Translate

zaterdag 21 september 2013

Vier Nederlanders ontsnapt aan grote schietpartij Kenia

De Somalische terreurbeweging al-Shabaab heeft via Twitter de verantwoordelijkheid voor de aanslag op het winkelcentrum Westgate in de Keniaanse hoofdstad Nairobi opgeëist. Dat heeft de BBC gemeld. Een van de schutters is opgepakt. Volgens het Keniaanse Rode Kruis zijn zeker 30 mensen gedood en zijn er meer dan 60 gewonden. Vier Nederlanders wisten te ontsnappen aan de schietpartij.

Getuigen spreken van een hevig vuurgevecht, explosies en rook. Mogelijk is er met granaten gegooid. In het Westgate-winkelcentrum was een evenement voor kinderen aan de gang toen de schietpartij begon. Mogelijk hebben de aanvallers mensen gegijzeld. Gewapende agenten hebben bezoekers van het winkelcentrum naar buiten gestuurd. In ieder geval één ander winkelcentrum is uit voorzorg gesloten.

Gewonde kinderen
Grote groepen mensen ontvluchtten het winkelcentrum nadat het geweld was uitgebroken. Velen renden naar buiten met kinderen in hun armen. Bewakers van het winkelcentrum gebruikten winkelwagentjes om een aantal gewonde kinderen in veiligheid te brengen. Een ziekenhuis in de buurt kon de stroom van gewonden niet aan en moest een deel van hen doorsturen naar een ander ziekenhuis.

Terreuraanval
Getuigen zeggen vijf mannen met Kalasjnikovs te hebben gezien. Het incident leek volgens hen meer op een aanval dan een roofoverval. Volgens een politieagent begonnen de mannen willekeurig te schieten. Hij zei dat er waarschijnlijk niet meer dan tien schutters betrokken zijn bij de aanval. Volgens een ooggetuige zeiden de schutters voordat ze het vuur openden dat moslims snel moesten vertrekken en dat ze het hadden gemunt op niet-moslims. 'Ze zeiden dat moslims moesten opstaan en weglopen. Zij waren veilig, niet-moslims waren het doelwit', zei hij.

'Kustwacht Noord-Korea beschiet Russisch schip'

Foto ter illustratie. © anp.


De kustwacht van Noord-Korea heeft zaterdag een Russisch vissersschip beschoten in de Japanse Zee. Dat heeft althans de Russische eigenaar van het schip gezegd.

Niemand raakte gewond bij de beschieting met automatische wapens en lichtkogels. Het vuur zou zonder waarschuwing vooraf zijn geopend. Het schip, de Altai, raakte niet beschadigd. De Noord-Koreanen gingen ook aan boord van het schip en ondervroegen de kapitein.

De eigenaar van het schip spreekt van een grove schending van het internationale zeerecht. In plaats van de bemanning van het schip te waarschuwen, werd volgens een woordvoerder meteen het vuur geopend.

Volgens het Russische persbureau RIA Novosti was het schip met een lading krab onderweg van het Russische Zarubino naar Zuid-Korea.
Bron

Russin vermoordt willekeurig slachtoffer om harpoen te testen

Als test voor een aantal moorden die ze nog wilde uitvoeren, heeft een 33-jarige Russin in Moskou een man doodgeschoten met een harpoen. Dat heeft de Russische politie vrijdag bekendgemaakt.

De vrouw beraamde het misdrijf met een vriend van haar, die wilde dat zij zijn schuldeisers zou vermoorden. Om het beoogde moordwapen te testen, sprak ze in een café een willekeurige man aan.

Ze lokte haar slachtoffer van 29 jaar naar een park, waar ze hem neerschoot met het harpoengeweer. De vrouw en haar opdrachtgever hangen een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.
Bron

'Bewijs VS van contact Bouterse met drugsbaron'

Desi Bouterse. © epa.


De Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA heeft hard bewijs dat president Desi Bouterse van Suriname nauwe contacten had met een van de grootste drugscriminelen uit de regio. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad.

De krant kreeg inzage in uitdraaien van de satelliettelefoon van drugscrimineel Roger Khan, die in 2009 in de VS tot 40 jaar cel werd veroordeeld voor onder meer cocaïnehandel. Op de uitdraaien komt diverse malen het mobiele nummer van Desi Bouterse voor.

