Translate

zaterdag 1 februari 2014

Vrouw probeert man om te brengen met poep in infuus


Rosemary Vogel, een 65-jarige vrouw uit Phoenix, Arizona, wordt beschuldigd van een moordpoging op haar man. De manier waarop ze haar 66-jarige echtgenoot van het leven wilde beroven, tart elke beschrijving. Vogel probeerde haar man te vergiftigen door, terwijl hij herstellende was van een hartoperatie, uitwerpselen in zijn infuus te stoppen.

Vogel spoot de ontlasting met een injectiespuit in de zak met infuusvloeistof. Een, door een waarschuwingssysteem, gealarmeerde verpleegster zag Rosemary met het infuus rommelen, en constateerde een bruine substantie in de slang. Terwijl de verpleegster het infuus direct uit de arm van de man trok, probeerde Vogel het vieze goedje nog af te voeren in een vuilnisbak.

Menselijk fecaliën
Politieagenten arresteerden Vogel en troffen drie spuiten aan in haar tas. Twee daarvan waren bevatten een vloeistof. De derde was, zo bleek later uit tests, gevuld met menselijke fecaliën. Ook in de slang van het infuus bleek drek te zitten.

'Dit is de eerste keer dat ik hoor dat iemand uitwerpselen in een infuus stopt', zegt politieman Joe Favazzo. De verwachting is dat Vogels echtgenoot de moordpoging overleeft. 'Hij herstelt nu van de operatie, en de aanslag op zijn leven', aldus Favazzo. Rosemary Vogel zit vast, en wordt aangeklaagd voor poging tot moord op, en mishandeling van, haar kwestbare man.
Bron

Wereldrecord: vrouw eet 363 kippenvleugels in halfuur

Molly Schuyler uit de Amerikaanse staat Nebraska heeft een nieuw wereldrecord gevestigd door 363 kippenvleugeltjes naar binnen te werken in een halfuur. Daarmee versloeg ze alle favorieten tijdens de jaarlijkse Wing Bowl in Philadelphia en won ze 22.000 dollar, omgerekend 16.319 euro.

Het oude record stond op naam van de Japanner Takeru Kobayashi. Hij at in 2012 337 kippenvleugels in 30 minuten. Patrick Bertoletti werd gisteren tweede met 356 kippenvleugels en Jamie 'The Bear' Anderson, de winnaar van vorig jaar, werd derde met een aantal van 304.

'Doorgaan, niet overgeven'
Schuyler weegt 56 kg en heeft maar één strategie: 'Gewoon doorgaan en niet overgeven.' Om zich te kwalificeren voor de 22ste aflevering van de Wing Bowl at Schuyler 4 kg kwark in 114 seconden. Ze is ook recordhoudster voor het eten van een steak van 2 kg in minder dan 3 minuten.

Schuyler, moeder van vier kinderen, is in het dagelijks leven serveerster. In Wikipedia staat ze bovendien te boek als

wedstrijdeetster ('competitive eater'). Vorig jaar sloot ze zich aan bij de wedstrijdbond All Pro Eating.

Bron

'120.000 verzekerden betalen zorgpremie al jaren niet'

Er zijn 120.000 mensen die al jaren niet of maar af en toe hun zorgpremie betalen. Inmiddels staat er al bijna een miljard euro open aan premieschuld. Dat bedrag groeit maandelijks met 20 miljoen euro, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Mensen die 6 maanden niet betalen, komen in de wanbetalersregeling. Vanaf dat moment betaalt het College voor Zorgverzekeringen (CVS) de premie aan de verzekeraar, en legt het de wanbetaler een premie plus 30 procent boete op.

Voor nieuwe gevallen werkt dat redelijk, maar hardnekkige wanbetalers stromen nauwelijks uit, stelt RTL Nieuws. Tussen de 106 tot 128.000 wanbetalers hebben inmiddels een openstaande schuld van twee jaarpremies of meer.

773 miljoen langlopende schulden
Het programma vroeg cijfers op bij het CVZ en daaruit blijkt dat er nu voor 773 miljoen euro openstaat aan langlopende schulden. Daar komt 180 miljoen euro bij aan onbetaalde premies, inclusief de incassokosten en eigen risico.

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) stelt niet te accepteren dat mensen hun zorgpremie niet betalen. 'Dit ondermijnt de solidariteit van het systeem.'
Bron

Roemeen bij leven gebalsemd

Een 50-jarige Roemeen is per ongeluk gebalsemd, terwijl hij nog leefde. Daardoor is hij alsnog komen te overlijden. Dat heeft de Romeense televisiezender PRO TV gemeld.

Het bizarre ongeluk deed zich voor in een plattelandsdorp, waar een jonge vrouw haar zieke vader tijdelijk in huis had genomen. Volgens haar kreeg de man het tijdens het eten ernstig benauwd en stopte hij met ademhalen.

De huisarts wilde niet komen om de man officieel dood te verklaren. Toen hij ook de volgende ochtend niet wilde komen, besloot de dochter met de buren het lichaam te balsemen. Dat was de uitdrukkelijke wens van de man, uiteraard wel na zijn overlijden. Toen een andere arts uiteindelijk wel kwam en sectie liet verrichten, bleek de man overleden te zijn na het balsemen. Daarbij worden conserveringsmiddelen in de bloedcirculatie gespoten. De dochter riskeert nu een gevangenisstraf van 5 tot 10 jaar voor dood door schuld.


vrijdag 31 januari 2014

Nieuwe dinosaurussoort in China ontdekt: de Yongjinglong datangi

Impressie van een Alamosaurus, ook behorend tot de Titanosauria. © Wikipedia.

Paleontologen maakten aan de hand van de fossielen deze tekening van de Yongjinglong datangi.© University of Pennsylvania.Een onderzoeksteam, geleid door paleontologen van de Universiteit van Pennsylvania, heeft in het noordwesten van China een nieuwe dinosaurussoort ontdekt. De nieuwe dino heeft de naam Yongjinglong datangi gekregen.

De nieuwe dinosoort is een plantetende Sauropoda. Deze leefde in het Krijt (het geologische tijdperk dat van ongeveer 145 tot 66 miljoen jaar geleden duurde). De Sauropoda behoort weer tot de Titanosauria: een groep waarin we de grootste levende organismen die ooit op aarde rondliepen, aantreffen.

De paleontologen concludeerden, aan de hand van fossielen die al in 2008 ontdekt waren, dat de nieuwe dino niet de grootste in de groep Titanosauria was. Geschat wordt dat de Yongjinglong ongeveer 15 tot 20 meter hoog was. Maar de fossielen behoorden waarschijnlijk tot een jong exemplaar, een volwassen Yongjinglong zou dus nog een stuk groter kunnen zijn.

