Translate

vrijdag 28 juni 2013

Vierling slaagt samen voor het vwo-examen

In huize Bastiaans in Vlaardingen is het dit weekend groot feest. De vierling Ian, Cas, Bob en Eva viert niet alleen de achttiende verjaardag, maar hangt ook de vlag uit vanwege het onlangs behaalde vwo-diploma op de scholengemeenschap Spieringshoek in Schiedam. Een unicum, zeker omdat er tegelijkertijd ook nog twee tweelingen slaagden voor hun examen.


'We hebben het hier over een heel bijzondere klas,' zegt woordvoerder Max de Boer van Spieringshoek. 'Een vierling en twee tweelingen die tegelijkertijd examen doen en ook nog eens alle acht slagen, dat is bij ons op school nog nooit voorgekomen.'

Ian, Cas, Bob en Eva zelf zijn vooral blij dat ze allemaal geslaagd zijn. Van onderlinge strijd was geen sprake. 'Nee hoor, wij gunnen elkaar allemaal dat diploma,' vertelt Bob. 'Natuurlijk hebben we wel eens cijfers met elkaar vergeleken, maar het is niet zo dat de één veel beter is dan de ander. We zijn allemaal goed geslaagd, hebben geen onvoldoendes en zijn ook écht blij voor elkaar.'

Komend najaar gaan ze hun eigen weg. Ian, Cas. Bob en Eva hebben alle vier een andere studierichting gekozen.

Bron foto

Leerlingen vallen flauw tijdens seksuele voorlichting

De eerste keer is altijd spannend. Zeker als het om seksuele voorlichting gaat tijdens de les biologie. Voor zes leerlingen van een klas in Duitsland werd het iets te veel. Ze vielen flauw toen ze beelden van voortplantingsorganen moesten inkleuren.

De jongens en meisjes van elf en twaalf vielen van hun stoel in de klas van hun school in Borken, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Een leerling raakte in ademnood en even later begon een tweede te hyperventileren. Het werd hen te veel. Nog vier andere leerlingen kregen het benauwd. Toen de hulpdiensten arriveerden, kreeg een leerling een paniekaanval.

De school en politie waren er als de kippen bij om het voorval te minimaliseren. 'Een storm in een glas water', aldus een politiewoordvoerder. Niemand lijkt te kunnen verklaren wat er precies gebeurd is. 'Het waren volkomen normale afbeeldingen, niets speciaals', aldus nog de politie. Van een leerling werd een bloedstaal genomen.

Bron

Zoon herkent moeder bij overval en geeft haar aan

Van je kinderen moet je het hebben. Dat heeft Dee Ann Sanders uit Michigan moeten ondervinden. Haar zoon herkende haar op tv tijdens een opsporingsbericht van een bankoverval en gaf zijn moeder prompt aan bij de politie.

'Mijn moeder zit hier bij mij thuis', belde zoonlief naar de politie. 'Zij heeft die overval gepleegd'. De politie kwam haar vervolgens snel arresteren.

Voor kinderen en kleinkinderen
De 53-jarige Dee Ann Sanders werd gefilmd door bewakingscamera's toen ze op 18 juni een filiaal van de Bank of America binnenstapte. Een loketbediende getuigde dat de vrouw hem een briefje onder de neus duwde. Daarop stond geschreven dat ze 2.500 dollar nodig had voor haar kinderen en kleinkinderen. De bankbediende overhandigde haar welgeteld 1.092 dollar, waarop de overvalster het bankgebouw verliet.

Volgens special agent Adam Van Deuren van het FBI heeft de vrouw de feiten bekend. Op de bewakingsbeelden was ze duidelijk herkenbaar met haar helrood t-shirt met een afdruk van de Amerikaanse vlag.

Deze beelden waren ook haar zoon niet ontgaan. Met de bekende gevolgen.

Bron

Vrijend stelletje valt te pletter uit raam

In de Chinese stad Wuhan is een koppeltje op erg tragische wijze verongelukt. Tijdens het bedrijven van de liefde is het stel uit het venster gevallen. Een schokkende foto van het ongeval circuleert op het internet.

