Translate

vrijdag 21 juni 2013

Informatie 6 miljoen Facebook-gebruikers op straat

Facebook heeft per ongeluk vertrouwelijke gegevens van 6 miljoen gebruikers zichtbaar gemaakt voor anderen. De gebruikers zijn op de hoogte gesteld van het lek, dat volgens Facebook was gedicht binnen 24 uur nadat het bekend was geworden.

Dat heeft CNET vrijdag gemeld op zijn website. De fout zat volgens Facebook in het hulpprogrammaatje waarmee gebruikers hun eigen informatie kunnen downloaden. Eerder deze maand was het probleem gemeld via het speciale White Hat-programma, dat ontwikkelaars en analisten beloont als ze kwetsbaarheden in de socialenetwerksite kunnen aantonen.

Telefoonnummers
Facebookers die gebruikmaakten van de mogelijkheid om hun eigen gegevens te downloaden, kregen in sommige gevallen ook telefoonnummers en mailadressen van contacten meegeleverd die onbekend hadden moeten blijven.

Facebook heeft zijn excuses aangeboden en meldt op zijn veiligheidsblog: 'Dit is iets wat ons in verlegenheid heeft gebracht en waarover we ontsteld zijn. We zullen twee keer zo hard werken om ervoor te zorgen dat zoiets nooit meer gebeurt.'

Bron

Noodtoestand in Canadese steden door overstromingen

In de Canadese steden Calgary en Canmore in de staat Alberta is de noodtoestand uitgeroepen nadat hevige regenval tot grote overstromingen heeft geleid. Twee mensen worden vermist. Bovendien is een pijpleiding met een dodelijk aardgaszuur gaan lekken.

De pijpleiding ligt bij Turner Valley, zo'n 30 minuten ten zuiden van Calgary. De bewoners uit de laaggelegen gebieden moeten zich voorbereiden op evacuatie, schrijft The Globe and Mail. In totaal moeten ruim 100.000 Canadezen rekening houden met een evacuatie de komende dagen, zo hebben overheidsfunctionarissen gezegd.

Diverse hoofdwegen en bruggen zijn afgesloten en langs de rivier de Elbow worden zandzakken geplaatst. Boomstammen drijven door de straten en auto's staan onder water.

In de buurt van de stad Black Diamond, ten zuiden van Calgary, worden twee mensen vermist. Hun trailer gleed van de weg. Met helikopters wordt naar de inzittenden gezocht.


Bron

Man ontdekt dat voordeursleutel op meer flats past

Een man die een appartement huurt in IJmuiden heeft per ongeluk ontdekt dat zijn voordeursleutel op andere woningen in het flatgebouw past. Verhaal halen bij woningbedrijf Velsen leverde niets op, zo meldt het weekblad Huis aan Huis.

Daniël Szabong ging kijken of zijn buren iets gezien hadden nadat zijn fiets gestolen was uit zijn berging. Hij ontdekte dat hij met zijn sleutel overal naar binnen kon.

Toen hij de zaak voorlegde aan het woningbedrijf werd hij onbeschoft behandeld en niet serieus genomen. Het bedrijf zou niet verantwoordelijk zijn voor zijn veiligheid. Woordvoerder Anke Wisselink van woningbedrijf Velsen erkent tegenover NU.nl dat de huurder niet al te netjes behandeld is aan de balie. 'Het is erg vervelend hoe het gegaan is en dat is niet onze bedoeling geweest'.

Bron

Man met scrotum van 50 kilo niet tevreden na operatie

Wesley Warren Jr, een 49-jarige man uit Las Vegas, onderging een operatie die dertien uur duurde om zijn scrotum te laten verwijderen. De ingreep was dringend nodig omdat de man een balzak had ontwikkeld die 50 kilo woog. Warren is echter niet tevreden met het resultaat van de operatie. Hij heeft nu een penis van amper 3 centimeter.

Wesley Warren Jr kon amper stappen en moest een hoodie als broek dragen om zijn scrotum te ondersteunen. Hij doorstond helse pijnen. Nu hij van die last bevrijd is, vreest hij dat hij nooit meer een relatie met een vrouw zal kunnen hebben omdat zijn geslachtsdeel nog slechts 3 centimeter meet.

