Translate

zaterdag 1 juni 2013

Autistische man flest banken met simpele telefoontruc

Een autistische man blijkt met kinderlijk eenvoudige telefoonfraude tonnen te hebben gestolen van grote bedrijven en instellingen in Nederland. De gedupeerden zijn onder meer de Nederlandsche Bank, ING, SNS Reaal, ziekenhuizen en een tbs-kliniek. Dat meldt het AD.

De 31-jarige Arnhemmer vroeg bij KPN een 0900-betaalnummer aan. Hij belde vervolgens de receptie van banken en ziekenhuizen en deed zich daar voor als medewerker of arts. De oplichter kreeg de receptionist vervolgens zo gek om voor hem, op kosten van het bedrijf, te bellen naar het 0900-nummer. Hij liet de betaalde lijn vervolgens zo lang mogelijk openstaan.

Volgens KPN zijn er in totaal 200 bedrijven gedupeerd tussen 2006 en 2010. De buit, honderdduizenden euro's, ging op aan schulden, cocaïne, een escortdame en hotels.

Bron

'I can't stand it': Robot vertelt je of je adem stinkt

Voor je naar een belangrijke vergadering of een spannende date vertrekt, controleer je best altijd even of je niet uit je mond stinkt. Maar binnenkort val je daar niet langer vrienden of familie voor lastig, dan schakel je gewoon een robot in.

Het Japanse bedrijf CrazyLabo heeft in samenwerking met het Kitakyushu National College of Technology twee robots gebouwd: één die lijkt op een bulldog en één die lijkt op een vrouw. De robots gebruiken een sensor die bepaalde chemicaliën oppikt.

De robothond ruikt aan je voeten en als die echt stinken, valt het beestje om. Als ze normaal ruiken, zal de robot gaan liggen. Om je adem te checken, mag je in het gezicht van de vrouwelijke robot, die 'Kaori' (aroma) genoemd wordt, ademen. 'Good, like citrus', zegt ze als je adem lekker ruikt. 'Yuck! You have bad breath', 'No way! I can't stand it!' en 'Emergency taking place' roept ze iets minder subtiel uit als je adem stinkt.

Beelden van de robots kan je bekijken op de website Robots Insider.

Bron

In dit Duitse café reken je af per minuut

In het Duitse Wiesbaden is recent een café geopend waar klanten betalen voor de tijd die ze er spenderen. Koffie, koekjes, thee en water zijn gratis, net als de toegang tot draadloos internet, is te lezen op de website van Oddity Central.

Het 'Time cafe'-concept komt overgevlogen uit Moskou, waar het ondertussen al een grote hit is. Inwoners en toeristen vinden er een rustige schuilplaats van het hectische leven op de straat, zonder kopzorgen over dure drankjes. Het enige dat telt is het aantal gespendeerde minuten.

Bij aankomst komt er 2 euro op je rekening, goed voor de eerste 30 minuten. Vervolgens betaal je 0,05 euro per minuut of 3 euro per uur. De koffie, die naar verluidt zeer lekker smaakt, is volledig gratis en ook voor thee, water en koekjes betaal je geen cent. Bezoekers van 'Slow Time' mogen bovendien hun eigen lunch en drank meebrengen of bijvoorbeeld een pizza laten leveren.

Eigenares Daria Volkova vertelt dat de klokken aan de muren doelbewust verschillende uren weergeven om mensen de tijd te doen vergeten en te focussen op ontspanning en interessante dialogen. Om de kostbare minuten of uren in het tijdcafé te vullen kun je gratis op het internet surfen of spelletjes spelen als Carcassone en Scrabble. 'Slow Time' heeft tot slot ook een degelijke collectie boeken om in te duiken.

Bron

vrijdag 31 mei 2013

3,6 miljoen Amerikanen trappen in documentaire over zeemeerminnen

Afgelopen zondag keken er 3,6 miljoen Amerikanen naar 'Mermaids: The New Evidence', een absoluut record voor Animal Planet. De uitzending was trending topic op Twitter. Maar de zender hield de kijkers voor de gek, het ging om een zogenaamde 'mockumentary', volledige sciencefiction dus.

Tijdens de uitzending beweerden geoloog dr. Torsten Schmidt en bioloog dr. Paul Robertson dat ze tijdens een diepzee-expeditie in de Groenlandse Zee een zeemeermin hadden gefilmd. De kijkers kregen de beelden voorgeschoteld.