Schouderblad van twee meter
De anatomische kenmerken van de botten kwamen grotendeels overeen met die van een andere Titanosaur die al in 1929 in China werd ontdekt, de Euhelopus zdanskyi. 'Het schouderblad was erg lang, bijna twee meter. Beide zijden lopen bijna paralel, in tegenstelling tot veel andere Titanosauria, waarbij de schouderbladen meer naar buiten buigen', vertelt paleontoloog Liguo Li.

Voorheen werden voornamelijk in de Verenigde Staten veel nieuwe dinosoorten ontdekt, maar sinds 2007 gebeurt dat steeds vaker in China. De fossielen van het laatste exemplaar werd in de provincie Gansu gevonden. Eerder werden daar ook de Huanghetitan liujiaxiaensis en Daxiatitan binglingi ontdekt. 'Gansu is nu een zeer belangrijk gebied in China. Deze dinosaurus is nog een van de schatten van Gansu', zegt onderzoeker Peter Dodson in een persbericht.

De studie van de paleontologen is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschriftPloS One.


Bron

'Hoofdverdachte moord Ingrid Visser wil praten'

© AFP.Juan Cuenca Lorente, de hoofdverdachte van de moord in Spanje op het Nederlandse stel Ingrid Visser en Lodewijk Severein, wil voor de rechter een verklaring afleggen Dat meldde het Spaanse persbureau Europa Press vrijdag.

De gearresteerde Cuenca is voorzover bekend tot dusverre weinig spraakzaam geweest over de dubbele moord die in een afgelegen huis in de omgeving van Murcia werd gepleegd. Hij heeft wel schuld ontkend. Zijn advocaat heeft gezegd dat Cuenca waarschijnlijk binnen afzienbare tijd voor de rechter wordt geroepen 'om zijn vrijwillige verklaring' af te leggen.

De volleybalster Visser en haar partner Severein werden in mei op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Cuenca wordt door de aanklagers gezien als het brein achter de moord. Hij was eerder manager van de volleybalclub waar Visser in Murcia voor speelde. Visser en Severein zouden in Murcia zaken hebben gedaan, waar mogelijk ook Cuenca bij betrokken was.


Bron

'Russische ban op Europees varkensvlees buitensporig'

Brabantse varkens nemen een modderbad in hun poel in Esch © anp.Het Russische importverbod voor Europees varkensvlees is buitensporig. Dat zei een woordvoerder van de Europese Commissie vrijdag. Brussel is in nauw contact met de Russische autoriteiten om tot een oplossing te komen.

De EU zou graag zien dat alleen het vlees uit de regio waar Afrikaanse varkenspest is geconstateerd (Litouwen) geweerd wordt van de Russische markt. Dat voorstel is echter nog niet geaccepteerd, aldus Brussel. Europees commissaris Tonio Borg (Gezondheidszaken) wil naar Rusland afreizen om te praten.

Een kwart van het Europese varkensvlees gaat naar Rusland, rekende Brussel voor. Denemarken, Duitsland en Nederland zijn grote exporteurs. De Nederlandse varkenssector loopt momenteel per week 2 tot 3 miljoen euro mis door het importverbod, liet LTO Nederland donderdag weten.
Bron

'Slechtste compositietekening ooit' levert toch verdachte op

Door: redactie
31-1-14 - 15:33  bron: eParis Extra, Huffington Post
Glenn Edwin Rundles (32) in de Bumbaversie en in de realiteit. © Lamar County Sheriff's Department.'De slechtste compositietekening ooit'. Zo werd in de media het werkstuk omschreven dat een beeld moest schetsen van een man die twee vrouwen overviel in East Post Oak, Texas. Toch heeft de bizar slechte tekening een verdachte opgeleverd.

De verspreiding van de tekening heeft geleid tot de arrestatie van de 32-jarige Glenn Edwin Rundles. Hij wordt er van verdacht de twee vrouwen met een mes te hebben bedreigd en vervolgens te hebben beroofd. De feiten gebeurden op 16 januari.

Toelichting
'Nooit wanhopen', zullen ze gedacht hebben op het bureau van de Sheriff van Lamar County. Voor alle zekerheid hadden ze bij het vrijgeven van de tekening volgende legende toegevoegd: 'Deze schets is geen waarheidsgetrouwe afbeelding van de verdachte, alleen een gelijkenis'.

Spot
Ondanks deze toelichting was de merkwaardige tekening het voorwerp van enige spot op het internet. Sommigen vroegen zich af of de twee vrouwen in East Post Oak werden overvallen door een tekenfilmfiguurtje.
Bron

De wanhoop nabij: toeristen springen van zinkende boot


Hartverscheurend geschreeuw in video grijpt naar de keel

© Screenshot YouTube.


De Zweedse krant Aftonbladet heeft een aangrijpende video online gezet waarop te zien is hoe wanhopige toeristen overboord springen in een poging hun leven te redden terwijl hun boot zinkt voor de kust van Thailand.

Het schip met de naam Aladdin kwam woensdag in moeilijkheden tussen twee eilanden voor de kust van Zuid-Thailand. Een video gemaakt vanaf een andere boot die te hulp snelde, laat zien hoe wanhopige passagiers de zee in duiken.

De Aladdin, die voer tussen de eilanden Bon en Tachai, was aan een avontuurlijke trip van vier dagen bezig toen het onheil toesloeg. Er vielen geen gewonden bij het ongeval.


Dit is het tweede incident in drie maanden tijd met een toeristenboot in Thailand. Eerder kwamen zes vakantiegangers om het leven na het kapseizen van een overvolle ferry.Bron

NASA voor de rechter om 'verdoezelen buitenaards leven op Mars'

Rechts de foto van de mysterieuze steen, twaalf Martiaanse dagen later dan de foto links. © ap.Het mysterie over de donutvormige steen die vorige week 'uit het niets' opdook op het Marsoppervlak voor de neus van Marsrover Opportunity, is nog niet opgelost. Het verhaal krijgt zelfs een vreemde wending nu een (zelfbenoemd) wetenschapper en schrijver NASA voor de rechter sleept.


Volgens Rhawn Joseph verdoezelt de ruimtevaartorganisatie namelijk het bestaan van buitenaards leven op Mars.

'NASA's roverteam voldoet op onverklaarbare wijze niet aan de fundamentele eisen van de wetenschap die opnieuw onderzoek moet doen, nog eens kijken', schrijft Joseph in een petitie die hij heeft ingediend bij de rechtbank in San Francisco. 'De weigering om hoge resolutie foto's te publiceren is onverklaarbaar, roekeloos, nalatig en bizar.'
Bron : NASA Lawsuit (brieven)

donderdag 30 januari 2014

Sjaal in roltrap wordt vrouw fataal

Een Canadese is op een dramatische wijze om het leven gekomen in Montréal. De vrouw raakte met haar sjaal verstrikt in een roltrap. Het ongeval had plaats in de metro van de Canadese stad.

