Translate

zaterdag 11 mei 2013

Nederlanders vast voor digitale bankoverval van 34 miljoen euro

Twee Nederlanders zitten in Duitsland vast op verdenking van betrokkenheid bij een grote cyberbankroof. Dat heeft de Duitse justitie vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om een 56-jarige vrouw en haar 34-jarige zoon.

De twee zijn al in februari gearresteerd in Düsseldorf. Ze zouden met vervalste bankpassen geld hebben opgenomen. Hackers uit de Verenigde Staten zouden zich toegang hebben verschaft tot de computersystemen van een aantal banken en manipuleerden op die manier de gegevens op de passen.

Arrestaties
Eerder werd bekend dat de politie van New York zeven mensen aangehouden heeft die worden verdacht van een razendsnelle fraude met creditcards. Door via internet de kredietlimieten van de kaarten te manipuleren, wisten ze bij geldautomaten over de hele wereld 45 miljoen dollar (34 miljoen euro) buit te maken in een paar uur tijd.

Twee banken uit het Midden-Oosten zouden de voornaamste slachtoffers zijn van de bende cyberhackers. De buit werd uit geldautomaten in 27 landen gehaald, aldus het Amerikaanse Openbaar Ministerie donderdag.


vrijdag 10 mei 2013

100 ton geamputeerde ledematen gedumpt in Polen

De Poolse politie heeft in de stad Katowice in en rond een opslagplaats geamputeerde lichaamsdelen gevonden. De politie werd gealarmeerd door omwonenden toen zwerfhonden zich er verzamelden die op de geur waren afgekomen, aldus een Poolse tv-zender vrijdag.

De opslagplaats is van een Poolse zakenman, die bij ziekenhuizen afval opkocht om te vernietigen. In plaats van de ledematen te verbranden of te vernietigen, begroef hij ze met het ziekenhuisafval op een stuk privégrond.

Toen dat vol was, dumpte hij het afval in een opslagplaats. De politie vond in totaal 100 ton ziekenhuisafval, dat niet op juiste wijze was vernietigd.

De tv-zender citeerde een openbaar aanklager die zei dat de man veroordeeld kan worden tot 12 jaar cel wegens het in gevaar brengen van de volksgezondheid.

De man had met 300 ziekenhuizen contracten afgesloten om hun afval te vernietigen.

Bron

Bananenschillen ontsmetten vervuild water

Braziliaanse onderzoekers van de Universiteit van São Paulo hebben vastgesteld dat water dat door pesticiden is vervuild, met behulp van bananenschillen kan worden ontsmet.

Ze deden onderzoek op waterstalen die atrazine en ametrine bevatten, substanties die vaak gebruikt wordt in de suikerriet- en maïsteelt.
Eerst wordt de bananenschil vermalen en meteen gezeefd en gedroogd in een oven. Aan het poeder dat men op die manier verkrijgt, verkrijgt wordt vervuild water toegevoegd. Het mengsel wordt omgeroerd en vervolgens gefilterd: de pesticiden zijn verdwenen uit het water.

"Deze methode is efficiënter dan andere technieken, zoals thermische, chemische of fysische sanering en fytoremediatie", zegt Sergio Monteiro van het Centrum voor Nucleaire Energie in de Landbouw, de afdeling van de universiteit die het onderzoek heeft uitgevoerd. 'We kenden de efficiëntie van bananenschillen voor de ontsmetting bij vervuiling met zware metalen. Nu weten we dat het ook op deze manier gebruikt kan worden. We gaan nu de toepassing op grote schaal bestuderen."

Bron

Huisdieren verlagen kans op hartklachten

Het houden van een huisdier blijkt goed te zijn tegen hartklachten. Daarover heeft de American Heart Association (AHA) donderdag een wetenschappelijk artikel gepubliceerd.

Uit een studie onder een groep van 5.200 volwassenen bleken huisdierbezitters meer aan lichaamsbeweging te doen omdat ze hun huisdier uitlaten. 'Huisdieren, met name honden, zorgen daarmee voor een aanzienlijk lagere kans op obesitas, hoge bloeddruk en cholesterol', aldus professor Glenn Levine van het Baylor College of Medicine in Houston.

