Translate

zaterdag 13 juli 2013

500.000 asielzaken Verenigd Koninkrijk

De Britse immigratiedienst moet van ruim een half miljoen personen nog bepalen of ze het land uit worden gezet of mogen blijven. Dat blijkt uit een rapport van een speciale commissie van Binnenlandse Zaken, meldde de krant The Telegraph zaterdag.

Voorzitter van de commissie Keith Vaz zei dat het 37 jaar duurt om alle zaken af te handelen. De commissie heeft om uitleg gevraagd van de minister van Binnenlandse Zaken.

De 500.000 zaken zijn verschillend van aard, maar moet allemaal door de immigratiedienst worden uitgevoerd. Meer dan 4000 buitenlandse criminelen in het Verenigd Koninkrijk moeten nog worden uitgezet, 33.500 asielaanvragen moeten nog worden behandeld en 61.000 zaken van diverse aard moeten nog in het computersysteem worden ingevoerd.

In de afgelopen 3 maanden is het aantal af te handelen gevallen met 56 procent explosief gegroeid.

Bron

Beroemde fort Krak des Chevaliers beschadigd door bommen

Krak des Chevaliers, de beroemdste kruisvaardersburcht van het Midden-Oosten, is door een bombardement beschadigd. Dat blijkt uit video's verspreid door Syrische rebellen. De burcht in Noord-Syrië, nabij de stad Homs, is in handen van de rebellen.

Krak des Chevaliers staat sinds 2006 op de Unesco-lijst van het Werelderfgoed. Homs is het toneel van verwoede strijd tussen regeringstroepen en rebellen. Uit beelden moet blijken dat de beschadiging het gevolg is van een raid door een helikopter of een militair vliegtuig.

Met de bouw van de burcht werd in 1031 begonnen door de Abbassieden. In 1142, tijdens de Kruistochten, kwam het imposante gebouw in handen van de Hospitaalridders, die de burcht versterkten. Sindsdien staat het complex bekend als de Krak des Chevaliers.

Bron zie foto

vrijdag 12 juli 2013

Astronaute demonstreert hoe je haren wast in de ruimte

Je ooit afgevraagd hoe (vrouwelijke) astronauten een vettig kapsel voorkomen in de ruimte? Karen Nyberg, ingenieur aan boord van 'Expedition 36' op weg naar het ISS, laat in een video zien hoe je haren moet wassen zonder zwaartekracht.

In een tweet liet ze weten dat vaak de vraag krijgt hoe ze haar haren wast op een ruimteschip. Om de nieuwsgierigen van antwoord te voorzien, toont ze de kneepjes van het vak in een video op YouTube.

Benodigheden
Zakje met warm water
Droogshampoo
Handdoek
Kam
Kleefmuur om ontsnapping te voorkomen

Wasproces
Eerst brengt Karen wat water aan op haar schedel om het vervolgens in te werken tot in de puntjes. In een volgende stap wordt de droogshampoo aangebracht en eveneens ingemasseerd in de zwevende lokken. Door gebrek aan stromend water zet ze haar handdoek in om vuil aan te pakken. Tot slot brengt ze nog een beetje water aan en kamt ze elke knoopje uit haar haren.

Tijdens het natuurlijke droogproces wordt het verbruikte water opnieuw opgenomen door de airco, waar het omgezet wordt in drinkwater.Bron

Nederlandse is slachtoffer in gruwelzaak Melbourne


Een jonge Nederlandse toeriste is eind vorig jaar in een hotel in Melbourne wekenlang vastgehouden en op gruwelijke wijze misbruikt en mishandeld. Een stel zou de vrouw gevangen hebben gehouden als seksslavin. De 6 weken durende beproeving van de naar verluidt 21-jarige vrouw is deels vastgelegd op video.


Australische aanklagers hebben vandaag extra tijd gevraagd om maar liefst 450 uur aan beelden waarop de gruwelheden zijn vastgelegd te kunnen bestuderen.

De 46-jarige verdachte Alfio Anthony Granata verscheen vandaag in de rechtszaal in Melbourne voor een korte zitting. De zaak werd verdaagd zodat er meer tijd is om de beelden te bekijken en meer bewijs te verzamelen.

Martelingen
De Australische media schrijven gedetailleerd over de gruwelheden die plaats hebben gevonden. De Nederlandse zou Granata en zijn 32-jarige partner Jennifer Peaston hebben ontmoet op een feestje in de wijk St. Kilda. De twee zouden de jonge vrouw vervolgens hebben meegenomen naar het Bell City complex in Preston, waar ze langere tijd een appartement huurden.

Vanaf 15 november tot de kerst is het slachtoffer opgesloten en vervolgens wekenlang op ernstige wijze mishandeld. De vrouw werd stelselmatig verkracht. Ze werd geslagen met een stok, vastgebonden met kettingen en in het gezicht gestompt. Ze werd geschopt terwijl ze werd vastgehouden door een derde persoon, geslagen met huishoudelijke voorwerpen en bewerkt met vuur uit een aansteker.

10 maanden cel en tbs geëist voor man die oor broer afbeet

De hele wereld is tegen hem. En niet hij, maar al die anderen zijn ziek. De aan lager wal geraakte oud-bokser Victor M., die begin dit jaar een stuk van het oor van zijn broer afbeet, beweert dat hij zich alleen maar verdedigde tegen zijn belager. Broer Edwin wil dat Victor geholpen wordt. 'Want ik ben nu een wandelende attractie.'

