Translate

zaterdag 15 februari 2014

Delegatie oppositie Syrië op terreurlijst

Bashar al-Jaafari, de VN-gezant voor Syrië tijdens een persconferentie vandaag. © epa.


Syrische autoriteiten hebben onderhandelaars van de Syrische oppositie in Genève op een 'terreurlijst' geplaatst en hun bezittingen in beslag genomen. Dat hebben antiregeringsonderhandelaars en een diplomaat bevestigd.

De delegatie merkte dat op nadat een notitie van het Syrische ministerie van Justitie daarover was uitgelekt. Van een van de gezanten is de woning in beslaggenomen. Het ministerie beroept zich op een antiterreurwet uit 2012.

In het Zwitserse Genève onderhandelen de Syrische regering en oppositieleden met elkaar over een vredesverdrag. Vandaag liep de tweede ronde af, zonder dat er resultaten werden geboekt.
Bron

vrijdag 14 februari 2014

Peuter overleeft val van 9 hoog

© Thinkstock.


Een meisje van 1,5 jaar heeft in Moskou een val overleefd uit een raam op de negende verdieping. Ze is wel zeer ernstig gewond geraakt.

Volgens een politiebron speelde het meisje in de vensterbank met een kat, toen ze uit het raam viel. Het ongeluk gebeurde in een flat in de Russische hoofdstad, meldt het Russische persbureau ITAR-TASS.
Bron

Vrouw snijdt tatoeage uit arm en stuurt stuk huid naar ex

De 26-jarige Torz uit Londen wilde een duidelijke boodschap aan haar ex-vriendje overbrengen door zijn naam van haar arm te snijden © Youtube.

Toen de Britse Torz Reynolds ontdekte dat haar vriendje haar bedrogen had, verzon ze een bijzondere manier om wraak te nemen: ze sneed de tatoeage die zij van hem gekregen had uit haar arm en stuurde de bloederige resten naar hem toe.


Haar vriend, Stuart 'Chopper' May had haar voorgespiegeld dat hij naar Alaska zou vertrekken voor een nieuwe baan, maar hij bleek doodleuk nog gewoon Londen te wonen bij een andere vriendin.

Torz bedacht zich geen moment en sneed met een lancet de tatoeage (met de charmante tekst 'Chopper Bitch') uit haar arm en stopte de bloederige huid in een potje. Het lugubere pakketje werd vervolgens aangetekend naar Stuart gestuurd. 'Ik heb geen idee hoe zijn reactie was', vertelt Torz aan de Daily Mail. 'Stuart heeft niets meer van zich laten horen'.

De tatoeage 'Chopper's Bitch' in een bokaal, klaar om te verzenden naar haar ex. © Youtube
Bron

Uitgemergelde zwerfhond vindt peperdure diamant

De Amerikaan Leon Jimenez is een zwerfhond eeuwig dankbaar. Het verwaarloosde beestje vond de kostbare diamant van zijn vrouw terug.

De pup Lily was er slecht aan toe toen Jimenez de hond aantrof op het strand van Peoria in de staat Arizona. Het beestje was uitgemergeld, hopeloos op zoek naar een hapje eten.

Jimenez besloot om de hond mee te nemen naar huis. 'Ze was er echt erg aan toe', aldus Jimenez die geen spijt zou krijgen van zijn beslissing. 'Je kon haar ribben zien, ze was echt graatmager.'

Schittering
Na een bezoek aan de dierenarts belandde Lily bij de familie Jimenez waar Adriana de diamant uit haar ring kwijt was. Plots zag Jimenez een schittering tussen het speelgoed van de hond. Het onwaarschijnlijke werd waarheid.

De zwerfhond had de verloren edelsteen teruggevonden. 'We waren niet zeker of we haar zouden houden want we hebben al twee andere honden.

Het leek wel alsof ze met het terugvinden van de diamant de volgende boodschap wou meegeven: 'Ik hou van jullie, ik wil hier blijven'. Ze mag hier dan ook niet meer vertrekken', aldus Adriana die de verloren van diamant van 10.000 dollar al had laten vervangen.Bron

zoek artikelen met dezelfde topic: klk op iedere tag hieronder en scroll naar beneden

VN vrezen grote aanval Syrische stad Yabroud

© ap.
De Verenigde Naties vrezen dat het Syrische leger een grote aanval voorbereidt op de stad Yabroud, bij de Libanese grens, die in handen is van de Syrische oppositie. Dat meldde de VN-Hoge Commissaris voor de Mensenrechten vandaag.