Bron

donderdag 9 mei 2013

Betaalkanalen van Youtube kosten 2,7 euro per maand

Videowebsite YouTube komt binnenkort met 30 betaalkanalen waarop professionelere filmpjes te zien zullen zijn. Op die manier hoopt de dochter van internetgigant Google de strijd aan te gaan met NetFlix. YouTube maakte vandaag bekend dat abonnementen ongeveer 2,99 dollar (2,7 euro) per kanaal per maand zullen kosten.

Volgens directeur Malik Ducard gaat het om een "pilot" en zal het aantal kanalen op termijn flink toenemen.

YouTube heeft ook al een videoverhuurdienst, waar afnemers 3,99 dollar (3 euro) per film betalen. Ze kunnen kiezen uit titels van onder meer Paramount Pictures en Walt Disney.

Bron

Dodental ramp Bangladesh stijgt tot boven de 900

Het dodental door het instorten van een gebouw in Bangladesh loopt zelfs twee weken na de ramp nog snel op. Inmiddels zijn 912 lichamen geborgen uit het puin van het acht verdiepingen tellende pand in de buurt van de hoofdstad Dhaka. Dat is donderdag bekendgemaakt.

Woensdag stond het dodental nog op 800. Hoewel verschillende schattingen naar buiten zijn gebracht, is nog altijd niet duidelijk hoeveel mensen zijn vermist. De bergingsoperatie in het puin van het complex Rana Plaza is nog altijd bezig. In het gebouw waren onder meer vijf textielfabrieken gevestigd, die ook voor westerse kledingketens produceerden.

Bron

Grootste theezakje ter wereld tegen kanker

Een theezakje van 3 meter, 151 kilo zwaar en goed voor zo'n 100.000 kopjes thee. Dat heeft een Australisch bedrijf gemaakt om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Brian Condon, woordvoerder van het bedrijf dat het reusachtige theezakje fabriceerde, zegt nog te wachten op een officiële bevestiging van hun nieuwe record.

Het vorige recordtheezakje was afkomstig van een Brits bedrijf en woog 'slechts' 120 kilo.

Bron

woensdag 8 mei 2013

Zonlicht goed voor hart en bloedvaten

De gezondheidsvoordelen van de huid blootstellen aan zonlicht wegen mogelijk veel zwaarder dan de mogelijke kans op huidkanker. Dat stellen onderzoekers van de Edinburgh University.

Volgens de wetenschappers helpt zonlicht bij het verlagen van de bloeddruk, waardoor de kans op een hartaanval en beroerte lager wordt en zelfs de levensduur langer wordt. Meer onderzoek is nodig om te bepalen of het echt tijd wordt om de zonrichtlijnen te herzien. Tot voor kort werd gedacht dat vitamine D de enige verklaring was voor de gezondheidsvoordelen van de zon.

Onderzoek
Voor het onderzoek werden 24 vrijwilligers blootgesteld aan uv- en warmtelampen. Een sessie betrof de uv-straling en de warmte, bij de andere sessie werd de straling geblokkeerd. De resultaten lieten zien dat de bloeddruk een uur lang significant zakte na blootstelling aan de uv-straling. Bij alleen de warmte vonden de onderzoekers dit resultaat niet. De vitamine D-levels in het lichaam van de deelnemers veranderden niet.

"We denken dat de voordelen van zonlicht voor de gezondheid van het hart zwaarder wegen dan het risico op huidkanker", aldus onderzoeker Richard Weller. "De resultaten van ons onderzoek laten ook zien dat Vitamine D supplementen een gebrek aan zonlicht niet kunnen compenseren. In een volgend onderzoek kijken we naar de relatieve risico's op hart- en vaatziekten en huidkanker bij mensen die aan verschillende hoeveelheden zonlicht zijn blootgesteld."

Het onderzoek is gepresenteerd op het congres International Investigative Dermatology.


Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. GezondheidsNet.

Bron

Buurtgenoten vermiste broertjes aangedaan


Politierechercheurs zijn in Nederland, België en Duitsland koortsachtig op zoek naar een spoor van de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist. In Vleuten is met grote verbazing gereageerd op de zelfmoord van de vader en de verdwijning van zijn zoontjes. Sinds enige tijd woonde de man in Vleuten samen met zijn vriendin. Buurtgenoten van het stel zijn aangedaan. Dat meldt AD-verslaggever Raymond Boere na een rondgang door de buurt.