De telefoontjes werden tussen eind 2005 en half juni 2006 gepleegd, toen Bouterse parlementslid was. Volgens de inlichtingenbronnen waren de banden tussen Bouterse en Khan onderdeel van een drugsnetwerk, waartoe ook de in 2012 in Nederland aangehouden Piet W. en Dino Bouterse behoorden.
Bron

Dochter heeft schotwond, ouders dachten aan menstruatie

Vijf uur lang dachten de ouders van een tienjarig meisje met een schotwond dat hun kind menstrueerde. Het meisje uit Californië was geraakt door een verdwaalde kogel van een drive-by shooting.

Het meisje sliep thuis in Hayward toen rond twee uur 's nachts afgelopen donderdag een verdwaalde kogel haar in het achterwerk trof, aldus een bron bij de politie.

Toen het kind van de pijn wakker werd en bleek dat er bloed op haar ondergoed zat, dachten haar ouders dat haar menstruatie was begonnen. Maar toen het meisje opstond om naar school te gaan, inspecteerden haar ouders haar bed en vonden ze kogelgaten.

De huisarts van het gezin verklaarde aan de onderzoekers dat de schotwond klein was, en dat het aannemelijk is dat de ouders de wond over het hoofd zagen omdat ze dachten dat het kind menstrueerde. Het meisje werd in het ziekenhuis opgenomen, haar toestand is stabiel. De politie tast in het duister inzake de schietpartij.
Bron

Al-Shabaab claimt aanslag winkelcentrum Nairobi; zeker 39 doden

De Somalische terreurbeweging al-Shabaab heeft via Twitter de verantwoordelijkheid voor de aanslag op het winkelcentrum Westgate in de Keniaanse hoofdstad Nairobi opgeëist. Dat heeft de BBC gemeld. Ook de Qatarese nieuwszender Al Jazeera meldt bevestiging te hebben gekregen van al-Shabaab.


De Keniaanse president Uhuru Kenyatta meldde rond 22.15 uur (Nederlandse tijd) in een toespraak op televisie dat ten minste 39 mensen zijn omgekomen en 150 mensen gewond zijn geraakt. Het aantal doden kan mogelijk oplopen, omdat de politie de schutters nog steeds niet volledig heeft overmeesterd.

President Kenyatta beloofde aan het Keniaanse volk dat de verantwoordelijken zullen worden gepakt. 'De verfoeilijke uitvoerders van deze laffe daad hoopten Kenianen te kunnen intimideren en verdelen. We hebben eerder terroristen overwonnen en ook dit keer zullen we ze verslaan.' Kenyatta zei dat hij zelf ook familieleden heeft verloren bij het drama.

Al-Shabaab noemt de aanslag een vergelding voor 'misdaden' die het Keniaanse leger in Somalië heeft gepleegd. Het Somalische en Keniaanse leger werken sinds 2011 samen aan een offensief tegen de extremistische islamitische organisatie. De terreurbeweging had eerder met vergeldingsacties gedreigd.

Eén schutter overleden aan wonden
De aanval in winkelcentrum Westgate begon rond het middaguur (lokale tijd). Gemaskerde mannen drongen het centrum binnen en openden het vuur. Getuigen zeiden dat ze vijf mannen met kalasjnikovs hadden gezien. Zij spraken van een hevig vuurgevecht, explosies en rook. Ook zouden er granaten zijn gegooid.

Eén schutter werd overmeesterd door de politie en het leger, maar overleed later aan zijn wonden, meldt persbureau Reuters. De anderen, naar vermoed circa tien, zouden zijn omsingeld door het Keniaanse leger.

Al-Shabaab zou contact hebben met de strijders in het winkelcentrum, meldt de groepering op Twitter. Volgens de extremistische beweging heeft onderhandelen geen zin en zullen de schutters doorvechten tot het eind.

Rond 20.00 uur (Nederlandse tijd) berichtte al-Shabaab dat de strijders meer dan honderd 'kuffar' (ongelovigen) zouden hebben gedood en dat de strijd doorgaat.

Vier Nederlanders ontsnapt aan vuurgevecht
De Nederlandse ambassade in Kenia waarschuwde met sms-berichten Nederlanders niet naar winkelcentra in de hoofdstad te gaan, omdat daar mogelijk nieuwe aanslagen zouden plaatsvinden. Op het moment dat de schutters het vuur openden, waren er vier Nederlanders in het winkelcentrum. Zij zijn volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken allen ongedeerd.

Het pas 6 jaar oude winkelcentrum met meer dan 80 winkels, een bioscoop en een casino is geliefd bij buitenlanders en rijkere Kenianen.
Bron

vrijdag 20 september 2013

Tientallen dode dieren in huis met kinderen


Burgemeester: ’Ongelooflijk dat buurt het niet opmerkte’

© Henk Deleu.


