Translate

zaterdag 5 oktober 2013

'Nieuwe beelden tonen aan: Bigfoot bestaat echt'

Spectaculaire nieuwe beelden die deze week in de Verenigde Staten gepresenteerd werden, zouden nu eens en voor altijd definitief het bestaan van de legendarische Bigfoot aantonen. Echter, niet alle onderzoekers denken daar hetzelfde over.


We hebben te maken met een wezen dat op twee benen loopt, kinderen krijgt en communiceert in een soort taal.Dr .Melba Ketchu

Volgens CBS News, heeft een groep die bekend staat als Sasquatch Genome Project in Dallas deze week nooit eerder vertoonde foto's en video's gepresenteerd. Een team heeft maar liefst vijf jaar aan het project gewerkt, dat gefinancierd werd door zakenman Adrian Erickson. Kosten: ruim 500.000 dollar.

'We willen dat mensen begrijpen dat dit een serieus onderzoek is,' zei Dr. Melba Ketchu van het team. 'We denken dat Bigfoot een hybride levensvorm is, ergens tussen mens en dier. Dat is onze theorie .'

'Junk science'
DNA-onderzoek van gevonden haar zou volgens het onderzoeksteam aantonen dat Bigfoot noch dier noch menselijk is. 'We hebben te maken met een wezen dat op twee benen loopt, kinderen krijgt en communiceert in een soort taal.'

Andere wetenschappers nemen de recente onderzoeksresultaten niet al te serieus. Todd R. Disotell een professor aan de afdeling antropologie van de New York University spreekt tegenover ABCNews.com van 'junk science' : 'Dr. Ketch is het lachertje van de wetenschappelijke wereld.' Volgens Disotell zou niemand haar serieus
moeten nemen.

Bigfoot
Bigfoot (de Indiaanse naam luidt Sasquatch) is een veronderstelde primaatsoort van maximaal 2,5 meter groot uit de Verenigde Staten en Canada, en zou net als de mens rechtop lopen. In 1967 werd door Roger Patterson en Bob Gimlin een filmopname gemaakt van een vermeende vrouwelijke Sasquatch in een bos in Bluff Creek, Californië. Dit legendarisch stukje film kun je hieronder zien.


Bron

Assad in interview: 'Ook een president maakt fouten'

De Syrische president Bashar al-Assad erkent fouten te hebben gemaakt in de burgeroorlog die zijn land al twee jaar in de greep heeft. 'Er zijn fouten gemaakt, ook door mij', zegt hij in een interview met het Duitse bladDer Spiegel dat zondag verschijnt.

'We maken allen fouten, ook een president', aldus Assad. 'Maar je kunt niet simpelweg zeggen dat de ene partij de schuld krijgt en wij onschuldig zijn. Er zijn grijstinten.'

Tijdens het interview benadrukt de Syrische president dat er een verkeerd beeld van hem wordt neergezet. 'Het beeld van een president die zijn eigen volk ombrengt, dat is onjuist.'

Assad blijft erbij dat hij geen chemische wapens heeft ingezet tegen zijn bevolking. Volgens hem hebben de rebellen zich schuldig gemaakt aan de inzet van sarin.

'Westen gelooft liever in Al-Qaeda'
Over de wapeninspecties die spoedig zullen plaatsvinden, zegt Assad: 'We zijn transparant. De experts mogen elke plek bezoeken. Ze zullen alle gegevens van ons krijgen.' De experts zullen tijdens hun onderzoek 'zeer goed beveiligd worden', belooft Assad.

De Syrische president laat zich in het interview zeer kritisch uit over de houding van het Westen ten opzichte van de burgeroorlog in zijn land. 'Het Westen gelooft liever in Al-Qaeda dan in mij', zegt hij onder meer.

Obama heeft volgens Assad 'niets anders dan leugens te bieden'. De Russen daarentegen bestempelt Assad als 'ware vrienden'. 'Die begrijpen veel beter waar het hier werkelijk om gaat.'