Volgens de VN zijn er al luchtaanvallen en beschietingen geweest en is de regering bezig de stad te omsingelen. Yabroud zit sinds woensdag zonder elektriciteit en veldhospitalen hebben ernstig gebrek aan medicijnen. Duizenden mensen zouden de stad al zijn ontvlucht. Tussen de 40 duizend en 50 duizend burgers zitten er nog. De VN roept de Syrische overheid op om hun de kans te geven de stad te verlaten.

Intussen levert de tweede ronde vredesbesprekingen over Syrië in Genève weinig op. VN-bemiddelaar Lakhdar Brahimi wil een derde ronde plannen. Een datum is nog niet vastgesteld, zei de Syrische oppositie vrijdag. Ook zaterdag gaan de besprekingen in de Zwitserse stad nog door. Het is niet bekend of Brahimi de Syrische delegaties dan tegelijk of apart spreekt.
Bron

zoek artikelen met dezelfde topic: klk op iedere tag hieronder en scroll naar beneden

donderdag 13 februari 2014

Transgender voor het leven misvormd door 'goedkope' injecties

Gevangen in een mannenlichaam, wilde Rajee meer zijn dan een man in vrouwenkleren. Daarom besloot ze, net als heel veel andere transgenders, injecties te laten zetten in haar gezicht, borsten en heupen, in de hoop zo vrouwelijkere trekken te krijgen. Om het betaalbaar te houden, deed ze een beroep op de zwarte markt, een beslissing die haar misvormd heeft voor het leven.


In een aangrijpende reportage vertelt de 46-jarige Rajee Narinesingh, beter bekend als 'cementgezicht', over de gruwelijke gevolgen van goedkope injecties. Haar gezicht transformeerde dramatisch en ze bleef achter met zware misvormingen, ook aan haar heupen en boezem.

Zwarte markt

'Ik wilde geen man zijn in een jurk. Als je echt wil kunnen leven als een vrouw, moet je wel een reconstructie ondergaan van je gezicht en delen van je lichaam. Toen heb ik besloten om voor injecties te gaan', getuigt Rajee, die echter bedrogen werd door Oneal Ron Morris, de valse 'dokter' die celstraf kreeg voor het uitvoeren van ingrepen zonder vergunning.


De injecties werden op de zwarte markt geplukt en kostten Rajee alsnog 3.000 dollar. Te beschaamd om hulp te zoeken, isoleerde ze zich van haar omgeving totdat een vriend haar doorverwees naar Dr. John Martin.

Cement

'Het is één van de ergste gevallen van slechte injecties die ik ooit heb gezien', zegt de chirurg, die de schade zoveel mogelijk probeert te herstellen. De samenstelling van het goedje dat haar misvormd achterliet is tot op vandaag nog niet gekend. 'Het lijkt wel alsof je in cement kapt', aldus Martin. Met verzachtende (legale) injecties en lasertherapie wordt het gezicht van Rajee momenteel behandeld. Ze kan terug lachen en durft ook eindelijk opnieuw onder de mensen te komen in Miami.

Duizenden Javanen vluchten voor vulkaan

Mensen vluchten voor de actieve vulkaan Kelud. © epa.Een uitbarsting van de vulkaan Kelud op het Indonesische eiland Java heeft donderdag duizenden mensen op de vlucht doen slaan. De vulkaan spuwt as en gesteente tot een hoogte van 3 kilometer de lucht in, meldden de hulpdiensten in het land.

De uitbarsting begon 's middags. Met hulp van de autoriteiten of op eigen houtje maakten inwoners uit de omgeving zich zo snel mogelijk uit de voeten.

De overheid heeft mensen in een straal van 10 kilometer van de vulkaan dringend aangeraden het gebied te verlaten. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers te betreuren.

De vulkaan aan de oostkant van Java was voor het laatst actief in 2007.
Bron

Wekker moet ruimtesonde op 800 miljoen kilometer uit winterslaap halen

Een door ESA verspreide impressie van Rosetta, met op de achtergrond de planeet Mars. © afp.Op 800 miljoen kilometer van de aarde gaat maandagochtend een wekker af. Die moet een Europese ruimtesonde uit een winterslaap van 957 dagen halen. Na het alarm volgen spannende uren. Op zijn vroegst maandagavond wordt duidelijk of Rosetta, zoals de sonde heet, inderdaad wakker is geworden. Lukt het niet, dan is een ambitieuze missie van ongeveer een miljard euro hoogstwaarschijnlijk mislukt.