In een woonhuis in het Belgische Ledegem, vlak bij Kortrijk, heeft de politie tientallen dode dieren aangetroffen. In het huis woont een gezin met drie jonge, schoolgaande kinderen.


Burgemeester Bart Dochy sprak voor de camera's van omroep VTM over 'ongelooflijke omstandigheden'. 'Ik kan niet begrijpen dat mensen hier op een nette manier naar buiten konden komen om naar school te gaan zonder dat dit werd opgemerkt door de omgeving. Het huis zit vol vlooien en het stinkt ongelooflijk.' De stank was zelfs zo erg dat de ontruimingsdienst met zuurstofmaskers het pand moest betreden.


Bron

Constant dronken: man brouwt bier in zijn buik

Een Amerikaan die zich op de eerste hulp van een Texaans ziekenhuis meldde, omdat hij zich duizelig voelde, bleek na een ademtest 3,7 promille alcohol in het bloed te hebben. Vreemd genoeg beweerde de 61-jarige patiënt dat hij die dag geen druppel alcohol had gedronken.

De zestiger, een fervent amateurbrouwer, werd 24 uur in het ziekenhuis opgenomen ter observatie. Hij werd verzocht zich aan zijn dagelijkse eet- en drankpatroon te houden. Opvallend was dat de man een voorkeur had voor voedsel dat rijk is aan koolhydraten.

Gedurende de observatieperiode werd op gezette tijden bloed afgenomen bij de patiënt. Op een gegeven moment had hij 1,2 promille alcohol in het bloed zonder dat hij aan de fles had gezeten.

De artsen konden niet anders dan concluderen dat de man aan het 'zelfbrouwsyndroom' lijdt. Hij blijkt een teveel aan brouwersgist in zijn lichaam te hebben waardoor zijn ingewanden functioneren als een brouwerij.
Bron

Constant dronken: man brouwt bier in zijn buik

Een Amerikaan die zich op de eerste hulp van een Texaans ziekenhuis meldde, omdat hij zich duizelig voelde, bleek na een ademtest 3,7 promille alcohol in het bloed te hebben. Vreemd genoeg beweerde de 61-jarige patiënt dat hij die dag geen druppel alcohol had gedronken.
De zestiger, een fervent amateurbrouwer, werd 24 uur in het ziekenhuis opgenomen ter observatie. Hij werd verzocht zich aan zijn dagelijkse eet- en drankpatroon te houden. Opvallend was dat de man een voorkeur had voor voedsel dat rijk is aan koolhydraten.

Gedurende de observatieperiode werd op gezette tijden bloed afgenomen bij de patiënt. Op een gegeven moment had hij 1,2 promille alcohol in het bloed zonder dat hij aan de fles had gezeten.

De artsen konden niet anders dan concluderen dat de man aan het 'zelfbrouwsyndroom' lijdt. Hij blijkt een teveel aan brouwersgist in zijn lichaam te hebben waardoor zijn ingewanden functioneren als een brouwerij.

Bron

donderdag 19 september 2013

Baby omgekomen op bagageband

© thinkstock.


Een baby van 5 maanden oud is woensdagavond laat overleden na een ongeluk op de luchthaven van het Spaanse Alicante. Na aankomst op de luchthaven had de moeder de baby in zijn draagbare kinderzitje even neergezet op de bagageband, die op dat moment stilstond.

Ineens begon de bagageband te draaien. Het kindje kwam terecht in de bagageruimte, waar het vast kwam te zitten. Hulpverleners snelden toe, maar konden de baby niet meer redden.

De ouders, een Amerikaan en een Canadese, zijn met hun andere kind opgevangen in een hotel in Denia, waar ook slachtofferhulp voor ze is geregeld. De autoriteiten twijfelen er niet aan dat het een ongeluk is geweest.
Bron

Moordenaar op radio: 'Ik heb nog 30 mensen vermoord'

Gary Ridgway © AP.


Een beruchte seriemoordenaar, die in de Verenigde Staten bekend staat als de Green River Killer en veroordeeld is voor 49 moorden, heeft op een lokale radiozender verteld dat hij tussen de 75 en 80 moorden heeft gepleegd. Hij zegt de politie naar de lichamen te kunnen brengen.

De autoriteiten in Seattle geloven niets van de claim van moordenaar Gary Ridgway. Volgens een politiewoordvoerder is het slechts een manier om aandacht te krijgen.

