ziet. Baarden zijn een belangrijk mannelijk kenmerk,' vertelt hij. Hij transplanteert twee of drie baarden per week, een paar jaar geleden waren dat er nog een handvol per jaar.

De 27-jarige Danny had een klein beetje baardgroei en voelde zich genoodzaakt zijn lege plekken in te kleuren met een wenkbrauwpotlood. Dus hij betaalde 8500 dollar voor een ingreep, zodat hij een fashion statement kan maken. 'Het is een van de beste investeringen die ik ooit heb gedaan,' laat hij weten.

Ook de Amerikaanse plastisch chirurg Yeal Halaas heeft tegenwoordig veel meer 'hippe' en 'modieuze' jongere klanten, vooral mannen met een creatief beroep als architecten en kunstenaars willen de operatie. 'Het is een stijl. Het is nu veel gebruikelijker om een baardje te hebben dan tien jaar geleden', vertelt Halaas aan DNAinfo.com. 'We krijgen er veel vaker telefoontjes over.'

Transplantaties in Nederland
Een rondgang van het AD langs een aantal klinieken in Nederland leert dat er in ons land ook een lichte stijging van het aantal baardtransplantaties is waar te nemen. Een haartransplantatiekliniek vertelt dat het afgelopen jaar meerdere mannen zijn geholpen aan baardhaar. 'Voorheen werd hier nauwelijks naar gevraagd'.

woensdag 26 februari 2014

Veel doden door onderschatting van gevaar bij verwerking mest

Dire mannen kwamen om in deze mestsilo. Hulpverleners probeerden via een gat in de zijkant de slachtoffers uit de silo te halen. © anp.


Onderschatting van de gevaren bij de verwerking van mest leidt tot veel ernstige ongelukken waarbij veel dodelijke slachtoffers vallen. Bij dit soort ongevallen zijn extra slachtoffers te betreuren, omdat omstanders onbeschermd hulp proberen te bieden. Tussen 1980 en 2013 zijn er minstens 35 ernstige 'mestongelukken' gebeurd. Daarbij vielen 57 slachtoffers, waarvan 28 doden.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, dat woensdag is gepubliceerd. De raad keek naar de gevaren van de verwerking van mest na het dodelijk incident in Makkinga op 19 juni vorig jaar. Toen kwamen drie mensen om het leven bij het reinigen van een mestsilo.

Mestongevallen gebeuren vooral in gesloten ruimten zoals een silo of tank en in stallen tijdens het mengen van de mest in de ondergelegen kelder, concludeert de onderzoeksraad in het rapport Dodelijk ongeval mestsilo te Makkinga. 'Het merendeel van de ongelukken ontstaat doordat er onvoldoende veiligheidsmaatregelen worden getroffen, zoals het gebruik van geschikte beademingsapparatuur, het regelmatig mixen van de mest en het zorgen voor voldoende ventilatie.'

Het achterwege laten van veiligheidsmaatregelen komt volgens de onderzoeksraad vooral door het ontbreken van kennis en daardoor onderschatting van de gevaren.
Bron

Koppel adopteert drieling en wordt zwanger van tweeling

Sarah en Andy met Joel, Hannah, Elizabeth, Abigail en Andrew. © Facebook.Een man en een vrouw uit de Amerikaanse staat Oklahoma waren in de veronderstelling dat ze geen kinderen konden krijgen en gaven zich op voor adoptie. Ze wisten toen nog niet dat ze binnen enkele maanden de trotse ouders zouden worden van vijf baby's in totaal: drie dochters en twee zonen.

Het koppel, dat geen kinderen kon krijgen, besloot te adopteren omdat een IVF-behandeling voor hen te duur was. Ze kwamen in contact met een zwangere vrouw die bereid was haar kindje af te staan. Toen Sarah de zwangere vrouw vergezelde bij de gynaecoloog voor een echografie, bleek dat er drie baby's op komst waren.

Dat vonden Sarah en Andy fantastisch: met één adoptieprocedure hadden ze meteen een uitgebreid gezin. Negen maanden geleden werden Joel, Hannah en Elizabeth geboren. Prematuur, maar in blakende gezondheid.

