Translate

zaterdag 27 april 2013

Baby in station ontvoerd terwijl moeder slaapt (video)

Onthutsende beelden vanuit een Indiaas treinstation: een baby wordt er ontvoerd terwijl de moeder nietsvermoedend ligt te slapen. Hoewel de misdaad via een veiligheidscamera werd gefilmd, is er van de dader geen spoor.

De kidnapping vond op 9 maart plaats. Parveen Shaikh had de dag ervoor na een ruzie haar echtgenoot verlaten. Omdat de 35-jarige bouwvakster nergens anders een slaapplek vond, trok ze met haar zoon en dochter naar het metrostation.

Terwijl het drietal slaapt, komt een man met wit shirt en zwarte broek zich naast hen 'nestelen'. Na enkele minuten trekt hij de twee maanden oude Salman zachtjes uit haar armen en loopt hij met zijn 'buit' weg.

'Tot nu toe hebben we de baby en de ontvoerder nog niet kunnen terugvinden', aldus agent Ravinder Dalvi. 'We zijn nog steeds bezig met de zaak, maar het lijkt erop dat ze de stad uit zijn. Toch blijven we hopen dat de jongen met zijn familie kan herenigd worden.'

Dadar is een van de drukste stations van Mumbai. Sinds de aanslagen van 2008 wordt de plek de klok rond beveiligd.

vrijdag 26 april 2013

Doodrijder meisje (4) na 45 jaar geïdentificeerd dankzij Facebook

Na 45 onzekere jaren weet de familie van de toen 4-jarige Carolee Sadie Ashby eindelijk wie haar heeft doodgereden en vluchtmisdrijf pleegde. Dankzij een bericht op Facebook van een gepensioneerde detective konden de autoriteiten van Fulton, New York de identiteit achterhalen van de 62-jarige Douglas Parkhurst. De feiten zijn verjaard, waardoor de man niet is aangehouden.

De 4-jarige Carolee werd in 1968 aangereden toen ze samen met haar zus en nichtje op Halloweenavond terugkeerde van een buurtwinkel waar ze kaarsjes hadden gekocht om de 15de verjaardag van haar zus te vieren. De twee andere meisjes raakten niet gewond, maar Carolee overleed aan haar verwondingen.

Misleiding
De politie kwam toen al uit bij Parkhurst maar hij misleidde hen destijds. Zo verklaarde hij aan de agenten dat hij in die dodelijke nacht inderdaad een accident had gehad, maar in een naburig dorpje. Hoewel zijn verklaringen niet overeenkwamen met de schade aan zijn voertuig, werd Parkhurst niet verder ondervraagd. Daarna heeft de man vier decennia lang gezwegen over de verschrikkelijke daden die hij had aangericht.


Twintig finalistes Miss Korea lijken allemaal op elkaar


Zoek de verschillen bij deze foto van de twintig finalistes van de Miss Korea-verkiezing. Hoe grappig u dat ook kan vinden, er zit helaas ook een jammere keerzijde aan de medaille: om zo'n schoonheidsideaal te bereiken, grijpen de meisjes haast stuk voor stuk terug naar plastische chirurgie. Met dit verbijsterend resultaat tot gevolg...

Uiteraard zijn er nog verschillen merkbaar, maar een vergrootglas is geen overbodige luxe. Vooral de ogen, neus, wenkbrauwen en mond lijken als twee druppels water op elkaar. Zelfs de inwoners van Zuid-Korea vinden dat er nu een grens overschreden is, de kwestie zorgt tussen pot en pint alvast voor verhitte discussies.

Plastische chirurgie scoort vooral hoog bij dames tussen 19 en 49 jaar. Twintig procent van de vrouwen uit Seoel is al eens onder het mes gegaan, en de toekomstige miss lijkt daar geen uitzondering op. Vaak willen ze er westerser uitzien of meer op een van hun idolen lijken.

Bron

donderdag 25 april 2013

Fatale horrorcrash gefilmd

Een dodelijke crash op een Zuid-Koreaanse snelweg met drie rijvakken blijkt te zijn vastgelegd door een camera in een auto. Die registreerde vanaf de linkerrijstrook hoe de alarmlichten van een kleine vrachtwagen op de middelste rijstrook aangingen om op gevaar te wijzen.

Plots duikt een andere auto op voor de lichte truck, met een gruwelijke aanrijding als gevolg. Bij de crash vielen drie doden, maar de inzittenden van de auto met camera ontsnapten als door een wonder aan de dood.

De oorzaak van het ongeval was een ander ongeluk, niet te zien op deze beelden. De bestuurder van de aangereden auto verloor daarbij het bewustzijn en zijn losgeslagen wagen kwam daarbij tegen het verkeer in op de snelweg terecht, waar het voertuig nog eens geramd werd door de lichte truck.
Bron

'Weekers verzwijgt grootschalige fraude'

De fraude met huur- en zorgtoeslagen door Bulgaren in Nederland blijkt veel omvangrijker dan gedacht, volgens documenten in handen van RTL Nieuws. Eerder deed staatssecretaris Weekers van Financiën de fraude af als een incident.