Het lichaam van de vader werd dinsdagmorgen aangetroffen in recreatiegebied Het Doornse Gat in Doorn, waar hij zelfmoord had gepleegd. Van de kinderen ontbreekt woensdagmiddag nog elk spoor.

Omgangsregeling
De vader had met zijn ex-vrouw, die woont in Zeist, een omgangsregeling getroffen. De twee jongens waren daarom regelmatig in Vleuten. Daar speelden ze dan met andere kinderen uit de buurt. Ook de man was volgens buurtgenoten goed met kinderen. Van enige spanning bij de man of in zijn omgang met de kinderen heeft niemand ooit iets gemerkt.

100 tips
De politie heeft na het Amber Alert inmiddels zo'n 100 tips binnen gekregen. Om ze na te trekken is extra personeel ingezet. Of er iets bruikbaars tussenzit kon de politie nog niet vertellen.


31 verdachten diamantroof Zaventem opgepakt

De politie heeft de vermoedelijke daders van de diamantroof op het internationale vliegveld Zaventem bij Brussel in de smiezen. In België, Zwitserland en Frankrijk zijn in totaal 31 verdachten opgepakt, meldde justitie in Brussel woensdag.

In Zwitserland werden diamanten teruggevonden die waren buitgemaakt. Bij tientallen huiszoekingen in België zijn grote sommen geld, luxe wagens en andere goederen in beslag genomen.

De roof vond op 18 februari plaats. Iets voor 20.00 uur reden twee zwarte auto's met zwaailichten en met hoge snelheid door de opengeknipte omheining van het vliegveld naar een vliegtuig met bestemming Zwitserland. Beambten van het waardetransportbedrijf Brink's stonden daar pakketten in te laden.

Onder bedreiging wisten de daders ruim 120 pakketjes te stelen. Amper 5 minuten later verlieten de overvallers weer het terrein. De totale waarde van de buit: 50 miljoen dollar, ofwel circa 37,4 miljoen euro.

Of er een verband bestaat tussen deze overval en de zeer gewelddadige roof op Brink's in Amsterdam-Zuidoost 2 jaar geleden, is nog onderwerp van onderzoek.

Bron
Lees ook: 'Topcriminelen uit België achter overval Brink's Best'

Quad valt van opengaande Van Brienenoordbrug

Sensatie op de Van Brienenoordbrug vanochtend. Wachtende automobilisten aanschouwden hoe een quad naar beneden gleed van de klep toen de Rotterdamse brug omhoog ging.

De quad was van een schaapsherder en werd bestuurd door een VPRO-cameraman. Hij parkeerde het vierwielige voertuig 'even' op de klep van de brug om beelden te schieten van de kudde schapen die rondtrekken in de regio. Toen de brug iets voor half 12 omhoogging en bijna verticaal stond, stortte de quad van meer dan honderd kilo als een baksteen naar beneden.

Niemand raakte gewond bij het ongeval en in plaats van een voorbijtrekkende kudde schapen heeft de cameraman nu wel wat spectaculairders op beeld.

De politie onderzoekt nu of er iets mis is gegaan bij het openen van de brug. Een automobilist kwam namelijk met zijn wagen onder een slagboom terecht bij dezelfde brugopening.Bron

dinsdag 7 mei 2013

Beer ziet aapje aan voor lekkernij na fietswedstrijd

Een dierenshow in het Shanghai Wild Animal Park kreeg gisteren een gruwelijke afloop voor een deelnemend aapje. Een zwarte beer moest het in een fietswedstrijd opnemen tegen een aap, maar deze viel letterlijk ten prooi van de wilde beer.

In het dierenpark in de Chinese stad worden 'wilde' dieren op aangepaste fietsjes gezet en moeten zij in de aanwezigheid van een aantal verzorgers rondjes fietsen. De combinatie tussen een beer en een aap lijkt niet erg bedachtzaam. Als het aapje na een aantal rondjes met zijn fietsje op de grond valt, grijpt de beer zijn kans. Het roofdier valt aan en laat vervolgens niet meer los, wat de verzorgers ook proberen. Beelden van het schokkende tafereel werden op Liveleak gezet.