Twee baby's
Toen de drieling nog in de couveuse lag, kregen Sarah en Andy nog een verrassing: Sarah was toch op natuurlijke wijze zwanger geraakt. Daar hield het niet op. De eerste echo toonde niet één maar twee baby's.

Andy: 'Echt waar, we waren heel blij. Of de paniek toesloeg? Wel een beetje. Tuurlijk wel, maar we waren zeer gelukkig'. Toen de drieling acht maanden oud was, werden Abigail en Andrew geboren. Ze zijn nu acht weken oud.

Minder stress
Volgens Andy hebben ze hun tweeling te danken aan de adoptie. Hoezo? 'Wellicht heeft de succesvolle adoptie bij Sarah zoveel stress weggehaald dat ze toch zwanger kon worden'.

Sarah en Andy komen niet echt aan slapen toe, maar ze krijgen veel hulp uit hun omgeving. Vrienden en familieleden hebben om de beurt de taak op zich genomen om Sarah te helpen als Andy naar zijn werk gaat. De kinderen jagen er veertig tot vijftig luiers per dag doorheen. Deze werden tot nu toe aan het jonge gezin geschonken.
Bron

Man vast voor plunderen rekening voedselbank

© anp.Een 23-jarige man uit Barendrecht heeft de rekening van de voedselbank in Almere geplunderd. Met een gestolen pinpas haalde hij in november ongeveer 14.000 euro van de rekening. Dat geld zette hij om in bitcoins en andere vormen van virtueel geld, waarmee hij onder meer dure kleren heeft gekocht. Dat meldde de politie.

De man werd gisteravond opgepakt in zijn huis in Barendrecht. Zijn computer is in beslag genomen. Hij is waarschijnlijk niet degene die de pinpas heeft gestolen. Daarom sluit de politie niet uit dat er nog meer mensen worden opgepakt. De man is geen bekende van justitie, aldus een politiewoordvoerster. Ze wilde niet aangeven hoe de politie hem op het spoor is gekomen.

De pinpas werd in november buitgemaakt bij een inbraak in het kantoor van het Voedselloket Almere. Na het plunderen stond er nog maar 115 euro op de rekening. 'We zijn compleet verslagen. Dit was ons hele vermogen', zei de directeur destijds.

Het voedselloket levert voedselpakketten aan 470 gezinnen in Almere.
Bron

Syrische regeringsleger doodt 175 rebellen

De lichamen van de omgekomen rebellen © reuters.Het Syrische regeringsleger heeft 175 rebellen gedood. De opstandelingen liepen ten zuiden van de hoofdstad Damascus in een hinderlaag. Dat hebben de Syrische staatsmedia gemeld.

Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zouden er 70 rebellen zijn omgekomen bij de aanval. Het observatorium, dat de afgelopen drie jaar over het Sysrisch conflict rapporteert, kan het dodenaantal oplopen omdat er nog rebellen vermist zijn.

Het Syrische staatspersbureau SANA claimt dat de rebellen toebehoren aan de aan al-Qaeda-gelieerde terreurgroep al-Nusra.

Ook onderlinge gevechten
Het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten kwam vandaag met meer cijfers. Zo zijn er sinds begin dit jaar in Syrië ongeveer 3300 mensen gedood door gevechten tussen rebellengroepen.

De groepen die tegen president Bashar al-Assad strijden, vechten ook onderling. De Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIS) is slaags geraakt met andere groeperingen, zoals al-Nusra Front.

De gevechten begonnen als lokale machtsstrijd en ruzies over grondgebied, maar hebben zich inmiddels verspreid naar veel gebieden waar rebellen de baas zijn.
Bron

dinsdag 25 februari 2014

'Voortvluchtig gevaarlijk duo is in Duitse Gronau'

De Nederlandse politie heeft 'goede hoop' dat het voortvluchtige criminele duo snel kan worden gearresteerd. Er is een grote politieoperatie ophanden in het Duitse Gronau. De twee verdachten bevinden zich mogelijk in deze stad. Er zijn arrestatieteams, zo heeft de Duitse politie aan het AD bevestigd.


Een arrestatieteam is in gereedheid gebracht bij een volkstuintjescomplex in Gronau. Ook wordt een helikopter ingezet.

