Translate

vrijdag 26 juli 2013

Pakistaanse tv-show geeft gedumpte baby's weg

© privéfoto.
Alles voor de kijkcijfers: tussen de motorfietsen, laptops en wasmachines door geeft een populaire tv-show in Pakistan ook... gedumpte baby's weg. Vorige maand mocht presentator Aamir Liaquat Hussain op die manier twee kinderloze koppels blij maken.

'Dit is het knappe meisje dat door iemand weggegooid werd op een stapel afval. Kijk hoe mooi en onschuldig ze is', klonk het vorige week.
Riaz-ud-din en zijn echtgenote reageerden dolgelukkig toen ze hun nieuwste telg overhandigd kregen. 'De afgelopen veertien jaar zijn heel lastig geweest', aldus de kersverse vader over het gemis. 'Heel wat mensen raadden me een tweede huwelijk aan, maar ik ben kalm gebleven.' Het meisje kreeg uiteindelijk Fatima als naam.

Veel show dus, maar wel met een nobel doel: de organisatie die zich bekommert om het lot van dergelijke 'hopeloze gevallen' wordt zo immers op de kaart gezet. 'We hebben veel baby's die we teruggevonden hebben tussen het afval of op andere smerige plekken. Onze boodschap: breng die kindjes naar ons in plaats van hen zomaar te dumpen', aldus initiatiefnemer Muhammad Ramzan Chhipa. Hij voegde er nog aan toe dat de koppels in de tv-show eerder al bij hem waren komen aankloppen om een kind te adopteren. Op de vraag hoe kandidaat-ouders gescreend werden, wilde hij niet ingaan.

In het conservatieve land worden jaarlijks honderden baby's gedumpt. Geen wonder, als u weet dat op overspel nog steeds de doodstraf staat. Vooral meisjes worden het slachtoffer, vermits zij gezien worden als een grotere economische last. Zo mogen ze niet gaan werken en dreigt de familie bij haar huwelijk ook nog eens een miljoen roepie (13.500 euro) op tafel te moeten leggen. Wie zijn of haar kind zomaar dumpt, riskeert een celstraf van zeven jaar.
Bron

Levensgevaarlijk stuntfilmpje wekt woede NSDe waaghals noemt zichzelf 'Durf All' en oogt bijzonder trots na zijn levensgevaarlijke stunt op het treinstation bij de Kuip. Vlak voordat een Sprinter passeert, springt hij op het spoor en blijft stokstijf tussen de rails liggen. Luttele seconden later - als de trein voorbij is gedenderd - springt hij euforisch op. Maar bij de NS zijn ze minder blij met het filmpje dat op internet circuleert, meldt het AD/RD.

Daar onderzoekt de juridische dienst of ze de anonieme man kunnen aanpakken. 'We bekijken of er aanleiding is om aangifte te doen bij de politie. Het mag duidelijk zijn dat wij ons enorm zorgen maken,' zegt voorlichter Inge Rijgersberg.

Hoewel het filmpje authentiek overkomt, wordt op sommige weblogs beweerd dat het trucage is. 'Of het nep of echt is, dat maakt niet zoveel uit. Dit kan anderen aanzetten tot soortgelijke acties. En het is echt levensgevaarlijk. Een Sprinter is weliswaar een hoge trein, maar de luchtdruk kan iemand makkelijk meezuigen.'
Bron

'Komende dagen kans op zeer heftige onweersbuien'

Festivals en evenementen moeten dit weekend rekening houden met mogelijk zeer zware onweersbuien. De meteorologen van de verschillende weerdiensten adviseren zeker tot en met zondag weerbericht en neerslagradar goed in de gaten te houden.

De buien kunnen plotseling ontstaan en gepaard gaan met zeer zware windstoten, hagel, heel veel neerslag en onweer. Overlast dus, zeggen onder meer Weerplaza en WeerOnline.nl. Het KNMI verwacht vrijdag in de loop van de ochtend al enkele onweersbuien, met 's middags en 's avonds steeds nieuwe buien. Het kan daarbij hagelen.

WeerOnline.nl constateert plaatselijk dichte mist in de ochtend, vooral in het noorden. Mist op warme dagen is volgens het bureau een vreemde combinatie en geeft aan dat er zeer veel energie aanwezig is. Veel dagen met zwaar onweer begonnen de afgelopen jaren met mist.