De documentaire, die in de voorbeschouwing als waarheidsgetrouw werd aangekondigd en miljoenen Amerikanen aan de buis gekluisterd hield, bleek achteraf nep te zijn. Gisteren kwam de bevestiging van producer Charlie Foley. De opgevoerde bioloog was een acteur en het beeldmateriaal van de zeemeermin vals. Animal Planet had onopvallend een disclaimer in de aftiteling gemonteerd, die het programma labelde als sciencefiction gebaseerd op wetenschappelijke theorie, maar weinig kijkers merkten dit op.

Het programma, een vervolg op het vorig jaar uitgezonden 'Mermaids: The Body Found', bracht de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) ertoe de gemoederen te sussen met een statement. 'Er is nooit bewijs gevonden voor het bestaan van aquatische humanoïden', verklaarde de organisatie. ''Mermaids: The New Evidence' is met andere woorden slechts entertainment.'

Gezien de populariteit van de zeemeerminnen, schrikt de zender er niet voor terug om een nieuwe fictieve documentaire over het onderwerp te maken.
Bron

Haagse rechters gaan vijf dagen lang enkelband dragen

Twee Haagse rechters dragen vanaf maandag vijf dagen lang een elektronische enkelband. Zij doen dit bij wijze van proef en op eigen verzoek, omdat ze willen weten wat het betekent voor mensen die een dergelijke maatregel krijgen opgelegd. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag laten weten.

De band die de rechters gaan dragen is dezelfde als die wordt gebruikt voor elektronisch huisarrest. Rechter-commissarissen kunnen in de toekomst mogelijk besluiten tot het opleggen van een enkelband, als variant op gevangenschap. Beide rechters zijn ook onderzoeksrechters en besluiten dus als eerste over het voorarrest van verdachten in strafzaken.

De rechters mogen hun enkelband komende week niet afdoen. Ze moeten verplicht tussen 7.00 uur en 19.00 thuis zijn. 'Ze mogen dan geen stap buitenshuis zetten, dus ook niet in hun tuin of balkon', meldt de rechtbank. Een van de rechters 'krijgt' ook een locatieverbod en mag daarom ook niet binnen een straal van 5 kilometer rond het centrum van zijn woonplaats Leiden komen.


Bron

Pitbulls bijten vrouw dood; baasje riskeert levenslang

Een man uit Californië is aangeklaagd wegens doodslag omdat zijn vier pitbulls een joggende vrouw hebben aangevallen en doodgebeten. Dat maakten de openbare aanklagers bekend.

Als de man schuldig bevonden wordt, riskeert hij levenslange opsluiting. Alex Jackson (29) wordt ook aangeklaagd wegens onachtzaamheid voor zijn dieren, met de dood tot gevolg.

De vier honden vielen op 9 mei de 63-jarige Pamela Devitt aan. Het slachtoffer overleed op weg naar het ziekenhuis nadat ze veel bloed had verloren, aldus de Los Angeles Times. Later werden tussen 150 en 200 verwondingen op haar lichaam geteld.

De vier honden zouden verantwoordelijk zijn voor nog drie aanvallen sinds januari, aldus een adjunct-procureur.

Jackson moet zich ook verantwoorden voor het telen van marihuana bij hem thuis. Hij hield acht honden; zes ervan waren pitbulls.

Bron

Executies zonder proces vanuit Duitsland?

Amerikaanse militairen die in Duitsland zijn gestationeerd, doen mee aan het doden van mensen zonder vorm van proces met behulp van onbemande vliegtuigen. Dit hebben de kwaliteitskrant Süddeutsche Zeitung en de publieke omroep ARD vrijdag gemeld.

De 'executies' met 'drones' van mensen die niet zijn berecht, worden door volkenrechtsdeskundigen zwaar bekritiseerd. De VS zeggen dat de acties nodig zijn in de 'oorlog tegen het terrorisme'. Alleen al in Pakistan zijn door die omstreden Amerikaanse operaties de afgelopen jaren 3000 à 4000 doden gevallen, onder wie zeker honderden burgers.

De VS wilden vrijdag geen inhoudelijke reactie geven op het bericht. 'Ik zal geen enkel detail van deze operaties bespreken', aldus minister van Buitenlandse Zaken John Kerry desgevraagd. Het gebruik van drones, die van een afstand worden bestuurd, zou volgens hem 'soms nodig zijn om levens te redden'. De Duitse regering zegt geen informatie te hebben over de operaties vanaf haar grondgebied. De Amerikanen schermen hun bases af van de Duitse overheid.


Bron

donderdag 30 mei 2013

Leerlingen herkennen lerares als dievegge

Een muzieklerares van het Elde College in het Brabantse Schijndel is aangehouden op verdenking van een aantal winkeldiefstallen, waarbij ze voor zo'n 500 euro aan drogisterijartikelen zou hebben ontvreemd. Dat meldt Omroep Brabant donderdag.