'Ik weet dat de meeste mensen zullen verwachten dat ik bijzonder blij ben nu mijn leven veranderd is. Maar zo simpel is het niet. Uiteraard is het een opluchting dat het gewicht niet meer tussen mijn benen zit. Maar de penis die ik had voor deze aandoening ben ik kwijt. Wat ik na de operatie heb overgehouden, is een stompje van 3 centimeter en de dokters zeggen dat het niet meer zal groeien', verklaart de man in The Sun.

Bron zie foto

Betogers 'zetten Taksimplein in brand'

Duizenden voetbalsupporters hebben zich zaterdagavond aangesloten bij de betogers op het Taksimplein in Istanbul, het epicentrum van de protesten in Turkije. De voetbalfans hebben veel vuurwerk afgestoken en zouden als het ware het Taksimplein 'in brand' hebben gestoken, aldus Turkse media.

Het is een van de grootste demonstraties sinds de onrust ruim een week geleden is begonnen. Fans van de clubs Fenerbahçe, Galatasaray en Besiktas trekken samen op. Dat is bijzonder omdat de rivaliteit tussen de supportersgroepen normaal gesproken groot is en ze elkaar beschouwen als vijand.

Sommige voetbalfans zijn op het dak van het Atatürk Cultural Center (AKM) geklommen en hebben daar voor een waar 'vuurwerkspektakel gezorgd'. Het multifunctionele gebouw is een van de symbolen van de protesten geworden. Premier Recep Tayyip Erdogan wil het afbreken om er een opera te bouwen.

Tegendemonstratie
De regerende Turkse AK-partij gaat tegendemonstraties houden als reactie. De partij heeft dat zaterdag aangekondigd. De betogingen zullen volgens de AK-partij in het teken van staan 'eenheid en solidariteit', meldden Turkse media. De demonstraties zijn volgende week zaterdag in de hoofdstad Ankara en zondag in Istanbul.


donderdag 20 juni 2013

'Spionageprogramma NSA voorkwam 50 aanslagen'

De Amerikaanse geheime dienst NSA heeft sinds september 2001 zeker 50 potentiële terreuraanslagen kunnen voorkomen door gegevens van burgers te verzamelen uit telefoongesprekken en internetgedrag. Dat zei NSA-directeur Keith Alexander dinsdag.

'Samen met andere inlichtingendiensten hebben deze programma's de Verenigde Staten en onze bondgenoten beschermd tegen terreurdreigingen over de hele wereld', zo meldde hij in een verklaring aan het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Alexander beloofde dat de inlichtingendienst woensdag documenten over mogelijke gevallen vrij zal geven om te bekijken en dat twee gedwarsboomde pogingen nog nader toegelicht zullen worden. Eén van de verijdelde aanslagen was een aanval op de beurs van New York (NYSE), aldus Sean Joyce, directeur van de FBI.

Bron

Mysterie van albinogorilla Snowflakes ontrafeld

Wetenschappers hebben eindelijk het mysterie achter albinogorilla Snowflakes (Sneeuwvlokje) ontrafeld. Het dier kreeg zijn witte vacht als gevolg van inteelt.

Snowflakes werd in 1966 gevangen in Equatoriaal-Guinea en was sindsdien een populaire bezienswaardigheid in de dierentuin van Barcelona. De gorilla overleed in 2003 aan huidkanker, een aandoening die wel vaker voorkomt bij albinodieren.

Gen
Wetenschappers van de Pompeu Fabra Universiteit in Barcelona hebben nu aan de hand van ingevroren bloed ontdekt dat de albinohuid het gevolg was van inteelt tussen een oom en een nicht. Ze onderzochten heel het genoom van de gorilla, en kwamen terecht bij het gen SLC45A2. Datzelfde gen wordt geassocieerd met albinisme bij muizen, kippen, paarden en sommige vissen.