Broeierig
Het kwik loopt vandaag snel op en het is broeierig warm; 26 tot 29 graden wordt het volgens Weerplaza. Ook zaterdag en zondag blijft het broeierig, met soms een droge periode, maar soms ook zware onweersbuien. Na het weekeinde zijn de buien minder zwaar en is het ook wat minder warm.
Bron

donderdag 25 juli 2013

Grote zoektocht naar 7-jarige Sofia uit Aalsmeer

De politie is al bijna 24 uur op zoek naar het 7-jarige meisje Sofia uit Aalsmeer. Getuigen zagen haar daar woensdagmiddag voor het laatst, toen ze op haar gemak meefietste met een slanke vrouw.

De politie heeft donderdagochtend een grote zoekactie gehouden aan de Bachlaan in Aalsmeer. Een voorbijganger vond daar het roze fietsje van het vermiste meisje. 'Die locatie is uitgekamd, maar we hebben daar verder niets aangetroffen', liet een woordvoerster weten. 'Maar de zoektocht gaat door, net zo lang totdat we haar hebben gevonden.'

De politie denkt te weten wie de vrouw is met wie Sofia meefietste en probeert haar te traceren. Er wordt vooralsnog niet uitgegaan van een levensbedreigende situatie 'gezien de houding van het meisje en andere onderzoeksinformatie'. Om die reden is de politie niet overgegaan tot het uitsturen van een Amber Alert, een landelijke waarschuwing bij urgente kindervermissingen.

Een burgernetactie woensdagavond heeft verschillende tips opgeleverd. Agenten hebben een foto van het meisje gezien, zodat zij naar haar kunnen uitkijken. In verband met de privacy van het kind is de foto (nog) niet verder verspreid.
Bron
Lees ook: Vermiste Sofia (7) in Amsterdam-Zuid teruggevonden

'Patiënt minder naar huisarts door internet'

Steeds meer mensen zoeken hun ziekteverschijnselen en geneesmethodes op via internet in plaats van dat ze een bezoekje brengen aan de huisarts. Tijdens de griepepidemie van dit voorjaar zijn 20 tot 30 procent minder patiënten naar de huisarts gegaan dan bij eerdere grote griepgolven.

Dat zegt Steven van Eijck, voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging, tegen De Persdienst. 'Ik kan de percentages niet tot achter de komma bewijzen, maar ik hoor het overal, van patiënten en van artsen. De toenemende mondigheid van patiënten en de beschikbaarheid - vooral via internet - van goede informatie, leidt tot een selectiever gebruik van de huisartsenzorg', aldus Van Eijck.
Bron

woensdag 24 juli 2013

Politie bekijkt bedreigingen tegen doodrijder Donnie Rog (13)

I
inzetje: Donnie Rog. © ANP/Privéfoto..

De politie onderzoekt of Milen Y., de Bulgaar die de 13-jarige Donnie Rog uit Den Haag zou hebben doodgereden, op internet wordt bedreigd. 'Het gaat om een eerste inventarisatie, we willen weten wat er allemaal is geschreven. Aan de hand daarvan kunnen we besluiten of we te maken hebben met strafbare feiten en of er verder onderzoek moet komen', zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) woensdag tegen het ANP.

Y. staat terecht voor het doodrijden van de 13-jarige Donnie. Maandag werd hij in de rechtszaal in Den Haag aangevallen door de nabestaanden. Die vonden de eis van het OM veel te laag. Ze pikten het bovendien niet dat de advocaat van de verdachte excuses wilde aanbieden.

Na het incident zeiden de ouders tegen het AD geen spijt te hebben van het incident in de rechtszaal.

De moeder van de omgekomen Donnie had maandag een foto van de Bulgaar op Facebook gezet. In de reacties zeggen mensen onder meer 'dood schoppe', 'afmaken die handel', 'hoop dat iemand hem ooit tegenkomt' en 'dood hem klootzak'.
Bron

Lees ook: Publiek door het lint na horen eis doodrijder Donnie Rog
Lees ook: Aanklager verdedigt eis doodgereden Donnie Rog (13)
Lees ook: Uitspraak in zaak doodgereden Haagse Donnie Rog

Fortune cookie voorspelt goed: Man wint miljoen dollar


© Massachusetts State Lottery.


U kent ze wellicht, de Aziatische gelukskoekjes die men na een maaltijd voorgeschoteld krijgt, met daarin een papiertje waarop een cryptische boodschap prijkt. Onzin natuurlijk die voorspellingen, maar niet zo voor een Amerikaan uit Massachusetts, wiens briefje te lezen gaf: 'Je zal snel baden in het goud.' En aldus geschiedde.

William Johnson zag er een raadgeving in, die hij ter harte nam. Hij kocht daags na de maaltijd een krasbiljet van de lotto voor 11 dollar (iets meer dan 8 euro). Hij kraste pas enkele dagen later het laatste vakje open, en het bleek raak. Hij was 1,08 miljoen dollar (bijna 820.000 euro) rijker.