Er zou een Nederlands arrestatieteam naar Gronau onderweg zijn. De politie wil over deze berichten 'uit tactisch oogpunt' verder niets zeggen. Hij zei ook dat 'we op dit moment niet weten waar ze zitten'.

Zeer geëmotioneerd
Het gezin op de Arendsweg uit Enschede, dat gisteren werd gegijzeld dooreen voortvluchtig en volgens de politie levensgevaarlijk duo, is 'zeer geëmotioneerd' over de gebeurtenissen. Het tweetal, waarnaar de politie met man en macht op zoek is, nam de vader van het gezin mee in zijn eigen auto. In Ahaus, net over de grens bij Enschede, zetten zij hem uit de auto en reden weg.

Vrijdag al op camping Enschede
Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan waren afgelopen vrijdag al op het kampeerterrein aan de Oude Buurserdijk in Enschede. Een terreinbeheerder vroeg het tweetal toen te vertrekken, omdat ze niet op het naaktkampeerdersterrein thuishoorden. Dat vertelde de voorzitter van naturistenvereniging Ostana, dat het kampeerterrein aan de rand van Enschede pacht. Op het terrein is plaats voor 32 caravans. Gisteren waren er volgens de voorzitter ongeveer 15 mensen op het terrein, zo zei hij tegen de regionale omroep RTV Oost.


@anp

Rechtszaak Pistorius mag live op tv uitgezonden worden

Reeva Steenkamp en Oscar Pistorius. © epa.De rechtszaak tegen de gehandicapte atleet Oscar Pistorius mag voor een deel live op televisie worden uitgezonden. De verdediging van Pistorius wilde dat niet, maar een Zuid-Afrikaanse rechter besliste dat er wel camera's in de rechtszaal mogen komen. Wel moet er rekening gehouden worden met de privacy van de verdachte.

Het proces tegen de atleet begint maandag. Pistorius wordt ervan verdacht dat hij zijn vriendin Reeva Steenkamp op Valentijnsdag vorig jaar heeft doodgeschoten.

Zelf beweert 'Blade Runner' dat het om een tragische vergissing gaat. Hij dacht dat er een inbreker in zijn badkamer was. Het bleek Steenkamp te zijn. Het proces duurt volgens planning iets meer dan 2 weken.
Bron
Lees ook: Rechercheurs laten iPhone Pistorius kraken bij Apple
Lees ook: Beelden van schietende Pistorius daags voor dood Steenkamp
Lees ook: Pistorius datet studente (19) in aanloop naar proces
Lees ook: Gokcampagne rond Pistorius doet stof opwaaien
Lees ook: Ex-vriendin Pistorius getuigt in tranen
Lees ook: Pistorius geeft over bij het horen van details schouwarts
Lees ook: Ballistisch expert: Pistorius schoot zonder protheses
Lees ook: Whatsapps bewijzen: Reeva was bang voor Pistorius
Lees ook: 'Pistorius' verklaring mist elke waarheid'
Lees ook: Morgen hoort Pistorius vonnis: vrijspraak of 25 jaar cel?
Lees ook: Rechter: Pistorius niet schuldig aan moord
Lees ook: Pistorius schuldig verklaard aan doodslag
Lees ook: 'Ongeloof' bij ouders Reeva Steenkamp
Lees ook: Tien jaar cel geëist tegen Oscar Pistorius

Bijbel vangt kogels voor buschauffeur op

Een bijbel in zakformaat heeft vermoedelijk het leven gered van een 49-jarige buschauffeur in de Amerikaanse staat Ohio. Drie jongeren schoten gisteren op de chauffeur, toen hij door pech met zijn bus was gestrand in de stad Dayton. De man overleefde de aanval, omdat twee van de drie afgevuurde kogels bleven steken in de bijbel die hij in zijn borstzak had gestopt.

De chauffeur werd door de derde kogel in zijn been geraakt. Hij is daarvoor in het ziekenhuis behandeld, aldus de politie dinsdag tegen de nieuwszender CNN. Over het motief voor de aanval op de chauffeur kon de politie niets zeggen.