De Green River Killer vertelde over zijn slachtoffers in een telefonisch interview met KOMO Newsradio. Hij liet los dat hij rechercheurs in 2003 naar de plek bracht waar ze de lichamen van zijn slachtoffers konden vinden. Hij moest toen in een busje blijven, maar als hij toen meer aanwijzingen had mogen geven, zouden er meer lichamen zijn gevonden, aldus Ridgway.

42 lichamen
De seriemoordenaar maakte zijn meeste slachtoffers in de jaren 80. Zijn slachtoffers waren hoofdzakelijk jonge prostituees en meisjes die van huis waren weggelopen. Ook in de jaren 90 vermoordde Ridgway enkele meisjes.

Tien jaar geleden werd Ridgway veroordeeld voor 48 moorden en in 2011 voor nog een moord. Hij ontliep de doodstraf, omdat hij een volledige bekentenis gaf. De bijnaam Green River Killer kreeg de man omdat de lichamen van veel van zijn slachtoffers in of bij de rivier Green River in King County werden aangetroffen. In totaal zijn er 42 lichamen gevonden.
Bron

Vrouw laat meisje (8) na aanrijding gewond achter

Een vrouw heeft een week geleden in Sittard een achtjarig meisje gewond achtergelaten langs de kant van de weg, nadat ze het kind met haar scooter had aangereden. De politie onderzoekt de zaak.

Het meisje was samen met haar twaalfjarige broer hun hondje aan het uitlaten toen ze omvergereden werd door een vrouw op een rode scooter. De nog onbekende vrouw kwam bij het ongeluk zelf ook ten val.

De vader van het slachtoffertje doet vandaag zijn verhaal in Dagblad de Limburger. 'Na de klap heeft deze mevrouw ons dochtertje in het gras gezet en haar verteld dat ze even geen tijd had en dat ze moest gaan. Daarop is ze vertrokken', aldus de vader.

Het meisje bleek later haar pols gebroken en haar knie verstuikt te hebben. Haar broer heeft haar naar huis moeten dragen.
Bron

Deze hond lijkt op Poetin. Of is het omgekeerd?

Vladimir Poetin en zijn merkwaardige lookalike. © kos.


In Oekraïne is een hond ontdekt die verdacht veel op Vladimir Poetin lijkt. Of is het omgekeerd? De viervoeter heeft net dezelfde indringende blik als de Russische president en zoals het heren van stand betaamt, lijkt de hond - met het witte vlekje vacht op z'n keel - ook een das te dragen.

De merkwaardige hond is volgens kenners een kruising tussen een Staffordshire terrier en een Duitse herder. Zijn baasje woont in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Het was de website Obozrevatel.com die de treffende gelijkenis met Vladimir Poetin als eerste ontdekte.
Bron

woensdag 18 september 2013

Lichamen ontdekt in auto's die 40 jaar onder water lagen

Autoriteiten in de Amerikaanse staat Oklahoma hebben gisteren twee auto's uit een meer gevist met daarin de lichamen van zes mensen die al 40 jaar vermist waren. De ontdekking zou twee oude verdwijningszaken kunnen oplossen.

Volgens 'The Daily Elk Citian' komt de ene auto, een oudere Chevrolet, overeen met die van drie personen uit Canute die verdwenen in de late jaren 50 of de vroege jaren 60. Het zou gaan om een 69-jarige man en zijn twee vrienden. De tweede auto, een Camaro, zou die van drie vermiste tieners uit Sayre kunnen zijn. Zij verdwenen in de jaren 70.

De autoriteiten zijn er voorlopig echter nog niet in geslaagd om de lichamen officieel te identificeren. 'De auto's liggen al meer dan 40 jaar onder water en het ziet eruit als een smerige puinhoop', vertelde sheriff Bruce Peoples aan KWEY-radio. Bovendien zullen we wachten met een officiële verklaring tot de families van de overledenen gekend zijn.

De twee auto's werden toevallig ontdekt. Volgens Betsy Randolph, woordvoerster van de Oklahoma Highway Patrol, waren duikteams oefeningen aan het doen in het Foss Lake doen ze de auto's tegenkwamen. 'Daarom gingen ze gisteren terug om de auto's boven water te halen, in de veronderstelling dat het gestolen en gedumpte auto's waren. Pas na het bovenhalen troffen ze de lichamen aan', klinkt het. De stoffelijke overschotten werden vervolgens overgebracht naar de lijkschouwer.