'Haha mijn muzieklerares is crimineel!' schrijft een van de leerlingen van de school via Twitter. De vrouw werd al snel ontmaskerd nadat de regionale omroep dinsdag beelden van de vrouw uitzond.

Daarop reageerden leerlingen van de school massaal via sociale media en twitterden ze dat de de dader herkenden. De vrouw meldde zich kort na de uitzending bij de politie en werkt mee aan het onderzoek. Ze is door de school op non-actief gezet.

De vrouw ging steeds op dezelfde manier te werk: Ze opende verpakkingen, haalde daar de producten uit en stopte deze in haar tas. De lege verpakkingen zette ze vervolgens terug in het rek van de drogisterij. In totaal zou ze drie keer een diefstalpoging hebben gedaan de afgelopen maanden.

Bron

Zonnige zondag en stijgende temperatuur vanaf woensdag

De paraplu's en regenjassen kunnen weer in de kast want vanaf morgen neemt de kans op regen af. Zondag wordt dankzij een hogedrukgebied een zonovergoten dag en vanaf woensdag stijgen de temperaturen naar rond de twintig graden. Dat meldt Michiel Severin van weerbureau Weerplaza aan AD.nl. 'Het enige minpuntje is de koele noorderwind die zondag opsteekt'.

Vandaag is het nog grauw weer, maar vanaf dit weekend laat de zon zich steeds vaker zien. Een hogedrukgebied ligt momenteel op de loer en ligt zondag boven Nederland. 'Het wordt dan ook een hele aardige dag met veel zon', zegt Severin. Het enige minpuntje is de koele wind die vanuit het noorden opsteekt, dat maakt het niet zo fraai weer voor badgasten, maar het zijn wel de ideale omstandigheden voor watersporters'.

De temperatuur blijft zondag een beetje achter, want het wordt slechts14 graden en daarmee is het zo'n 6 graden koeler vergeleken met de normale waarden voor de tijd van het jaar. Maar daar lijkt vanaf woensdag ook verandering in te komen, want dan stijgt het kwik en kunnen we weer genieten van temperaturen rond en boven de 20 graden. Ook is de kans op regen minimaal, maar een enkel buitje blijft mogelijk. Plensbuien zoals die afgelopen dagen voorkwamen, blijven volgens Severin dan ook volgende week geheel uit.

Verwend
Aanstaande zaterdag begint de meteorologische zomer en het lijkt of we een hele slechte lente hebben gehad. 'Het geklaag van iedereen was geheel terecht, als je het weer vergelijkt met de afgelopen 10 tot 20 jaar', zegt Severin. 'Maar in de reeks vanaf 1901 is deze lente minder opvallend. De gemiddelde temperatuur scoort opvallend laag, maar kijken we naar het aantal dagen met mooi weer dan zijn er vele lentes geweest die een stuk beroerder waren. Kennelijk waren we, na al die mooie lentes van de afgelopen jaren, een beetje verwend geraakt'.

Bron

Salvadoraanse vrouw mag van rechter geen abortus plegen, ondanks ziekte

Een ernstig zieke, zwangere vrouw krijgt van het hooggerechtshof in El Salvador geen toestemming voor een abortus, ook al mist de foetus zelf een deel van de hersenen. Dat meldde de BBC donderdag.

De 26-weken oude foetus zou na de geboorte weinig overlevingskansen hebben. Bijna alle baby's met de aandoening anencefalie overlijden nog voor of vlak na de geboorte.

De 22-jarige vrouw, die in de media Beatriz wordt genoemd - niet haar echte naam - lijdt aan een reumatische aandoening en heeft slecht functionerende nieren. Hoe langer de zwangerschap duurt, hoe meer de gezondheid van de vrouw volgens artsen in gevaar komt.

Beide kwesties waren voor het hooggerechtshof echter geen reden om een abortus toe te staan. 'De rechten van de moeder gaan niet boven die van het ongeboren kind en andersom. Er is een duidelijk verbod op het toestaan van een abortus, daar volgens de grondwet mensen worden beschermd vanaf het moment van conceptie.

Artsen moeten de vrouw nu van de rechters in de gaten houden en zo nodig behandelen.

Abortus is onder alle omstandigheden verboden in het overwegend katholieke Midden-Amerikaanse land. De grondwet beschermt de foetus 'vanaf het moment van conceptie'.

De advocaten van de vrouw hebben nog niet op het vonnis gereageerd. De uitspraak kwam pas laat woensdagavond, lokale tijd.