Volgens Jean-Pierre Brabant van de politie deed de vrouw nog een poging om zich los te wrikken. Een metropassagier zag hoe de vrouw in de knoei kwam en waarschuwde meteen de hulpdiensten. Toen die arriveerden in het station Fabre was de vrouw al overleden.

Er is een onderzoek gestart. De politie gaat alvast de bewakingsbeelden uit het metrostation bekijken om uit te maken wat er precies gebeurd is, aldus nog Brabant op de website van The Globe and Mail.


'Angstklimaat' binnen nucleaire tak leger VS

Een Amerikaanse B2-bommenwerper is in staat kernwapens af te werpen. © afp.Het gesjoemel bij toetsen door officieren van een Amerikaanse basis met kernraketten staat niet op zichzelf. Staatssecretaris van Luchtmacht Deborah Lee James constateert dat er 'systematische problemen' zijn binnen de nucleaire tak van de krijgsmacht. Vergaand perfectionisme pakt averechts uit en levert een 'klimaat van angst en stress' op, constateerde de bewindsvrouw donderdag volgens USA Today.

'Dit is geen gezonde omgeving', aldus James. De luchtmacht onderzoekt inmiddels 92 officieren die mogelijk gefraudeerd hebben bij een bekwaamheidstest of daarvan op de hoogte waren en hun mond hielden. Zij mogen voorlopig hun gebruikelijke werk - het beheren van intercontinentale kernraketten - niet uitvoeren.

De staatssecretaris kreeg tijdens bezoeken aan bases te horen dat de officieren het gevoel hebben dat ze bij toetsen alle vragen goed moeten beantwoorden om voor promotie in aanmerking te komen. Dat systeem werkt fraude in de hand, constateert James nu.
Bron

'Spookfoto' genomen in horrorhotel in Los Angeles

Archiefbeeld van brandweerlieden die vorig jaar in februari in actie kwamen toen er een lijk in de watertank op het dak van het hotel lag te rotten. In de inzet de 'spookfoto' die Koston Alderete maakte. © Reuters.


Het Cecil Hotel in Los Angeles met haar illustere geschiedenis is wederom in het nieuws. Vorig jaar werd bekend dat er lange tijd een lijk lag te rotten in de watertank op het dak van het gebouw. Nu meldt een man dat hij een spook heeft gezien bij een raam op de vierde verdieping. Hij wist daar naar eigen zeggen een foto van te maken.

Koston Alderete, die door lokale media wordt omschreven als een jongen met een grote voorliefde voor horrorfilms en spookverhalen, nam de foto. Op het plaatje is vaag een mysterieus figuur te zien dat op vier hoog uit het raam hangt. Alderete laat aan ABC7 weten dat hij het er 'iets te echt' uit vindt zien.

'Toen ik naar dat raam keek, zag het er in mijn beleving griezelig uit. Daarna wees ik een vriend erop en hij raakte er van over zijn toeren. En nog steeds geeft het beeld me de kriebels,' aldus Alderete. De maker van de 'spookfoto' heeft slecht geslapen sinds hij de foto nam. Hij heeft last van nachtmerries.

De echtheid van het beeld en het verhaal van Alderete is discutabel. Vaststaat wel dat het hotel een illustere geschiedenis kent.

Huis voor seriemoordenaars
Zo woonde van 1984 tot 1985 seriemoordenaar, verkrachter en inbreker Richard Ramirez, bijnaam 'The Night Stalker' in het hotel. Met zijn als satanisch bestempelde misdaden hield hij de stad Los Angeles lange tijd in zijn greep.

Hij woonde op de bovenste verdieping en betaalde 14 dollar per nacht in de tijd dat hij zijn slachtoffers afslachtte. Uiteindelijke werd hij gearresteerd en veroordeeld voor 13 moorden.

Oostenrijkse seriemoordenaar
Ook de Oostenrijkse seriemoordenaar Jack Unterweger resideerde in 1991 vijf weken in het hotel. Gedurende die tijd bracht hij drie prostituees om het leven, zij kwamen zijn kamer binnen via de brandtrap.Unterweger kon zijn gang gaan in Amerika nadat hij in Oostenrijk gevangen zat voor soortgelijke moorden. Hij werd vrijgelaten en werd gepresenteerd als voorbeeld voor het succesvol re-integreren in de samenleving. Hij werd na zijn straf ingehuurd door een Oostenrijks tijdschrift om te schrijven over misdaden in Los Angeles.

Naar verluidt zou hij als een eerbetoon aan seriemoordenaar Ramirez, zijn slachtoffers hebben geslagen, seksueel hebben mishandeld en gewurgd met hun eigen bh-bandjes.

Zelfmoordhotspot
Voordat de seriemoordenaars in het hotel verbleven, stond het bekend als een zelfmoordhotspot. In de jaren '50 en '60 sprongen meerdere mensen van het gebouw hun dood tegemoet.

Miracleuze redding van bewusteloze skydiver

© ABC NEWS.James Lee (25) hield van de kick van de vrije val. De Britse parachutespringer had al 1.049 sprongen achter de rug. De 1.050ste zou routineus moeten zijn, maar het werd bijna zijn sprong des doods. Lee Verloor het bewustzijn. Gelukkig waren zijn vrienden er op tijd bij om zijn leven te redden in de lucht. Het hele voorval werd gefilmd met de helmcamera van de jongeman.

Kort nadat de springers uit het vliegtuig sprongen in het Britse plaatsje Netheravon kreeg James Lee het been van een collega-springer tegen zijn achterhoofd. De jongeman verloor het bewustzijn door de klap. Hij viel als een steen naar beneden, zonder dat hij nog bij machte was zijn parachute te openen.

De andere skydivers merkten tot hun ontzetting dat hun vriend niet meer reageerde op hun gebaren en de angst sloeg hen om het hart. Ze reageerden bliksemsnel.

Redding
Ze bewogen zich naar hem toe tijdens de vrije val en grepen de man vast. Dan openden ze zijn parachute en manoeuvreerden hem in de juiste positie, zodat hij naar beneden kon glijden. Daarop openden ze hun eigen parachute.

Terwijl James Lee naar beneden zoefde, kwam hij gelukkig weer bij bewustzijn en kon hij veilig landen. Hij herinnerde zich nog dat hij iets had gevoeld in volle vlucht, maar dan werd alles zwart voor zijn ogen. In het ziekenhuis werd hij aan zijn hoofdwond verzorgd. 'Op zo'n situatie kan men zich helemaal niet voorbereiden', aldus Lee. 'Ik ben enorm opgelucht dat het zo goed is afgelopen.'