'We hopen dat deze ontdekking een soort van rust kan brengen bij de families die al tientallen jaren op zoek zijn naar hun geliefden', zei Randolph ook nog. 'Misschien kunnen ze hun zoektocht dan eindelijk afsluiten.'

Bron

Mierenallergie wordt jonge footballer fataal

In Texas is een twaalfjarige jongen overleden aan een allergische reactie op mierenbeten. Cameron Espinosa werd afgelopen woensdag gebeten tijdens de warming-up voor een wedstrijd American football met zijn schoolteam. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht waar hij maandag bezweek.

Cameron moest zich van de coach opwarmen tijdens de rust van de wedstrijd toen hij werd aangevallen door de vuurmieren. Hij probeerde de insecten van zich af te schudden, onder meer door water over zijn lichaam te gieten. Uiteindelijk verloor de jongen het bewustzijn en werd hij naar een ziekenhuis in Corpus Christi gebracht.

De footballwedstrijd werd gewoon hervat. Toen evenwel bleek dat de toestand van Cameron kritiek was, werd de wedstrijd gestaakt.

De jongen overleed eergisteren in het hospitaal als gevolg van een extreme allergie aan mierenbeten. Volgens een woordvoerder van zijn school wist niemand af van deze allergie, ook niet de ouders van het slachtoffer.

Voetganger ontsnapt aan dood op Australisch spoor


Een voetganger in de Australische staat Queensland moet zeker een engeltje op zijn schouder hebben gehad. De man stak het spoor over terwijl er een trein in bloedgang naderde. Hij werd slechts licht geschampt.

De man stak het spoor over op een spoorwegovergang vlakbij Brisbane station en negeerde daarbij het rode licht en de waarschuwingssignalen, aldus lokale media.

Op beelden is te zien hoe de voetganger ternauwernood aan de dood ontsnapt. Hij kon net op tijd wegspringen, waardoor de trein -die met een vaart van 60 kilometer per uur voorbij denderde- hem slechts lichtjes raakte. De fortuinlijke man liep vervolgens onverstoord door.

dinsdag 17 september 2013

Overvaller schiet zichzelf per ongeluk in oog

Nadat de verdachte de bewaker heeft overmeesterd, dwingt hij de receptiemedewerker de kassa te openen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de overvaller het alarm probeert te forceren. Vervolgens schiet hij per ongeluk met zijn 9mm-pistool in zijn gezichtsorgaan. Een medeverdachte kiest op dat moment het hazenpad.

Volgens Peruaanse media zette de verdachte de overval voort, maar besloot hij even later toch om medische hulp te vragen. De politie kon de jongeman inrekenen en bracht hem naar een ziekenhuis in de hoofdstad Lima.
Bron

Uil moet trouwringen brengen maar valt in slaap

Het moest een op en top romantische trouwerij worden, zaterdag in het Engelse Sherston. Een uil zou de trouwringen 'aanvliegen' naar het altaar zodat de dominee ze aan het bruidspaar kon overhandigen. De gevederde bruidsjongen viel echter in slaap in de nok van de kerk waardoor de ceremonie een uur vertraging opliep.

Dat schrijft de Britse krant The Telegraph. Al die tijd probeerden de aanwezigen in de Holy Cross Church de uil - die niet luistert naar de naam Darcey - naar beneden te krijgen. De trouwringen waren met mooie rode lintjes aan de poten van de vliegende bruidsjongen bevestigd. Darcey was echter in een diepe slaap gesukkeld in de nok van de kerk.

Reserve-ringen
Nadat de uil na ruim een uur nog niet van zijn stok was gekomen, vond dominee Chris Bryan het welletjes. Er werd gebruik gemaakt van een tweetal reserve-ringen om de plechtigheid voort te zetten. Het bruidspaar, een koppel uit Oxfordshire, had al lang de kerk verlaten toen Darcey met behulp van een ladder naar de begane grond was gehaald.
Bron

Schutter in Oostenrijk doodt drie mensen en gijzelt agent

Een schutter heeft in Oostenrijk twee agenten en een bestuurder van een ambulance doodgeschoten. Daarna heeft de man zich verschanst in zijn boerderij in het district Melk in de deelstaat Neder-Oostenrijk, zei een politiewoordvoerder dinsdag.

Daar houdt de schutter nog een derde agent vast. De woning is inmiddels omsingeld door veiligheidsdiensten, liet het ministerie van Binnenlandse Zaken weten.