Bron
Lees ook: El Salvador: zieke vrouw mag foetus laten verwijderen

woensdag 29 mei 2013

Vermiste bejaarde duikt op in eigen opsporingsbericht

Dat is toevallig. Juist op het moment dat een Amerikaanse nieuwszender een reportage maakte over een verontrustende verdwijning in Limington (Maine) dook de vermiste bejaarde achter hun rug op. Robert McDonough (73) was op dat moment al zestien uur spoorloos.

De journalist in kwestie maakte zich klaar voor de reportage toen achter hem plotseling de demente bejaarde opdook. In eerste instantie begroette de presentator het oudje nog gewoon. Pas toen de vreemde vogel de cameracrew aansprak, begon het te dagen dat hij wel eens de gezochte persoon zou kunnen zijn. Behalve wat bloed op zijn handen en T-shirt bleek Robert niks te mankeren.

Een urenlange zoektocht met speurhonden en quads had tot dan toe niets opgeleverd. 'Timing is soms alles', besloot de presentator. 'We hebben hier een happy end, de meneer achter mij is niemand minder dan Robert McDonough.'


Bron

Geknutseld apparaat spoort kanker in tien minuten op

Een Britse wetenschapper heeft in zijn garage een apparaat ontwikkeld waarmee in tien minuten bijna iedere infectieziekte of kanker opgespoord kan worden in het menselijk lichaam. Bijkomend voordeel is dat het apparaat, zo groot als een iPhone, goedkoop is en makkelijk te gebruiken. Dat meldt de Britse krant Daily Express.

Het handzame apparaat kan razendsnel tumoren en infectieziekten analyseren waardoor doktoren eventueel een uitgebreide diagnose kunnen stellen terwijl de patiënt even wacht.

Het apparaat, Q-POC genaamd, kost ongeveer 500 pond (585 euro) en kan een belangrijke rol gaan spelen in de behandeling van onder meer kanker. Daarom heeft de Britse overheid een flinke som geld uitgetrokken om het apparaat verder te ontwikkelen. Voor het gebruikt kan worden zal het machientje onder meer intensief getest worden. Maar voorspeld wordt dat de Q-POC een rol kan kan spelen in het verbeteren en verlengen van het leven van ongeveer 12,7 miljoen mensen met kanker en daarnaast het leven kunnen redden van miljoenen slachtoffers van infectieziekten.

Bron zie foto

Wetenschappers waarschuwen EU voor chemicaliën

In een gemeenschappelijke verklaring waarschuwen 89 wetenschappers de Europese Commissie voor de gevaren van endocriene disruptoren, chemische stoffen die alomtegenwoordig zijn en verstorend werken op de hormonenhuishouding.

Deze stoffen worden gebruikt in duizenden consumentenproducten, zoals brandvertragers, pesticiden en plastics. Wetenschappers maken zich zorgen dat blootstelling aan die stoffen, in combinatie met andere invloeden, tot een toename leidt van een aantal ernstige aandoeningen. Het gaat onder meer om kanker, hersen- en schildklieraandoeningen en problemen met de vruchtbaarheid.

De wetenschappers uit de hele wereld stellen nu in de zogenaamde Berlaymontverklaring dat het stijgende aantal van die aandoeningen niet alleen te verklaren is door genetische factoren of levensstijl. Ze linken de ziektes aan het stijgende gebruik van endocriene disruptoren en vragen een strengere wetgeving.

Wetenschappelijk bewezen
"De voorstellen die we tot nog toe gezien hebben om de chemicaliën te reguleren, houden geen rekening met de laatste wetenschappelijke kennis en laten commerciële belangen prevaleren boven de bescherming van de volksgezondheid en het milieu", zegt Susan Jobling van de Britse Brunel Universiteit.

De wetenschappers voeren onder meer aan dat internationaal aanvaarde testmethodes die al verschillende jaren beschikbaar zijn, in de EU nog niet geïmplementeerd zijn. De huidige Europese chemische wetgeving is "volledig ontoereikend" om endocriene disruptoren op te sporen.

Er moet niet enkel een betere controle komen op het gebruik van de stoffen, zeggen de wetenschappers, maar ook meer onderzoek naar de effecten. Toch mag de bestaande onzekerheid geen excuus zijn voor de politiek om niets te ondernemen. "Er bestaan nog onzekerheden, maar het huidige onderzoek wijst op een hoge waarschijnlijkheid dat de stoffen ernstige, onomkeerbare schade toebrengen", zegt hoogleraar Åke Bergman van de Universiteit van Stockholm in Zweden. "Wetenschappelijke onzekerheid mag daarom de wetgevende actie niet vertragen."