De daders van de schietpartij zijn voortvluchtig.
Bron

Massaal beroep op regeling volledig vergoede terugkeer


Remigratieregeling wordt versoberd per 30 juni

De remigratieregeling wordt per 30 juni fors versoberd. De reis- en verhuisvergoeding verdwijnt en de minimale leeftijd stijgt van 45 naar 55 jaar. © AD.Turken en Surinamers kloppen massaal aan bij de overheid om de kosten voor terugkeer naar hun vaderland nog vergoed te krijgen. Oorzaak van de run is de versobering van de regeling, die eind juni ingaat. Onder Marokkanen is de regeling minder in trek.

Allochtonen in Nederland (ook met de Nederlandse nationaliteit) die minimaal een half jaar een uitkering hebben, kunnen al jaren met behulp van de remigratieregeling terugkeren naar hun vaderland. De Nederlandse staat betaalt dan de reis- en verhuiskosten van het gezin. Ook krijgt de migrant tot zijn dood een maandelijkse uitkering van rond de 600 euro, ongeacht of die persoon daar een baan vindt.

Forse toename
Nu een ruime meerderheid van de Kamer heeft besloten de remigratiewet te versoberen - de reis- en verhuisvergoeding verdwijnt en de minimale leeftijd stijgt van 45 naar 55 jaar - is het aantal aanvragen flink gestegen. 'We hebben 2333 aanvragen in behandeling genomen, tegen 1839 in 2012', vertelt een woordvoerder van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Daarvoor lag het aantal aanvragen redelijk stabiel.

De verwachting is dat de komende maanden nog meer mensen een aanvraag indienen voor de regeling, omdat er nog tot en met 30 juni een beroep kan worden gedaan op de oude Remigratiewet.

Volgens Pedro Arens van het Nederlands Migratie Instituut (NMI), dat mensen informeert en begeleidt bij de terugkeer, is het aantal mensen dat informeert naar de regeling en geholpen wil worden bij een aanvraag inderdaad fors toegenomen. Normaal klopten er jaarlijks zo'n 21.000 migranten bij het NMI aan, nu zijn dat er ruim 24.000.

Kraan valt tijdens huwelijk: gast sterft, bruid gewond

Het noodlot heeft hard toegeslagen tijdens een huwelijk in het Indiase Adalaj. Bedoeling was dat de bruid en haar zus hun entree zouden maken op een platform in de vorm van een diamant.

De kraan die dat spektakel mogelijk moest maken, kantelde echter. Eén gast kwam daarbij om het leven, vier anderen raakten gewond. Volgens de politie viel het twaalf meter hoge gevaarte door de oneffen en zelfs modderige ondergrond.Bron

Familie zakt door balkon tijdens groepsfoto

© Videostill.Opmerkelijke beelden uit het Amerikaanse Indiana: op bewakingsbeelden is te zien hoe een houten balkon instort net als een familie een groepsfoto wil nemen. Op het moment van het ongeval stonden er zo'n 24 mensen op het balkon.

De beelden zijn gemaakt tijdens het kerstfeestje van de familie in december, maar zijn nu pas opgedoken. De meesten kwamen er met de schrik vanaf, maar drie mensen kunnen nog altijd niet lopen.

De familie gaat de aannemer die het balkon bouwde en de verhuurder van het vakantiehuis aanklagen.
Bron

Chinees klaagt regering aan om luchtvervuiling

Een inwoner van een stad in het noorden van China sleept de Chinese regering voor de rechter, omdat er in zijn ogen te weinig wordt gedaan om luchtvervuiling tegen te gaan. Het is de allereerste keer dat er in China zo'n aanklacht wordt ingediend, zo meldt een staatskrant in het land dinsdag. Of de rechtbank de aanklacht ook echt in behandeling neemt, is nog niet bekend.

Li Guixin woont in Shijiazhuang, een stad met ruim 10 miljoen inwoners op ongeveer 300 kilometer van Peking. Hij eist een schadevergoeding voor de inwoners die de vervuilde lucht inademen. 'Dat doe ik omdat ik iedereen wil laten zien dat wij de echte slachtoffers zijn', zegt Li in de Yanzhao Metropolis Daily.