Volgens AD Utrechts Nieuwsblad was de consternatie enorm toen de broers Erwin (43) en Victor (46) op 4 januari in de Jan van Arkelstraat in het Utrechtse Hoograven over de stoep rolden. Victor had zojuist een stuk uit het oor van zijn broer gebeten en dat zorgde voor enorm veel bloed. Zelfs de agenten waren in shock, verklaarde broer Erwin later.

Hij was gisteren niet aanwezig in de rechtbank, waar zijn broer terechtstond. Hij is alle ellende die zijn broer heeft veroorzaakt meer dan zat. Bovendien moet hij definitief het afgebeten stuk oor missen. 'Ik wil het het liefst verstoppen, maar iedereen ziet het en vraagt ernaar. Ik ben een wandelende attractie,' liet hij de rechtbank per brief weten. 'Er is nu een grens bereikt, Er moet naar hem gekeken worden.'

'Meer ouderenmishandeling door overbelaste mantelzorgers'

De mishandeling van ouderen neemt toe, doordat de druk op mantelzorgers toeneemt en deze steeds vaker overbelast raken. Vooral voor werkende 55-plussers die voor ouderen moeten zorgen, is de grens overschreden. Dat zegt Ouderenombudsman Jan Romme in dagblad Trouw.

'Jonge ouderen moeten niet alleen voor hun kleinkinderen zorgen omdat de kinderopvang onbetaalbaar is gewonden, ze verzorgen ook hun oude vader of moeder, moeten doorwerken tot hun 67e en het liefst ook nog vrijwilligerswerk doen'', stelt Romme.

De druk op mantelzorgers neemt toe omdat de dagopvang voor ouderen wordt afgebouwd. Ook is het moeilijk om in een verpleeghuis te komen. Verder zijn er verzorgingshuizen die ouderen alleen opnemen, als de kinderen een paar dagen per week de zorg voor hun rekening nemen, weet Romme.

Bron

Man zwemt 5 uur om zijn familie te redden op zee

Voor de kust van de Amerikaanse staat Maryland is een familie maar op het nippertje aan de dood ontsnapt nadat hun vissersbootje was gekapseisd in een storm. John Riggs aarzelde niet en trotseerde in het holst van de nacht de golven en de ijskoude zee om naar de oever te zwemmen. Na vijf uur zwoegen bereikte de heldhaftige man eindelijk de kust en kon hij alarm slaan.

Zo werden zijn vrouw, zijn schoonvader, zijn nichtje Emily (9) en zijn neefje Conrad (3) gered. 'Ik had geen keuze, ik moest gewoon mijn familie redden', vertelt John Riggs zijn hachelijke avontuur na.

De Amerikaanse familie werd op een visserstrip verrast door de storm. Na het kapseizen van de boot wist John Riggs dat hij zo snel mogelijk hulp moest gaan zoeken. Zijn vrouw, 70-jarige schoonvader, zijn driejarig neefje en negenjarig nichtje waren immers in acuut gevaar. En dus begon Riggs de lange tocht richting oever. Na zo'n vijf uur bereikte hij eindelijk de rotsachtige kust en had veel moeite om naar boven te klimmen.

Blaffende hond
Bij het eerste het beste huis zocht hij hulp. 'Hij kwam naar het juiste huis', zegt bewoonster Angela Byrd. 'Ik werd wakker van het geblaf van mijn hond en ik trof een doorweekte en blootvoetse man aan. 'Ik ben al aan het zwemmen sinds zonsondergang, ik heb dringend hulp nodig. Mijn familie is in nood', prevelde hij.' Angela Byrd belde meteen de hulpdiensten.

Golven en tij
'Dat ik niet wist hoe het ondertussen met mijn familie was gesteld, viel me heel zwaar. Eigenlijk was dat nog lastiger dan het zware weer en de harde wind', zegt Riggs. 'Ook de gedachte dat ik hen niet meer zou kunnen vinden nadat ik de oever had bereikt, kwelde me tijdens de zware inspanning. Maar ik had geen keuze, ik moest het doen om mijn familie te redden. De hoge golven en het verraderlijke tij maakten het extra lastig.'


China gaat 123km lange tunnel onder water bouwen

China gaat een tunnel van 123 kilometer lang bouwen, waarvan 90 kilometer onder water komt. Het wordt daarmee de langste tunnel onder water ter wereld. Dat meldden Chinese media vrijdag.

De tunnel zal van Dalian naar Yantai, steden ten oosten van Peking, onder de baai van de Bohaizee lopen. Momenteel duurt het 8 uur om met een veerboot van Dalian naar Yantai te komen. Met de tunnel zal dit in 40 minuten kunnen. Het project kost ruim 32 miljard euro.

Op dit moment heeft Japan met bijna 54 kilometer de langste tunnel onder water.

Bron

Vondst 'alien' houdt stad in Zuid-Afrika bezig

De vondst van een bijzonder wezen in de buurt van Plettenberg Bay in Zuid-Afrika hield de gemoederen de afgelopen dagen flink bezig. Het dode, uitgedroogde, erg dunne en bijzonder langgerekte lichaampje leek niet op een bekende diersoort. Reden voor sommigen om te denken dat het best weleens om een buitenaards wezen kan zijn.

De 17-jarige zoon van parkopzichter Llewellyn Dixon ontdekte het wezen in de buurt van Nature's Valley vlakbij Plettenberg Bay. Dixon maakte enkele foto's en zette deze op Facebook, waarna er volop werd gespeculeerd over wat het dier was.