Uiteindelijk weten de medewerkers na enkele zenuwslopende seconden de aap uit de bek van de beer te bevrijden. Hoe het met het aapje is afgelopen, is niet bekend.
Bron

Dashboard-camera's leveren hartverwarmende beelden

In Rusland zijn ze blijkbaar razend populair, dashcams. Dat zijn videocamera's, die op het dashboard van vervoersmiddellen vastgemaakt worden om het verloop van de rit door de voorruit op te nemen. Wat blijkt? Dat het prachtig menselijke beelden oplevert.

We zien mensen anderen helpen de straat over te steken of een gestrande auto van het midden van de rijbaan duwen. Bekijk de hartverwarmende video en herstel je geloof in de mensheid.
Bron

Jarenlang vermiste vrouwen teruggevonden in VSDe politie in de Amerikaanse stad Cleveland heeft maandag in een woning drie vrouwen aangetroffen die al tien jaar werden vermist. Even daarvoor waren ze ontdekt door een omwonende die op hulpgeroep was afgekomen. De politie heeft in verband met de zaak drie mannen gearresteerd.

Ik ben Amanda Berry. Ik ben de afgelopen tien jaar op het nieuws geweest. Hier ben ik. Ik ben nu vrij.
Amanda Berry tegen telefonist 911

De aangehouden verdachten zijn broers in de leeftijd van 50, 52 en 54 jaar. De slachtoffers zijn Amanda Berry (27), Gina DeJesus (23) en Michelle Knight (32). Berry en DeJesus werden als tiener ontvoerd, op luttele kilometers van de plaats waar ze maandag werden gevonden. Knight verdween als eerste, in 2002, en was 21 ten tijde van haar verdwijning.

Alarmnummer
Volgens de politie van Cleveland (Ohio) werden de vrouwen in het huis vastgehouden en waren ze vastgebonden toen ze werden ontdekt. Berry belde het alarmnummer van de politie met de mobiele telefoon van de buurman die hen te hulp was gekomen. Ze zei tegen de telefoniste van de alarmcentrale onder meer: 'Ik ben Amanda Berry. Ik ben de afgelopen tien jaar op het nieuws geweest.'

Ze vertelde dat ze ontvoerd was en vroeg of de politie naar het adres in het westen van Cleveland kon komen voordat de ontvoerder zou terugkeren. 'Ik ben gekidnapt, en ik ben tien jaar vermist', zei ze tegen de telefonist. 'En hier ben ik. Ik ben nu vrij.'


maandag 6 mei 2013

Plaag van biljoen insecten op komst in VS

De oostkust van de Verenigde Staten kan elk moment getroffen worden door een invasie van miljarden kleine insecten. Het gaat om zingcicaden, piepkleine insecten met rode ogen die onder de grond leven en slechts eens in de zeventien jaar naar boven komen om te paren.

Hoe angstaanjagend het idee misschien klinkt, de zingcicaden vormen geen gevaar voor mensen of dieren. Sinds 1996 hebben de insecten in hun vleugelloze vorm onder de grond geleefd en zich gevoed met boomwortels. Ze komen alleen naar boven als de temperatuur van de grond op precies achttien graden ligt.

Als de zingcicaden eenmaal boven zijn klampen ze zich vast aan een boom en vormen ze een cocon. Vervolgens ontpoppen ze zich in hun uiteindelijke vorm, met vleugels.

De insecteninvasie gaat gepaard met een flinke herrie. De lokroep die de volwassen mannetjes gezamenlijk laten horen werd in 2004 vastgelegd door Gene Kritsky, een onderzoeker van een universiteit in Cincinnati. Hij meette een geluidsniveau van 94 decibel. Volgens Kritsky was het zo'n herrie 'dat het geluid van overvliegende vliegtuigen niet te horen was'.

De mannetjes blijven paren tot ze er bij neervallen. Uiteindelijk leggen de vrouwtjes elk zo'n zeshonderd eieren op het uiteinde van een tak. Als de jonkies zijn uitgekomen nemen ze een snoekduik van de tak af en eenmaal op de grond graven ze zich een weg naar beneden.

Hoeveel zingcicaden de staten aan de oostkust mogen verwelkomen is niet precies duidelijk. De schattingen lopen uiteen van dertig miljard tot een biljoen.