De Syrische president Bashar al-Assad tijdens een interview met de Turkse zender Halk TV op 4 


'Belangrijke buitenlanders doelwit van aanval Somalië'

Somalische extremisten van de beweging Al-Shabaab hebben zaterdag melding gemaakt van een aanval door westerse aanvallers in Barawe, een kustplaats 220 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Mogadishu. Volgens bronnen binnen de Somalische inlichtingendiensten waren 'belangrijke' buitenlanders het doelwit, berichtte The New York Timeszaterdag.

'Westerlingen in boten hebben onze basis aan het strand van Barawe aangevallen en een van de onzen is daarbij gedood', zei Shabaab-zegsman Abdiasis Abu Musab zaterdag tegen het persbureau Reuters. Het is nog onduidelijk welk land achter de aanval zit. Een bron binnen een westerse inlichtingendienst zei op voorwaarde van anonimiteit tegen The New York Times dat het vermoedelijk gaat om Franse of Amerikaanse troepen.

Huis bij strand binnengedrongen
Een strijder van Al-Shabaab bevestigde telefonisch tegenover de krant dat westerse militairen een huis bij het strand waren binnengedrongen. Daar woonden 'buitenlandse' strijders, stelde de militant. Tijdens de aanval zouden militanten hebben geprobeerd een van de westerse troepen gevangen te nemen. Die poging mislukte, aldus de militant.

Het is niet de eerste keer dat westerse troepen een aanval uitvoeren in Barawe. Amerikaanse elitetroepen schoten er in 2009 zeker zes mensen dood, onder wie een kopstuk van Al-Qaeda. Al-Shabaab heeft nauwe banden met die terreurgroep. Honderden strijders uit verschillende werelddelen vechten op dit moment mee met de Somalische militie.

De terroristische strijdgroep Al-Shabaab is naar eigen zeggen verantwoordelijk voor de bloedige terroristische aanslag vorige maand op een winkelcentrum in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Daarbij vielen zeker 72 doden, inclusief vijf daders.
Bron

vrijdag 4 oktober 2013

'Aanval al-Shabaab in Nederland niet uit te sluiten'

Door de bloedige terreuraanslag in het winkelcentrum Westgate in Nairobi, Kenia, ziet de Verenigde Staten de Somalische terroristische organisatie al-Shabaab meer dan ooit als een bedreiging voor het land. Ook een aanslag in Europa of zelfs in Nederland moet niet worden uitgesloten, vertelt terrorisme-expert Bibi van Ginkel van het Haagse instituut Clingendael aan AD.nl.

Westerse doelwitten
In het verleden zijn ze vooral in eigen land en buurlanden van Somalië in actie gekomen. Met de komst van foreign fighters (leden uit andere, soms westerse landen die zich hebben aangemeld of zijn gerekruteerd, red.) krijgt de agenda een meer internationaal karakter en veranderen mogelijk ook de doelwitten van regionaal naar mondiaal. Dat is moeilijk te bepalen, maar zeker niet uit te sluiten.'


Volgens Van Ginkel is het belangrijk dat de foreign fighters die terugkeren naar Europa, extra goed in de gaten worden gehouden. 'Er is sprake van een trend binnen het terrorisme. We zien leden van terroristische groeperingen die afreizen naar een land en op trainingskamp gaan. Zoals ook in het geval van Syrië. Sommigen van deze foreign fighters zullen terugkeren en vormen een zorg. Dit is ook een van de redenen waarom het dreigingsniveau begin dit jaar omhoog is geschroefd.'


Advies AIVD
Eerder deze week liet ook de Britse terrorisme-expert Robin Simcox aan Elsevier weten dat in Europa een vergeldingsactie kan plaatsvinden. 'Het is naïef om te denken dat Nederland geen doelwit kan zijn. Dat al-Shabaab nog geen aanslagen in Europa heeft gepleegd, wil niet zeggen dat dit niet gaat gebeuren. Hij benadrukte dat al-Shabaab zich niet gebonden ziet aan landsgrenzen.

De expert raadde de AIVD aan terugkerende Somaliërs goed te observeren. 'De volgende stap voor westerse leden van al-Shabaab zal zijn dat ze met hun Europese paspoorten terugkeren naar Europa en daar het terroristische geweld voortzetten.'