Hoofdonderzoeker Tomas Marques-Bonet zegt dat Snowflakes het gen moet geërfd hebben van zijn beide ouders. Zijn team ontdekte dat twaalf procent van de DNA-strengen van Snowflakes' ouders identiek waren, wat enkel mogelijk is wanneer een oom en een nicht paren.Habitat
Inteelt werd bij de westelijke laaglandgorilla nog niet eerder vastgesteld, zegt Marques-Bonet. Dat het toch gebeurde, kan volgens de wetenschapper het gevolg zijn van het verlies van habitat, waarbij de gorilla's het moeilijk hebben om zich te verwijderen van hun oorspronkelijke familie. 'Als we de ruimte die ze hebben nog meer verminderen, is het waarschijnlijker dat ze in de groep moeten blijven, wat de bloedverwantschap doet toenemen.'

Het onderzoek maakt deel uit van een grotere studie naar de genetische variatie van apen in het wild. Aangezien de primaten de dichtste verwant zijn van de mens, kan het onderzoek ons ook meer leren over onszelf.

Bron zie foto

Resistente schimmel verspreidt zich

De resistente aspergillusschimmel verspreidt zich steeds verder over Nederland. De schimmel, die ernstige longinfecties kan veroorzaken bij mensen met een minder goede weerstand, komt in de lucht voor, maar er zijn nu ook sporen in woonhuizen en -wijken gevonden.

De nieuwe variant is moeilijk te behandelen en waarschijnlijk ontstaan door het gebruik van bestrijdingsmiddelen tegen schimmels in de leefomgeving. Onderzoekers van het UMC St. Radboud, in samenwerking met alle universitaire ziekenhuizen in Nederland, beschrijven de nieuw aangetroffen variant in het medische vakblad Clinical Infectious Diseases.

Onderzoeker Paul Verweij noemt het 'zorgwekkend' dat er steeds meer resistente schimmels komen. 'De variant is in 2009 voor het eerst aangetroffen, inmiddels is een derde van de resistente schimmels deze specifieke variant.' Mensen die al flink ziek zijn of bijvoorbeeld een chronische longziekte hebben, lopen een groter risico ziek te worden van de schimmel. 'Maar onlangs is ook iemand overleden die na een zware griep een schimmelinfectie opliep.'

Bron

Diverse tips over 'plantsoenbaby'

Bij de politie zijn 10 tips binnen gekomen over de baby die dinsdag in Roermond werd gevonden op een groenstrook langs de Wilhelminalaan. De gouden tip zit er niet bij, maakte de politie woensdag bekend. Woensdagochtend hield de politie een passantenonderzoek bij de vindplaats van het jongetje.

Volgens een woordvoerder van de Raad voor de Kinderbescherming is het jongetje 3 of 4 dagen oud. Voor het kind is inmiddels een pleeggezin gevonden, zei een woordvoerster van Bureau Jeugdzorg in Roermond.

Het kind is nog in het ziekenhuis in verband met enkele onderzoeken en om rust te krijgen. Daarna gaat hij naar het pleeggezin.

Er is nog geen naam voor het jongetje.

Bron

'20.000 doden op bodem Middellandse Zee'

Op de bodem van de Middellandse Zee liggen 20.000 doden, bootvluchtelingen uit Afrika die de afgelopen jaren de Italiaanse kust niet hebben gehaald. Dit stelde Migrantes, de migratieorganisatie van de Italiaanse bisschoppenconferentie, ter gelegenheid van Wereldvluchtelingendag donderdag.

Veel vluchtelingen proberen tevergeefs in gammele bootjes de Middellandse Zee over te steken en verdrinken. Migrantes heeft haar hoop gevestigd op een humaner migratiebeleid van de Europese Unie.

Bron

Horrorkelder van Fritzl dichtgemaakt met beton

De kelder waarin de Oostenrijker Josef Fritzl zijn dochter jarenlang misbruikte, is dichtgemaakt met beton. In april 2008 raakte bekend dat de elektrotechnicus zijn dochter 24 jaar lang opgesloten hield in zijn kelder en haar ontelbare malen misbruikte.