Het incident, dat in juli vorig jaar plaatsvond maar waarvan de beelden nu pas zijn vrijgegeven, heeft de springer echter niet afgeschrikt. Hij zal zijn geliefde sport blijven uitoefenen.
Bron: video

1400 mensen klagen ontwerpers Fukushima aan

De Fukishima I. © epa.Ongeveer veertienhonderd mensen hebben in Japan een civiele procedure aangespannen tegen de drie bedrijven die de kerncentrale Fukushima Dai-ichi hebben ontworpen. Zij vinden dat deze bedrijven de schade moeten vergoeden die veroorzaakt werd door de kernramp in 2011.

De advocaten van de eisers noemden de civiele procedure een mijlpaal in het bestrijden van de juridische immuniteit die de ontwerpers van de centrale genieten in het geval van een kernramp. Alleen de beheerder van de centrale, Tokyo Electric Power Co., is tot nu toe verantwoordelijk gehouden voor het incident, dat werd veroorzaakt door een krachtige aardbeving en tsunami.

Inwoners
De eisers bestaan uit inwoners van de Japanse stad en vierhonderd mensen van elders. Zij stellen dat de drie ontwerpers van Fukushima, Toshiba, GE en Hitachi, onvoldoende in de veiligheid van de veertig jaar oude centrale hebben geïnvesteerd. Zij eisen een compensatie van honderd Japanse yen (72 eurocent) per persoon.

Een woordvoerder van GE Hitachi Nuclear Energy zei vandaag dat de kernramp was veroorzaakt door de tsunami die leidde tot het uitvallen van de stroom en koelsystemen in de reactor. Dit had volgens hem niets met het ontwerp van de kerncentrale te maken. De andere bedrijven weigerden op de beschuldigingen te reageren.
Bron

Vader plaatst oproep: Wie sloeg mijn zoon in elkaar?!

© Screenshot Facebook.Zijn oogkassen zijn donkerblauw en opgezwollen. Watten stelpen het bloed dat uit zijn gebroken neus komt. Striemen en blauwe plekken op zijn voorhoofd. Het is de weinig verhullende foto van een in elkaar geslagen jongeman uit Duitsland. Zijn vader postte de foto op Facebook in zijn pogingen de politie te helpen de daders te vinden. De beloning voor de gouden tip? 500 euro.


'500 euro beloning!', staat er bij de foto op Facebook. Ook meldt de vader bij zijn oproep aan getuigen om zich te melden, dat mensen vrij zijn de beloning met giften te verhogen.

Zijn 26-jarige zoon ligt in het ziekenhuis. Afgelopen zondag was hij een avond uit in gelegenheid Hoppla in Frankfurt. Volgens de politie trof hij op het toilet een man van wie hij amfetamine wilde kopen. Beide kwamen overeen elkaar 45 minuten later buiten, op zo'n 100 meter van de club, te treffen voor de overdracht van de partydrug.Geen drugs, maar overval
Toen de jongeman rond 1.30 uur naar buiten ging, trof hij daar de handelaar samen met een handlanger. Van een overdracht was geen sprake. De twee mannen begonnen onmiddellijk te slaan en te schoppen. Ze trapten de jongeman tegen zijn hoofd toen hij op de grond lag. Tot een beroving kwam het niet. De twee verdachten vluchtten toen getuigen het incident opmerkten.

De vader van de 26-jarige man zegt tegen het Duitse Bild: 'Hij heeft zijn neus, jukbeen en kaak gebroken. Gelukkig heeft hij geen blijvende schade opgelopen aan zijn hersenen en ogen.' Hij werd maandag en gisteren geopereerd. De operatie van gisteren duurde vier uur.

Oproep vader al duizenden keren gedeeld
De Facebook-oproep van de vader, om hem te helpen zoeken naar de daders, is inmiddels al ruim 9.000 keer gedeeld. 'Er zijn al verschillende tips binnengekomen en die zijn doorgegeven aan de politie.' De politie heeft de zaak in onderzoek en verdenkt de twee mannen van poging tot doodslag.
Bron

woensdag 29 januari 2014

Wolken gezien op mislukte ster

Grafische weergave van Luhman 16 © Wikimedia Commons.Voor het eerst hebben wetenschappers een soort ster in kaart gebracht. Het gaat om een bruine dwerg, wat in feite een mislukte ster is. De kaart is niet heel duidelijk en bestaat vooral uit lichte en donkere vlekken. 'We zien vermoedelijk wolken, ongeveer zoals we op de planeet Jupiter zien', verklaarde hoofdonderzoeker Ian Crossfield.

De Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO) en het Max Planck Instituut voor Astronomie hebben de ontdekking woensdag bekendgemaakt. De vondst staat donderdag in het belangrijke wetenschapsblad Nature. Volgens Crossfield is de kaart maar een begin. 'Binnenkort kunnen we zien hoe wolken ontstaan, zich ontwikkelen en weer verdwijnen. Uiteindelijk kunnen we voorspellen of het helder of bewolkt wordt', liet hij weten.

De wolken staan op Luhman 16B. De temperatuur daar is ongeveer 1100 graden Celsius. De wolken bestaan waarschijnlijk uit druppeltjes gesmolten ijzer en de dampkring is vooral waterstof.

Energie en licht
Luhman 16B is een bruine dwerg. Zulke hemellichamen zijn groter dan planeten en kleiner dan sterren. Luhman 16B weegt ongeveer 40 keer zo veel als Jupiter, de grootste planeet in ons zonnestelsel. Voor sterren is dat veel te weinig, bij zo'n laag gewicht komt er geen kernreactie op gang. Dat proces geeft sterren energie en licht. Bruine dwergen worden daarom ook wel mislukte sterren genoemd.

Omdat bruine dwergen vrijwel geen licht uitstralen, zijn ze heel moeilijk te zien, vandaar hun naam. Luhman 16B staat op maar 6 lichtjaar van de aarde, een kippeneindje voor ruimtebegrippen. Slechts een paar sterren staan nog dichterbij. Toch werd de dwerg pas een paar jaar geleden ontdekt.

Wetenschappers hadden vorig jaar voor het eerst wolken gezien op een planeet buiten ons zonnestelsel. Op het ene halfrond van Kepler-7b was het dichtbewolkt, op de andere helft waren opklaringen.

Bron

Chinees nieuwjaar zonder vuurwerk: er is te veel smog

© afp.

Miljoenen Chinezen mogen tijdens het Chinese nieuwjaarsfeest dat vrijdag gevierd wordt, waarschijnlijk geen vuurwerk afsteken. 

De autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de weers- en smogvoorspellingen, hebben lokale overheden opgeroepen vuurwerk te verbieden omdat de lucht al te veel vervuild is.


Volgens de Chinese astrologie loopt vrijdag het jaar van de slang af, en begint het jaar van het paard: een feest waar mensen massaal voor naar hun geboortedorp reizen en dat gevierd wordt met drakenoptochten en vuurwerk. De smogvooruitzichten zijn echter slecht: volgens de autoriteiten ligt er vanaf donderdag een dikke donkere deken over centraal en oostelijk China, zo meldt de krant deChina Daily.