Geraffineerde operaties
Bij de aanslag in het winkelcentrum in Nairobi vorige maand kwamen zeker 67 mensen om het leven. Een bewijs volgens de Amerikaanse expert Jones dat de terreurorganisatie in staat is geraffineerde operaties uit te voeren die zorgvuldige planning en kennis vereisen.

Al-Shabaab liet weten dat de aanslag in Nairobi een vergeldingsactie is. Het Somalische en Keniaanse leger werken sinds 2011 namelijk samen aan een offensief tegen de beweging van radicale moslims. Sindsdien dreigt de groepering op haar beurt met vergeldingsacties.

Zonnige herfstdagen voor de boeg

Na een korte periode van regen en onweersbuien, maakt het weerbeeld plaats voor een aantal droge en zonnige dagen. Vanaf zondag staat ons mooi herfstweer te wachten met temperaturen rond de 17 graden. De zon laat zich daarbij regelmatig zien.

Dat voorspelt Michiel Severin van Weerplaza.

In het midden en zuiden van Nederland is het vanmiddag op veel plekken boven de 20 graden. Deze warme lucht trok vanochtend Nederland binnen vanuit het zuidwesten. Dat ging gepaard met een paar flinke onweersklappen en plensbuien. Een nieuw regengebied zal zich vanavond boven het oosten van Nederland nestelen. Ook morgen kan er plaatselijk nog een enkel buitje vallen, maar in de middag dient de zon zich steeds meer aan. Het wordt daarbij 16 tot 20 graden.

Droog en zonnig
Zondag overheerst de zon, het blijft droog bij zo'n 16 graden. 'De kans op mist in de nacht en ochtend wordt groter', vertelt Severin. Dat geldt ook voor de dagen daarna. 'Het blijft droog en zonnig bij temperaturen rond de 17 graden. Op woensdag is er kans op een buitje, maar echt onstuimig herfstweer lijkt voorlopig uit te blijven.'

Severin vindt het weerbeeld van de herfst tot nu toe maar 'saai'. Dat geeft hij toe in een vragenuurtje op Facebook. 'Hoe extremer des te leuker en verder natuurlijk graag veel afwisseling. Het droge en saaie weer dat we eind september hadden hoort daar dus niet bij'. Severin zit met smart te wachten op de winter. 'Sneeuwval is mijn absolute topper, onweer en zeer fraaie luchten kunnen me ook heel vrolijk maken'.

Moeder 15 jaar cel in voor doodhongeren zoontje (4)

Een Britse moeder die haar 4-jarige zoontje liet doodhongeren en het lijkje vervolgens bijna twee jaar in een kinderbedje heeft laten liggen, moet 15 jaar de cel in. Dat heeft de Britse rechter vrijdag bepaald, meldt de BBC.

De alcoholverslaafde Amanda Hutton, moeder van in totaal acht kinderen, werd door de rechter als 'een groot gevaar' voor kinderen bestempeld. Volgens de rechter was ze 'bang dat iemand zou ontdekken dat ze haar zoon had omgebracht' en liet ze het lichaam van kleuter Hamzah daarom 21 maanden lang in huis liggen.

Medewerkers van kinderbeschermingsinstanties vonden het uiteindelijk in de stinkende woning, waarin de vloeren tot op enkelhoogte met troep als lege wodkaflessen en rottend voedsel waren bedekt. Hutton had eerder toegegeven zes van haar andere kinderen niet goed verzorgd te hebben.

Tegen haar oudste zoon (24), die op de hoogte was van Hamzahs dood, had ze gedreigd zijn broertjes en zusjes te vermoorden als hij dat tegen iemand zou vertellen. Ook zei ze dat ze dan het huis in brand zou steken.
Bron

donderdag 3 oktober 2013

'Verwarring en chaos' rond bootvluchtelingen

Migranten die gered zijn na de schipbreuk, worden aan wal geholpen. © reuters.


'Verwarring en chaos' kenmerken de incidenten waarbij illegale migranten, asielzoekers en vluchtelingen gered moeten worden van boten in de Middellandse Zee. Hierdoor wordt duidelijk dat er een dringende behoefte is aan opheldering welke verantwoordelijkheid ligt bij de Italiaanse en bij andere autoriteiten in Europa.