Ooggetuigen zagen volgens Chinese media het naakte koppel te pletter storten. De twee waren zodanig innig in elkaar verstrengeld dat ze allebei hun dood tegemoet vielen.

In volle overgave moet het stel tegen het raam zijn aangekomen. Dat bleek niet bestand tegen het liefdesgeweld, ook omdat het appartementsgebouw allesbehalve in goede staat verkeert.

Op de foto van het drama zien we de lichamen van de man en de vrouw, bedekt met een laken. Op de grond zijn bloedsporen te zien. Verplegers en politie zijn ter plaatse.

Bron zie foto

donderdag 27 juni 2013

Vrouwenbesnijdenis in Duitsland bestraft met 15 jaar cel

De Duitse Bondsdag heeft donderdagavond laat vrouwenbesnijdenis als apart misdrijf opgenomen in het wetboek van strafrecht. Er komt een maximumstraf van 15 jaar cel op te staan.

Tot nu toe kon genitale verminking van meisjes en vrouwen alleen ten laste worden gelegd als toebrenging van zwaar lichamelijk letsel. Daar staat een maximumstraf van 10 jaar op. De Bondsraad moet nog instemmen met de nieuwe wet.

Vrouwenbesnijdenis wordt wereldwijd in circa 30 landen toegepast. Bij de brute praktijk wordt de clitoris geheel of gedeeltelijk weggesneden. In bijzonder zware gevallen wordt de vagina van de vrouw zelfs dichtgenaaid.


Bron

Hondje overlijdt na wasbeurt in vaatwasser

De politie in Tennessee heeft een Amerikaanse man gearresteerd die zijn hondje een wasbeurt in de afwasmachine had gegeven. Het beestje overleefde het avontuur niet.

De 27-jarige man zit in voorlopige hechtenis. Hem wordt zware dierenmishandeling ten laste gelegd. De rechter heeft de borgsom op 40.000 dollar bepaald.

Een onderhoudsman vond het lijk van de hond in een vuilnisbak. Hoewel de man tegenover de politie ontkende, hebben twee getuigen verklaard dat de man de pup dood uit de vaatwasser haalde

Bron

woensdag 26 juni 2013

Kritiek op Indiase journalist na 'bijzonder' verslag natuurgeweld

Narayan Pargaien, een bekende tv-verslaggever in India, is in opspraak geraakt nadat een filmpje op YouTube is beland waarin hij te zien is op de schouders van een slachtoffer van het natuurgeweld in Noord-India. De verslaggever wordt over een riviertje gedragen en doet vanaf zijn bijzondere positie verslag van de ravage. De kritiek op zijn optreden is niet mals. Pargaien zelf vreest nu voor zijn baan.

In Noord-India zijn tienduizenden mensen getroffen door overstromingen en aardverschuivingen. Het natuurgeweld heeft al aan meer dan duizend mensen het leven gekost. Pargaien deed vanuit de noordelijke deelstaat Uttarakhand verslag van de ravage, zittend op de schouders van een slachtoffer van de watersnood.

'Schuld van de cameraman'
De vele kritiek heeft de verslaggever geraakt. Hij vreest nu voor het verlies van zijn baan. Tegelijkertijd geeft hij zijn cameraman de schuld van de miskleun. Ze hadden afgesproken dat Pargaien alleen met zijn hoofd en borst op het beeldscherm zou verschijnen.

'Dit is volledig de schuld van de cameraman', zegt de verslaggever volgens het Britse The Mirror. 'Het lijkt erop dat hij mijn carrière wil saboteren door mij expres vanaf grote afstand te filmen en onder zo'n hoek, dat het lijkt alsof ik de slechterik ben. '

'Slachtoffer toonde slechts zijn respect'
Volgens Pargaien, al 20 jaar verslaggever, toonde het slachtoffer van de overstromingen slechts zijn respect. Hij droeg de verslaggever vrijwillig over het ontstane riviertje en liet hem de ravage in zijn huisje zien. 'We gaven hem wat te eten en wat geld. Daar was hij blij mee en dus toonde hij zijn respect.'

Bron

Leger Egypte op strategische plekken

Het Egyptische leger is woensdag begonnen manschappen en materieel op te stellen op belangrijke punten in het land zoals bij overheidsgebouwen en mediacentra. Tanks en pantserwagens staan onder meer bij belangrijke toegangswegen tot steden, het Suezkanaal en in Media Production City, de Egyptische, particuliere versie van het Media Park.