Vuurwerk maakt deze luchtvervuiling alleen maar erger. De verkoop aan burgers is in de hoofdstad Peking afgelopen zaterdag al stilgelegd, en de autoriteiten willen het afsteken ervan verbieden als vrijdag blijkt dat er een te hoge concentratie van schadelijke stoffen in de lucht zit, aldus staatspersbureau Xinhua.

Vorig jaar januari steeg de luchtvervuiling in Peking tot onmeetbare hoogte: de dichtheid van schadelijke deeltjes was boven de 700 microgram per kubieke meter gekomen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO is een niveau van 25 microgram per kubieke meter een veilig niveau. Lucht is ongezond wanneer er meer dan 100 microgram van die deeltjes per kubieke meter rondzwerven. Bij 300 microgram moeten kinderen en ouderen binnen blijven.
Bron

Dekamarkt 'compleet verrast' door nieuw schandaal paarden

© anp.Supermarkt Dekamarkt is 'compleet verrast' door het nieuws over een nieuw schandaal met paardenvlees. 'We zijn woensdagmiddag onverwacht geconfronteerd met de mededeling', zei bestuursvoorzitter René van Klooster van moederbedrijf Detailresult. Verder 'kan en wil' Van Klooster niets zeggen zolang het onderzoek nog loopt.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft ruim 690 ton rundvlees van een slachthuis in Gelderland laten blokkeren omdat er mogelijk paardenvlees in is verwerkt. De dienst maakte dat woensdag bekend, zonder de naam van het slachthuis te noemen. Volgens het tv-programma EenVandaag gaat het om Van Hattem Vlees uit Dodewaard. Dat zou onder meer aan Dekamarkt hebben geleverd. Van Klooster wil dat niet bevestigen.
Bron

Duizenden 'gewone mensen' gegijzeld door CJIB


Haagse Gisèle Somer zat al twee keer achter de tralies

Gisèle Somer bij de Scheveningse Pier waar ze tot voor kort een grand café had. Dat ging failliet en was een van de oorzaken van haar financiële problemen. © FOTO EVERT-JAN DANIELS.Gisèle Somer had nog nooit een cel van binnen gezien, tot ze geen geld meer had om drie verkeersboetes te betalen. De Haagse onderneemster werd - net als duizenden andere Nederlanders vorig jaar - gegijzeld door het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). 'Het was zo vernederend, zo heftig'.

Ze staat niet alleen. Advocaten klagen steen en been over het beleid van het CJIB, dat ervoor zorgt dat duizenden Nederlanders met geldproblemen in de gevangenis belanden, zonder dat hun schuld komt te vervallen.

Als Gisèle Somer het geluid van een walkietalkie hoort, voelt ze haar maag omdraaien. Dan is de Haagse bang dat het weer zo ver is. Dat ze opnieuw te horen krijgt dat ze wordt gegijzeld door het CJIB, vanwege de drie verkeersboetes die ze niet kan betalen. En dat ze weer in de gevangenis belandt, zoals haar al twee keer gebeurde. 'Die agenten die ineens voor je deur staan en zeggen dat je mee moet komen, dat is zó heftig.'

Somer en duizenden andere Nederlanders werden vorig jaar gegijzeld door het CJIB omdat ze hun boetes niet betaalden. CJIB wil de meest recente cijfers niet geven, maar in 2012 steeg het aantal zaken waarbij het CJIB om gijzeling vroeg met 21 procent, naar 57.765 zaken. In ruim 40 procent van de gevallen trekken schuldenaars alsnog hun portemonnee.

Maar Somers advocaat Ron van der Beek ziet dat steeds vaker doodgewone Nederlanders bij hem aankloppen, omdat ze in de gevangenis dreigen te belanden nu ze door de crisis worstelen met geldproblemen. 'Vroeger was het dreigen met een verblijf in gevangenis een prima dwangmiddel om mensen te laten betalen. Maar nu is dat geld er bij veel mensen niet meer.'

Vuurzee legt 77 vissershutten en huizen Noors dorp in as

De vuurzee in een historisch Noors dorp is sinds woensdagochtend 6 uur onder controle. Volgens de politie zijn zeker 77 vissershutten en huizen in de as gelegd. Plus een jachthaven, meerdere vakantievoorzieningen en kade-installaties van een tweede kleine haven. In totaal zijn er in het gebied van 15 vierkante kilometer 139 panden.

Volgens de Noorse politie is het gevecht met de vlammen in de gemeente Flatanger, zo'n 200 kilometer ten noorden van Trondheim, nog niet voorbij. Nog altijd woekert het vuur op zeker twee locaties. 'We hopen alles te blussen, voordat de wind weer opsteekt.'

Zo'n 90 brandweermensen hebben de hele nacht gestreden tegen het vuur, dat ontstond door vonken van tegen elkaar waaiende hoogspanningskabels. Die zetten een huis in de woonkern Uran in brand, waarna het vuur zich door de harde wind urenlang over de oevers van een fjord naar Harstad, Smavaeret en Hasvag verspreidde.Het leger stuurde twee kustwachtschepen om te helpen blussen vanaf zee, maar die moesten na een tijdje de strijd staken vanwege de harde wind. Ook vier luchtmachthelikopters en eentje van de brandweer moesten lang aan de grond blijven, maar woensdagochtend helpen zij met blussen door water uit grote zakken onder de buik van het toestel te laten vallen.

Het was de tweede keer in korte tijd dat een historisch Noors dorp in lichterlaaie stond. Anderhalve week geleden ging het om Laerdalsøyri aan het Sognefjord. Tientallen mensen belandden toen in het ziekenhuis en veel historische houten panden gingen in vlammen op.Bron: video

Heroïne verkocht in Happy Meals van McDonald's

© reuters.Een medewerkster van een McDonald's restaurant in Pittsburgh is opgepakt wegens de verkoop van heroïne. Zij verstopte de pakketjes in de voor kinderen bestemde Happy Meals dozen. Door middel van de codevraag: 'Ik wil graag speelgoed bestellen', kon de klant aan de drugs komen.

De verkoopster kon worden opgepakt na een tip van een informant. Die vertelde dat drugsklanten werden geïnstrueerd langs de McDrive te rijden. Na het stellen van de codevraag en het overhandigen van het juiste geldbedrag, kreeg de klant een Happy Meal met de heroïne daarin verpakt.

Undercover agenten konden de 26-jarige medewerkster arresteren nadat ze zelf de drugs probeerden te kopen. Na haar arrestatie vond de politie 10 zakjes heroïne in een doos van Happy Meal en later nog eens 50 zakjes.Bron

Nederlandse journaliste in Egypte aangeklaagd om 'verspreiden geruchten'

Een cameraman van Al-Jazeera in december vorig jaar in Caïro, toen hij voor de rechter moest verschijnen vanwege gekleurde berichtgeving, © ap.De Egyptische autoriteiten hebben vier buitenlandse journalisten, onder wie een Nederlandse, aangeklaagd voor 'hulp aan leden van een terroristische organisatie'. Het Egyptische Openbaar Ministerie (OM) maakte dat vandaagbekend, zonder namen te noemen. Volgens een verklaring werken de vier voor nieuwszender Al Jazeera.