Dat stelde de migratiecommissie van de internationale organisatie Raad van Europa in Straatsburg donderdag. De verklaring verscheen terwijl een nieuwe ramp met bootvluchtelingen bij het Italiaanse eiland Lampedusa plaatsvindt.

Volgens de commissie kan Italië de toestroom van vluchtelingen op zijn kusten niet aan. Italië heeft opnieuw aangetoond dat het slecht is voorbereid op een nieuwe golf migranten en asielzoekers door een gebrek aan een geschikt systeem om hen op te vangen en verder 'af te handelen'.

De commissie riep Italië op alles te doen om ervoor te zorgen dat mensen die illegaal het land binnenkomen, niet verder kunnen reizen naar andere lidstaten van de Raad van Europa. De commissie stelde dat het Italiaanse beleid 'asielshoppen' makkelijker maakt.
Bron

Kleinste koe van het land graast in Aarlanderveen

Willy Kempen verwent haar dexter-koeien © AD/Martin Sharrott.


ALPHEN A/D RIJN Een argeloze voorbijganger ziet ze misschien over het hoofd. Zo groot zijn de vier koeien van Willy Kempen aan het Zuid-einde in Aarlanderveen namelijk niet. Het betreft hier de kleinste koeiensoort van ons land, meldt het AD/Groene Hart.

Dexter-koeien heten ze, een miniras. De dieren worden maximaal 95 centimeter hoog, terwijl een normale melkkoe met gemak de anderhalve meter haalt. Enigszins zeldzaam zijn ze ook. Er zijn in Nederland hooguit enkele honderden dexterkoeien.

Oorspronkelijk komen ze uit Ierland. Het dier gold daar als een koe voor arme mensen. Immers, het beest geeft relatief veel melk, heeft weinig gras en voer nodig en is beresterk. Ziek zijn de dextertjes zelden. Bovendien kalveren ze volledig zelf, dus als boer heb je daar geen omkijken naar.

Hoog aaibaarheidsgehalte
'Het is een ideaal ras met een hoog aaibaarheidsgehalte,' zegt Willy Kempen. 'De dexters passen perfect in het Groene Hart. Omdat ze licht zijn trappen ze het weiland niet kapot. Op deze natte veengronden is dat mooi meegenomen.'

Voor een serieuze melkproductie is deze koe geen optie. Daarvoor geven zij te weinig melk. Per jaar leveren ze zo'n 3000 liter, dat is ongeveer eenderde van wat een normale melkkoe geeft. Maar voor de vleesproductie kan het houden van dexters een lucratieve bezigheid zijn.

'In Engeland zijn al boeren die uitsluitend dexters houden voor het vlees. Het is heel zuiver en mals vlees. Voor de fijnproevers,' vertelt Kempen, die de koeien uit liefhebberij houdt. Uiteindelijk zou de Aarlanderveense graag een fokkerij beginnen.

Minder Brusselse regeldruk: 'Return of the curvy cucumber'

De Europese Commissie heeft de stofkam door de eigen regelgeving gehaald. Daar waar het kan, wil Brussel zich terugtrekken en regulering aan nationaal en lokaal bestuur overlaten. Wie grote veranderingen verwacht, komt er echter bekaaid vanaf. De lijst begint met regels die allang zijn afgeschaft, zoals het verbod op kromme komkommers. Maar de Commissie kijkt ook vooruit: zo komen er bijvoorbeeld geen gezondheidsvoorschriften voor kappers.

Doel van de exercitie is om Europese wetgeving 'lichter, simpeler en goedkoper' te maken. Zodoende heeft Brussel op een rijtje gezet welke regels al zijn verminderd en welke plannen de Commissie heeft om de regeldruk in de toekomst tegen te gaan.