Hij verwekte zeven kinderen bij haar, van wie eentje stierf door nalatigheid van Fritzl. De nu 78-jarige man werd veroordeeld tot een levenslange celstraf, zijn familie nam een nieuwe identiteit aan. De zaak zorgde wereldwijd voor ophef.

Over de toekomst van het huis in Amstetten werd in Oostenrijk lang gediscussieerd. In 2010 nog deelden media mee dat het huis tot op de grond afgebroken moest worden. Nu wordt dus enkel de kelder vernietigd.

 De dochter van Fritzl en haar kinderen wonen ergens op een onbekende locatie in Oostenrijk.

Bron

Kleuterjuf beschuldigd van misbruik: school België dicht

In Antwerpen is ophef ontstaan omtrent een kleuterjuf van kleuterschool De Blokkendoos. Ouders hebben de 23-jarige vrouw beschuldigd van het misbruiken van kinderen. Er werd direct een intern onderzoek gestart en er ontstond veel onrust. Reden om de school tijdelijk te sluiten.


Maandag barstte de bom toen enkele ongeruste ouders de directie van De Blokkendoos inlichtten. De kleuterjuf zou zich tijdens de middagpauze ongepast gedragen.

Enkele kleuters deden thuis vreemde, onrustwekkende uitspraken, zeiden de ouders. De kleuters hadden het ook over intieme spelletjes en sommige kinderen zouden zich onder de douche thuis bizar gedragen, zo schrijft Nieuwsblad.be op de website.

Geen bewijs
Na een intern onderzoek en het inschakelen van de Jeugdzorg in België, het CLB en de Antwerpse politie, werden er geen objectieve aanwijzingen gevonden van misbruik. Toch werd de 23-jarige juf tijdelijk op non-actief gezet. Er zijn twee klachten wegens seksuele intimidatie ingediend.

Het sluiten van de school is vooral om de rust te laten terugkeren, omdat normaal lesgeven momenteel onmogelijk is.

Bron

VN: Israël martelt Palestijnse kinderen in gevangenissen

Israël schendt de rechten van Palestijnse kinderen door hen in gevangenissen te martelen. Dit stelt het VN-Comité voor de Rechten van het Kind in een donderdag uitgebracht rapport.

Israël schendt de rechten van Palestijnse kinderen door hen in gevangenissen te martelen. Dit stelt het VN-Comité voor de Rechten van het Kind in een donderdag uitgebracht rapport.

Ook hebben Israëlische bezettingstroepen kinderen als menselijk schild gebruikt. In de bezette Palestijnse gebieden hebben kinderen onvoldoende toegang tot gezondheidszorg, goed onderwijs en schoon water. Het rapport beslaat de periode van 2002 tot 2012.

Volgens het comité worden de meeste Palestijnse kinderen opgepakt omdat zij met stenen hebben gegooid. Daarvoor kunnen zij tot 20 jaar celstraf krijgen.

Bron

woensdag 19 juni 2013

Harige panty's om mannen weg te houden

Op de Chinese twittervariant Sina Weibo maakt dit nieuwe (mode)snufje furore: panty's die eruitzien alsof je je benen in eeuwen niet meer onthaard hebt. Ze zijn bestemd voor het vrouwelijke publiek dat 's zomers graag korte rokjes draagt, maar niet lastiggevallen wil worden door 'viezeriken'.

Op het net gonst het intussen van de opmerkingen over de 'haarkousen'. 'Is een lange broek dragen niet eenvoudiger?', vraagt men zich terecht af. Een ander ziet een bijkomend voordeel: 'Met deze kousen heb je gegarandeerd een zitplaatsje in het openbaar vervoer',

Bron zie foto

'Wel kort, geen inkijk'

Wanneer is kort te kort? En bloot te bloot? Nu de temperaturen de komende dagen blijven stijgen tot boven de dertig graden, kiezen steeds meer jongeren voor hun allerkleinste kledingstukken. Niet iedereen is enthousiast. 'Er moet wel verschil zijn tussen school en strand.'