De Chinees meent dat de luchtvervuiling niet alleen slecht is voor de gezondheid. 'We lijden ook economische schade en die schade zou moeten worden vergoed', vertelt hij. Zijn advocaat wilde niet ingaan op de zaak, omdat het volgens hem om 'vrij gevoelige informatie'' gaat.

Het noorden van China heeft de laatste dagen last van de ergste luchtvervuiling in maanden. De autoriteiten hebben al een hoop maatregelen genomen, maar succesvol lijkt dat nog niet. Ook is het smogalarm voor het midden en noorden van China verhoogd, meldt staatspersbureau Xinhua.
Bron

maandag 24 februari 2014

Heldhaftige reddingsactie voor herten op bevroren meer

Een vader, een zoon, twee gestrande herten op een bevroren meer en een GoPro camera: dat zijn de ingrediënten voor een ontroerend filmpje dat viraal gaat.

De Amerikaanse James las op Facebook dat twee herten in de problemen gekomen waren op het bevroren Albert Lea Lake in de staat Minnesota. De hoefdieren kregen al drie dagen geen grip meer op het ijs en waren de uitputting nabij.

Hoog tijd vond James het om met zijn vader in actie te komen. Ze haalden hun hovercrafts van stal en snelden naar de plek die leek op de beroemde ijsscène van Disneyfilm Bambi. De herten konden gelukkig met behulp van sleeptouwen naar het vasteland worden gesleept. De heldhaftige reddingsactie is met 2,4 miljoen kijkers uitgegroeid tot YouTube-hit.

Bron

Invallen in Brussel om ronselen voor Syrië

In Brussel heeft de politie maandagochtend 25 huizen doorzocht in het kader van een onderzoek naar het ronselen van Syriëstrijders. Dat meldde de Vlaamse omroep VTM op basis van bronnen.

De invallen vonden met name plaats in de gemeente Sint-Jans-Molenbeek, aan de noordwestkant van de hoofdstad van België. De politieactie was gericht tegen mensen die zeer jonge jongens rekruteren om in Syrië te gaan strijden. Een aantal jongens zou ook al vertrokken zijn naar het door burgeroorlog verscheurde land.

Het is nog onduidelijk of er personen zijn opgepakt bij de huiszoekingen.

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken meldde in januari dat er in totaal circa 200 Belgen naar Syrië zijn vertrokken. Ongeveer 20 van hen zijn omgekomen.
Bron

'Grieken en trojka oneens over banken'

De Griekse regering ligt opnieuw in de clinch met de toezichthouders van haar internationale geldschieters. Ditmaal draait de onenigheid om de gezondheid van de Griekse banken, zo meldde de Britse krant Financial Times maandag.

De regering zou van mening zijn dat de banken minder dan 6 miljard euro aan extra kapitaal nodig hebben, terwijl de toezichthouders van de trojka (de Europese Commissie, ECB en het IMF) denken dat er zeker drie keer meer nodig is om de buffers van de banken te versterken. De kapitaalbehoefte van de banken is een belangrijke factor bij het bepalen van de noodzaak van verdere financiële steun voor Griekenland.

De Griekse regering hoopt een derde hulppakket te kunnen voorkomen door geld dat eerder werd gereserveerd voor steun aan de banken te gebruiken voor andere doeleinden. Volgens het IMF komen de Grieken de komende 2 jaar zonder nieuwe steun echter zo'n 15 miljard euro tekort.
Bron

Steeds meer Syriëgangers terug in Nederland

Syrische soldaten liepen gisteren door Aleppo. © reuters.


Het aantal Syriëgangers dat terugkeert naar Nederland, is toegenomen. Ruim 20 personen met of zonder strijdervaring zijn weer in Nederland. De overheid richt zich daarom op het indammen van de bedreiging die zij in ons land vormen en het voorkomen van nieuwe aanwas jihadgangers van Nederland naar Syrië.

Dit blijkt uit het nieuwe dreigingsbeeld voor terrorisme dat minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het dreigingsniveau in Nederland blijft 'substantieel'. Dit is het een na hoogste dreigingsniveau en betekent dat de kans op een aanslag in Nederland reëel is.