De Rosetta werd in 2004 gelanceerd. De sonde is op weg naar een komeet die 67P/Tsjoerjoemov-Gerasimenko heet. Dat is een zwart brokstuk van steen, stof en ijs. In augustus van dit jaar komt de sonde aan. Als eerste vaartuig ooit moet de Rosetta gaan meevliegen met een komeet. Bovendien zet ze in november een lander, Philae genaamd, op het oppervlak. Ook dat is nog nooit eerder gedaan.

Met Rosetta en Philae vliegt 67P richting de zon. Volgend jaar buigt de komeet af en vliegt hij weer weg. De ijsklont zal opwarmen en veel stof en gas afstoten en uiteindelijk afkoelen en tot rust komen. De sonde en de lander onderzoeken wat er dan precies gebeurt en waar de komeet uit bestaat. Philae zal bovendien in de komeet boren en haarscherpe foto's van zijn omgeving maken. Kometen zijn waarschijnlijk overgebleven uit de beginjaren van het heelal. Ze kunnen wetenschappers daarom een beeld geven van het vroege universum.


Archeologen vinden kist met mummie in Egypte

Een houten sarcofaag de in Egypte uit de grond wordt gehaald. © afp.Archeologen hebben in Egypte een ruim 3500 jaar oude houten doodskist met een mummie gevonden. De vondst dateert uit de tijd van de farao's en is onbeschadigd aangetroffen in een schacht in Dra Abu al-Naga bij Luxor. Het ministerie van Oudheden in Caïro maakte dit vandaag bekend.

De vindplaats is niet ver van het graf van de schatbewaarder van koningin Hatsjepsoet, een van de weinige vrouwelijke farao's die heerste in het midden van de 15e eeuw voor Christus. De kist, waarop het gezicht van de gestorvene is afgebeeld, is bont gedecoreerd met geschilderde of getekende veren.

De kist werd gevonden door een team onder leiding van de Spaanse archeoloog José Manual Galán in een graf dat behoorde tot een hoge ambtenaar.
Bron

Acht Britse zware criminelen in Nederland gezocht


Verdacht van drugssmokkel, verkrachting en geweldpleging

© crimestoppers-UK.org.De Britse autoriteiten zoeken acht gevaarlijke, voortvluchtige criminelen in Nederland. Volgens de Britten gaat het in sommige gevallen om zeer gevaarlijke misdadigers, die worden gezocht voor drugssmokkel, verkrachting en geweld.

Misdaadbestrijdingsorganisatie Crimestoppers en de Britse opsporingsdienst NCA (National Crime Agency) hebben donderdag in Nederland een publiekscampagne gelanceerd, om de voortvluchtigen alsnog te vinden: Operation Return. Dat gebeurt in samenwerking met het Openbaar Ministerie, de Nationale Politie en Bel Misdaad Anoniem. Doel van deze operatie is media en publiek te betrekken om de criminelen te vinden. De NCA vermoedt dat ze zich in of rond Amsterdam schuilhouden.

Onder de voortvluchtigen zijn Robert Gerrard en Michael Moogan uit Liverpool. Zij worden gelinkt aan een café in Rotterdam dat eerder door de politie was binnengevallen. De Britse politie vermoedt dat het café werd gebruikt als operatiecentrum voor internationale drugssmokkelaars. Die hadden daar ontmoetingen met drugskartels voor het regelen van grote transporten drugs en de financiering daarvan. De NCA zoekt de twee voor het binnensmokkelen van cocaïne in het Verenigd Koninkrijk.

Een andere gezochte is Rezgar Zengana. De Schotse politie zoekt Zengana, omdat hij is veroordeeld voor de verkrachting van een 25-jarige vrouw. Zengana had zich hierbij voorgedaan als taxichauffeur.

'De NSA en zijn partners blijven de voortvluchtigen voortdurend achtervolgen', benadrukt Hank Cole, hoofd internationale operaties van de NCA. 'Velen van hen denken dat ze Nederland als basis kunnen gebruiken om hun criminele activiteiten, gericht op het Verenigd Koninkrijk, voort te zetten. Maar ze zullen merken dat Nederland geen veilige haven is.'