Eentje uit de oude doos is de kromme komkommer. De Commissie geeft toe dat bij het completeren van de interne markt de bureaucratie is doorgeslagen. In een poging concurrentie te bevorderen, moest groente aan steeds meer regels voldoen. In 1996 golden er 36 eisen voor fruit en groente. Na kritiek over voedsel dat verloren ging omdat het niet aan de uiterlijke standaard voldeed, werden de regels in 2009 teruggebracht tot een set van tien. De kromme komkommer mag dus weer, de Commissie spreekt over 'the return of the curvy cucumber'. Het schrappen van die regels scheelt jaarlijks bijna een miljard euro, meent de commissie.

Maar de Commissie gaat verder dan de komkommer en gaat verschillende regels toch niet invoeren. Een wet ter promotie van energiezuinige vrachtwagens wordt ingetrokken en ook regelgeving voor het zetten van een target op zuinig energieverbruik komt er niet. Net zo min gaat de EU wetgeving maken omtrent risico's en gezondheid voor kappers.

Het doorspitten van de Brusselse bureaucratie levert vooral een technische lijst op met voorstellen over afzwakking van zeer specifieke regulatie, zoals regels voor het berekenen van belastbare winst of bedrijfsvoorschriften voor handelsstatistieken. Voor bedrijven mogelijk een vooruitgang, maar van een grote verschuiving van Brusselse bevoegdheden naar de lidstaten is geen sprake.
Bron

woensdag 2 oktober 2013

Vader wil 'moordmoeder' bij dochter weghouden


’Ik geloof echt dat zij haar ingeslagen weg af wil maken’

De emotionele oproep van vader Harald. © AD/ANP/Thinkstock.


Commotie in Enschede. Vader Harald is doodsbang dat zijn ex-vrouw zijn dochter Lisa opnieuw iets aandoet, nadat zij in 2009 geprobeerd heeft zichzelf, Lisa en zoon Mitchell van het leven te beroven.

Marloes P. werd in 2010 veroordeeld tot een korte gevangenisstraf en een lichte vorm van tbs, nadat zij in 2009 geprobeerd had haar twee kinderen met alcohol en pillen te vermoorden. Zelf nam ze een cocktail van medicijnen in wat resulteerde in een coma van enkele maanden.

'Grote zorgen'
De kinderen overleefden de vergiftigingspoging, maar zoon Mitchell pleegde na haar veroordeling op 16-jarige leeftijd zelfmoord. Vader Harald vertelt aan Hart van Nederland: 'Ik had van Mitchell begrepen dat zijn moeder al vaker had geprobeerd hen wat aan te doen.'

Begin dit jaar heeft Harald bezoek gehad van medewerkers van de tbs-kliniek: 'Zij vertelden dat zij Marloes minimaal hebben kunnen behandelen en dat zij zich grote zorgen maken over wat er gebeurt als zij naar Enschede komt. Ik geloof echt dat zij vroeg of laat haar ingeslagen weg af wil maken.'© Facebook


Bron

'Timmermans moet naar Zeerechttribunaal'

Nederland moet zo snel mogelijk naar het Internationaal Zeerechttribunaal stappen om te zorgen dat Rusland de bemanning van de Arctic Sunrise op borgtocht vrijlaat. De Russen moeten ook het schip vrijgeven. GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren doet die oproep aan minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken).

Van Tongeren: 'Minister Frans Timmermans heeft gezegd pas actie te willen ondernemen als de officiële aanklacht bekend was. Die is nu bekend dus ik roep hem nogmaals op om zo snel mogelijk naar het Internationaal Zeerechtribunaal te gaan. Daar kan hij de vrijlating van het schip en zijn bemanning op borgtocht eisen. We mogen niet accepteren dat de rechten van mensen die vreedzaam protesteren tegen olieboringen in het ongerepte poolgebied zo worden geschonden.'

Volgens haar worden de 'vreedzame demonstranten' van het Greenpeace-schip 'onder erbarmelijke omstandigheden' vastgehouden in Rusland.
Bron

Vrouw ziet trein net op tijd en ontsnapt aan de dood

Een gesloten spoorwegovergang, rode knipperlichten, sirenes en het geluid van een aanstormende trein zijn, normaal gesproken, voor iedereen redenen om ruim van tevoren op de rem te trappen.