Ook zestien Egyptenaren worden in de zaak vervolgd. Het is vooralsnog onduidelijk om welke Nederlandse journaliste het zou moeten gaan. Al Jazeera kon daar niet direct antwoord op geven en wacht zelf nog op verduidelijking. Ook het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) hadden geen nadere informatie over de zaak.

Van de twintig verdachten zitten er momenteel acht vast in Egypte, meldden onder meer The Daily Telegraph en het Duitse persbureau DPA. De anderen zijn mogelijk niet meer in Egypte. Twee beklaagden komen uit Groot-Brittannië, een uit Australië. Het Egyptische OM ziet de Egyptische verdachten als leden van een 'terroristische organisatie', waarmee vermoedelijk de Moslimbroederschap bedoeld wordt. De journalisten zouden hen hebben geholpen met geld, apparatuur en informatie. Bovendien worden ze beschuldigd van het publiceren van leugens over de situatie in het land.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) zal volgens secretaris Thomas Bruning opheldering vragen bij de ambassade van Egypte. De NVJ gaat ook contact opnemen met Al Jazeera om te kijken hoe de vereniging de Nederlandse journaliste kan bijstaan.

Al Jazeera heeft de afgelopen tijd wel herhaaldelijk bericht over de aanhouding en gevangenschap van de Australische verslaggever Peter Greste en vier andere medewerkers. Onder hen was echter geen Nederlandse. Al Jazeera pleit, gesteund door andere nieuwsmedia en belangenorganisaties, voor vrijlating van de journalisten, die volgens de nieuwszender simpelweg hun werk deden en niets met terrorisme te maken hebben.
Bron

dinsdag 28 januari 2014

Veel klachten over onduidelijkheid in OV

© Archieffoto ANP.Het laatste kwartaal van vorig jaar zijn er bij het OV Loket veel klachten ingediend over de zogeheten versnippering in het openbaar vervoer. De verschillende procedures en systemen van de vele vervoerders leiden tot onbegrip en kosten de reizigers vaak geld. Dat meldt het OV Loket, de ombudsman voor beter openbaar vervoer, dinsdag.


Elke vervoerder hanteert een eigen procedure om geld terug te vragen bij treinvertragingen. Bovendien nemen de vervoerders slechts hun 'eigen' traject als uitgangspunt, en niet de hele reis van de klant. Verder kwamen er veel klachten binnen over te volle treinen en het zomaar overslaan van stations. Het weghalen van kaartautomaten en de gele vertrekborden stuit ook al op weerstand. Reizigers begrijpen zulke maatregelen niet, als ze er naar hun idee een veel slechtere service voor terugkrijgen.

Het OV loket is in 2008 door reizigersvereniging Rover met steun van het ministerie opgericht als onafhankelijke ombudsman voor beter openbaar vervoer en bemiddelt bij individuele klachten. In het vierde kwartaal van 2013 kwamen 2363 klachten binnen, een record. De instantie vindt het opmerkelijk dat de klachten over veel verschillende onderwerpen gingen. Eerder was een duidelijke stijging van klachten te wijten aan maar één of twee dingen die de reizigers dwarszaten.
Bron

Perzische tapijten met kilo's heroïne onderschept in Duitsland

Archieffoto © afp.De Duitse douane op het vliegveld van Leipzig/Halle heeft een geraffineerde manier ontdekt voor de smokkel van heroïne. In Perzische tapijten die vanuit Iran per vliegtuig waren verstuurd, zat heroïne in een soort holle draden die in de kleden waren geweven. Binnen vijf dagen wist de douane negen tapijten te onderscheppen die bij elkaar 45 kilo heroïne bevatten, aldus de douane.

De drugs zijn uitermate zuiver en daardoor miljoenen waard. Per tapijt was ongeveer vijf kilo verstopt. De kleden waren opgevallen door hun gewicht. Ze waren uiteindelijk bedoeld voor mensen in Polen, Frankrijk, België en Congo. Justitie in die landen onderzoekt de kwestie.
Bron

Drie Nederlanders vast in VAE om spionage


Spotters fotografeerden waarschijnlijk verboden objecten

© Archieffoto ANP.Drie Nederlanders zitten al een paar dagen vast in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Volgens familie van een van hen, een 52-jarige man uit Nieuw-Vennep, zijn de drie vandaag aangeklaagd wegens spionage. Een woordvoerster van de familie zei tegen het ANP dat de mannen vliegtuigspotters zijn die waarschijnlijk verboden objecten hebben gefotografeerd.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat er in de VAE drie mensen zijn opgepakt. Zij krijgen consulaire bijstand en er is contact met de familie, zei een woordvoerder.

De familie van de Nieuw-Vennepse man zegt dat de drie vrienden enthousiaste vliegtuigspotters zijn die ook graag in verre landen vliegtuigen fotograferen. 'Vermoedelijk hebben ze verboden objecten gefotografeerd in restricted area's'. Er is af en toe kort telefonisch contact. Ook is een advocaat ingeschakeld.
Bron
Lees ook: Emiraten laten Nederlandse vliegtuigspotters vrij

Macklemore verdenkt Bush van aanslag 9/11

Macklemore zondag bij het Grammy-gala in Los Angeles. © getty.Macklemore, zondag veelvuldig gelauwerd tijdens de uitreiking van de Grammy Awards, is in opspraak gekomen om een oud bericht op Twitter waarin hij de voormalige Amerikaanse president Bush beschuldigt van de aanslagen van 9/11.

De rapper plaatste in 2009 een tweet waarin hij oud-president George W. Bush verdenkt van de aanslagen op de Twin Towers in New York in 2001. '911... Bush wierp de torens omver.'

Nadat de tweet werd opgerakeld, kon de rapper veel boze reacties tegemoetzien op sociale media. Bijval was er ook, vanuit de hoek van mensen die de aanslagen beschouwen als een complot van Westerse zijde.

De rapper won zondag vier Grammy's en wist met zijn nummers over onder meer gelijkheid tussen hetero's en homo's de Amerikanen flink te raken op politiek vlak. Toch wilde hij niet reageren op de reacties die zijn oude tweet over George Bush teweeg bracht.
Bron

Tientallen mensen in Letland doodgevroren

De zware koude in het oosten en het midden van Europa heeft al vele tientallen mensen het leven gekost. Een woordvoerster van het instituut voor forensische geneeskunde in Letland meldde dinsdag dat in de Baltische staat zeker 58 mensen zijn doodgevroren. Eerder hadden de Poolse autoriteiten laten weten dat de vrieskou tot nu toe zeker 47 mensen het leven heeft gekost.