Bron

Kleding voor de toekomst: mode uit een spuitbus

De Spaanse mode-ontwerper Manel Torres is het brein achter 's werelds eerste 'spray-on' outfit. De - in eerste instantie - vloeibare textiel wordt rechtstreeks op de huid aangebracht, verhardt razendsnel en kan daarna gewoon gewassen en opnieuw gedragen worden. Het product is nog steeds niet op de markt, maar daar kan binnenkort verandering in komen.

Het klinkt wellicht als een scène uit een futuristische film, maar Manel Torres patententeerde zijn 'Fabrican' eigenlijk al in het jaar 2000, toen hij zich als student verdiepte in de modewereld aan de Royal College of Art in Londen.

Fabrican
Hij wilde een alternatief creëren voor het relatief langzame proces waarmee standaard kleding gemaakt wordt: weven, kleuren, vormgeven en afwerken. Het resultaat is Fabrican dat naadloos, snel en comfortabel materiaal is dat je rechtstreeks aanbrengt op het lichaam.

Bron zie foto

dinsdag 28 mei 2013

Chinese moeder spoelt baby door wc

Brandweerlieden in het oosten van China hebben een pasgeboren baby bevrijd uit een rioolbuis vlak bij een toiletafvoer. De baby was door zijn moeder in de steek gelaten en in de wc gedumpt, aldus een verslag van de Chinese staatstelevisie.

Bewoners van een appartementencomplex in Jinhua, in de provincie Zhejiang, hadden zaterdag alarm geslagen nadat ze babygehuil hadden gehoord. Brandweerlieden moesten de afvoer openbreken om de baby uit zijn benarde positie te kunnen verwijderen.

Beelden van de reddingsactie lokten een golf van woede uit op Sina Weibo, de Chinese variant van Twitter. Veel gebruikers vinden dat de ouders, die nog door de politie worden gezocht, zwaar moeten worden gestraft.

De baby maakt het naar omstandigheden goed.

Bron
Lees ook: Chinese 'rioolbaby' heeft alleen schaafwonden

'Killerbok' terroriseert mensen bij gevangenispoort

Het is sowieso al niet gezellig toeven aan een gevangenispoort, maar aan de toegang van de penitentiaire inrichting in het Braziliaanse Londrina wil je helemaal niet zijn. De oorzaak: een bok en een geit die ware terreur zaaien onder de gevangenisbezoekers.

Vooral de bok van het gezelschap is een ware lastpost. Hij deinst er niet voor terug de mensen aan te vallen en op de grond te duwen.

Een moedige omstander kan de boze bok tegen de grond leggen en vastbinden. De woesteling wordt vervolgens weggeleid naar een onbekende bestemming.
Bron

Russen leveren Assad raketschild tegen invasie

Rusland levert het Syrische regime een rakettenschild om een buitenlandse interventie in het land tegen te gaan. Dat heeft de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Ryabkov dinsdag bevestigd.

Het gaat om luchtafweersystemen met S-300 raketten voor de lange afstand. Of Rusland al van deze raketten heeft afgeleverd, wilde Ryabkov niet zeggen. Wel zei hij dat Moskou niet van plan is de deal met de regering van de Syrische president Bashar al-Assad af te blazen, ondanks de krachtige kritiek van Israël en het Westen.

Heethoofden
Volgens Ryabkov zal het rakettenschild 'de heethoofden' die een militaire interventie in Syrië overwegen hiervan afhouden. Eerder dinsdag hekelde Ryabkov de beslissing van de Europese Unie om het wapenembargo tegen Syrië niet te verlengen. Deze beslissing ondermijnt de inspanningen die Rusland en de Verenigde Staten zich getroosten om vredesbesprekingen in gang te zetten en te bemiddelen tussen beide partijen in het Syrische conflict, zei hij.

Ryabkov reageerde op het nieuws uit Brussel, waar de ministers van buitenlandse zaken van de EU-lidstaten maandagavond laat overeenkwamen om het wapenembargo tegen Syrië, dat zaterdag 1 juni afloopt, niet te verlengen. Deze beslissing maakt het de EU-landen mogelijk om de oppositie in Syrië van wapens te voorzien.


De brug die bijna niemand over durft te stekenDe Chesapeake Bay Bridge in de Amerikaanse staat Maryland is een nachtmerrie voor menig autobestuurder. Op stormachtige dagen huiveren velen voor de 6,9 kilometer lange oversteek omdat men dan de indruk krijgt in het oneindige te rijden. Een man biedt nu zijn diensten aan om in plaats van de reizigers achter het stuur plaats te nemen en de auto veilig naar de overkant te loodsen.