Politieagenten hadden de man, die zich jaren schuldig had gemaakt aan stroperij, in een bos bij het dorp Annaberg opgespoord. Toen ze hem wilden controleren, sloeg de man op de vlucht en schoot op de beambten. Vervolgens vluchtte hij in een auto naar zijn boerderij.
Bron

Vrouw overleeft slangenbeet maar sterft aan wespensteek

Een vrouw uit Saoedi-Arabië werd drie weken geleden gebeten door een giftige slang. Ze overleefde de aanval na behandeling in het ziekenhuis, maar minder geluk had de 26-jarige toen ze dit weekend gestoken werd door een wesp.

Dat schrijft de Arabische nieuwssite Sabq.com. De jonge vrouw werd gebeten door een gifslang toen ze terugkwam van de winkel naar haar huis in een dorpje ten zuiden van de stad Narjan. Ze werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis en kreeg een antibioticakuur. Na een paar dagen werd de patiënt uit het ziekenhuis ontslagen.

Drie weken later werd de onfortuinlijke vrouw gestoken door een wesp. Ze werd naar hetzelfde ziekenhuis gebracht, maar overleed daar korte tijd later.maandag 16 september 2013

'Kinderen in Syrische ziekenhuizen doodgemarteld'

© photo news.


Rusland en de Verenigde Staten hebben gisteren dan wel een akkoord bereikt over de ontmanteling van het chemisch wapenarsenaal in Syrië, de burgeroorlog in het land woedt intussen onverminderd voort.

Niet alleen huizen, pleinen en straten zijn het doelwit, ook ziekenhuizen worden aangevallen. Zo blijkt uit een recent rapport van de Verenigde Naties (VN) waar de Amerikaanse krant New York Times over bericht. Het verzuimen om zieken en zwaargewonden te verzorgen en het uitvoeren van militaire aanvallen tegen ziekenhuizen is een courante vorm van oorlogsvoering aan het worden in Syrië, stellen de VN. Zowel het regime als de rebellengroeperingen maken er zich schuldig aan, bewijzen de documenten die vrijdag werden gepubliceerd.

Gemarteld
De gebouwen op zich zijn veelal niet het enige doelwit, dikwijls worden ook het medisch personeel en de patiënten gemarteld, al dan niet tot de dood. Onder andere bij raketaanvallen op een ziekenhuis in Aleppo zijn zo verschillende patiënten gewond geraakt of omgekomen, meldt het VN-rapport. 'De infrastructuur raakte bovendien zwaar beschadigd, waardoor de behandeling van de patiënten erg bemoeilijkt werd.'

Meisjes lopen brandwonden op door limoensap


© CNN.

Vijf jonge spelende meisjes uit Californië liepen tweedegraads brandwonden op door een mix van twee zomerse genoegens: zon en citrusvruchten. Dit meldt CNN.


Wat een onschuldige activiteit leek, is slecht afgelopen voor Jewels, Jazmyn, Bailey, Candy en Reyghan. De meisjes, tussen zeven en elf jaar oud, sloegen limoenen stuk en voegden het sap van het fruit toe aan spuitwater en maakten zo hun eigen limonade. Tijdens de handeling kregen de meisjes ook spatten van het limoensap op hun lichaam. De volgende dag stonden de kinderen vol blaren en schreeuwden ze het uit van de pijn.

Naalden
'Het voelde alsof ik door duizend naalden tegelijk werd geprikt', vertelde de elfjarige Jewels. De letsels bleken zo pijnlijk dat de ouders zich met de kinderen naar de eerste hulp haastten. Daar werd de diagnose 'phytophotodermatitis' gesteld, een acute fytofototoxische reactie wanneer de huid in contact komt met (planten)sappen (bijvoorbeeld van limoenen) en tevens wordt bloogesteld aan zonlicht. Vooral de armen en benen van de meisjes kregen het hard te verduren.

Ook al zijn de kinderen nog steeds aan het herstellen, ze gaan weer naar school en hebben naar eigen zeggen hun lesje geleerd. 'Ik heb mijn buik vol van limoenen', verklaarde Jewels.

Handen wassen
De aandoening komt in de zomer vaak voor. Wanneer je met limoenen in contact gekomen bent, is het dus zaak je handen te wassen alvorens je je in de zon begeeft.


ron bekijk de video onderaan de pagina

Dodental schietpartij Navy Yard loopt op naar 13

Bij een schietpartij op de marinebasis Navy Yard in Washington zijn maandag dertien doden en twaalf gewonden gevallen. Een van de schutters is gedood door de veiligheidsdiensten. De politie is nog op zoek naar een of twee andere verdachten.