In Letland, waar ruim 2 miljoen mensen wonen, viel bijna de helft van de slachtoffers in de hoofdstad Riga en omgeving. In het land vriest het nu 's nachts op sommige plaatsen 20 graden. Het gemeentebestuur van Riga heeft de daklozen opgeroepen de nacht niet op straat maar in een van de opvanghuizen door te brengen.

De autoriteiten in Duitsland melden dat deze winter zeker vijf mensen zijn doodgevroren.Bron

Bankier springt van 33 hoog JP Morgan gebouw in Londen

Archiefbeeld van JP Morgan in Londen. © reuters.Een 39-jarige man is vanochtend vanaf de 33ste verdieping van het bankgebouw van JP Morgan in Londen gesprongen. Hij werd gevonden op de negende verdieping van het Canary Wharf gebouw dat ernaast staat. JP Morgan heeft nog geen verklaring gegeven, maar een ingewijde vertelt de Daily Mail dat de man een bankier was.

De man werd doodverklaard net na acht uur lokale tijd. De politie denkt te weten wie de man is, maar wacht de formele identificatie af, zo liet Scotland Yard weten.

Personeel van Canary Wharf laat via Twitter weten getuige te zijn van het ongeval. 'Het is geen prettig gezicht vanaf mijn gebouw. Het lichaam ligt op het dak op de negende verdieping. Zo triest,' laat iemand weten.

Een woordvoerder van JP Morgan liet in een korte reactie weten: 'We bekijken het erg trieste incident aan 25 Bank Street deze morgen.'

Bankier dood in eigen huis
Vanochtend werd eveneens in Londen een voormalig directeur van Deutsche Bank gevonden. Hij heeft zich naar verluidt opgehangen in zijn woning. De 58-jarige man werd door de politie bij aankomst bij de het huis doodverklaard.

Uit een interne e-mail van Deutsche Bank blijkt dat het gaat om Bill Broeksmit. Te lezen viel dat hij was overleden, maar er werden verder geen details gegeven over de toedracht. Hij was sinds februari 2013 met pensioen.

Beide incidenten worden vooralsnog als zelfmoord beschouwd.
Bron

Turkse premier houdt speech als hologram van drie meter

In het Turkse Izmir heeft Recep Tayyip Erdogan, de premier van Turkije, een originele manier van speechen gevonden. Omdat hij niet op tijd ter plaatse kon zijn, liet Erdogan zich vervangen door een hologram van meer dan drie meter hoog. Dat schrijft het magazine The Atlantic.

Erdogan nam zijn boodschap op voorhand op voor een green screen. De boodschap werd later als blauw hologram van ongeveer 3 meter hoog voor het publiek in Izmir uitgezonden. Erdogan had het in zijn boodschap over de aankomende Turkse gemeenteraadsverkiezingen. Ook verwees hij naar het grote corruptieschandaal in het land.

Erdogan is niet de eerste politicus die gebruik maakt van de technologie. In 2012 zond Indiase politicus Narendra Modi zijn hologram naar maar liefst 26 verschillende locaties tijdens zijn herverkiezingscampagne.

Ook tijdens concerten worden hologrammen steeds meer gebruikt. In 2012 werd zo op het muziekfestival Coachella in Californië even de indruk gewekt dat overleden rapper Tupac Shakur samen met Snoop Dogg op het podium stond. Ook Madonna en Mariah Carey gebruikten de technologie al eerder.

CNN waagde zich in 2008 even aan het gebruik van hologrammen. Na een flinke dosis publieke spot besloot de zender de technologie echter niet meer te gebruiken.


Bron

maandag 27 januari 2014

'Ik ontmaskerde 300 pedo's'


Jacht op mannen die webcamseks wilden met kinderen

De onderzoekers werkten anoniem vanuit een gehuurd bedrijfspand. © Terre des hommes.Kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes doekte dit weekend de geheime locatie op, waar vier jonge, Nederlandse onderzoekers jaagden op pedoseksuelen. Ook Dennis* (26) deed zich de afgelopen maanden voor als het Filippijnse meisje 'Sweetie'. Hij ontmaskerde honderden mannen, op zoek naar webcamseks met kinderen.

Talloze foto's van vaders, echtgenoten, broers, studenten, zakenmannen en sporters uit de hele wereld hangen naast elkaar, op de zwartgeverfde muur waarvoor Dennis staat. De een is knap, de ander lelijk. Sommigen dragen amper kleding. Hoe verschillend ze ook lijken, alle gezichten maskeren één inktzwart geheim, dat Dennis kent. Deze mannen vallen op kinderen. En willen seks.

Ranzige dingen
Dennis weet het, omdat hij in opdracht van kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes 300 van hen ontmaskerde. Hij deed zich 10 weken lang voor als het 10-jarige Filippijnse meisje 'Sweetie' en chatte met de ene na de andere man, die 'haar' voor de webcam de meest ranzige dingen wilde laten doen.

Dat het gezicht van Sweetie met behulp van een computer werd ontworpen, werd eind vorig jaar duidelijk. Toen liet Terre des Hommes weten de gegevens van duizend pedoseksuele mannen uit 71 landen over te dragen aan Interpol. Terre des Hommes liet zo zien hoe er op internet straffeloos misbruik gemaakt kan worden van jonge kinderen in ontwikkelingslanden.

Anoniem
Het gezicht van Dennis blijft echter anoniem. Zo anoniem, dat naast zijn collega's alleen zijn ouders weten wat voor werk hij de afgelopen maanden deed. Dennis ziet het niet als een last. Hij is trots op wat hij heeft bereikt, hoopt dat hij heeft kunnen helpen een verandering te bewerkstelligen in de levens van de kinderen die ten prooi vallen aan pedoseksuelen. En als hij steun nodig heeft, spreekt hij af met zijn collega's. 'De drie andere onderzoekers die hier werken, zijn mijn vrienden. Wat wij gedaan hebben, is aan anderen niet uit te leggen. We hebben een band, die je misschien een beetje kan vergelijken met die van soldaten, die samen oorlog hebben gevoerd.' Alleen zij snappen het, als hij ze 'cutie' noemt, net zoals al die mannen tijdens de chat.

Maar ze begrijpen ook dat hij af en toe heeft gescholden en getierd, bijvoorbeeld als hij kinderporno kreeg opgestuurd van hitsige mannen. 'Ik heb nooit zoveel in de sportschool gezeten en hardgelopen als de afgelopen periode. Je moet ergens kwijt wat je allemaal meemaakt.'

Man komt na drie maanden vakantie terug als vrouw

© kos.Een Brazilaanse politieagent is na drie maanden vakantie op het werk verschenen als een vrouw. De vader van twee kinderen wordt geprezen voor zijn moedige beslissing.