De aanwezigheid van militairen in de straten illustreert de spanning die oploopt in de aanloop naar een toespraak van president Mohammed Mursi woensdag en de naar verwachting massale betogingen tegen diens falende beleid op zondag. Zondag 30 juni is het een jaar geleden dat de islamist Mohammed Mursi president van Egypte werd. Hij komt uit de gematigde Moslim Broederschap die lange tijd is vervolgd door de militaire regimes die het land van 1952 tot vorig jaar regeerden.

De val van het regime van luchtmachtgeneraal en president Hosni Mubarak in 2011 heeft veel verwachtingen geschapen in Egypte. Maar het beleid van Mursi valt velen tegen. De armoede en werkloosheid nemen samen met de onveiligheid snel toe. Volgens veel Egyptenaren komt dat omdat Mursi en de moslimbroeders niet in staat zijn gebleken de economie op gang te helpen en het land te democratiseren.

In Egypte wonen meer dan 83 miljoen mensen op een bewoonbaar oppervlak niet veel groter dan ons land.


Bron

Nepborsten gesneuveld door spelletje op smartphone

Het spelen van een spelletje op een smartphone blijkt voor vrouwen met borstimplantaten niet geheel ongevaarlijk. De nepborsten van een Chinese vrouw barstten open nadat ze urenlang liggend op haar buik spelletjes had gedaan op haar iPhone.

Volgens Chinese kranten voelde de vrouw uit Beijing plots een enorme pijn in haar borststreek. Ze werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar de dokter vaststelde dat de slechte kwaliteit van haar borstimplantaten in combinatie met de langdurige hoge druk ertoe hadden geleid dat de implantaten het hadden begeven.

De vrouw had de implantaten laten plaatsen om haar zelfvertrouwen op te peppen. Het is onduidelijk of ze na het ongeluk nieuwe implantaten heeft laten plaatsen.

Bron

Weervrouw hysterisch na zien griezelige reuzenspin

De Canadese weervrouw Kristi Gordon beleefde vorige week de schrik van haar leven toen er plotseling een enorme spin over de lens van de camera kroop. Met het projectiescherm achter haar leek het erop alsof het dier elk moment in haar nek kon kruipen.

Terwijl Gordon haar dagelijkse praatje hield, verschenen de lange, zwarte poten vlak boven haar hoofd, gevolgd door de rest van de spin. Na enig gekrijs schraapte ze haar moed bij elkaar om de weersvoorspelling af te maken.

Achteraf liet ze via Twitter weten zich erg te schamen, al had ze er ook om kunnen lachen.
Bron

dinsdag 25 juni 2013

Internationale aandacht voor Geenstijl-video

De website Geenstijl heeft dinsdag met een video de buitenlandse media-aandacht weten te trekken. In het filmpje, dat maandag verscheen, is te zien hoe twee Euro-parlementariërs onterecht 300 euro aan vergoeding opstrijken.

Het filmpje toont hoe de Tsjechische afgevaardigde Miroslav Ransdorf en zijn Italiaanse collega Raffaele Baldassarre aan het einde van de dag zich melden in het Europese Parlement en vervolgens direct weer vertrekken. Door zich te registreren, krijgen ze voor hun bliksembezoek echter wel de gebruikelijke vergoeding. Geconfronteerd met hun gedrag vallen zij de cameraploeg en interviewer van Geenstijl aan.

Het filmpje verscheen dinsdag in veel Europese media. The Telegraph stelde naar aanleiding van de video dat 'de roep om de vergadering van de EU ter hervormen weer oplaait'.
Bron

Meer dan miljoen dollar verdwenen uit vliegtuig in New York

Uit een toestel van Swiss Air Lines dat op de internationale luchthaven JFK van New York geland is, is 1,2 miljoen dollar in bankbiljetten verdwenen. Dat melden Amerikaanse media. Het vliegtuig landde gisteren, de plaats van vertrek is niet meegedeeld.

Toen vertegenwoordigers van de ontvangers van het geld een vrachtcontainer openden, bleek een kleiner bergvak leeggeroofd, aldus 'The New York Post'.