Terwijl de politie zoekt naar de daders is het bevel gegeven om het Amerikaanse parlement, Capitol Hill, af te sluiten. Medewerkers mogen het gebouw niet meer in of uit. Tevens is een honkbalwedstrijd afgezegd die voor maandagavond in Washington stond gepland.

Het is nog niet duidelijk om hoeveel verdachten het precies gaat. De gedode schutter is geïdentificeerd, zo melden Amerikaanse media maandagavond. het zou gaan om een 34-jarige man uit Fort Worth in de Amerikaanse staat Texas. Hij zou in de jaren 2007-2011 bij de Amerikaanse marine hebben gezeten. In 2011 is hij weggestuurd vanwege misdragingen, zo vertelde een medewerker van de marine aan persbureau Reuters. Tot nu toe is er geen verband met terrorisme gevonden.

Motief
Op een persconferentie in Washington zei politiechef Cathy Lanier dat er mogelijk drie schutters zijn geweest. 'We hebben verschillende aanwijzingen dat twee anderen ook bij de schietpartij betrokken waren', aldus Lanier. Over het motief van de dader(s) kon ze nog niets zeggen.

De burgemeester van Washington, Vincent Gray, liet weten dat er 13 doden zijn gevallen en dat er zo'n 12 mensen gewond zijn geraakt, onder wie een politieagent. Niemand van hen is in levensgevaar.

In een reactie zei president Obama: 'We hebben nog niet alle feiten, maar we weten dat verschillende mensen zijn beschoten en dat sommigen zijn gedood. De schietpartij was gericht tegen militairen en burgers die gewoon hun werk deden. Het zijn patriotten.' Obama beloofde dat de autoriteiten alles zullen doen om de daders te pakken.Bron

'Tragisch ongeluk Lady Di veroorzaakt door laserpen'


Oud SAS-soldaat doet boekje open over fatale crash

Lady Di © anp.


Het dodelijke auto-ongeluk in 1997 van Lady Di in een Parijse tunnel zou mogelijk veroorzaakt zijn door het gebruik van een laserpen. Het licht van de pen zou de chauffeur van de auto verblind hebben.


'Het was alsof je geflitst werd door een radar. De Mercedes begon daarna te slingeren.'Anonieme getuige van ongeluk

Een voormalig soldaat van Britse elite SAS-eenheid beweert dat een collega van hem kort voor het ongeval met een lichtstraal van een laserpen Diana's chauffeur heeft verblind. Deze militaire laser was in 1997 relatief nieuw op de markt. De laser produceert een extreem hoge intensiteit licht voor een paar seconden.

De voormalige SAS-elitestrijder sprak in augustus via de SAS over Diana's dood. Nu gaf ook zijn ex-vrouw in een onderzoek van Scotland Yard toe dat haar ex-man al in 2008 concrete details had verteld over het fatale ongeluk.

'Slingeren'
Een getuige van het ongeluk ondersteunt deze nieuwe theorie. Een automobilist zag in zijn achteruitkijkspiegel, dat de tunnel plots even hel verlicht werd toen een motorfiets Diana's Mercedes passeerde: 'Het was alsof je geflitst werd door een radar. De Mercedes begon daarna te slingeren.'

In 2007 werd voor een onderzoekscommissie het gebruik van een mogelijke laserpen nog afgedaan als irrelevant voor Diana's dood.
Bron

zondag 15 september 2013

Politie Londen verijdelt 'digitale' bankroof

© EPA.


De Britse politie heeft twaalf mannen opgepakt die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij een 'brutale' poging om de computer van een filiaal van Santander over te nemen om zo de bank te kunnen beroven. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

De twaalf worden ervan beschuldigd een zogenaamde technicus naar het bankfiliaal te hebben gestuurd die een speciaal apparaat op een computer van de bank installeerde. Het apparaat stelde de groep in staat om de volledige inhoud van het scherm van de bankcomputer over het netwerk naar een andere computer te sturen. Hiermee hadden ze op afstand de bankcomputer kunnen overnemen, aldus de politie.

De verdachten zijn tussen de 23 en 50 jaar oud. Volgens de politie is met hun arrestatie een 'miljoenenverlies' voorkomen. Volgens de bank is er geen geld ontvreemd. Op zes plekken in Londen worden huiszoekingen gedaan.

Kiezer is het vertrouwen in kabinet Rutte II vrijwel kwijt


Slechts 1 op de 8 kiezers gelooft nog in huidige regering

Mark Rutte zwaait gedag. © ANP.