Cole laat weten dat samenwerking met de Nederlandse opsporingsdiensten er toe heeft geleid, dat er al veel Britse gevluchte criminele in Nederland zijn opgepakt.
Bron

woensdag 12 februari 2014

Mysterie rond 'opgevist' Apollo-beeld Gaza


Een zeldzaam want minstens 2000 jaar oud bronzen standbeeld van de Griekse god Apollo plaatst historici en archeologen over de hele wereld voor een raadsel. Een visser in Gaza beweert het bijna 2 meter grote en 500 kilo zware gevaarte te hebben opgevist maar deskundigen plaatsen grote vraagtekens bij zijn verhaal.© afp.

Visser Joudat Ghrab (26) geloofde zijn ogen niet toen hij het standbeeld in augustus vorig jaar ontdekte. Het lag volgens hem in ondiep water zo'n 100 meter uit de kust, iets ten noorden van de grens van Gaza met Egypte.

'Zwaar verbrand lichaam'
'Eerst dacht ik dat het om een zwaar verbrand lichaam ging maar tijdens een duik stelde ik vast dat het een standbeeld was,' zo verklaarde hij tegenover het Britse persagentschap Reuters. Dat maakte de opmerkelijke ontdekking gisteren wereldkundig zoals het AD al schreef.

Het kostte hem naar eigen zeggen vier dagen om het loodzware beeld met enkele familieleden boven water te hijsen, aan land te brengen en op een ezelskar naar huis te vervoeren. Toch had de visser er graag voor over, zegt hij terugblikkend. 'Het voelde als een geschenk van God. Mijn financiële situatie is allesbehalve rooskleurig en ik hoop dan ook op een flinke beloning.'

'Niet op zeebodem'
Het verhaal van de Palestijnse visser doet historici en archeologen over de hele wereld de wenkbrauwen fronsen. 'Dit standbeeld kan onmogelijk op de zeebodem zijn gevonden want daar is het te schoon en ongeschonden voor,' zegt historicus Jean-Michel de Tarragon van de Franse Bijbelse en Archeologische School in Jeruzalem.

Het groen-bruine beeld moet volgens hem ergens in het binnenland zijn gevonden, in een droge omgeving. 'Anders zou het metaal gehavend zijn en had er aangroei opgezeten zoals schelpen of mosselen.' De historicus vermoedt dat de ware vindplaats niet genoemd wordt uit vrees voor discussie over de eigendom van het standbeeld.

Kannibalistisch restaurant serveerde mensenhoofden

© thinkstock.


Agenten hebben elf mensen gearresteerd en een hotelrestaurant gesloten nadat er twee mensenhoofden gewikkeld in cellofaan werden aangetroffen. De politiediensten deden de lugubere ontdekking in de Nigeriaanse deelstaat Anambra.

Het mensenvlees werd blijkbaar als een dure delicatesse verkocht. Zelfs geroosterde hoofden stonden op het menu volgens de autoriteiten. Daarnaast vonden de agenten een heel wapenarsenaal en ontelbare mobiele telefoons.

'Wat gebeurt er toch allemaal in dit land?', reageerde een geestelijke die tot zijn verbijstering onbewust mensenvlees bleek te hebben gegeten in het restaurant. 'Ik begin echt schrik te krijgen van de mensen in dit deel van de wereld.
Bron

Australisch weerbureau neemt mysterieuze 'S' waar

De mysterieuze 'S' op de weerkaart, 30 kilometer ten westen van Rottnest © ABC News.


Een weerbureau in Australië staat voor een raadsel. Vanochtend werd langs de westkust een reusachtige S-vormige formatie waargenomen, in zee nabij het eiland Rottnest. Meteorologen sluiten uit dat het gaat om bewolking.

De 'S' ligt gedraaid in zee, 30 kilometer ten westen van Rottnest. Het heeft dezelfde samenstelling als een wolkendek, maar de vorm is uitzonderlijk. Dit meldt ABC News.

Een woordvoerder van het Bureau of Meteorology heeft laten weten dat het geen bewolking is. Er hangt geen regen verderop in de lucht wat het verschijnsel kan veroorzaken. 'De radar die we gebruiken is er voor de detectie van neerslag', legt de woordvoerder uit. Het zou kunnen gaan om een fout in de detectie-apparatuur.