Johnson verkoos het geld in één beweging cash te innen, wat hem 699.000 dollar of 530.000 euro opbracht, zo laat de Massachusetts State Lottery weten. Samen met zijn vrouw denkt de winnaar eraan om een huis aan het meer te kopen. Het koppel had kans van één op 3,5 miljoen om te winnen.
Bron

99-jarige man wil maar niet met pensioen

© Tampa Bay Times.

Nadat Newton Murray veertig jaar lang voor Texaco in Trinidad gewerkt had, emigreerde hij in 1970 naar Florida. Hoewel de man daar makkelijk van zijn pensioen kon leven, ondertekende hij een nieuw arbeidscontract als bewaker van een parking. Die job oefent hij nog steeds uit op zijn 99ste en daarmee is Newton wellicht de oudste werknemer ter wereld.

Voor het salaris hoeft hij het niet doen. Hij is drie uur per dag onderweg voor een minimumloon. Maar de man, een weduwnaar, houdt van de routine en het gevoel ergens bij te horen. 'Ik kan echt niet gewoon thuis in de luie stoel blijven zitten', aldus het krasse knar. 'Wat moet ik anders doen, de hele dag televisie kijken?' Ook zijn werkgever krijgt het niet over zijn hart om Murray op straat te zetten, meldt de Tampa Bay Times.

Elke nacht om 03.30 uur loopt zijn wekker af. Hij draait zich om en prevelt: 'God, geef me de kracht om op te staan.' Het duurt een half uur, soms langer maar uiteindelijk slentert hij naar de keuken voor zijn kopje thee. Drie dagen per week, ongeacht hoe de oude man zich voelt, trekt hij zijn werkpak aan met daarop 'Bama Sea Products' in grote letters genaaid. Dan wikkelt hij een stukje gefrituurde kip in krantenpapier en trekt de deur van zijn huis achter zich dicht. Het is ondertussen kwart voor zes. De wandeltocht naar de bushalte een paar straten verder kost hem twintig minuten. Voetje voor voetje schuifelt hij verder.

'Elke dag is mooi'
Vier uur nadat hij is opgestaan, komt hij aan op het werk, 'Bama Sea Products', een opslagplaats voor al het lekkers uit de zee. 'Goeiemorgen, mijnheer Newton', roept een man met snor. 'Dag kapitein', antwoordt hij en steekt zijn hand op. 'Wat een mooie dag.'Voor hem, is namelijk elke dag mooi. In het woordenboek van Newton Murrray - iedereen noemt hem Meneer Newton - komt het woord pensioen namelijk niet voor. Nadat hij zijn proviand heeft weggeborgen, begint hij aan zijn dagtaak: het bewaken en onderhouden van de parkeerplaats.

Meisje is voet kwijt door ongeval Walibi

Het ongeval gebeurde in de attractie El Rio Grande, een wildwaterbaan. © anp.

Het meisje dat dinsdagmiddag gewond raakte in attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen, is haar voet kwijt. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. Het 10-jarige meisje ligt nog in het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde bij de wildwaterbaan El Rio Grande. Dinsdag was al bekend geworden dat enkele weken eerder op vrijwel dezelfde plek ook een jongetje gewond was geraakt. Walibi nam naar aanleiding van dat ongeval extra maatregelen, onder meer door meer borden met veiligheidsvoorschriften op te hangen.

De wildwaterbaan blijft dicht totdat de politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit het ongeval hebben onderzocht.
Bron

Paus: geld en succes zijn slechts afgoden


De paus raakt een beeld van Onze lieve vrouwe van Aparecida aan, de beschermheilige van Brazilië. © ap.


Paus Franciscus heeft woensdag tijdens zijn eerste mis op Braziliaanse bodem jongeren opgeroepen hun hoop niet te vestigen op succes, geld, uitgaan en genot. Tegenover deze 'afgoden van voorbijgaande aard' stelde hij christelijke waarden als grootmoedigheid, volharding en broederschap.

De paus, die maandag in het grootste Latijns-Amerikaanse land aankwam, sprak ongeveer 200.000 gelovigen toe in Aparecida, een stadje op het Brazilaanse platteland tussen Rio de Janeiro en Sao Paulo. Hij bezocht daar het standbeeld en de basiliek van Onze lieve vrouwe van Aparecida, de beschermheilige van Brazilië.