Het kabinet van VVD en PvdA onder leiding van premier Mark Rutte is het vertrouwen van de Nederlandse kiezer grotendeels kwijt. Nog maar 1 op de 8 kiezers heeft vertrouwen in de huidige regering, blijkt uit onderzoek van bureau TNS NIPO.

Die vertrouwensscore is met afstand de laagste die TNS NIPO ooit voor een zittende regering heeft gemeten, sinds het bureau dat met het tweede Paarse kabinet in 1998 structureel begon te doen. Dat nog maar 12 procent vertrouwen heeft in het kabinet, is ook lager dan het vorige dieptepunt, onder het tweede kabinet-Balkenende in juli 2005.

In de peiling is de PVV ruim de grootste partij met 33 zetels (winst van 18 ten opzichte van de Kamer), gevolgd door de VVD met 24 (verlies van 17). De PvdA zakt naar 13 (verlies van 25) en moet inmiddels - in de peiling - SP, D66 en CDA voor zich dulden.

Ook de rapportcijfers voor Rutte en PvdA-leider Diederik Samsom maken een vrije val. Beiden scoren gemiddeld een 4,6.
Bron

Hoge Raad oordeelt dinsdag over Puttense moordzaak


De Hoge Raad oordeelt dinsdag of de zaak rond de moord op Christel Ambrosius opnieuw moet. Dat heeft het hoogste rechtscollege vrijdag laten weten.

Ron P. kreeg 18 jaar celstraf in de zaak die landelijk bekend werd als de Puttense moordzaak uit 1994. P. ging daartegen in cassatie. Hij heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn.

In mei stelde een adviseur van de Hoge Raad dat P. een lagere straf zou moeten krijgen, omdat het gerechtshof geen rekening had gehouden met eerder opgelegde straffen voor diefstallen.

Die hadden van de maximale straf, 20 jaar, afgetrokken moeten worden. Volgens de advocaat-generaal zou het gerechtshof in Den Bosch nu moeten bekijken of P. alsnog levenslang moet krijgen, of een straf van maximaal 16 jaar en 9 maanden.

De adviseur vindt niet dat aan de bewezenverklaring iets hoeft te worden veranderd. P. moet veroordeeld blijven voor de verkrachting van en de moord op Ambrosius.

Ron P. kwam in 2008 als mogelijke dader van de moord in beeld door een DNA-match. Zijn DNA was in de nationale databank opgenomen omdat hij voor een ander misdrijf was veroordeeld. Voordat P. in beeld was, zaten twee inwoners van Putten, Herman Du Bois en Wilco Viets, onterecht een jarenlange gevangenisstraf uit.

P. is ook vervolgd voor de moord op de Rijswijkse studente Anneke van der Stap. Maar in die zaak sprak de rechtbank hem vrij. Het OM ging in hoger beroep. Die zaak moet nog dienen.
Bron

New Yorkse politie schiet twee vrouwen in bil en been

Politieagenten hebben zaterdagavond in New York op twee vrouwen geschoten. Zij kwamen toevallig voorbij op Times Square toen de agenten er een verdachte achtervolgden en het vuur openden. Dat meldt de krant 'New York Times' op gezag van een politiewoordvoerder.

De verdachte man vluchtte weg voor de politie en deed dan alsof hij op hen wilde schieten, hoewel hij geen wapen had. De politie begon daarop echt te schieten en trof een toevallig voorbijkomende vrouw in het been en een andere in het achterwerk.

De twee New Yorkse vrouwen belandden in het ziekenhuis. De verdachte werd door verscheidene auto's aangereden en moest ook naar het ziekenhuis worden overgebracht. Of hij ook echt iets op zijn kerfstok heeft, is nog onduidelijk.

Times Square geldt als een trekpleister voor toeristen in Manhattan.
Bron

Opschudding in Dresden; drone stort vlak voor Merkel ter aarde

© afp.


Duitse christendemocratische toppolitici, inclusief bondskanselier Angela Merkel, zijn zondag in Dresden opgeschrikt door een camera-drone die pal voor hen naar beneden kwam.

Terwijl de christendemocratische premier van de deelstaat Saksen, Stanislaw Tilich, voor de Frauenkirche in Dresden zijn gehoor van prominente CDU'ers toesprak, daalde een drone plotseling voor de hoogwaardigheidsbekleders neer en maakte een harde landing, twee meter voor eregast Merkel. Veiligheidsbeambten hebben de drone, die gelukkig niets kwaads in de zin leek te hebben, snel verwijderd.