Opties die genoemd zijn door social media-gebruikers: een Die Antwoord-groupie (band uit Zuid-Afrika, red.), een minister bewerkt met een bijl, een dode hond of een door de zon verbrande Kate Moss in Plettenberg. Anderen waren er van overtuigd dat het een alien was.

Om duidelijkheid te krijgen, werd de hulp ingeroepen van dr. Magdalena Braun, werkzaam voor Crags Vet Clinic. Ze kon al snel onthullen dat het mysterieuze wezen een pasgeboren, vrouwelijke baby-baviaan is.

'Waarschijnlijk is ze om het leven gekomen door een beet door haar hoofdje, kort na de geboorte. Mogelijk is het jong gedood door een mannetje dat onlangs de leiding over de groep heeft overgenomen,' legt Braun uit.

'Het lichaampje is misvormd en gemummificeerd omdat de moeder het weken met zich heeft meegesleurd. Dit is heel normaal. Vrouwtjesbavianen dragen hun dode kinderen soms wel drie of vier weken aan hun staart met zich mee, voordat ze er eindelijk afstand van doen.'

Amerikaan in rolstoel valt van perron op metrospoor

Reizigers bij een metrostation in Washington DC waren in de ochtend van 4 juli getuigen van een ongelukkig incident. Een gehandicapte man blijkt zijn elektrische rolstoel niet meer onder controle te hebben en tuimelt op het spoor. Omstanders kwamen snel in actie en brachten de man in veiligheid. Bewakingscamera's legden alles vast.

De 21-jarige militair Michael Menchaca was een van de helden die de man te hulp schoot. Het slachtoffer zat vast in zijn rolstoel en was vlakbij een hoogspanningskabel op het spoor gevallen.

Gelukkig werd er de eerste minuten geen trein verwacht in het station. Het alerte personeel alarmeerde de hulpdiensten zodat het metroverkeer stilgelegd kon worden.

Het slachtoffer, wiens identiteit niet werd vrijgegeven, kwam er met de schrik van af. 'Ik wilde zien wat er op een aankondigingsbord stond op het tegenoverliggende perron. Plots verloor ik de controle over mijn rolstoel'.Bron

Bundesbank overspoeld met beschimmeld geld

Na de recente overstromingen is de Bundesbank overspoeld met beschadigde bankbiljetten. Duitse burgers stuurden in juni maar liefst 170.000 gehavende bankbiljetten naar de centrale bank. Die waren vaak beschimmeld of met modder of olie besmeurd.

Dit heeft de grootste Duitse krant, Bild, vrijdag gemeld. In een 'gewone' maand worden slechts 70.000 beschadigde bankbiljetten aangeboden in Frankfurt. Die komen in de papierversnipperaar. De burger kan schone bankbiljetten terugkrijgen, of het bedrag wordt op zijn rekening gestort. De service is gratis.

Bron

donderdag 11 juli 2013

'Card trapping' opvolger van skimmen

Nu skimmen minder plaatsvindt doordat pinpassen een chip hebben gekregen in plaats van de magneetstrip, bedenken criminelen nieuwe manieren om pinners hun geld afhandig te maken. De nieuwste methode heet 'card trapping'.

In de pasinvoermond van de pinautomaat wordt een klemmetje geplaatst, waardoor de pas na de transactie blijft hangen en de klant denkt dat die door de machine is 'opgegeten'. Intussen heeft de crimineel dan al over de schouder meegekeken naar de pincode. De pinner die zijn pas niet terugkrijgt, zal denken dat er een storing is en weglopen. Dat is het moment dat de fraudeur in actie komt: 'Binnen enkele minuten wordt de rekening van de klant leeggetrokken', zo waarschuwt de politie donderdag.

Blijft de pinpas hangen in de automaat, loop dan niet weg maar bel direct de bank en de politie, is het advies van de politie. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) voegt eraan toe dat het cruciaal is om het intikken van de pincode altijd goed af te schermen.

Hoe vaak card trapping voorkomt, is niet te zeggen, aldus een woordvoerster van de politie Haaglanden. 'Pinbetalingsverwerker Equens meldt wel een stijging maar heeft nog geen cijfers.' Ook in Europees verband wordt een stijging gesignaleerd, maar ook daar ontbreken de getallen, zo blijkt uit een eerder persbericht van het European ATM Security Team (EAST).

Card trapping lijkt op de voorheen veel gebruikte methode met de 'Libanese lus'. Daarbij bemachtigden criminelen de pinpas met een stukje plaktape in de pasinvoergleuf.

Bron

Peuter koopt auto met smartphone van papa

Een peuter heeft een auto gekocht met de smartphone van haar vader. Het ukje bestelde het voertuig op eBay. 'Gelukkig kocht ze de dure Porsche niet', lacht de Amerikaan. De man heeft besloten om de aankoop van zijn dochter te houden.

Paul Stoute uit Portland in de staat Oregon kreeg een melding van de veilingsite. Ebay feliciteerde hem met de aankoop ter waarde van 225 Amerikaanse dollar en het eigenaarschap van een Austin-Healey Spirite uit 1962. Stoute kon het bericht moeilijk plaatsen. Hij had helemaal geen aankoop verricht op eBay. De Amerikaan ging op onderzoek uit en kwam tot de conclusie dat zijn dochter de wagen gekocht had. Het meisje is dol op de smartphone van papa en de meid had via de openstaande eBay-app de aankoop gedaan. 'Duw, duw, duw en nu heb ik mijn eigen wagen', omschreef Stoute de 'stunt' van zijn dochter.