In onderstaande video denkt een Engelse vrouw daar heel anders over. Ze probeert nog snel over te steken, maar op het laatste moment bedenkt ze zich toch, waarmee ze ternauwernood haar eigen leven redt.
Bron

Geheim 111-jarige vrouw? Roken en sherry bij het ontbijt

Dorothy Peel twee jaar geleden © kos.


Een Engelse vrouw die haar 111e verjaardag vierde deze week, heeft haar geheim onthuld: 20 sigaretten per dag, sherry bij het ontbijt en het niet hebben van kinderen zijn de ingrediënten voor een lang leven.

Dorothy Peel vertelt aan de Daily Star dat ze veel drinkt en bijna haar hele leven heeft gerookt. 'Ik drink veel door de dag. Bij het ontbijt neem ik een half glas sherry, voor lunch een gin-tonic en rond 7 uur 's avonds een ginger ale met whiskey.'

Met roken is ze inmiddels gestopt. Maar dat was pas toen ze de leeftijdsgrens van 103 had gepasseerd. 'Vanwege bronchitis moest de dokter mij verbieden om nog door de te gaan met roken omdat mijn leven in groot gevaar was. Ik rookte er elke dag precies 20. Dus dat roken en drinken niet goed voor je is, lijkt me een fabeltje. Ik ben het levende bewijs.'

Verder denkt de vrouw dat het niet hebben van kinderen haar geholpen heeft om zo oud te worden. 'Dat is waarschijnlijk de reden dat ik er nog zo goed uitzie en me ook nog zo goed voel.'

Titanic
De weduwe vertelt aan de Engelse krant dat ze nog weet dat de Titanic zonk. 'Iedereen was in complete shock en bedroefd, ik ook, terwijl ik twee wereldoorlogen heb meegemaakt. In de tweede wereldoorlog zat ik in een kelder waar een bom naast viel en de buren doodde. Maar zelfs toen was ik niet bang.'

Peel woont nu 13 jaar in een verzorgingstehuis en haar hoofd-verpleegkundige, Alison Gibson, zegt dat de vrouw nog steeds zelfstandig alles kan. 'Ze kleedt zichzelf nog steeds aan met zelf uitgekozen kleren. Ik maak me geen zorgen om haar.'
Bron

dinsdag 1 oktober 2013

2-jarige Chinese jongen 'bevalt' van broer

De zwangere peuter uit China droeg zijn eigen tweelingbroer in zijn buik © YouKu.


Nadat de buik van de 2-jarige jongen, Xiao Feng, dusdanig was opgezwollen dat het ademen moeilijk werd, besloten de ouders hem naar het ziekenhuis te brengen. Daar ontdekten de doktoren dat er in de buik van de jongen nog een ongeboren kind zat, de tweelingbroer van de jongen. Deze parasiteerde op de voedingsstoffen van zijn broer.


Tijdens de operatie kwam er een 20 centimeter grote foetus uit de peuter. De parasitaire tweelingbroer zou zich zonder operatie hebben doorontwikkeld totdat de buik van Xiao Feng vol zat en beiden zouden overlijden.

Dit bizarre fenoneem kan plaatsvinden als twee eicellen niet los van elkaar raken in de buik van de moeder en om elkaar heen groeien.
Bron

Spanje wil klok permanent een uur terugzetten

Een nieuwe tijd breekt wellicht aan in Spanje. Het land overweegt namelijk te veranderen van tijdzone. Spanje heeft nu nog dezelfde tijd als Nederland, maar wil die een uur vroeger hebben. Dan komt de tijd in Spanje overeen met die in buurland Portugal en in Groot-Brittannië.

Het ministerie van Economische Zaken in Madrid kijkt naar de voor- en nadelen van een verandering, verklaarde het ministerie donderdag aan Spaanse media.

Spanje behoorde tot aan de Tweede Wereldoorlog tot dezelfde tijdzone als Groot-Brittannië en Portugal. Dat werd in 1940 veranderd, omdat de fascist Francisco Franco dezelfde tijd als nazi-Duitsland wilde.Bron

Lange rijen bij douane luchthavens VS

Nederlandse reizigers naar de Verenigde Staten moeten rekening houden met extra wachttijden bij de douane op de luchthavens.