Wie het schoolplein oploopt van het Goudse Coornhert Gymnasium, struikelt bijna over de blote benen. De meiden kiezen eensgezind voor korte tot zeer korte broekjes. De draagsters zien er totaal geen probleem in. 'Met een bikini naar school, dat gaat misschien te ver. Maar voor de rest moet iedereen toch lekker zelf weten hoe die gekleed gaat,' vindt Minke van Alten (14).

Toch worstelt menige school momenteel wél met de vraag: wanneer is bloot te bloot? Bij dorpsschool Groene Hart Rijnwoude bijvoorbeeld. Leerkrachten spreken meisjes erop aan als ze te veel tonen. 'De lengte van rokjes en broekjes staat echt niet bepaald in de statuten, maar als de spijkerbroekjes niet eens meer pijpen hebben, gaan we het gesprek aan,' zegt schoolleider André Hol.

'Dit zijn geen kleine kinderen meer, maar bijna-vrouwen. Die meisjes mag je best duidelijk maken wat ze met die blote kleding uitstralen, bijvoorbeeld naar de jongens in de klas toe.'


1100 varkens omgekomen in Milheeze

Op een boerderij in Milheeze (Noord-Brabant) zijn woensdag alle 1100 varkens om het leven gekomen nadat het ventilatiesysteem in de stal was uitgevallen. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Gemert-Bakel, waar Milheeze onder valt, gezegd.

De meeste kadavers zijn inmiddels geruimd. Het ventilatiesysteem was mogelijk al sinds dinsdagavond kapot. Dat werd echter pas woensdag geconstateerd.

Bron

Grote Mayastad ontdekt in jungle Mexico

Archeologen hebben in de oostelijke jungle van Mexico ruïnes van een grote Mayastad ontdekt. De nederzetting strekt zich uit over een gebied van 22 hectare. Wetenschappers denken dat de bloeiperiode van de stad tussen de 600 en 900 na Christus plaatshad.

De nederzetting op het schiereiland Yucatán, die een paar weken geleden is ontdekt, telt talrijke resten van tempels, paleizen, woningen en velden voor het heilige balspel van de Maya's. De grootste tempel zou 23 meter hoog zijn, aldus het Nationale Instituut voor Antropologie en Geschiedenis (INAH).

Karakteristiek voor de stad zijn steenblokken met inscripties, zogeheten stèles. 'Heerser K'inich B'ahlam heeft de rode (of grote) steen in 751 opgesteld', valt op een van de rijk versierde stèles te lezen. Het onderzoeksteam moest zich een weg van twee uur door het dichte regenwoud van de deelstaat Campeche banen om bij de ruïnes te komen.

Een van de bekendste Mayasteden op Yucatán is Chichén Itzá, die op de Werelderfgoedlijst staat van Unesco.

Bron

dinsdag 18 juni 2013

'Australische houdt aan ernstig ongeval Frans accent over'

Toen Leanne Rowe ontwaakte na een ernstig verkeersongeluk bleek de Australische buschauffeuse haar rug en kaak te hebben gebroken. Ook kon ze alleen nog met een accent spreken dat lijkt op het Franse. Ze is nu acht jaar verder, maar het accent is nog steeds niet verdwenen. Het maakt haar boos, zo zegt ze tegen ABC News.

Hoewel artsen aanvankelijk dachten dat Rowe 'raar' sprak door de sterke medicijnen, bleek volgens haar huisarts later dat ze te kampen heeft met het 'Buitenlandaccent-syndroom'. Door het ongeluk zijn delen in het spraakgebied van de hersenen beschadigd.

Het syndroom is zeldzaam en werd door artsen sinds de jaren veertig pas bij 62 mensen waargenomen. Rowe, een van de slechts twee Australiërs met het syndroom, spreekt nu met een accent dat veel weg heeft van het Franse.

De Australische schaamt zich ervoor. 'Het maakt me zo boos, want ik ben een Australische en niet Frans', zegt Rowe. 'Hoewel ik niks tegen Fransen heb, hoor', vervolgt ze.