De vader had zelf op de website van eBay gesurft op zoek naar een oude wagen die hij samen met een vriend wilde restaureren. 'Gelukkig kocht ze de Porsche van 38.000 dollar niet', lacht Stoute. De aanwist van de dochter staat in Tualatin en werd op de site aangeboden onder de naam 'Frankensprite'. 'Het voertuig heeft twee motoren. Ze zitten onder de achterzetel', weet Christina, moeder van de peuter. Stoute wil de wagen houden en herstellen. Hij wil zijn dochter het voertuig cadeau doen voor haar zestiende verjaardag. Zijn lesje heeft hij wel geleerd. Hij stelde een wachtwoord in en haalde enkele apps waarmee aankopen verricht kunnen worden van zijn smartphone. 'Het zal niet opnieuw gebeuren', lacht Christina.

Bron

Mannenversie van dans 'twerking' verovert internet

Twerking: een dans waarbij het achterwerk snel op en neer bewogen wordt wint snel aan populariteit. Yolanthe doet het. Miley Cyrus eveneens. Maar mannen hadden we het nog niet zien doen. Dan wordt de sexy dans opeens grappig en alles behalve sexy. The Huffington Post bundelde enkele 'twerkende' mannen en voorzag de compilatie van klassieke muziek.

Bron

Overheidsdienst VS slaat computers kort en klein

Uit vrees voor een computervirus blijken ambtenaren van de Amerikaanse overheidsdienst voor economische ontwikkeling EDA vorig jaar hun computerapparatuur kort en klein te hebben geslagen. Naast de harde schijven moesten ook toetsenborden, muizen en beeldschermen eraan geloven, bericht FoxNews.

Eind 2011 was de Economic Development Administration door een speciale afdeling van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid meegedeeld dat het computersysteem mogelijk was besmet met malware. Een extern bedrijf, gespecialiseerd in virusbestrijding, trof in het systeem evenwel geen virus aan.

Zwart op wit
De EDA wilde dat zwart op wit bevestigd hebben, maar het bedrijf zei niets te kunnen garanderen vanwege de minimale kans op nog onbekende, niet op te sporen virussen. Daarop kregen de ambtenaren van de EDA het bevel uit voorzorg hun apparatuur te vernietigen en hoogstpersoonlijk met hamers te lijf te gaan.

Naast desktopcomputers ging het daarbij om printers, televisies, camera's, computermuizen en toetsenborden ter waarde van 170.000 dollar. Aanschaf van vervangende apparatuur, het treffen van tijdelijke voorzieningen en het inhuren van het virusbedrijf brachten de totale schadepost op 2,7 miljoen dollar, omgerekend 2,1 miljoen euro. Dat is de helft van het jaarbudget van de EDA voor computers en systeembeheer.

Aanbevelingen
De inspectiedienst van het ministerie van Economische Zaken heeft eind juni een rapport uitgebracht over de kwestie. Een woordvoerder van de EDA liet in een reactie weten zich in de aanbevelingen te kunnen vinden.

Bron

Doodverklaarde baby beweegt beentje op altaar van kapel

In het zuiden van Brazilië is een doodverklaarde baby op wonderbaarlijke wijze weer tot leven gekomen. Het 'lijkje' van Yasmin Gomez was in een doos gestopt en op het altaar van de ziekenhuiskapel gelegd, meldt de Daily Mail. Toen haar oma samen met een begrafenisondernemer het lichaampje kwam ophalen, begon het pasgeboren meisje met haar beentje te bewegen. Even later opende Yasmin haar ogen en was het medische mirakel geschied.

Elza Silva, de grootmoeder van Yasmin, reageerde totaal verrast. 'Aanvankelijk kon ik het niet geloven', zegt ze tegen Globo G1. 'We zagen overduidelijk dat ze weer ademde. We omhelsden elkaar en begonnen te schreeuwen van geluk: 'Ze leeft! Ze leeft!' Het was een mirakel.'

Reanimatie bleek vruchteloos
Volgens het officiële rapport was Yasmin nog in leven toen ze werd geboren in het Lincoln Graca ziekenhuis in de stad Londrina. Vlak na haar geboorte stopte ze echter met ademen. De wanhopige reanimatiepogingen bleken vruchteloos. Yasmin werd doodverklaard en er werd een overlijdensakte opgesteld. De 22-jarige moeder, Jennifer da Silva Gomes, werd als eerste op de hoogte gebracht van het overlijden. 'Mijn wereld stortte helemaal in. Ik was compleet radeloos, want al mijn dromen waren aan diggelen geslagen.'


Journaliste veroorzaakt rel: 'Moeilijker om van rosse baby te houden'

De Britse tv-persoonlijkheid Katie Hopkins, die bekend werd dankzij de realityreeks The Apprentice, veroorzaakte in het Verenigd Koninkrijk ophef door te zeggen dat ze geen kinderen met een rode haarkleur wilde.

De ster werkt nu als commentator en journaliste, vorige week schreef Katie Hopkins al op Twitter. "Roodharige baby's, net als een andere baby, maar veel moeilijker om van te houden." Ze ging hier nog dieper op in tijdens een interview met het magazine OK! "Toen mijn zoon Max geboren werd, moest ik meteen weten of hij rood haar had."