Bron

Waterschappen waarschuwen voor nepaanmaning

Honderden, mogelijk duizenden mensen door heel Nederland hebben per mail een nepaanmaning gekregen van Hefpunt, het bedrijf dat onder meer de waterschapslasten int voor de waterschappen in Groningen, Drenthe en Friesland. In de mail worden ze gewezen op een betalingsachterstand en gemaand snel geld over te maken. Dat meldde Hefpunt in Groningen maandag.

Het bedrijf heeft al tientallen meldingen binnengekregen. 'Klachten komen niet alleen van onze noordelijke klanten, maar uit het hele land, onder meer uit Rotterdam en Utrecht. Kennelijk hebben de mensen die hierachter zitten, een bepaalde adressenlijst gebruikt,' zegt een woordvoerder. Ontvangers moeten 14,95 euro overmaken naar een rekeningnummer dat niet van Hefpunt is. Het bedrijf heeft aangifte gedaan.

'Het is geen groot bedrag, maar dat is juist wel slim. Bij 14,95 euro denken veel mensen misschien: we zullen het wel zijn vergeten, laten we maar betalen', aldus de zegsman. Maar aanslagen voor waterschapslasten en betalingsherinneringen worden nooit per mail verstuurd, alleen per post, zo laat Hefpunt weten.

Bron

In ravijn gestorte toeriste opgegeten door gieren

Een toeriste die driehonderd meter naar beneden stortte in de Franse Pyreneeën en tijdens haar val overleed, werd na haar dood verorberd door gieren. De roofvogels sloegen toe voor reddingswerkers het lichaam konden bergen.

De 52-jarige vrouw maakte samen met vrienden een trektocht in de omgeving van de Pic de Pista toen het drama zich voordeed. De toeriste stortte haar dood tegemoet na het nemen van een binnenweg, zo schrijft de Daily Mail. De hulpdiensten troffen enkel nog wat botten, kleren en schoenen aan nadat ze het schoffelijk overschot hadden gelokaliseerd. De gieren hadden de vrouw in amper een uur helemaal opgegeten.

Bedreiging
Furieuze plaatselijke bewoners eisen nu van de autoriteiten dringende maatregelen tegen de roofvogels. De angst voor de gieren neemt in de regio gestaag toe. Landbouwers vragen de toestemming om de beschermde vogels neer te schieten indien de gieren een bedreiging vormen voor hun schapen en koeien.

Aanvallen
Zoals wel meer aaseters valt de vale gier ook geregeld levende runderen aan, meestal gaat het dan om sterk verzwakte of heel jonge exemplaren. Doordat in Zuid-Europa sinds januari 2007 landbouwers ingevolge EU-richtlijnen geen karkassen meer mogen laten liggen op hun landerijen (in verband met de gekke-koeienziekte) heeft de gier meer moeite om voedsel te vinden, wat er toe leidt dat vaker levende dieren worden aangevallen.

'Het is niet fijn om te zien hoe een gier een levend rund aan stukken scheurt,' legde landbouwer Alain Larralde eerder uit in Le Nouvel Observateur.

Bron

Overleg babymelkpoeder verder met overheid

De supermarkten en producenten van babymelkpoeder willen samen met de overheid bekijken hoe de handel van babymelkpoeder vanuit Nederland naar China is te bemoeilijken. De enorme hoeveelheden babymelkpoeder die naar China verdwijnen, zijn er de oorzaak van dat in de schappen in Nederland soms niks meer is te vinden. Ook de Chinese ambassade zal bij het overleg worden betrokken.

Dit zei directeur Philip den Ouden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) maandag na spoedoverleg met supermarktkoepel CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) over de kwestie.

Nutricia, Friso en Nestlé hebben hun productie al met tientallen procenten opgevoerd, maar het probleem blijft onverminderd bestaan. In China is sinds het melamine-schandaal in 2008 nog maar weinig vertrouwen in de melkpoeder die in eigen land wordt geproduceerd. Veel westerse landen, waaronder Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, maar ook Australië en Nieuw-Zeeland, hebben nu last van een enorme hamsterwoede bij de Chinezen.

In Nederland is babymelkpoeder 'in de breedte nog wel voldoende verkrijgbaar', onder meer via de huismerken. Maar de keuzevrijheid is beperkt, zegt Den Ouden. 'De fabrikanten proberen het maximum te leveren en de beperkingen die supermarkten aan hun klanten opleggen hebben de limiet bereikt.'