Sinds acht jaar leeft ze als een kluizenaar op het eiland Tasmania en mijdt ze andere mensen. Ze laat haar dochter voor haar spreken in het openbaar. Toch beseft Rowe nu ook langzaamaan dat de aandoening iets kan zijn, dat nooit meer weg gaat.Bron

Betrapt: aardappelschiller in toilet

Een opvallend tafereel in een winkelcentrum Tabuk, Saudi-Arabië. Een man bezocht daar het toilet van een restaurant en stuitte op een man die aardappels aan het schillen was.

Het bleek te gaan om een personeelslid van het restaurant die het normaal vond op de openbare locatie zijn werkzaamheden uit te voeren.

De Saudische restaurantbezoeker vond het zo bijzonder dat hij besloot een filmpje met zijn telefoon te maken. Te zien is hoe de aardappelschiller in kwestie tussen de staande toiletten in zit, met om zich heen een grote berg aardappels.

De beelden werden vervolgens door de plaatselijke Alsaudeh Daily op YouTube geplaatst.
Bron

8000 Duitse agenten beschermen Obama

Het bezoek van Barack Obama aan Berlijn, dat dinsdagavond begint, wordt door maar liefst 8000 Duitse agenten beveiligd. Daarnaast wordt de Amerikaanse president beschermd door tal van eigen mensen, onder wie de Navy Seals, de elite-eenheid die terroristenleider Osama bin Laden doodde.

Dit meldt Bild, de grootste Duitse krant. Voor omwonenden van plekken die Obama aandoet of waar hij langskomt, gelden restricties: zij mogen ramen niet opendoen en moeten vuilnisbakken stallen op minimaal 30 meter van de openbare weg. Voor de Obama's worden buslijnen omgeleid; een metrolijn rijdt niet. Obama en zijn gezin blijven 25 uur en 40 minuten in de Duitse hoofdstad.

Bron
Lees ook: Obama in Berlijn gearriveerd voor eendaags bezoek

Assad: 'Europa zal prijs betalen voor wapenleveringen'

De Syrische president Baschar al-Assad heeft Europa gewaarschuwd voor wapenleveringen aan de opstandelingen in zijn land. 'Als de Europeanen wapens leveren, wordt de achtertuin van Europa terroristisch en Europa zal daar de prijs voor betalen', stelde Assad in een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeinen Zeitung.

Assad: 'Terrorisme betekent hier chaos, chaos leidt naar armoede, en armoede betekent dat Europa een belangrijke markt verliest. Het tweede gevolg zou de directe export van het terrorisme naar Europa zijn.'

Er zijn staten die tegenover Syrië een vijandige houding innemen, in het bijzonder Frankrijk en Groot-Brittannië, zei Assad. Berlijn staat skeptisch tegenover mogelijke wapenleveringen aan de Syrische oppositie. 'Sommige staten, in de eerste plaats Duitsland, stellen rationele vragen over wapenleveringen aan terroristen.'

Als motivering voor het bewapenen van de rebellen wordt gewezen naar bewijzen voor het gebruik van gifgas door de regeringstroepen. Assad ontkende deze betichtingen opnieuw. Hadden Parijs, Londen en Washington ook maar een enkel bewijs voor hun beweringen, dan hadden ze dat de wereldopinie voorgelegd, zo zei Assad. 'Alles wat over de inzet van chemische wapens wordt gezegd, is een voortzetting van de leugens over Syrië. Het is een poging meer militaire inmenging te rechtvaardigen.'

Assad wees een aftreden opnieuw van de hand. Zijn ambtstermijn loopt tot einde 2014. 'Niet de president is het probleem. Andere staten willen dat de president aftreedt ten gunste van een lakei van deze staten', luidde het.

Bron

Kinderen klagen Fox aan na live uitgezonden zelfmoord vader

Drie minderjarige kinderen hebben Fox News aangeklaagd nadat de Amerikaanse zender vorig jaar de zelfmoord van hun vader had uitgezonden tijdens een live-uitzending van de politieklopjacht op de 32-jarige man. Hun moeder en advocaten beweren dat ze getraumatiseerd zijn door de beelden.

Op 28 september 2012 werd de 32-jarige JoDon Romero achternagezeten door de politie nadat hij een auto had gestolen. De klopjacht van de politie werd door Fox live uitgezonden, inclusief het dramatische einde waarbij de man zichzelf door het hoofd schoot.