Waar en wanneer het geld is verdwenen, wordt nog onderzocht. Mogelijk gebeurde dat al in de luchthaven waar het toestel is opgestegen. De luchtvaartmaatschappij voert dagelijks drie vluchten uit, één vanuit Genève en twee vanuit Zurich.

Voor wie het geld was en waarvoor het was bestemd, is niet bekendgemaakt. Om een idee te geven: een miljoen dollar in bankbiljetten van 100 dollar weegt ongeveer elf kilo, aldus het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Bron

Chinese vrouw vindt zes mensenhoofden in koffer

Een Chinese vrouw kreeg zaterdag de schrik van haar leven toen ze een gesloten koffer in het water vond waarin zes mensenhoofden zaten. De koffer dreef in een meer in Bengbu, een Chinese stad in de provincie Anhui ten noordwesten van Shanghai. Dat meldden lokale media dinsdag.

De vrouw belde onmiddellijk de politie. Die vermoedt dat de hoofden zijn gebruikt voor medische doeleinden. Onderzoekers hebben sneden in de schedels gevonden die erop wijzen dat er hersenoperaties op de hoofden uitgevoerd zijn. Ook stonken de hoofden niet zoals menselijke resten zouden moeten ruiken. De politie gaat na waar de koffer en de hoofden vandaan komen.

Bron

maandag 24 juni 2013

Ontsnapte stier krijgt rode man in het vizierEen ontsnapte stier heeft nogal wat deining veroorzaakt in een Spaanse stad. De kolos gaat met al zijn kracht een politieauto te lijf. Tot het dier een man met een rood shirt in het vizier krijgt.

De stier heeft het duidelijk gehad met de politiewagen en richt vervolgens op de 'rode man'. Die laat zich evenwel niet verrassen en werkt het briesende beest vakkundig tegen de grond. De stier wordt vervolgens bij de poten gebonden en weggebracht naar waar hij van gekomen was. Niemand raakte gewond bij het uitstapje van de stier.
Bron

NASA wil asteroïde-alarm verbeteren

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA wil het vroegtijdige waarschuwingssysteem voor asteroïden verbeteren. Dat voornemen komt vier maanden na de ontploffing van een asteroïde boven Rusland, waardoor 1500 mensen gewond raakten.

'NASA probeert alle asteroïden die een bedreiging voor onze planeet kunnen vormen, te ontdekken', zei plaatsvervangend NASA-chef Lori Garver dinsdag in Washington. 'We volgen tot nu toe 95 procent van alle grote asteroïden in de buurt, maar we moeten ze allemaal kunnen vinden.' De NASA, overheden, wetenschappers en bedrijven moeten bovendien intensiever met elkaar gaan samenwerken.

In april kondigde NASA aan in 2019 een kleine asteroïde te willen 'vangen'. In 2021 zullen astronauten daar dan naartoe vliegen en monsters afnemen om op aarde te bestuderen.

Bron

Op hol geslagen winkelkar doodt vrouwelijke klant

Tragische beelden uit de Chinese stad Shanghai: een winkelkar rijdt er een roltrap af, recht op een winkelende dame af. De 60-jarige vrouw overleed uiteindelijk aan haar verwondingen in het ziekenhuis.

Net voor de fatale klap keek ze nog even achter zich, maar ze kon de aanstormende kar niet meer ontwijken. Het onfortuinlijke slachtoffer belandde zeven meter verder tegen een pilaar. De snelle hulp van enkele voorbijgangers mocht niet meer baten.

Naar verluidt zouden twee mannen de winkelkar gevuld hebben met vijftien kratten drank. De politie onderzoekt de zaak.
Bron

Utrechter vraagt om donaties voor opgraven Hitler-schat

Theatermaker Leon Giesen roept de financiële hulp in van zijn publiek. Hij is ervan overtuigd dat hij de code heeft gekraakt die leidt naar goud en diamanten die Hitler aan het eind van de oorlog liet verdwijnen. In het Zuid-Duitse Mittenwald ligt de poet begraven. 'Voor 50 euro word je onderdeel van wereldgeschiedenis', vertelt hij in AD Utrechts Nieuwsblad.