Eerder had de mama van twee al op tv gezegd dat ze niet wilde dat haar kinderen speelde met leeftijdsgenoten met namen als Tyler and Charmaine omdat die vaak uit een lagere klasse kwam. "Je kunt heel wat afleiden uit een naam. Als ik bepaalde namen hoor, begin ik meteen te zuchten." Wat meteen kwaad bloed zette bij de kijkers, presentator Phillip Schofield moest zelfs ingrepen tijdens een debat met het publiek. Een kijker reageerde namelijk dat de presentatrice discrimineerde omdat ze kinderen beoordeelde op basis van hun namen. De heftige discussie werd meteen een internetsensatie in het land, het filmpje op YouTube werd meteen door 3,5 miljoen mensen bekeken.

Bron

Man graaft diamant van 2,95 karaat op in park

In de Amerikaanse staat Arkansas heeft een man een diamant van 2,95 karaat opgegraven in het Crater of Diamonds State Park in Murfreesboro.

Je kan moeilijk zeggen dat de vondst het resultaat is van puur geluk: Terry Staggs komt namelijk al bijna 28 jaar graven in het park, waar bezoekers mogen houden wat ze bovenhalen.

De inwoner van Kentucky was op 4 juli zo'n tweeënhalf uur aan het wandelen in het park toen hij de diamant aantrof, meldt de Richmond Register. De steen van 2,95 karaat is niet de grootste diamant die werd gevonden in het park, maar wel de grootste van de 304 die er dit jaar al zijn gevonden.

Crater of Diamonds is de enige plaats ter wereld waar bezoekers diamanten kunnen opgraven en die vervolgens mogen houden.

Bron

woensdag 10 juli 2013

Zes meter lange python 'breekt in' bij winkel

Toen de politie in het noordoosten van Australië uitrukte na melding van een inbraak in een winkel in het stadje Ingham, troffen zij daar een gat in het plafond aan en een plas met braakselachtige vloeistof. Wat eruitzag als een plaats delict, bleek in werkelijkheid het werk van een python van bijna zes meter.

De politie schakelde de hulp in van een slangenspecialist om het reptiel van 17 kilogram te vangen. 'Zijn kop was net zo groot als die van een kleine hond,' verklaart een woordvoerder van de politie in Queensland. De python lag verscholen langs een wand van de liefdadigheidswinkel en is ongedeerd overgebracht naar een opvang.

In eerste instantie dacht de politie aan sporen van een inbreker. 'We dachten dat iemand door het plafond was gevallen', vertelt de woordvoerder. Toen diegene op de vloer terecht kwam zou hij of zij hebben overgegeven en daarna zijn omgevallen, dacht het korps vanwege de plas met braaksel en de vernielingen die zij aantrof.

De python zou via het dak, dat door een cycloon twee jaar geleden beschadigd was geraakt, naar binnen zijn gekomen. Vervolgens zakte het beest door het plafond en door zijn metershoge val raakten kledingrekken en andere spullen in de winkel beschadigd.

Bron

Hitte Japan eist 3 doden, 2.500 mensen in ziekenhuis

Door extreem hoge temperaturen zijn in Japan de afgelopen dagen drie mensen om het leven gekomen. Meer dan 2.500 mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen. Dat hebben de Japanse gezondheidsdiensten dinsdag bekendgemaakt.

In de prefectuur Yamanashi werd het deze week 39,1 graden Celsius. In andere delen van het land werd het de voorbije dagen 35 graden.

Sinds begin juli moesten 2.594 mensen die last hadden van de hitte opgenomen worden in het ziekenhuis. Drie mensen kwamen om. Het merendeel van de slachtoffers is 65 jaar of ouder. Ook kinderen en zieke mensen hebben last van de extreem hoge temperatuur.

Bron

'Wethouder Assen gepakt voor diefstal'

Een wethouder in de Drentse hoofdstad Assen is opgepakt voor diefstal. Locoburgemeester Jaap Kuin (PvdA) zou in een bouwmarkt per ongeluk twee boortjes in zijn jaszak hebben gestopt en daarmee naar buiten zijn gelopen. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

De diefstal was eind juni tijdens de week van de TT in Assen. Een medewerker van de bouwmarkt hield de wethouder aan. Hij werd meegenomen naar een politiebureau. Het is nog niet bekend wat de politieke gevolgen van de aanhouding zijn.

Bron

dinsdag 9 juli 2013

Man deelt geld uit op straat

Een zonderling is in Noorwegen de straat opgelopen met een pak biljetten. De onbekende deelde geld uit in de straten van Aurskog en verdween daarna van het toneel. "Het is een merkwaardige zaak", zegt Bjørn Jahr van het politiedistrict Romerike aan de krant Dagbladet.

"Voor zover we weten, deelde hij zo'n 4.000 euro uit. Maar dat bedrag kan nog oplopen. Misschien krijgen we nog telefoontjes." De politie kreeg drie oproepen. Het eerste telefoontje kwam binnen om 16.30 uur. "Een man liep schreeuwend rond op straat. Hij leek verward en liep op auto's af. Dat was zo ongeveer de inhoud van het eerste telefoontje", vertelt Jahr.

Wat later kreeg de politie een tweede telefoontje met de melding dat de man voor ongeveer 3.415 euro door een ruit van een wagen gegooid had. En dan volgde er nog een derde telefoontje. Een man kreeg zomaar 570 euro toegestopt. De politie tast voorlopig nog in het duister over het motief van de 'weldoener'. "Toen we de meldingen binnenkregen, hebben we een patrouille gestuurd en die trof een fiets aan maar geen gebruiker. We willen graag in contact komen met de man. We willen immers weten of het om zijn geld of het geld van iemand anders ging."