'De dreiging die uitgaat van Nederlanders die aansluiting zoeken en vinden bij al-Qaeda verwante strijdgroepen in Syrië en van personen die terugkeren, is onverminderd groot', concludeert de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof. Het gaat inmiddels om ruim honderd Nederlanders die naar Syrië zijn vertrokken. Van hen zijn er ruim zeventig nog steeds in Syrië, stelt hij vast.

Strafrechtelijke onderzoeken
De interventies en aanpak van Syriëgangers worden 'onverkort voortgezet', laat Opstelten weten. Inmiddels zijn van elf potentiële jihadstrijders hun paspoorten vervallen verklaard. Dat mag bij vermoedens dat iemand in het buitenland iets wil gaan doen dat een bedreiging voor Nederland kan vormen, zoals zich aansluiten bij al-Qaeda. Bij andere mogelijke strijders is deze procedure nog in behandeling.

Er lopen verschillende strafrechtelijke onderzoeken, waaronder naar mogelijk ronselaars van strijders. Inmiddels is van enkele minderjarigen hun reis naar Syrië belet. Zij zijn onder toezicht gesteld en/of opgesloten in jeugdinrichtingen, blijkt uit de informatie van Schoof. Zeker tien jihadgangers uit Nederland zijn in Syrië gedood, werd al eerder bekend.

Naast de dreiging van Syriëgangers, heeft de NCTV ook zorgen over openlijke jihadistische manifestaties in Nederland. Dit gebeurt zowel op internet, als op straat. Dit werkt volgens Schoof opruiend en kan leiden tot het 'legitimeren van geweld tegen Westerse doelwitten'. Ook signaleert hij dat moslimgeestelijken en -prominenten die zich in Nederland tegen de jihadgang en de gewelddadige boodschap van al-Qaeda uitspreken, worden geïntimideerd.
Bron

Janoekovitsj gezocht door politie voor massamoord

Archiefbeeld van president Viktor Janoekovitsj. © epa.De verdreven president Viktor Janoekovitsj van Oekraïne wordt door de politie in zijn land gezocht wegens massamoord. Dit heeft de interim-minister van Binnenlandse Zaken, Arsen Avakov vandaag bekendgemaakt.

'Er is een officiële zaak geopend voor de massamoord op vreedzame burgers', schreef Avakov op zijn Facebookpagina. 'Janoekovitsj en andere verantwoordelijken worden gezocht.'

Janoekovitsj verliet de hoofdstad Kiev enkele dagen geleden. Zaterdag werd hij afgezet door het parlement. Janoekovitsj zou zondag in de Krim zijn gesignaleerd, een etnisch Russisch deel van het land. Maar hij zou zijn huis in de Krim inmiddels hebben verlaten. Hij zou zijn vertrokken uit Balaklava in een auto met een van zijn getrouwen.

Staatsgreep
Parlementsvoorzitter Aleksandr Toertsjinov neemt de taken van Janoekovitsj over. De gevluchte president beschouwt de omwenteling in het weekeinde als een staatsgreep gepleegd door onder meer ultrarechts. Vrijdag nog leek de politieke crisis bezworen met een akkoord tussen hem en de oppositie.

Dat gebeurde nadat dinsdag en donderdag in totaal 82 doden vielen. De Oekraïense veiligheidsdiensten schoten onder meer op betogers, die wel schilden maar geen vuurwapens hadden.
Bron

Man wil etentje betalen met 'biljet' van 1 miljard dollar

Een Amerikaan uit South Carolina is opgepakt nadat hij op Valentijnsdag in een restaurant wilde afrekenen met een bankbriefje van 1 miljard dollar. Dat bericht de regionale krant The State.

Op de dag der geliefden stapte de 53-jarige Michael Williams het Applebee's-restaurant in Sumter binnen. Na de maaltijd wilde hij betalen met z'n bankkaart. Die werd echter geweigerd. Maar geen nood: Williams toverde een kraakvers 'bankbiljet' van 1 miljard dollar tevoorschijn.

Uiteraard werd het valse bankbiljet aan de kassa geweigerd en werd de politie gebeld. Williams beweerde nog dat hij een miljardair was, maar trapten de wetsdienaars niet in en arresteerden de man.
Bron