Er ligt iets onder een straat van het Zuid-Duitse Mittenwald, daarvan is Utrechter Leon Giesen, artiestennaam Mondo Leone, overtuigd. 'En dat kan best wel eens de schat van Hitler zijn.'

Giesen, altijd gespitst op bijzondere verhalen, zag vorig jaar in De Volkskrant een artikel met journalist Karl Hammer. Die beet jarenlang zijn tanden stuk op een muziekstuk waarin de plek van een schat van Hitler in code verborgen zit.

Der Führer liet het goud en diamanten aan het eind van de oorlog verstoppen. Germaanse runentekens, de liedtekst en een 'M' in de partituur moesten de vindplaats onthullen. Ergens in de buurt van het Beierse Mittenwald, maar waar?

Codekraker
Mondo Leone ging puzzelen en combineren, deponeerde zijn codekraker bij de notaris, nam advocaten in de arm, schafte een gouddetector aan en voor hij het wist zat hij een gat te graven in het Beierse plaatsje. 'Tot een Duitse agent me vertelde dat ik moest ophouden.'

Geologisch onderzoek dat hij liet doen, wees uit dat er in elk geval op één van de twee mogelijke vindplekken iets in de grond zit wat er niet hoort. 'Ik ben in overleg met de gemeente. Op 12 september wil ik er naar de schat gaan boren.'

Maar daar is 15.000 euro voor nodig. Hij wil het op z'n Mondo Leone doen: met hulp van zijn publiek. Via 'crowddigging' wil hij het geld vergaren. Met andere woorden: mensen kunnen hem steunen in zijn zoektocht door voor 50 euro een aandeel te kopen. 'Wie meedoet is nog nooit zo dicht bij wereldgeschiedenis geweest. Vinden we niks, dan hebben ze in oktober in ieder geval een leuke voorstelling.'

Mocht de schat gevonden worden, dan wil Giesen er niets van hebben. 'Ik ben alleen op zoek naar een mooi verhaal.'

Bron

Zomerweer keert volgende week terug

We moeten vandaag nog even door de zure appel heen bijten betreft het weerbeeld, maar hogere temperaturen en een zonnetje zijn in aantocht. 'In de eerste week van juli lijkt er een lichtpuntje in de duisternis te gloren. De wind draait naar het westen tot zuidwesten en het kwik zal daardoor stijgen'. Dat voorspelt Michiel Severin van weerbureau Weerplaza.

Naar verwachting zal juni worden afgesloten als koudste eerste halfjaar sinds 1996. Want ook de laatste week van juni liggen de temperaturen onder de normale waarden. In deze tijd van het jaar hoort het kwik rond de 21 graden uit te komen. 'Dat gaan we deze week niet halen', aldus weerman Severin. Ook moeten we deze week de paraplu nog even binnen handbereik houden. 'Maar het weerbeeld verbetert wel, vandaag is de slechtste dag'.

De stevige wind vanuit de Noordzee zorgt voor de lage temperaturen waarmee Nederland de afgelopen en komende dagen mee te kampen heeft. 'De zee heeft namelijk nog geen tijd gehad om op te warmen', legt Severin uit.

Vanaf 1 juli draait de wind naar het westen tot zuidwesten en dat zorgt ervoor dat de temperaturen die week oplopen naar 18 tot 25 graden. Regen blijft wel tot de mogelijkheden behoren. Het echte zomerweer zal volgens Weerplaza voorlopig niet losbarsten. 'Afgaand op de weerkaarten zit een hittegolf of tropische warmte er niet in'.

Bron

Mysterie in museum: Egyptisch beeld draait rond

Medewerkers van het Manchester Museum hebben een bijzondere ontdekking gedaan. Een oud Egyptisch beeld draaide een half rondje zonder dat iemand het aanraakte. De curator besloot de beweging van het beeld op camera vast te leggen en ging op zoek naar een verklaring.

In februari constateerde curator Campbell Price voor het eerst dat het beeld verschoven was. De Egyptoloog besloot toen een camera te installeren.