De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen. "Dit is een merkwaardige zaak. We weten niet wie het is en waarom hij het deed", aldus Jahr. "We hebben ook verschillende beschrijvingen gekregen. De man zou tussen 17 en 30 jaar oud zijn en mager gebouwd. Hij droeg ook een donkere sweater met kap", besluit Jahr.

Bron

Werknemer toont hoe keten vlees buiten bij vuilnis 'bewaart' tijdens inspectie

De Amerikaanse restaurantketen Golden Corral zit in nauwe schoentjes nu een werknemer filmpjes online heeft gezet van op zijn zachtst gezegd erg onhygiënische praktijken. De beelden van het restaurant in Port Orange in Florida gaan viraal.

Brandon Huber toont hoe zijn werkgever ribbetjes, hamburgers en ander rauw vlees buiten bij een afvalcontainer zet om het voedsel te verstoppen voor een inspectie. Het meeste eten is niet bedekt, tot groot genoegen van de vliegen.

Huber zegt dat het vlees nog zou geserveerd worden aan klanten, iets wat eigenaar Eric Holm van de vestiging ontkent. Holm geeft wel toe dat de manager die verantwoordelijk was voor de ongepaste opslag van voedsel ontslagen is wegens het niet naleven van de procedures over de omgang met eten.

Vlees dat niet koel wordt bewaard, wordt een broeihaard van bacteriën.

Bron

maandag 8 juli 2013

Burgemeester Londen: 'Vrouwen studeren alleen om man te vinden'

De Londense burgemeester Boris Johnson heeft zich de woede van het vrouwelijk deel van de Britten op de hals gehaald door te zeggen dat vrouwen alleen studeren om een man te vinden.

Johnson beantwoordde samen met de Maleisische premier Najib Razak vragen bij het begin van het Islamitisch Economisch Forum in Londen. Razak vertelde dat in zijn land 68 procent van de studenten vrouwelijk is, waarop Johnson hem volgens de krant The Independent onderbrak met: 'Ze moeten mannen vinden om te trouwen.' De opmerking viel totaal verkeerd bij veel mensen, bleek uit een storm van kritiek op onder meer Twitter.

Johnson, die zich nadrukkelijk positioneert als mogelijke opvolger van premier David Cameron, staat bekend om zijn grappen die verkeerd vallen. Zo zei hij tijdens een verkiezingscampagne van zijn Conservatieve Partij: 'Een stem op Tory zal ervoor zorgen dat je vrouw grotere borsten kan krijgen en jouw kansen om een BMW M3 te bezitten, toenemen.'

In de aanloop naar de Olympische Spelen in Londen voegde hij een Chinese gastheer toe dat tafeltennis helemaal geen Chinese uitvinding is. 'Pingpong is uitgevonden op de dinertafels van Engeland in de 19e eeuw en werd wiff-waff genoemd.'

Ook tijdens de Spelen maakte hij naam met zijn onbehouwen uitspraken. Hij schreef in een column dat de beachvolleybalsters 'glimmen als natte otters'. In een interview met de New Yorker zijn hij dat hij van Londen houdt 'omdat er een grotere keuze aan meisjes' is en dat 'voortplantingskeuzes' een van de redenen vormen waarom mensen naar de grote stad verhuizen.

Bron

Taxiklant Thailand doodgestoken om 1,24 euro

De Thaise politie heeft een taxichauffeur in Bangkok opgepakt. De man wordt beschuldigd van het doodsteken van een Amerikaanse passagier. De twee kregen ruzie over een bedrag van 1,60 dollar, oftewel 1,24 euro.

De chauffeur zou de Amerikaan op de drukke Sukhumvitstraat in Bangkok achterna hebben gezeten nadat hij weigerde te betalen, meldt AP. Op bewakingsbeelden is te zien dat de twee op straat aan het vechten waren. De taxichauffer heeft de politie verteld dat er ruzie over de taximeter ontstond. De Amerikaan beschuldigde hem ervan met de meter te hebben geknoeid. Ook zou de klant een kop koffie naar hem hebben gegooid. De 51-jarige Amerikaan woonde al drie jaar in Thailand.

Bron

Man met grootste voeten ontmoet kleinste vrouw

Een mooie ontmoeting: Jyoti Amge, die met haar 62 centimeter niet zo heel ver boven de voeten van Brahim Takioullah uitsteekt. De 31-jarige Marokkaan heeft dankzij zijn grote voeten een plek in het Guinness Book of Records.

De Indiase is de kleinste vrouw. Haar voeten zijn vier keer kleiner dan die van haar tegenpool. Jyoti lijdt aan achondroplasie, een erfelijke aandoening waarbij de vorming van kraakbeen in de lange pijpbeenderen gestoord wordt. Daardoor kan de groeischijf zich niet normaal ontwikkelen.

Het opmerkelijke duo ging samen op de foto om een ander wereldrecord te proberen vestigen, dat van de meeste voeten in één fotocollectie. Het is de bedoeling dat men blote voeten doorstuurt naar de Amazing Feet-recordpoging. Er valt echter nog een serieuze weg af te leggen: de teller staat voorlopig op 113, terwijl gemikt wordt op 50.000 afbeeldingen. De wedstrijd loopt nog de hele zomer.