De paus werd bij aankomst met zijn helikopter verwelkomd door naar schatting tweehonderdduizend mensen die juichten, zongen en met witte vlaggen zwaaiden. In de kerk, waarvan de klokken luidden, waren duizenden gelovigen aanwezig om met de katholieke kerkvorst de mis te vieren.

Duizenden katholieken hadden voor de kerk in wind en regen de nacht doorgebracht. De afstand tussen de helikopter en de kerk legde de kerkvorst te voet af. Onderweg kuste hij vier kinderen.

Tranengevulde ogen
Voor het beeld van Onze lieve vrouwe verzonk Franciscus in diep gebed, zwaar ademend en met tranengevulde ogen. Franciscus heeft zijn pausschap aan de maagd Maria opgedragen. De Mariaverering is binnen de katholieke kerk, en met name in Zuid-Amerika, erg groot.

De paus kondigde aan in 2017 opnieuw naar het bedevaartsoord te komen. Het is dan 300 jaar geleden dat het 40 centimeter hoge beeld van Maria, dat in Aparecida wordt vereerd, uit de rivier de Paraiba zou zijn gevist.

De autoriteiten hebben in verband met het bezoek van de paus zeer strenge veiligheidsmaatregelen genomen. Zondag werd in het toilet van een parkeergarage vlak bij het heiligdom een zelfgemaakt explosief gevonden. De politie maakte het onschadelijk.
Bron

45 doden en 70 gewonden bij treinontsporing Spanje

Bij een ongeluk met een hogesnelheidstrein in de Spaanse stad Santiago de Compostela zijn naar schatting 45 mensen omgekomen. Er zijn zo'n 70 gewonden, van wie er 20 ernstig aan toe zijn. Dat heeft president Alberto Núñez Feijóo van de regio Galicië meegedeeld. De vrees bestaat dat het dodental verder
oploopt.

Volgens de president valt er nog niets te zeggen over de oorzaak van het ongeluk. Ooggetuigen meldden dat ze voor de ontsporing een explosie hadden gehoord.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat er vooralsnog van uit dat er geen sprake is van een aanslag, maar van een ongeluk. De Spaanse premier Mariano Rajoy is in spoedzitting bijeengekomen met enkele ministers, hij zal donderdagochtend de rampplek bezoeken.

Talud
De trein, die met 218 passagiers onderweg was van Madrid naar Ferrol, ontspoorde om 20.41 uur in een bocht vlak voor de ingang van het station van Santiago de Compostela. Alle wagons van de trein zijn ontspoord. De trein lijkt in vier stukken te zijn gebroken. Een deel van de trein is van een vijf meter hoog talud naar beneden gevallen. In sommige wagons brak brand uit.

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt en reddingswerkers proberen mensen uit het treinwrak te halen. Sommige omwonenden spoedden zich na het ongeluk naar het spoor om slachtoffers te helpen. De politie roept de lokale bevolking op bloed te doneren voor de slachtoffers.

Dag van Galicië
Donderdag is een belangrijke feestdag in de stad, de Día Nacional de Galicia. De autoriteiten hebben alle feestelijkheden, die in principe vanavond al zouden beginnen, afgelast. Het is dan ook de dag waarop Sint Jakobus (Santiago), een zeer belangrijke heilige in Spanje, wordt herdacht. Volgens een legende zou het graf van de apostel Jakobus zich in Compostela bevinden.Bron
Lees ook: 60 doden en 131 gewonden bij treinramp in Spanje

VS leveren verdachte schietpartij Rotterdam uit

De VS hebben een 23-jarige Amerikaan aan Nederland uitgeleverd die betrokken zou zijn geweest bij een dodelijke schietpartij in Rotterdam. De man zat ondergedoken in de New Yorkse wijk The Bronx. In februari hield de lokale politie hem daar aan. Dat maakte de politie woensdag bekend.

De schietpartij was vorig jaar op 15 juni. Vlak bij een tramhalte op de Beijerlandselaan in Rotterdam werd een 43-jarige man uit de Dominicaanse Republiek door kogels gedood. Het onderzoek naar de dader leidde naar een vader en een zoon.

De 50-jarige vader verbleef in Spanje, waar de Spaanse politie hem in september aanhield. Hij zit inmiddels in een Nederlandse cel. De politie spoorde de zoon op in New York. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.Bron

Verdwaalde vrouwen eerst gered, daarna toch omgekomen

Twee vrouwen die werden teruggevonden nadat ze tijdens het wandelen waren verdwaald in een natuurreservaat in de Amerikaanse staat Maine, zijn dinsdagnacht kort na hun redding toch omgekomen. Ze waren betrokken bij een dodelijk ongeval. Dat zeggen de autoriteiten tegen persbureau AP.