Ondanks deze maatregelen is het probleem niet opgelost. De producenten en supermarkten willen zich daarom richten op maatregelen die de handel van babymelkpoeder naar China aan banden legt. De koepelorganisaties wijzen er in dit verband op dat de import van deze producten in China illegaal is, omdat ze niet aan de juiste etikettering voldoen.

Bron

Thaise filmt hoe ze jongen (5) ketamine leert snuiven

In Thailand is een model, onlangs verkozen tot de twintig finalistes van Miss Maxim, in opspraak gekomen nadat ze een filmpje online heeft gepost waarin ze een jongen van vijf leert hoe hij het verdovingsmiddel Ketamine moet opsnuiven.

Kwanjai Khempradub ontkent dat het om het zogenaamde 'Special K' gaat (in Thailand 'Ya K' of 'K' genoemd) maar stelt dat de substantie in kwestie gewoon babypoeder is en dat ze geen foute bedoelingen had. In de video rolt ze een bankbiljet op waarin ze het poeder steekt, om de jongen daarna op te dragen het via zijn neusgaten in te ademen. Daarna noemt ze hem een 'goede jongen die heel cool is'. Het filmpje werd snel gedeeld op een publieke Facebookpagina, waarna het filmpje viraal ging.

Zo kwam Kwanjai snel in de problemen met de wetgeving in Thailand, die stelt dat het delen van zo'n video een misdaad is waarop een gevangenisstraf staat. De miss riskeert maar liefst vijf jaar cel. De politie heeft Kwanjai gevraagd zichzelf aan te melden voor een onderzoek. 'Als ze niet komt opdagen, zullen we haar officieel dagvaarden. En mocht ze daar niet op antwoorden, volgt een arrestatie', aldus de lokale chef van cybercrime.
Bron

zondag 5 mei 2013

Peuter (3) hysterisch omdat hij niet mag trouwen met man

De Australische eerste minister Julia Gillard is nog lang niet van plan om het homohuwelijk te legaliseren Down Under. Een beslissing die heel wat krokodillentranen veroorzaakt bij een 3-jarige peuter.

In het filmpje, dat de ouders van de jongen online plaatsten, horen we hoe zijn mama en papa hem uitleggen dat hij niet mag trouwen met een man. 'Wil je een echtgenoot?', vragen ze. Waarop de jongen enthousiast ja-knikt.

Even later volgt echter een grote teleurstelling: 'Maar je kan geen man hebben, je mag wel trouwen met een vrouw', legt zijn papa uit. 'Waarom?', vraagt de teleurgestelde jongen zich af. 'Wil je dan geen vrouw?', vervolgt zijn mama. 'Nee, ik wil een man! Waarom gaat dat niet?' 'Omdat Julia Gillard gezegd heeft dat je geen man krijgt', aldus de papa. Vervolgens barst de peuter uit in een luide huilbui waaraan geen einde lijkt te komen.

Je kan het opmerkelijke filmpje hieronder bekijken:


Bron

Onderzoek naar lijk dat nog bleek te leven

De ambulancedienst van Zuid-Holland onderzoekt een incident waarbij een 'stoffelijk overschot', dat zaterdag in Gorinchem werd gevonden, toch nog bleek te leven. Dat heeft een woordvoerder zondag laten weten.

Twee jongens vonden zaterdagmiddag bij de rivier de Merwede het lichaam van een man en belden de politie. Die begon met reanimeren, waarna de ambulancedienst het overnam. 'In eerste instantie is geconcludeerd dat het slachtoffer was overleden en dit bleek later niet het geval. Tussen deze twee momenten zat ongeveer anderhalf uur', meldde de dienst.

Die doet verder geen uitspraken over de verleende medische zorg, maar 'begrijpt dat deze situatie vragen oproept'. 'Het verloop van de hulpverlening rondom dit incident wekt de schijn dat de afhandeling niet is gegaan zoals verwacht had mogen worden.'

Het onderzoek naar de hulpverlening neemt naar verwachting zo'n 2 weken in beslag. Dan moet blijken wat de oorzaak was van de onjuiste diagnose en of er maatregelen moeten worden genomen.

Het is onbekend waardoor de man in schijnbaar levenloze toestand bij de rivier lag of hoe het nu met hem gaat.

Bron
Lees ook: Doodverklaarde man die nog bleek te leven nog in ziekenhuis