Bron bekijk de foto

Driftende truck van studenten hit op internet

Studenten van het DaVinci College in Dordrecht hebben een ware internethit gescoord met hun filmpje over een driftende truck. Het filmpje, dat op Youtube circuleert, is al meer dan zeshonderdduizend keer bekeken.

Zes studenten van de school werkten twee dagen lang in Duitsland aan het filmpje, dat op een oud militair terrein is opgenomen. Dit deden ze voor DaVinci Media, een onderwijsleerbedrijf waar de scholieren stage lopen. 'Dat het zo'n succes zou worden, hadden we natuurlijk nooit verwacht,' vertelt Arie Paans van DaVinci Media in AD De Dordtenaar.

Het succes van het filmpje hebben de studenten volgens Paans te danken aan de manier van filmen. 'Er bestaan legio filmpjes met driftende personenauto's. Ze zijn allemaal op dezelfde manier gemaakt, namelijk met een camera die het voertuig door de hele bocht filmt. Wij hebben dat op een andere manier aangepakt, namelijk door de bochten met meerdere camera's te filmen en dit achter elkaar te monteren.' En dat sloeg aan: zelfs CNN heeft het filmpje al uitgezonden.
Bron

Wereldreiziger beroofd van dagboeken en herinneringen

Aart Huijg (33) is ten einde raad. Dit weekeinde ontdekte hij dat al zijn videobeelden, talrijke foto's, laptop en vijf dagboeken van zijn 2 jaar durende fietsreis van de Noord- naar de Zuidpool gestolen zijn.

'Verschrikkelijk.' zegt Aart in het Algemeen Dagblad. 'Ik wilde een documentaire van mijn reis maken met die beelden, dat kan ik nu wel vergeten. En ik ben bezig een boek te schrijven over mijn ervaringen, want als je zo'n reis onderneemt, maak je heel wat mee. Ik heb 2 jaar lang al mijn gedachten en invallen bijgehouden in vijf dagboeken. Het is heel moeilijk om uit mijn hoofd die hele reis weer opnieuw te beleven, juist daarvoor had ik alles opgeschreven. Ik weet echt niet hoe dat nu verder moet.'

De spullen, waaronder vier externe harde schijven, zaten in een beige fietstas van het merk Vaude. De tas lag in een tijdelijk onderkomen van de docent economie aan de Spaarndammerdijk in Amsterdam-West.

Zoeken
Een ander, zegt Huijg, heeft er ook helemaal niets aan. 'De mensen die dit gestolen hebben, hebben zeker die dagboeken meteen weggegooid. Ik heb nog geluk dat het nu niet regent. Maar zaterdag heb ik de hele dag door de bosjes gespeurd om ze te zoeken, gisteren heb ik de hele middag geflyerd en allerlei jongens op scooters aangesproken. Je moet wat. Ik probeer ook via de sociale media aan tips te komen.'

'Het is typisch, maar ik heb 34.000 kilometer gefietst van de Noord- naar de Zuidpool, en bij de meest wildvreemde mensen geslapen. Al die tijd heb ik me geen seconde zorgen gemaakt om mijn spullen en niemand heeft geprobeerd ze te stelen. En ik ben nog geen anderhalve maand terug in Amsterdam, of ze worden gestolen.'

Het ergste vindt de wereldreiziger het misschien nog wel dat hij ook de coördinaten kwijt is van de plekken waar hij geslapen heeft. 'Ik heb nog geen kinderen, maar tijdens de reis dacht ik steeds: later, als ik kinderen heb, doe ik de reis met hen over, en laat ik precies zien waar ik geslapen heb en hoe dat was. Maar zelfs dat zal niet meer gaan nu.'

Bron foto

Duitse politie zoekt Nederlandse bankrovers

De Duitse politie is op zoek naar Nederlandse mannen die pinden met vervalste passen. Er zijn beelden gepubliceerd van een aantal onbekende pinners die vermoedelijk uit Nederland komen, zo laat de Nederlandse politie maandag weten. De mannen maken deel uit van een bende die door heel Europa zo'n 30 miljoen euro buit wist te maken.

De dieven hackten meerdere computers bij verschillende bedrijven, waardoor ze uiteindelijk in het beveiligde systeem van een bank uit Oman kwamen.

Ze konden daardoor gegevens van bankpassen en creditcards vervalsen. Die zetten ze op een namaakpas en haalden vervolgens in 23 landen geld uit de muur. Op 19 februari haalden de dieven in één dag bijna 30 miljoen euro uit de pinautomaten.

Eerder werden al twee Haagse verdachten aangehouden in verband met de zaak. Dat waren een 56-jarige vrouw en haar 35-jarige zoon. Ook werd een Griekse verdachte hier gearresteerd en werden er drie huizen doorzocht in Den Haag en omstreken. De Duitse autoriteiten vermoeden dat er meer Nederlanders betrokken waren bij de internationale bankroof en roepen daarom de hulp in van het Nederlandse publiek. In totaal zijn tien foto's gepubliceerd van verdachte pinners.

Bron

'Kans dat Joran niets heeft gedaan in zaak-Holloway'

Wat valt er nu nog te vertellen over de zaak-Joran en Natalee? Heel veel, zegt journalist Vincent Verweij. De televisiemaker kreeg het politiedossier van de beruchte zaak te pakken, dook erin en vond nooit eerder bekend geworden feiten. 'Er is zo'n 60 procent kans dat Joran verantwoordelijk is voor de verdwijning van Natalee, maar ook 40 procent kans dat hij niets heeft gedaan'.