Toen de drie zonen van de man, nu 9, 13 en 15 jaar oud, thuiskwamen van school, zagen ze op YouTube het filmpje van de zelfmoord van hun vader. Ze hebben Fox News aangeklaagd omdat ze sindsdien volgens verschillende psychologen lijden aan een posttraumatische stressstoornis. De moeder van de kinderen zei in de rechtbank dat ze zo zijn aangedaan door de tragedie, dat ze zelfs niet meer in staat zijn om naar school te gaan.

Fox News heeft inmiddels verontschuldigingen aangeboden en zegt dat het om een 'menselijke fout' ging. De zender zegt normaal gesproken een vertraging van 5 seconden in te bouwen om de beelden te kunnen filteren, maar die voorzorgsmaatregel werd in dit geval niet in acht genomen.

Bron

Privacywaakhonden eisen informatie Googlebril

Privacytoezichthouders wereldwijd zijn bezorgd over de Google Glass, de bril waarmee consumenten informatie van internet voor hun ogen kunnen projecteren en foto's kunnen maken. Dat schreven zij in een dinsdag gepubliceerde brief aan Google-oprichter Larry Page.

De organisaties uit de hele Europese Unie, Canada, Australië, Israël, Zwitserland, Nieuw-Zeeland en Mexico voelen zich gepasseerd. Google is namelijk nooit naar hen toegestapt om de privacykwesties van de bril te bespreken. Ze eisen nu zo snel mogelijk alsnog een toelichting van de zoekmachinegigant.

De waakhonden willen onder meer weten hoe Google gaat voldoen aan wetgeving rond gegevensbescherming, welke privacybescherming het bedrijf invoert en welke informatie uit de bril Google gaat verzamelen en delen met derden. Ook willen ze meer weten over de plannen van Google rondom gezichtsherkenning in de bril. Als marktleider in zulke producten zal Google de eerste zijn die geconfronteerd wordt met dergelijke ethische kwesties, aldus de toezichthouders.

De internetreus ligt al onder vuur sinds het vorig jaar zijn privacyregels aanpaste om één standaardbeleid te creëren voor de meer dan 60 producten.

Bron

Vrouwenlijk ligt op Italiaans strand tussen badgasten

Zonnebaden met een lijk naast je: het is op de Italiaanse stranden blijkbaar de normaalste zaak van de wereld. In Formia, een kuststadje tussen Rome en Napels, lag het stoffelijk overschot van een 78-jarige Russische vrouw op het strand te midden van de talrijke toeristen.

Twee vrouwen ontdekten het lichaam van de vrouw in de branding, en alarmeerden de hulpdiensten. Het lijk werd vervolgens door de autoriteiten afgedekt met een plastic zeildoek. Voor de recreanten ging het strandleven gewoon door. Ze knapten een uiltje in de brandende zon of speelden een partijtje watertennis. De doodsoorzaak van de vrouw is nog niet bekend gemaakt.

Diezelfde dag verdronk een 19-jarige jongen voor de kust van Vibo Valentia Marina in het Italiaanse Calabrië. Ook daar gingen de strandactiviteiten rustig verder alsof er niets gebeurd was, terwijl het lijk van de jongen nog niet was weggebracht. De brandweer moest optreden om de zonaanbidders te vragen wat meer respect voor de overledene te tonen.

Bron

maandag 17 juni 2013

365.000 jongeren zonder papieren mogen in VS blijven

Een totaal van 365.237 migranten zonder papieren jonger dan 16 jaar mag langer in de VS blijven onder het programma dat de Amerikaanse president Barack Obama een jaar geleden afkondigde. Na de afkondiging waren er 539.000 aanvragen binnengelopen. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse immigratiedienst USCIS.

De maatregel voorziet in een tijdelijke werkvergunning en een uitstel van twee jaar in de uitwijzingsprocedure. Scholing en een leeg strafblad zijn wel vereist.