Radioactiviteit
Het Australische ministerie van Defensie onderzoekt of er militaire oefeningen op de plaats van de 'S' plaatsvinden die radioactieve straling kunnen veroorzaken.

Op Twitter grapt de landelijke Weather Group over de mysterieuze 'S'. 'Leuk dat ons huisdier RottNessMonster niet is gebeten door een haai. Ze heet Susan en ze eet plankton.' Susan wordt stiekem al gezien als de nieuwe toeristische trekpleister van Perth.Bron
Lees ook: Mysterie rondom 'S' in zee opgelost

zoek artikelen met dezelfde topic: klk op iedere tag hieronder en scroll naar beneden

maandag 10 februari 2014

Vrouw valt te pletter voor ogen kersverse echtgenoot

Amber was een ervaren basejumper. © Facebook.


Ze was pas twee weken getrouwd en besloot voor haar man van een klif te springen in een natuurpark in de Amerikaanse staat Utah. Amber Bellows (28) sprong zaterdag van 700 meter hoogte maar haar parachute weigerde dienst. Haar man Clayton Butler sprong haar nog achterna, maar kon niet beletten dat zijn kersverse vrouw te pletter stortte.

De twee beklommen zaterdagochtend de 700 meter hoge Mount Kinesava om te basejumpen. Amber was een ervaren basejumper. Samen met haar man reisde ze van Salt Lake City naar het Zion National Park in Utah, waar basejumpen ten strengste verboden is. Toen hij merkte dat haar parachute niet openging, sprong Clayton zijn vrouw achterna. Hij kon enkel vaststellen dat ze overleden was. Daarna moest hij vier uur lopen naar een post met parkwachters. Die moesten wachten tot de volgende dag om het lichaam van Amber te bergen.
Bron
Amber en Clayton poseerden twee weken geleden met hun huwelijksakte. © Facebook.
Mount Kinesava in Utah, een plateau met een steile wand aan de oostzijde. © Kos.

Huurappartement groeit uit tot afvalberg van bierflessen

De ene huurder is de andere niet. Dat ondervonden ook de eigenaren van een appartement in de West-Franse streek Bretagne. Tot hun ontzetting was hun flat uitgegroeid tot een regelrechte afvalberg van lege bierflessen.

De man van het stel deed de vreselijke ontdekking twee weken geleden nadat ze al een jaar niets meer van de huurder hadden vernomen.

Ze probeerden de flat in Ploeuc-sur-Lié zelf binnen te gaan maar kon de voordeur uiteindelijk maar een zo'n dertig centimeter openduwen.
Wat de eigenaren na het openen van de deur aantroffen, was bizar. Overal lagen lege bierflessen, soms zelfs tot een meter hoog opgestapeld.

Voor 15 maart kunnen ze de huurder niet officieel de flat uitzetten. Wat hen rest is achterstallige huur, de aanblik van een afvalberg lege bierflessen en veel moed om de rommel op te ruimen.
Bron: video

zondag 9 februari 2014

Deense giraffe toch gedood


Aanbod Nederlands park afgeslagen

© epa.Het is Deense activisten niet gelukt het leven te redden van de 18 maanden oude giraffe Marius. Het dier is zondagochtend gedood in de dierentuin van Kopenhagen, berichtte de BBC.

De giraffe moest volgens de dierentuin wel dood, om inteelt te voorkomen. Het lukte het dierenpark niet Marius ergens anders onder te brengen. Het karkas van de jonge giraffe wordt gebruikt voor onderzoek en als voer voor carnivoren in het park.

Veel mensen trokken zich het lot van de giraffe aan. Een petitie om Marius te redden werd duizenden keren ondertekend. Ook zouden verschillend dierenparken op het laatste moment alsnog hebben aangeboden de giraffe over te nemen.

Wetenschappelijk directeur Bengt Holst van de dierentuin liet de BBC weten dat de actie om Marius te redden 'veel te ver ging'. De giraffe sparen zou volgens Holst niet in het belang zijn van de soortgenoten van Marius.

Om het overleven van de soort te garanderen, moeten volgens Holst de giraffes met de beste genen worden uitgekozen. Hij benadrukte dat de dierentuin jaarlijks enkele tientallen dieren laat inslapen om te zorgen dat dierenbevolkingen gezond blijven.