Wat ik van de praktijken van De Vries vind? Laat ik zeggen: mijn werkwijze zou anders zijn
Vincent Verweij

In Humans Medialogica staat de media-aandacht rondom de verdwijning van Natalee Holloway in 2005 centraal. In het eerste deel van een tweedelige aflevering laat Verweij zien hoe Amerikaanse media de zaak hebben beïnvloed. 'De Arubaanse officier van justitie vertelde dat Amerikaanse media zelfs bewijsmateriaal manipuleerden', vertelt Verweij in het AD.

'Er werden botten neergelegd op het strand, die zogenaamd van Natalee zouden zijn. Ook onthullen we wat er in de cold case review van de Rotterdamse politie in 2007 is gevonden. Ze hebben verdachte Joran van der Sloot toen voor de tweede keer gearresteerd, omdat uit chatberichten op zijn computer bleek dat hij en zijn vrienden meisjes alcohol en drugs gaven om vervolgens seks met ze te hebben.'

Het was een race tegen de klok voor Verweij om de aflevering op tijd af te krijgen. Afgelopen zaterdag ging hij nog de confrontatie aan met Peter R. de Vries.

Uitgeknipt
Verweij bespreekt diens geruchtmakende uitzending over de 'bekentenis' van Van der Sloot aan Patrick van der Eem uitgebreid in de tweede helft van de documentaire. Er deugt volgens hem weinig van. 'Je hebt als journalist de taak om altijd alles te dubbelchecken. De Vries deed dat niet zelf, maar liet de politie uitzoeken of de bekentenis van Joran klopte. Hij wachtte vervolgens niet op de resultaten en negeerde de wens van justitie om de uitzending uit te stellen.


Freerunner valt van dakrand na stunt

De Russische freerunner Pavel Kashin is overleden na een stunt op de rand van een dak in Sint-Petersburg. Op de dakrand van het zestig meter hoge gebouw maakte Kashin een achterwaartse salto (backflip) waarna hij zijn evenwicht verloor en naar beneden viel.

Pavel Kashin werd de beste freerunner van de wereld genoemd en stond bekend om zijn halsbrekende stunts. Kashin deed de 'backflip' op de rand van een zestien verdiepingen hoge gebouw in Sint-Petersburg. Vrienden waarmee hij op het dak van het gebouw was, maakten de laatste foto van Kashin voor hij te pletter viel.

De ouders van Kashin hebben de foto vrijgegeven als eerbetoon aan hun zoon met daarbij een verklaring, waarin ze schrijven te hopen dat de acties van hun zoon andere waaghalzen aansporen de risico's van de sport niet te licht op te vatten.

Freerunning, ook wel Parkour genoemd, is een sport waarbij de beoefenaars zo snel mogelijk van A naar B proberen te komen in de stad. Daarbij springen en klimmen ze zo vloeiend mogelijk over objecten en obstakels die op hun pad komen.

Bron zie foto

zondag 7 juli 2013

Politie rukt uit voor winderige man

Het doorgaans rustige plaatsje Clawson in Michigan werd eerder deze week opgeschrikt door een opmerkelijke interventie van de politie. Ongeruste buren belden het noodnummer 911 voor wat blijkbaar een extreem geval van huiselijk geweld was. In werkelijkheid ging het over een geval van extreme... winderigheid.

"Eén van de buren hoorde een vrouw roepen en tieren", zegt politiechef Harry Anderson. "'Stop! Nee!', klonk het. Alsof de vrouw afgeranseld werd dat het niet mooi meer was". Diezelfde buur hoorde ook herhaaldelijk een hard geluid tussen het schreeuwen van de vrouw door.

Demper op anaal kanon
"Toen onze mensen ter plaatse kwamen, verklaarde de vrouw in de woning dat haar vriend onophoudelijk winden aan het laten was", vervolgt Anderson het relaas. "Haar gegil had enkel tot doel om een demper op zijn anaal kanon te zetten".

Toen bleek dat er toch geen reukje aan hing, werd de zaak zonder gevolg gesloten. Moraal van het verhaal: "Bezint, eer ge lost uw wind".

Bron

Indonesiërs al dagen vast in boom vanwege tijgers

Vijf Indonesiërs zitten al 5 dagen in een boom in de provincie Atjeh op het eiland Sumatra om te voorkomen dat tijgers hen verslinden. Hulp is onderweg, maar het zal nog enkele dagen duren voor de reddingswerkers hen in een afgelegen deel van het nationaal park Gunung Leuser kunnen bereiken. Dat meldden Indonesische media zondag.

De vijf zochten met een landgenoot naar een zeer zeldzame houtsoort in een deel van het park waar veel olifanten en tijgers leven. Om in hun levensonderhoud te voorzien hadden zij strikken gezet om antilopen en herten te vangen. Toen een babytijger in zo'n strik terecht was gekomen, keerden de tijgers zich tegen de mannen. Een van hen werd gedood, de overigen vluchtten de boom in.

Dorpsbewoners die de mannen in hun benarde toestand hadden gezien, waarschuwden de hulpverleners. De Sumatraanse tijger is een ernstig bedreigde diersoort. Er zouden er in het wild nog maar 400 tot 500 leven.

Bron
Lees ook: Indonesiërs na dagen gered van tijgers onder boom