Daarvoor waarschuwt specialist Jan Doets America Tours in Alkmaar. 'De rijen kunnen wat langer zijn dan gebruikelijk', zegt Martijn Tanger van de Amerika-specialist. Dat is een rechtstreeks gevolg van het beperken van noodzakelijke overheidsdiensten in de VS.

Ook Nederlandse toeristen die al op reis zijn in de Verenigde Staten, ondervinden volgens hem enkele praktische problemen door het sluiten van tal van overheidsdiensten. Zo zijn parken en musea gesloten.

Circa 150 tot 200 reizigers die via Jan Doets op vakantie zijn in de VS, zullen hun reis gedeeltelijk moeten aanpassen. Dat geldt met name voor vakantiegangers in het westelijk gedeelte van het land, waar de nationale parken als Grand Canyon en Yosemite gelegen zijn. Alle nationale parken zijn met ingang van vandaag tijdelijk gesloten. Ook overheidsmusea zijn dicht. Het Vrijheidsbeeld in New York is van binnenuit niet te bezichtigen.

Jan Doets tracht in goed overleg met de vakantiegangers de reisroute te verleggen. 'Overnachtingen in de nationale parken zijn bijvoorbeeld onmogelijk, omdat de slagbomen naar de parken zijn gesloten en de hotels zijn dichtgegaan', zegt Tanger. Er wordt naar alternatieve hotels in de buurt gezocht.
Bron

Shutdown overheid VS treft veel instellingen

De Amerikaanse federale overheid sluit een aantal diensten of instellingen naar aanleiding van de impasse die in het parlement heerst over de financiering ervan. Het gaat daarbij om organisaties die voor hun geld direct afhankelijk zijn van het Congres.

The Washington Post schat dat het in de eerste plaats gaat om een federaal voedselhulpprogramma voor bijna 9 miljoen arme vrouwen en kinderen (WIC, Women, Infants and Children Food and Nutrition Service), tal van diensten van de belastingdienst IRS, websites van de federale overheid, het Nationaal Archief en een heleboel toeristische attracties zoals gratis musea en nationale parken. Bij veel ministeries in Washington gaat ondertussen meer dan twee derde van het personeel met gedwongen verlof.

De nieuwszender ABC meldde dinsdag dat er bijvoorbeeld bij het relatief kleine ministerie van Onderwijs, waar 4225 mensen werken, 3983 mensen met verlof zijn gestuurd. Dat is 94 procent. Bij het federale Agentschap voor Milieubescherming, waar 16.205 mensen werken, is dat percentage nog hoger: ruim 96 procent. Bij het Nationaal Wetenschapsfonds blijven maar 30 van de 2000 personeelsleden aan het werk. Ook het Nationaal Luchtvaart- en Ruimtevaartagentschap (NASA) gaat vrijwel dicht, maar astronauten blijven werken. Dat geldt ook voor het personeel waar de astronauten afhankelijk van zijn.


Medisch onderzoek wordt zwaar getroffen door de gedeeltelijke sluiting van 27 centra van de National Institutes of Health. Onderzoek voor nieuwe patiënten wordt voorlopig niet meer gedaan.

De Posterijen en spoorwegen blijven functioneren. Consulaire diensten zoals visaverstrekking worden niet onderbroken omdat die zich grotendeels zelf bedruipen. Sociale voorzieningen moeten van de wet worden uitgekeerd, maar nieuwe aanvragen moeten wachten tot de overheid weer op volle toeren draait. De federale rechtsspraak heeft middelen om het nog zeker 2 weken uit te houden.Bron

Euthanasie voor Belg na mislukte geslachtsoperatie

© photo news.


Voor het eerst heeft een Belg euthanasie laten plegen na een geslachtsoperatie. Onder medische begeleiding nam de 44-jarige Nathan Verhelst maandagmiddag afscheid van het leven, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Nathan, die 42 jaar lang Nancy heette, was als jongen geboren in een meisjeslichaam, en overleed als man in een lijf dat hij niet wilde. 'Ik was het meisje dat niemand wilde', zei hij 24 uur voor zijn dood tegen het Vlaamse dagblad. 'Terwijl mijn broers opgehemeld werden, kreeg ik een berghok boven de garage als slaapkamer. Was je maar een jongen geweest, klaagde mijn moeder. Ik werd getolereerd, meer niet.'