'Op een dag zag ik dat het beeld gedraaid was. Ik vond het raar want het beeld staat afgeschermd en ik ben de enige die de sleutel heeft. Ik zette het beeld terug en de volgende dag was het weer gedraaid. Dus hebben we een video geïnstalleerd. Die leverde het bewijs dat het beeld draait,' liet Price weten aan Manchester Evening News.

Price schakelde de hulp in van natuurkundige Brain Cox om het mysterie te verklaren. Volgens die laatste heeft het te maken met wrijving en een lichte trilling die de beweging veroorzaakt. Price vindt de verklaring weinig aannemelijk. 'Het beeld staat daar al jaren en het bewoog nooit eerder. En waarom zou het in een perfect rondje draaien?'

Vloek van de Farao
Vroeger waren wetenschappers die de tombes van farao's onderzochten bang voor de 'vloek van de farao' (mythe die voorschrijft dat degene die het graf van de farao schendt hiervoor gestraft zal worden, red.), maar de meeste Egyptologen zijn niet bijgelovig zo valt te lezen op de blog van Price.

'Het beeld is een voorwerp dat met de mummie in de tombe terechtkwam. Rouwende mensen legden allerlei soorten offers aan de voeten van de overledene. Uit de hiërogliefen op de achterkant lezen we dat brood, bier en vlees nodig zijn.'

'In het oude Egypte geloofde men dat als de mummie werd vernietigd het beeld als alternatief voorwerp kan dienen om de geest van de overledene te huizen. Misschien veroorzaakt de geest de beweging.'
Bron

zondag 23 juni 2013

127 jaar cel voor moord op Spaanse bejaarden

Een voormalige beveiliger van een Spaans bejaardentehuis heeft vrijdag 127 jaar en 6 maanden cel gekregen voor de moord op 11 bewoners. Tegen de 48-jarige man was 194 jaar geëist.

Joan Vila Dilme dwong zijn slachtoffers schoonmaakmiddelen te drinken, gaf ze een overdosis insuline, of een dodelijke medicijnencocktail. De moordenaar, ook wel 'engel des doods' genoemd, moet ook 369.000 euro schadevergoeding aan nabestaanden betalen.

Naar Spaans recht brengt Vila overigens 'maar' 40 jaar van de opgelegde 127,5 jaar achter de tralies door. De 'engel des doods' pleegde de moorden in 2009 en 2010 in een verpleeghuis in Olot.

Volgens zijn advocaten doodde Vila de ouderen om ze uit hun lijden te verlossen en had hij een psychiatrische stoornis. Voordat hij als bewaker aan de slag ging in het huis 'La Caritat' was hij volgens Spaanse media meer dan 20 jaar onder psychiatrische behandeling geweest.

Bron

Eerste operatie met Google Glass

In Spanje is de eerste operatie ooit uitgevoerd met behulp van Google Glass. Een 49-jarige patiënt onderging een kraakbeentransplantatie in zijn knie. De chirurg in het Madrileense ziekenhuis had het nieuwe snufje van Google op de neus zodat artsen in de Verenigde Staten mee konden kijken.

De medische ingreep was via internet te volgen. Volgens The Local was het de eerste operatie die is uitgevoerd met een augmented reality-bril. Medici zijn helemaal enthousiast over de gadget. Het ding maakt meekijken bij een operatie veel makkelijker.

Bovendien kunnen chirurgen tijdens hun snijwerk meteen gedetailleerde opnamen maken van wat ze doen. Daardoor zijn ze in staat om tijdens de operatie al raad te vragen aan collega's over de hele wereld.


Bron
Lees ook: Google Glass komt met designermonturen
Lees ook: 'Google staakt tijdelijk productie van Google Glass'

380.000 ganzen moeten het loodje leggen

De komende vijf jaar moet Nederland 380.000 grauwe ganzen afschieten om tot de gewenste populatie van 100.000 ganzen te komen. Dat heeft onderzoeksinstituut Alterra Wageningen berekend. Het instituut maakte deze cijfers vrijdag bekend.

De omvang van de populatie, nu circa 300.000, is te groot en leidt tot forse schade voor onder meer boeren. Verschillende partijen, waaronder natuurclubs en landbouworganisaties hebben daarom afgesproken dat het aantal ganzen over vijf jaar met twee derde moet zijn afgenomen.

Bron