'Iedereen is hier bang voor de oversteek', verklaart Carolyn Casey aan The New York Times. De vrouw woont in Washington maar bezit nog een tweede huis aan de overkant van de brug, in St. Michaels. Afgelopen vrijdag zette ze haar Lexus terreinwagen aan de kant en liet het chauffeuren over aan Alex Robinson. 'Toen ik aan mensen vertelde dat ik iemand zou vinden om me over de brug te brengen, wilde niemand me geloven', lacht ze. 'Maar mijn wens kwam uit.'

De 27-jarige Alex Robinson runt het bedrijfje 'Kent Island Express', dat 25 dollar aanrekent om klanten in hun eigen wagen naar de overkant van de Chesapeake Bay te brengen. Ongeveer 5.800 personen maakten al gebruik van de service.

Bron

'Europa wacht koudste zomer in 200 jaar'

De Franse weerzender Météo voorspelt dat de komende zomer voor West-Europa de koudste wordt sinds 1816, het jaar dat meteorologen kennen als 'het jaar zonder zomer'. Volgens Météo zullen grote delen van Europa in juni en juli slechts enkele zomerse dagen kennen. In augustus kunnen we zware stormen verwachten.

We hoeven onze winterkleding nog niet op te bergen. Volgens France Météo bestaat een kans van 70 procent dat het deze zomer in grote delen van Europa voornamelijk koud en nat wordt. Dit zou onder andere gelden voor Spanje, Frankrijk, Portugal, Duitsland en Oostenrijk.

Regenachtig en somber
Koude zeelucht en een zwakke zonne-activiteit in de wintermaanden bezorgden ons niet alleen een koudere lente, de kans is groot dat ze ons ook een ongewoon regenachtige en sombere zomer schenken.

Maar er is ook goed nieuws: september en oktober zouden volgens Météo droger en warmer worden.

'Het jaar zonder zomer'
'Het jaar zonder zomer' verwijst naar de zomer in 1816. De gemiddelde zomertemperatuur zakte toen wereldwijd met 0,4 tot 0,7 graden. Dat zorgde voor mislukte oogsten en als gevolg daarvan voedseltekorten in onder meer Frankrijk, Engeland, Ierland, de VS en Canada.


maandag 27 mei 2013

Amputatie handen en voeten na 'siliconeninjecties' in billen

Apryl Michelle Brown had alles. Twee kinderen, een baan als kapster en een goede gezondheid. Toch miste ze iets: een mooier en voller achterwerk. Een aantal illegale siliconeninjecties, een allergische reactie en enkele operaties later, gaat Brown door het leven zonder handen en voeten. 'Ik heb een grote prijs betaald voor mijn ijdelheid. Het is mijn eigen schuld', zegt de 46-jarige Amerikaanse tegen The Sun.

Als kind werd Brown geplaagd om haar 'platte kont'. Als volwassene wilde ze daar iets aan laten doen. 'Ik wist nog niet of ik een achterwerk net als Janet Jackson wilde, of een als J-Lo. Ik wist ook niet hoe ik het kon laten doen. Ik wilde gewoon een groter achterwerk.'

750 euro voor illegale siliconeninjecties
In 2004 nam ze een snelle beslissing. Twee vrouwen kwamen haar schoonheidssalon binnengewandeld. Een van hen organiseerde zogenaamde 'botox feestjes' bij mensen thuis. Daarbij injecteerden ongekwalificeerde 'artsen' hun 'patiënten' op illegale wijze met botox of andere middelen. Dat wilde Brown ook.

Ze betaalde haar klant ruim 750 euro voor siliconeninjecties en het inbrengen ervan in haar achterwerk tijdens verschillende sessies. Na de tweede sessie stopte Brown ermee, ze zag de vrouw nooit meer. 'Ik raakte in paniek. Ik kende die vrouw niet en wist niet wat ze in me spoot', verklaart ze.


Overeenstemming over einde wapenembargo Syrië

Het Europese wapenembargo tegen Syrië komt in de nacht van vrijdag op zaterdag te vervallen voor leveranties aan de coalitie van oppositiegroepen. Dit is de uitkomst van overleg, maandag in Brussel, tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU. Andere sancties tegen het bewind van president Bashar al-Assad blijven wel van kracht.

Door het wegvallen van het wapenembargo kunnen Europese landen de opstandelingen gaan steunen in de strijd tegen Assad. Het besluit, genomen na bijna een half etmaal beraad, betekent niet dat EU-landen meteen wapens aan de rebellen gaan leveren, benadrukte de Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague. De stap is vooral bedoeld om het regime aan de onderhandelingstafel te dwingen, verduidelijkte hij.

Verkeerde handen
De lidstaten kunnen zelf besluiten wanneer ze wapens gaan verkopen. De ministers stelden bepaalde voorwaarden op die moeten voorkomen dat wapens in verkeerde handen vallen. Voor 1 augustus buigen de lidstaten zich opnieuw over de situatie. 'Nederland zal zeker geen wapens gaan leveren', stelde minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken.