Hoenderdaell
Het Noord-Hollandse dierenpark Landgoed Hoenderdaell wilde de Deense giraffe Marius graag in het park hebben om hem zo te redden van de dood. Maar de dierentuin in Kopenhagen heeft het aanbod afgewezen. Hoenderdaell is geen onderdeel van het Europese fokprogramma voor giraffen en kreeg de giraffe dus niet, gaf de dierentuin in Kopenhagen als reden. 'Dat klopt, we hebben ook nog geen giraffen', zei directeur Robert Kruijff van het dierenpark in Anna Paulowna zondag. 'Maar een Britse dierentuin deed hetzelfde aanbod en ook daar is Kopenhagen niet op ingegaan. Een gezonde giraffe schiet je niet dood.'
Bron

Britten zetten zich schrap tegen hoog water

In Groot-Brittannië wordt gewaarschuwd voor ernstige overstromingen. © getty.

Groot-Brittannië maakt zich opnieuw op voor ernstige watersnood. Het Britse Milieuagentschap waarschuwde zondag voor ernstige overstromingen op veertien plaatsen naast de Theems, berichtte de BBC.

Het land kampt al geruime tijd met overlast door hoog water. Sinds december zijn duizenden woningen getroffen. De rol van het Milieuagentschap is daarbij niet onomstreden. Minister Eric Pickles, verantwoordelijk voor de strijd tegen het hoge water, erkende dat de overheid waarschijnlijk teveel leunde op de adviezen van de organisatie.

'Misschien waren we te afhankelijk van het advies van het Milieuagentschap. Ik denk dat we nu wel doorhebben dat we hadden moeten baggeren', zei Pickles. 'Het spijt me dat we naar het advies hebben geluisterd. We dacht dat we met experts te maken hadden', schamperde de bewindsman.

Nederlandse delegatie
Een gesprek zondag tussen de Britse overheid en een Nederlandse delegatie over de aanpak van de wateroverlast in Groot-Brittannië, heeft nog geen concrete afspraken opgeleverd. Dat zei een woordvoerder van Rijkswaterstaat zondag.

De delegatie van Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen (UVW) en het kenniscentrum Deltares was zondag op uitnodiging van de Britse regering in het land om het probleem te bespreken. 'Het was een oriënterend gesprek, een analyse van de problemen. Nu wachten we verder op Groot-Brittannië.'
Bron

Vuurzee bedreigt Melbourne

© epa.


Bosbranden in de Australische deelstaat Victoria bedreigen de meer dan 4 miljoen inwoners tellende metropool Melbourne. Ten noorden van de stad zijn zondag zeker twee huizen afgebrand, terwijl de regio worstelt met circa 50 bosbranden, meldde de krant The Australian.


De brandweer is uitgerukt met zeker 350 man, 60 brandweerauto's en zes blusvliegtuigen, 'maar het vuur grijpt zo snel om zich heen', klaagde een van de bestrijders. Aan de noordrand van Melbourne worden dorpen door het snel naderende vuur bedreigd, meldde The Australian. Een brandweerman is gewond geraakt.

Heel het zuidoosten van het land wordt weer geteisterd door bosbranden als gevolg van droogte en hitte. De brandweer bestrijdt 'de gevaarlijkste vuurzee sinds Black Saturday (Zwarte Zaterdag) in 2009'. Toen kwamen 173 mensen om het leven. Noodverordeningen zijn van kracht in Victoria, waar de temperatuur opliep tot 40 graden Celcius.
Bron

Bedrijf VS haalt miljoenen kilo's rundvlees terug

© anp.


Een bedrijf in de Amerikaanse staat Californië haalt bijna vier miljoen kilo rundvleesproducten terug. Het bedrijf heeft zieke en ongezonde runderen tot vlees verwerkt zonder eerst een grondige inspectie uit te voeren, liet het ministerie van landbouw weten.

De 3,95 miljoen kilo die nu uit de winkels wordt gehaald staat gelijk aan de gehele jaarproductie van de Rancho Feeding Corporation. De Amerikaanse autoriteiten hebben het bedrijf al langer in het vizier. Vorige maand zag het bedrijf zich genoodzaakt ruim achttienduizend kilo vlees terug te halen. Ook dat vlees was niet goed geïnspecteerd.

Voor zover bekend is niemand ziek geworden van het vlees.
Bron