De 37-jarige Amy Stiner en de 38-jarige Melissa Moyer verdwaalden dinsdag samen met hun hond in het natuurpark. Een landeigenaar vond ze en nam ze mee naar zijn huis. Vandaar gaven agenten hen een lift naar hun auto.

Niet veel later belden de vrouwen de politie omdat ze hun auto het water in hadden gereden. Daarna viel de mobiele telefoon uit. De auto en de lichamen van de vrouwen werden dinsdagnacht in zee teruggevonden.

Blijkbaar hadden ze een verkeerde afslag naar beneden genomen en de auto zo de zee ingereden. Volgens een agent was Moyer vijf maanden zwanger.
Bron

dinsdag 23 juli 2013

Illusionist jaagt voorbijgangers de stuipen op het lijf

Tijdens een magische tovershow iemand de stuipen op het lijf jagen, dat is tot daar aan toe. Maar zomaar op straat? Nee, daar waren deze argeloze voorbijgangers duidelijk niet op voorbereid. Twee dames vielen bij zoveel magie zelfs pardoes op de grond.

Het gebeurt dan ook niet elke dag dat zij het pad kruisen van een in tweeën gezaagde man. Daarbij draagt 'het slachtoffer' dan ook nog eens doodleuk zijn eigen benen.

Het geheim achter zijn geslaagde goocheltruc weigert Andy Gross prijs te geven. De illusionist gaat door het leven als topentertainer, hij heeft namelijk ook de kunst van het buikspreken en stand-upcomedy onder de knie.

Bron

Politie rukt met zes auto's uit om speelgoedwapen

Een gewonnen speelgoedgeweertje op de Tilburgse kermis is voor een familie uit die stad uitgedraaid op een nachtmerrie. De auto van het gezin werd in Amsterdam door zes politiewagens aan de kant gezet en van alle kanten onder schot gehouden, waarna de inzittenden hardhandig in de boeien werden geslagen. De familie gaat een klacht indienen tegen de actie, zo meldt het Brabants Dagblad dinsdag.

De auto van het gezin, waarin ook nog een vriend en zijn zwangere vriendin zaten, werd in Amsterdam aan de kant gezet, waarop alle inzittenden onder schot werden gehouden en in de boeien werden geslagen.

De politieactie draaide om een onschuldig uitziend speelgoedgeweertje. Het speelgoed was door zoontje Amine (3) eerder gewonnen bij het eendjes vissen op de Tilburgse kermis. Volgens de Amsterdamse politie is de normale procedure gevolgd en had de auto licht geblindeerde ramen, waardoor de situatie in eerste instantie onoverzichtelijk was.

Door alle commotie zijn, naar eigen zeggen, bij de 31 weken zwangere vriendin daags na het incident vroegtijdige weeën opgetreden en is een bloeding ontstaan. Ze ligt in een Tilburgs ziekenhuis.

De familie gaat een klacht indienen tegen het politieoptreden. Volgens de moeder van Amine is haar zoontje getraumatiseerd: 'Ze hadden Amine en de zwangere vriendin toch wel apart kunnen houden. Het ventje was altijd vrolijk, maar nu niet'.
Bron

Dolfijnen noemen elkaar bij de 'naam'

Wetenschappers hebben meer bewijs gevonden dat dolfijnen elkaar bij hun 'naam' noemen. De zoogdieren gebruiken een uniek fluitgeluid om elkaar te identificeren.

Een onderzoeksteam van de University of St. Andrews in Schotland ontdekte dat de dieren reageerden als hun geluid werd nagebootst. Dr. Vincent Janik van de Sea Mammal Research Unit van de universiteit legt uit dat de dieren leven in een driedimensionale omgeving.

Effectief
'Ze bevinden zich ver van de kust en zonder enige landpunten en ze willen samenblijven als een groep. Deze dieren leven in een omgeving waar ze een zeer effectief systeem nodig om in contact met elkaar te blijven.'

Al langere tijd werd vermoed dat de dieren onderscheidende fluitgeluiden gebruiken net als mensen namen gebruiken. Eerder onderzoek wees uit dat dolfijnen in staat waren om de geluiden te kopiëren en te leren.

Onderwater speakers
Het is nu de eerste keer dat er onderzoek is gedaan naar de reactie van dolfijnen als hun 'naam' wordt gebruikt. De onderzoekers namen de geluiden van wilde dolfijnen op en vingen zo het unieke geluid van ieder dier op. Daarna speelden ze de geluiden af met gebruik van onderwater speakers.