Al dan niet onder druk van zijn familie ontdekte Nathan als tiener dat hij zich beter voelde als man. Hij ging zich scheren en werd verliefd op vrouwen. Een vurig gewenste geslachtsoperatie kwam er in drie fasen: een hormonenkuur in 2009, wat later een borstamputatie en tot slot een vervangpenis in 2012. De operaties verliepen evenwel niet naar wens en veroorzaakten ook in de ogen van de betrokken medici 'ondraaglijk psychisch lijden'.
Bron
Lees ook: Ook vriendin Nathan is klaar voor euthanasie

maandag 30 september 2013

Man martelt muis die zijn geld opat

De dierenbeul postte een foto van de gemartelde rat op Facebook. © kos.


Een Palestijn heeft op hardvochtige wijze wraak genomen op een muis die een deel van zijn weekloon had opgevreten. De man, die in Gaza woont, bond het knaagdier met z'n vier poten vast aan een ijzeren raamwerk en postte een foto van de marteling op Facebook.

De dierenbeul had zijn loon in een kast verstopt. Hij moest evenwel met lede ogen vaststellen dat drie biljetten van 200 Israëlische sjekel waren opgevreten. Al snel kon hij de 'dader' vatten die hem omgerekend 125 euro lichter had gemaakt.

De Palestijn kon de geldverslindende muis vangen en bond het dier met opengespreide poten vast aan een ijzeren raamwerk. Hij postte een foto van het onverkwikkelijke schouwspel op Facebook, net als een beeld van de toegetakelde bankbriefjes. Het is niet bekend of de muis de marteling heeft overleefd.
Bron

Afghaanse baby met succes verlost van 'tweede schedel'

De twee maanden oude Asree Gul voor haar operatie. © afp.


In Afghanistan is een meisje van twee maanden oud met succes geopereerd. De chirurg haalde de dubbele schedel van de kleine Asree Gul weg. Dokter Ahmad Obaid Mojadid voerde de delicate ingreep gratis en voor niks uit omdat de ouders van de baby de middelen niet hebben om de operatie te bekostigen.


Asree Gul - Afghaans voor 'nieuwe bloem' - heeft een tweelingzus. Volgens de artsen is de 'tweede schedel' van het meisje toe te schrijven aan een derde embryo dat niet volledig tot ontwikkeling kwam in de moederschoot.

De ingreep was erg ingewikkeld omdat de twee schedels van het meisje met elkaar verbonden waren door bloedvaten en zenuwen. De baby werd gisteren ontslagen uit een ziekenhuis in Jalalabad.

Kosteloos
'We beschikken niet over de meest geavanceerde apparatuur', zegt dokter Ahmad Obaid Mojadid. 'Maar we zijn uitermate blij dat de operatie geslaagd is'. De chirurg voerde de ingreep gratis uit omdat de ouders het geld niet hebben de kosten te betalen.
Bron

Politie New York zoekt mysterieuze parachutisten

Het gebouw van Goldman Sachs aan West Street, in de omgeving waarvan de geheimzinnige parachutisten zouden zijn geland. © reuters.


De politie in New York is op zoek naar twee parachutisten die in de nacht van zondag op maandag zijn geland op Manhattan nabij het terrein van het World Trade Center. Dat heeft politiecommissaris Ray Kelly maandag bevestigd, aldus de nieuwszender NBC.

Het incident zou zich rond 3 uur 's nachts hebben voorgedaan nabij het gebouw van de bank Goldman Sachs in West Street. De mannen waren in het zwart gekleed en droegen helmen.

Een medewerker van justitie zei tegen NBC dat er videobeelden zijn waarop de parachutisten zichtbaar zijn in de lucht en tijdens de landing. Ook is een van de mannen op bewakingsbeelden te zien terwijl hij in het zogeheten Financial District aan het slepen is met een parachute.

De politie is op zoek naar meer beelden van het voorval.