Thaigo de Costa Teixeira vertrok voor drie maanden op vakantie, schrijft de Daily Mail. Wat zijn collega's niet wisten was dat het hoofd van de antidrugsbrigade op het vliegtuig zat richting Thailand voor een volledige make-over.

Als een vrouw maakte hij opnieuw zijn opwachting tot grote verbazing van zijn werkmakkers.

Gerespecteerd lid
'Ik wilde altijd al een vrouw zijn, maar was te beschaamd om het toe te geven. Uiteindelijk kon ik mijn ware ik niet langer verbergen', aldus de 33-jarige vader. 'Ik was wel wat ongerust, vooral voor de reactie van mijn collega's bij de politie. Maar die zijn heel positief. Iedereen behandelt me precies zoals voor mijn operatie. Ik merk geen verschil, het is alsof er niets gebeurd is.'

Volgens politiechef Daniel Diniz Adorni was de beslissing van Teixeira 'een moedige daad'. 'Voor ons is de geslachtsverandering geen issue. Laura is altijd een gerespecteerd lid geweest van ons korps en dat verandert niet omdat ze een geslachtsoperatie ondergaan heeft. Laura kan haar baan blijven uitvoeren precies zoals ze dat deed toen ze nog Thiago was.'

Teixeria wil nu van de strijd tegen het homogeweld werk maken. Ze wil haar baantje van drugsjager inruilen en de eenheid tegen homo- en vrouwgeweld gaan leiden in Goiana.
Bron

Vrouw wil na scheiding nier terug van ex-man

Archiefbeeld ter illustratie. © thinkstock.Samantha Lamb uit het Engelse Devon werd in 2009 gefilmd door de BBC omdat zij haar toenmalige man Andy een nier schonk. Nu, enkele jaren en een scheiding later, wil zij de nier terug en laat ze weten dat ze spijt heeft van de operatie.

Andy onderging wekelijks dialyses omdat zijn nieren niet naar behoren functioneerden. Samantha overtuigde hem ervan om een van haar nieren te nemen. 'Hij had een nieuwe nier nodig of hij zou sterven. Hij onderging drie dialyses per week. Ik zei hem dat we dit moesten doorzetten,' aldus de vrouw in 2009.

Mooie toekomst
De operatie vond plaats nadat zij 19 kilo afviel, zoals de doktoren haar hadden opgedragen. De operatie veranderde hun levens en de twee hadden een rooskleurige toekomst in het verschiet. Dat veranderde echter in 2012.

Op een avond, terwijl Samantha aan het werk was, pakte Andy zijn biezen. Volgens de vrouw pakte hij zijn spullen, waaronder de TV en de stereo, gooide zijn sleutels door de brievenbus en liet geen briefje achter.

Ze beschuldigde Andy van een affaire met een vriendin van haar. Hij ontkent dit.

Niet verdiend
Aan Sunday People laat de vrouw weten, dat als ze de tijd terug kon draaien ze haar nier aan iemand anders zou hebben gegeven. 'Iemand die het verdient.'


'Ik zou de operatie zeker nog een keer ondergaan, maar ik zou mijn nier niet aan hem geven. Ik haat hem. Als het kon, zou ik het orgaan terugnemen en het aan iemand anders geven.'

Veel ruzie
De twee ontmoetten elkaar in 2004 en trouwden in 2007. Andy laat weten dat hij de operatie nooit wilde vanwege de grote risico's. 'Maar zij hield vol en ik dank voor altijd mijn leven aan haar,' zegt hij.

'Ik hield van haar, maar de relatie werkte niet. We hadden grote ruzies en haar familie vond me nooit leuk. Ondanks de beweringen van Samantha, heb ik nooit wat gehad met haar vriendin. Ik hielp haar alleen bij het trainen van haar hond.'
Bron

Jongetje zonder armen speelt trompet met tenen

Maak kennis met Jahmir Wallace, een jongen uit Phillipsburg (New Jersey). De 10-jarige kwam zonder armen ter wereld, maar dat weerhield hem er niet van om trompet te spelen. Zijn virtuoze tenen bieden soelaas. Pittig detail: zijn eerste noot speelde hij nog maar vier maanden geleden.

'Mijn oudere zus speelde piano, daardoor is de droom ontstaan om een instrument te bespelen. En het ging meteen goed, ik voelde dat dit wat voor mij was', aldus Jahmir.

Toevalige getuigen staan telkens versteld als ze de talentvolle knaap aan het werk zien. 'Fantastisch hoe hij even vlot zijn tenen kan bewegen als wij onze vingers', luidt het oordeel.

Jahmir heeft tot slot nog een motiverende boodschap voor de buitenwereld. 'Als je een instrument wil bespelen, waag je kans. Je weet nooit wat er gebeurt. Als het tegenvalt, jammer dan. Als het echt je ding is, des te beter. Blijf gewoon proberen.'

Bron

Fietsster voorkomt ontvoering in Den Haag

Een fietsster heeft zondagmiddag voorkomen dat een 17-jarig meisje werd ontvoerd. Twee mannen probeerden het meisje op de Nieuwe Parklaan in Scheveningen met geweld in een busje te duwen. Een vrouw die toevallig voorbij fietste voorkwam dat. Dat meldt Omroep West.

De poging tot ontvoering is waarschijnlijk het gevolg van problemen in de relationele sfeer. Agenten hebben de twee mannen in de buurt aangehouden.

De politie zou graag in contact komen met de fietsster en andere getuigen. Ook is het incident vermoedelijk gefilmd, daarom is de politie ook op zoek naar beelden.
Bron

Vrouw spoelt lottowinst door toilet

Als je 400.000 euro wint met de loterij kan er wel een flesje champagne af. Dat is ook wat de Duitse Angela Maier deed. Alleen, de 63-jarige vrouw uit Essen goot vijf flessen van het bruisende goedje naar binnen waarna ze haar gewonnen geld in stukjes scheurde en door het toilet spoelde. 'Zo blijft iedereen er met z'n fikken af', was het argument voor haar onbegrijpelijke daad.

Het feit dat mevrouw Maier een fiks bedrag had gewonnen met de Duitse nationale loterij was ook de directie van het verzorgingstehuis waar haar man was overleden ter ore gekompen. Die stuurde haar prompt een nog onbetaalde factuur voor medische zorgen.

Woedend
Toen de vrouw deze tijding onder ogen kreeg, stortte ze zich woedend op de champagne. Ze dronk prompt vijf flessen leeg, verscheurde het geld dat ze zopas had gewonnen en gooide de hele zwik in het toilet om het vervolgens door te spoelen.

Minnelijke schikking
'Zo blijft iedereen met z'n fikken van het geld', verklaarde Angela Maier voor de rechtbank. De doortastende dame ging akkoord met de betaling van een schikking van 4.000 euro ten gunste van het verzorgingstehuis.
Bron