'We speelde de unieke geluiden van de dieren in de groep, we gebruikten ook andere fluitgeluiden uit hun repertoire en typische geluiden van andere populaties van dieren die ze nog nooit in hun leven hebben gezien,' vertelt Dr. Janik.

De onderzoekers concludeerden dat de dolfijnen alleen reageerden op hun eigen geluid door het geluid na te bootsen. Het onderzoeksteam gelooft dat dolfijnen net als mensen reageren als hun naam wordt genoemd. Op die manier kunnen ze elkaar onderwater altijd vinden.
Bron

Duikinstructeurs bijna opgeslokt door walvissen

Twee duikinstructeurs, die in afwachting van hun volgende les wat ronddobberden in het water, kregen de schrik van hun leven toen twee grote walvissen op enkele centimeters van hen vandaan aan de oppervlakte kwamen. De enorme zoogdieren vulden zich met sardientjes, maar het had niet veel gescheeld of ze hadden de mannen ook opgeslokt.

Shawn Stamback en zijn collega Francis Antigua hadden de bultruggen eerder al op een afstandje gezien, zo meldt Natureworldnews.com. Ze waren alvast met hun camera's het water ingegaan om de tijd te doden tot het begin van hun volgende duik.

'We dobberden gewoon rond in de hoop van een afstand wat beelden van de walvissen te kunnen schieten. Ineens deden de sardientjes raar,' aldus Stamback. Op de video is duidelijk te zien dat de mannen ineens omringd zijn door de vele visjes, vermoedelijk op de vlucht voor de hongerige bultruggen.

De walvissen die eerder op de achtergrond te zien waren, duiken met opensperde bekken ineens op naast de duikers. De mannen komen met de schrik vrij.


Bron

Complete dinostaart opgegraven in Mexico

Archeologen in Mexico hebben de staart van een dinosaurus gevonden. Het is voor het eerst dat er zo'n vondst is gedaan in het land.

De staart is zo'n vijf meter lang en is mogelijk meer dan 70 miljoen jaar oud.Bron: video

maandag 22 juli 2013

Chauffeur limousine zat te bellen tijdens fatale brand

© ap.
De dood van vijf vrouwen in een brandende limousine in San Francisco afgelopen mei, had kunnen worden voorkomen als de chauffeur niet had zitten bellen. Dat heeft de ex-vrouw van de chauffeur gezegd tegen een verslaggever van de San Jose Mercury News.

De chauffeur was in een ruzie verwikkeld met zijn ex toen er brand uitbrak in de limo. De negen passagiers, verpleegsters die de bruiloft van een collega vierden, riepen om hulp bij de chauffeur, maar die hoorde niks. Volgens zijn ex-vrouw had hij de muziek hard gezet, zodat de vrouwen niks van hun ruzie aan de telefoon zouden horen. De chauffeur was een maand voor het fatale ongeluk gescheiden.

Ook een van de vijf overlevenden van het ongeluk, Nelia Arellano, heeft vlak na het ongeluk verklaard dat de chauffeur helemaal niks deed om de vrouwen te helpen. 'We schreeuwden dat hij de deur open moest doen, maar hij hoorde niks. Hij zat maar te bellen.' De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.Bron

Gezonde vrouw wil operatie om verlamd te raken

De Britse krant The Sun brengt een opmerkelijk verhaal van een volkomen gezonde vrouw die niets liever wil dan gehandicapt zijn. Chloe Jennings-White wil de rest van haar leven doorbrengen in een rolstoel, en is bereid daarvoor een operatie te ondergaan die haar benen moet verlammen.

Jennings-White, die geboren werd in Londen maar nu in de Verenigde Staten woont met haar vrouw Danielle, zegt dat ze al gehandicapt wil zijn zolang ze zich kan herinneren. De 58-jarige vrouw gedraagt zich ook alsof haar benen verlamd zijn, en verplaatst zich in een rolstoel.

Diagnose
Vijf jaar geleden kreeg ze de diagnose Body Integrity Identity Disorder, een aandoening waarbij het mentale beeld dat mensen hebben van hun lichaam niet overeenkomt met hun fysieke lijf. Sommige patiënten willen de 'overbodige' lichaamsdelen laten amputeren terwijl anderen, zoals Chloe, ze willen laten verlammen. 'Iets in mijn hersenen zegt dat mijn benen eigenlijk niet zouden mogen werken', vertelt ze aan The Sun.