Plasterk wil 'spookburger' treffen via DigiD

Met het opheffen van hun DigiD's hoopt minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) ongeveer 100.000 'spookburgers' aan te pakken. Dat valt op te maken uit een brief van de bewindsman aan de Tweede Kamer.

Het betreft mensen die in de gemeentelijke basisadministratie staan vermeld als vertrokken naar een onbekend buitenland. Van de genoemde 100.000 van deze mensen bestaat het idee dat ze toch in Nederland zitten, maar volgens Plasterk 'onder de radar' willen blijven, bijvoorbeeld om geen boetes te betalen.

Zonder DigiD kunnen ze veel minder gemakkelijk dienstverlening van de overheid krijgen.

Bron

Tekenen van herstel na stamceltherapie

Een van de eerste proeven waarbij mensen worden behandeld met stamcellen uit hun eigen lichaam levert mogelijk goede resultaten op. Negen patiënten die zijn getroffen door een beroerte krijgen in de Schotse stad Glasgow stamcellen geïnjecteerd in beschadigde delen van hun hersenen. Vijf van hen zijn tijdens de behandeling vooruitgegaan, meldde de BBC maandag.

'Er zijn patiënten bij die nu hun vingers kunnen bewegen terwijl ze meerdere jaren compleet verlamd waren', vertelt professor Keith Muir, die de patiënten behandelt. Anderen konden weer zelfstandig door hun huis lopen, terwijl ze dat eerder niet zonder hulp konden.

Het is wel nog veel te vroeg om te claimen dat de resultaten te danken zijn aan de stamceltherapie, waarschuwt de onderzoeker. 'Maar het zou vreemd zijn als het allemaal een kwestie van toeval en placebo-effecten is.' Alle betrokkenen kregen langer dan een halfjaar voor het begin van de behandeling een beroerte. Over het algemeen wordt aangenomen dat het grootste deel van het herstel in die periode moet plaatsvinden.

Bron

Schimmel vernoemd naar koning Willem Alexander

Of het een eer is, is de vraag. Maar onderzoekers van het Centraalbureau voor Schimmelcultures (CBS-KNAW) hebben een onlangs ontdekte schimmel naar onze aanstaande koning Willem-Alexander vernoemd.

'Penicillium vanoranjei' is een zeer zeldzaam oranjegekleurd penicillium, ofwel een penseelschimmel uit de familie van de penicilline. Dat is donderdag naar buiten gebracht tijdens een internationaal symposium in Amsterdam.

De kleur oranje komt nauwelijks voor bij micro-organismen. Vier gelijktijdig ontdekte schimmels die tot dezelfde familie behoren, hebben de namen Penicillium maximae, Penicillium amaliae, Penicillium alexiae en Penicillium arianeae gekregen.

Koningin Beatrix kreeg in 2005 al een naar haar vernoemd eiwit: B.R.-25 (Beatrix Regina 25), een ontdekking van de universiteit en het academisch ziekenhuis in Maastricht.

De instanties noemden dit eiwit destijds ,,een veelbelovend eiwit bij het mede voorspellen van hartfalen'', omdat het een rol speelt bij de overgang van een belaste hartspier naar een overbelaste hartspier.

Bron

Muzikant speelt gitaar terwijl hij hersenoperatie ondergaat

De Amerikaanse muzikant Brad Carter (39) heeft gezorgd voor een medische primeur door gitaar te spelen tijdens een hersenoperatie. De man onderging een behandeling tegen de ziekte van Parkinson.

Carter is tijdens de hele operatie bij bewustzijn gebleven. 'Ik wil ook in de toekomst nog platen opnemen en nog live op het podium staan, dus dit moet hopelijk helpen', aldus de muzikant. De man was de vijfhonderdste patiënt die deze operatie onderging in het Californische UCLA Medical Centre. Het ziekenhuis bracht de video van de operatie zelf uit en tweette er ook 'live' over.

Unieke ervaring
Carter was dus niet de eerste die de operatie bij bewustzijn onderging, hij was wel de eerste die tijdens de behandeling gitaar speelde. 'We zetten de electrode of pacemaker in een specifiek deel van het brein tijdens de operatie', aldus Dr Nader Pouratian. 'De patiënt houden we bij bewustzijn om te zien of we de juiste plek hebben waarbij de bevingen stoppen. Dat gaat de ziekte niet verhelpen, maar helpt wel tegen de symptonen.

Carter had zelf gevraagd of hij zijn gitaar mee kon nemen naar de operatiezaal. Om te zien of de stimulatie hem beter deed spelen. 'Een unieke ervaring.'