De betrokken jongeren krijgen geen permanent visum en niet het Amerikaanse burgerschap, aangezien voor zo'n aanpassing de goedkeuring nodig is van het Congres. Een grotere hervorming blijft de ambitie van Obama, maar de republikeinen liggen daarbij dwars.

Bron

Nederlands warmterecord op punt gebroken te worden

Dat het warmer wordt is wel duidelijk. Maar het wordt meteen wel heel extreem volgens Meteo Consult. Het is niet ondenkbaar dat het absolute Nederlandse temperatuurrecord in gevaar komt. Dat staat nu op 38,6 graden, gemeten in Warnsveld op 23 augustus 1944.

Het wordt morgen en woensdag zeer warm in Nederland. Vandaag wordt de aanzet gegeven. De ochtend begint met zonnige perioden en het is droog. In de loop van de dag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe, mogelijk met wat regen. Deze wolken vormen de voorste begrenzing van de tropische lucht, het zogenaamde warmtefront.

De wind stelt eerst weinig voor, maar neemt in de loop van de dag toe naar matig tot vrij krachtig, 3 tot 5 Bft, uit oost tot noordoost. Doordat de warme lucht pas later vandaag binnenstroomt, wordt de hoogste temperatuur aan het begin van de avond bereikt. Het is dan 27 of 28 graden in het zuiden van Limburg. In het noorden wordt het 19 tot 23 graden.

Morgen is de atmosfeer beduidend warmer en kan het in de loop van de dag op veel meer plekken tropisch warm worden. In het zuidoosten is 34 graden haalbaar.

Meisje (18) onthoofdt vader na verkrachting

Een 18-jarig meisje in de hooglanden van Papoea-Nieuw-Guinea heeft haar vader onthoofd nadat hij haar had verkracht. Dorpsbewoners beschermen de tiener nu, zodat de politie haar niet kan inrekenen. Ze vinden dat de 'kwaadaardige man het verdiende om te sterven', meldt de Daily Mail.

De verkrachting zou zich hebben voorgedaan terwijl de moeder van het gezin met twee andere kinderen op bezoek was bij familieleden. Nadat de vader zijn dochter 's nachts al verschillende keren had verkracht, keerde hij 's morgens terug. Op dat moment sloegen de stoppen door bij de tiener. Ze pakte een mes en hakte het hoofd van haar vader af.

Getraumatiseerd
De lokale kerkleider van het dorp in de westelijke hooglanden, Lucas Kumi, liet weten dat de hele gemeenschap weigert het meisje over te dragen aan de politie voor een onderzoek. 'We zijn het gezamenlijk eens geworden dat ze in onze gemeenschap mag blijven, want haar vader verdiende het om te sterven', aldus Kumi. 'Ze heeft dat gedaan omdat ze zo getraumatiseerd was.' De overleden man krijgt geen afscheidsplechtigheid in het dorp.

Doodstraf
In Papoea-Nieuw-Guinea zijn verkrachtingen en moordpartijen een veelvoorkomend verschijnsel. In een poging een oplossing voor het probleem te vinden, heeft de regering onlangs de regels rond de doodstraf opnieuw uitgebreid

Bron

Geestelijke veroordeeld voor verbranden bijbel

Een radicale islamitische geestelijke is zondag tot een celstraf van elf jaar veroordeeld voor het verscheuren en verbranden van een bijbel. Dat meldt het Egyptische persbureau MENA. De zoon van Ahmed Abdullah kreeg een straf van acht jaar. Beide mannen moeten een boete vijfduizend Egyptische pond (ruim vijfhonderd euro) betalen.

Ahmed Mohamed Mahmoud, die een eigen religieuze televisiezender heeft, leidde in september een protestactie tegen een in de VS gemaakt filmpje, waarin kritiek op de islam werd geleverd. Het kwam toen tot het verbranden van een bijbel.

In Egypte worden onder het bewind van de huidige president Mohammed Mursi, een vertegenwoordiger van de soennitische Moslim Broederschap, vaak mensen veroordeeld voor het beledigen van de islam. Veroordelingen voor het beledigen van christenen komen veel minder vaak voor.

De mannen hoeven in afwachting van hun beroep overigens nog niet de cel in.

Bron