Ongelukken
Toen ze jonger was, probeerde Jennings-White opzettelijk in ongelukken verzeild te raken om haar benen te verlammen. Zo reed ze op negenjarige leeftijd expres met haar fiets van een podium. Ze landde op haar nek, waarna ze wel bang werd dat ze meer zou beschadigen dan enkel haar benen. Toch nam ze nog deel aan risicovolle sporten en klom ze in bomen. Ze brak vijf botten tussen haar 12de en 16de, en probeerde ook op latere leeftijd tijdens het skiën nog expres gevaarlijk te vallen.

Amerikanen 'bombarderen' per ongeluk Great Barrier Reef

© ANP.
Gevechtstoestellen van de Amerikaanse marine hebben bommen laten vallen in het natuurgebied rond het Australische Great Barrier Reef (Groot Barrièrerif), het grootste koraalrif ter wereld. Dat gebeurde tijdens een misgelopen oefening, meldden Amerikaanse media zaterdag. Over de schade aan het rif is nog niets bekendgemaakt.

Het ongelukkige bombardement was noodzakelijk om de toestellen te redden, zeiden Amerikaanse functionarissen tegen NBC News. De twee AV-8B Harriers moesten hun bommen eigenlijk laten vallen in een oefengebied, maar die missie werd afgebroken.

De piloten konden volgens een functionaris niet landen met de bommen aan boord en evenmin wachten tot ze zonder brandstof kwamen te zitten. Noodgedwongen lieten ze de vier explosieven van 500 pond vallen boven het natuurgebied, op een plek waar de kans op schade aan het rif 'minimaal' zou zijn. De zee is er ongeveer 60 meter diep.

De vliegtuigbommen zouden niet zijn ontploft. Volgens de functionarissen zet de marine een operatie op touw om de explosieven weer van de zeebodem te halen. Hij benadrukte dat het scheepvaartverkeer in de tussentijd geen gevaar loopt.
Bron

Voetbalvrouwen brengen Korea's bij elkaar

Noord-Korea en Zuid-Korea hebben hun bittere politieke verdeeldheid zondag gedurende 90 minuten even opzij gezet. De damesvoetbalteams van de landen kruisten de degens tijdens de Oost-Azië Cup en hoewel Noord-Korea met 2-1 won, bleven de gemoederen in Seoul vriendelijk en gastvrij.

Een paar maanden geleden dreigde het .noorden nog met een nucleaire oorlog, maar zondag stonden de Zuid-Koreaanse fans respectvol op toen het volkslied van het noorden klonk. Toen Noord-Korea scoorde, werd zelfs gejuicht door de zuiderlingen. 'Dit zou niet gebeuren als het tegen een ander land was, maar vreemd genoeg wilde ik juichen voor Noord-Korea,' aldus Moon Sang-snel, een 49-jarige Zuid-Koreaanse fan.

De Noord-Koreaanse voetbalvrouwen passeerden voor het eerst in 8 jaar de Koreaanse grens. Sommige Koreanen zien het sportbezoek als een teken van verminderde spanningen.


Bron

Depressieve bankier overleeft sprong van 7 verdiepingen

Adam Silberman (47), een invloedrijke New Yorkse bankier en makelaar heeft op miraculeuze wijze een sprong uit zijn appartement van ruim 20 meter hoogte overleefd. Hij sprong van de zevende verdieping van een gebouw aan 5th Avenue, maar zijn val werd gebroken door een zonnescherm op de tweede verdieping.

Silberman ligt op de intensive care in een ziekenhuis in New York, waar hij wordt behandeld aan een flink aantal botbreuken en interne bloedingen. Zonder de interventie van het zonnescherm had de man de sprong zeker niet overleefd.

Over de oorzaak van de wanhoopsdaad tast men nog in het duister, maar de man zou de ruzies met zijn medebewoners van het appartementsgebouw beu zijn. Die zouden, aldus de echtgenote van Silberman, al meermalen op agressieve wijze geklaagd hebben over de (geluids-)overlast van de drie Franse poedels die het stel in hun woning hield. Ook zouden de honden,volgens de NY Post, de lobby van het gebouw hebben bevuild.

De politie, die na het incident het appartement doorzocht, zegt dat er sporen van drugsgebruik zijn gevonden, maar het is niet duidelijk of het echtpaar ook drugs gebruikte. Michael Moss, een vriend van het stel stelde echter dat het echtpaar geen drugs- en alcoholgebruikers waren.

Wel had Silberman financiële problemen. Zo had hij nog een belastingschuld van 650.000 dollar. Moss vermoedt dat de combinatie van de problemen zijn vriend tot de sprong dreef.
Bron

Gigantische tonijn doet vissersboot kapseizen

Anthony Wichman toont zijn gigantische vangst. © US Coast Guard.
Het was een geweldige vangst: een tonijn van maar liefst 105 kilogram. Maar toen de Hawaïaanse visser de buit aan boord wilde hijsen, ging het volledig mis. Zijn boot kapseisde onder het gewicht van de gigantische vis.