Bron

Britse (37) geeft niet op, na 19 miskramen eindelijk een baby

Jo Short en haar man Steve moeten het geloof in een goede afloop vaak verloren hebben. Vijftien jaar lang probeerde het Britse stel gezinsuitbreiding te realiseren, maar steeds kreeg Jo een miskraam. Negentien keer ging het mis. Toch gaven de twee niet op.

De twee uit Newport in Wales ontmoetten elkaar in 1996. Een jaar later dachten zij klaar te zijn voor het krijgen van een kind. In hetzelfde jaar had Jo haar eerste miskraam.

Er volgden er meer. 'Ik vroeg me af waarom ik steeds een miskraam kreeg', zegt Jo tegen The Sun. 'Dronk ik te veel thee of kreeg ik te veel cafeïne binnen? Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan als ik een ongewassen appel had gegeten.' Niets werkte. Ook vele doktersbezoeken leverden niets op.

Jo blijkt aan endometriose te lijden. Daarbij komt slijmvlies van de baarmoederholte, buiten de baarmoeder terecht. In Nederland lijdt ongeveer één op de tien vrouwen aan de vruchtbaarheidsziekte. In het ergste geval leidt dit tot verklevingen buiten de baarmoeder en tot verminderde vruchtbaarheid.

In het geval van Jo moest er een operatie aan te pas komen. Vorig jaar ging zij onder het mes tijdens een vier uur durende operatie in Cardiff.

Binnen twee maanden was de vrouw voor de 20ste keer zwanger. Zeven maanden later werd Emily geboren. 'Het is geweldig om moeder te zijn. Dit is wat ik al die tijd wilde. Het is mooier dan ik gedroomd had.'

Bron

'Visser en Severein vermoord en begraven in boomgaard'

Oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein, die sinds maandag 13 mei in Spanje waren vermist, zijn zondagavond laat dood aangetroffen in Alquerías in de buurt van de Zuid-Spaanse stad Murcia. Dat heeft de krant La Opinión de Murcia maandag gemeld.

Volgens de krant zijn in verband met de dood van Visser en Severein twee verdachten aangehouden. De politie onderzoekt of nog meer personen bij de zaak betrokken zijn.

De krant La Verdad de Murcia schrijft op gezag van niet nader aangeduide bronnen dat de twee met geweld om het leven zijn gekomen en begraven waren met het doel hen voor altijd te laten verdwijnen. Zeker een van de verdachten zou in de stad Valencia, ten noorden van Murcia, zijn aangehouden.

Het Spaanse persbureau EFE meldt dat de lijken zijn gevonden in een citroenboomgaard naast een huis aan de Serafín de Alba-straat in Alquerías, ongeveer 12 kilometer van Murcia.

Visser (35) en Severein (57) werden voor het laatst gezien in de zuidelijke stad Murcia. Hun huurauto werd 15 mei teruggevonden op de Avenida Juan Carlos I in de stad, vlak bij hun hotel. Die hebben ze er zelf twee dagen eerder geparkeerd, is op beelden van bewakingscamera's te zien.

Bron
Lees ook: 'Link georganiseerde misdaad en dood Visser'
Lees ook: Drie arrestaties na dood Ingrid Visser
Lees ook: 'Cuenca plande moord op Visser en Severein'

zondag 26 mei 2013

Vanaf maandag even droger, warmer en zonniger weer

Het was even wachten, maar de lente lijkt er uiteindelijk toch te komen. Vanaf maandag gaat de wind draaien naar het westen en stroomt drogere en warmere lucht het land binnen. Dinsdag kan het eindelijk weer eens 20 graden worden, meldt weerplaza zondag.

De wind zit vandaag nog wel in de noordwesthoek, waardoor het niet heel warm wordt. Morgen en dinsdag worden mooie dagen met flink wat zon en temperaturen van 18 tot 21 graden.

De nacht naar dinsdag wordt koud. Vooral het noordoosten lijkt kans te maken op vorst aan de grond. De koude nacht is mogelijk doordat er amper wind staat en het vrijwel onbewolkt zal zijn. Ook dinsdagochtend houden we die omstandigheden. Bij flink wat zon loopt de temperatuur daardoor snel op. Uiteindelijk wordt het 's middags 18 tot 21 graden.

Hoe lang we dinsdagmiddag van die temperaturen kunnen genieten is nog niet zeker. Vanuit Frankrijk nadert een gebied met regen en onweer. De huidige planning is dat de buien tegen de avond de grote rivieren oversteken. Het noorden kan dinsdag dus nog aan de barbecue, de rest van het land kan dat beter maandagavond doen.