Terwijl Anthony Wichman in zee belandde, raakte zijn been verstrikt in de vislijn waardoor hij helemaal onder water werd getrokken. Volgens Sky News slaagde de 54-jarige man er met veel moeite in om zichzelf te bevrijden, terug op het wrak te klimmen en zijn vrouw op de hoogte te brengen.

De Amerikaanse kustwacht stuurde een helikopter om de onfortuinlijke visser te redden. Wichman werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Toen vrienden van de man zijn boot daarna naar de haven wilden slepen, zagen zij dat de tonijn nog steeds aan de vislijn hing.

'De redding van de man had niet beter kunnen verlopen', zei Jessica Mickelson van de kustwacht tegen Sky News. 'Anthony Wichman heeft slechts kleine verwondingen opgelopen en bovendien heeft hij nu een ongelofelijk verhaal om te vertellen.' En een hele grote vis om op te eten...

Beelden van de reddingsoperatie kunt u hier bekijken.
Bron

'Draagvlak meisjesbesnijdenis neemt af'

In veel Noord- en Oost-Afrikaanse landen worden tegenwoordig minder meisjes besneden dan bij de voorgaande generaties, maar blijft die traditie wel een gewone gang van zaken. Dit terwijl de meeste inwoners van die landen vaak tegen meisjesbesnijdenis zijn en er zelfs wetgeving tegen is. Dat blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek van Unicef.

Wereldwijd zijn op dit moment 125 miljoen vrouwen besneden: hun clitoris en/of schaamlippen zijn (deels) weggehaald of aan elkaar vastgehecht. Nog zeker 30 miljoen meisjes staat in de komende 10 jaar hetzelfde te wachten.

In de 29 onderzochte, voornamelijk Afrikaanse en enkele Arabische landen neemt het draagvlak voor meisjesbesnijdenis af. Dat gebeurt zelfs in landen waarin nog altijd bijna elke vrouw wordt besneden, zoals Egypte en Sudan, aldus Unicef.

De kans dat een Keniaans of Tanzaniaans tienermeisje (15-19 jaar) is besneden, is drie keer kleiner dan bij een vrouw tussen de 45 en 49 daar. In Benin, de Centraal Afrikaanse Republiek, Irak, Liberië en Nigeria is die kans half zo groot.

zondag 21 juli 2013

Gsm-dief in metro Moskou kiest verkeerde slachtoffer

In de Moskouse metro is een gsm-dief van een koude kermis thuis gekomen. Hij wilde een gsm stelen van een op het oog makkelijk slachtoffer, maar hij had het mis. Toen hij zijn slag wilde slaan, bleek het meisje een sterk getrainde vechtsportster. Ze kreeg haar mobieltje terug. En hoe: zie video.

Op de beelden van de bewakingscamera is te zien dat het meisje na de diefstal onmiddellijk reageert. Er volgt een kleine schermutseling, maar daarna raakt ze haar agressor in het kruis. Het toetje volgde nog: een achterwaartse beenveeg recht op zijn gezicht. Dief uitgeschakeld, telefoon terug.

Het is niet bekend wie het meisje is. Internetters speculeren volop. Ze zou wellicht in het leger zitten. Andere mogelijkheid, niet uit te sluiten: de actie is in scène gezet.


Un voleur de téléphone portable K.O door Spi0n


Bron

Steeds meer schatten verstopt in Nederland

Steeds meer mensen verstoppen een schat in Nederland. In stadscentra, natuurgebieden en industrieterreinen: overal liggen de zogeheten geocaches. Inmiddels zijn het er al 24.400, tegenover een kleine 21.600 in januari, meldde het hoofdkwartier van Geocaching in Seattle zaterdag.

Een geocache is een klein doosje of filmkokertje dat verstopt ligt op een gps-coördinaat. Met behulp van een app op de telefoon of met een gps kan het doosje worden gevonden. Daarin ligt een lijstje waar speurders op kunnen aftekenen dat ze de schatkist - cache in jargon - hebben gevonden. Ook zitten er kleinigheidjes in, die je mee kunt nemen en weer in een andere cache kunt stoppen.

Er zijn ook speurtochten waarbij je van schatkist naar schatkist moet lopen. Verder zijn er varianten waarbij een puzzel moet worden opgelost of waarbij opdrachten moeten worden gedaan om aan een volgend coördinaat te komen.