Daar bleef Weekers gisteren bij, toen hij met klem ontkende dat hij heeft gelogen over de Bulgaarse toeslagenfraude. Hij reageerde toen op de op beschuldigingen van belastingambtenaren in RTL Nieuws woensdagavond. Volgens hen had Weekers veel eerder maatregelen kunnen nemen tegen de fraude, want de praktijken waren al lang bekend.

Vertrouwelijke documenten
Uit de vertrouwelijke documenten blijkt dat volgens politie, Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en een inspectiedienst van het ministerie van Sociale Zaken de fraude veelvuldig en op grote schaal plaatsvindt in meerdere Nederlandse steden, en niet alleen in Rotterdam, zoals eerder werd gemeld. Er wordt gesproken van een 'landelijk' karakter. Ook zijn het niet alleen Bulgaren die op deze wijze frauderen.

Het Openbaar Ministerie en de inspectie waren in 2012 al op de hoogte van de toeslagenfraude en melden dat deze niet alleen plaatsvindt in Rotterdam, maar ook in andere grote steden.


woensdag 24 april 2013

Elektrische auto rijdt 600 km op volle tank

Rijden op water, hoeveel ingenieurs hebben er niet van gedroomd. Het dichtst bij dit ideaal komt wellicht de waterstofauto. Als eerste ter wereld produceert Hyundai dit jaar driehonderd stuks waarvan er vijftig naar Nederland komen. Toch zal het nog jaren duren voordat de ix35 FCEV het straatbeeld gaat bepalen, al was het maar omdat er nauwelijks tankstations zijn.

Dat schrijft het AD. Anders dan de naam doet vermoeden, rijdt een waterstofauto niet op waterstof, maar op elektriciteit. Die ontstaat uit het in contact brengen van waterstof met zuurstof. Dat gebeurt in een brandstofcel, zeg maar het energiefabriekje aan boord. Daarom spreekt Hyundai liever van een brandstofcelauto, wat ook de letters FCEV verklaart (Fuel Cell Electric Vehicle).

De ix35 FCEV rijdt volgens Hyundai 600 kilometer op één tank waterstof, fors meer dan de ongeveer 150 kilometer van andere elektrische auto's voordat de accu leeg is. Daarmee neemt de waterstofauto het grootste nadeel weg dat verbonden is aan de huidige generatie elektrische auto's. De waterstofauto wordt daarom ook wel 'de ontbrekende schakel' genoemd in het overstappen op elektrisch rijden.

Andere voordelen zijn dat je geen accijns betaalt over waterstofgas en ook geen bijtelling. De prestaties zijn volgens Hyundai vergelijkbaar met die van puur elektrische auto's.

Het enige grote probleem van rijden op waterstof is de beschikbaarheid.Volgens het ministerie van Infrastructuur en Milieu worden die problemen later dit jaar verholpen. 'Er komen tankstations voor waterstof bij. Eind dit jaar een openbare langs de A15 bij Rotterdam en het waterstofstation in Amsterdam wordt opengesteld en geüpgraded,' zegt woordvoerster Frederique Hermie. Meer tankstations voor waterstof zijn voorlopig niet gepland.

Bron

Man komt in eigen auto aangereden voor rijexamen

Een kandidaat bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Amsterdam Nieuw-West had wel heel veel vertrouwen in zijn rijexamen. Zo veel zelfs, dat hij dinsdag alvast in zijn eigen auto kwam aanrijden om examen te doen. Dat meldt RTV Noord-Holland.

Hij ging er vanuit dat hij het examen zou halen om vervolgens gelijk de weg op te kunnen met zijn eigen auto. Niet alleen had de kandidaat de heenweg zonder geldige papieren gereden, maar hij zou dit ook de weg terug moeten doen. Een rijbewijs moet, indien de kandidaat slaagt voor het examen, namelijk eerst nog opgehaald worden bij het gemeentehuis.

De politie werd erbij gehaald en heeft de zaak afgehandeld. Of de kandidaat nog examen heeft gedaan, is onduidelijk. Mocht dat zo zijn, dan was het in ieder geval niet in zijn eigen auto, want daar zitten geen extra spiegels en pedalen in.

Bron

Luchtruim boven Amsterdam drie dagen dicht

Het luchtruim boven Amsterdam is maandag, dinsdag en woensdag gesloten voor het burgerluchtvaartverkeer. Dat meldde woensdag het ministerie van Infrastructuur.

De veiligheidsmaatregel is genomen in verband met de troonsafstand van koningin Beatrix en de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april.

De afsluiting geldt niet alleen voor 'gewone' luchtvaartuigen maar ook voor lichte onbemande vliegtuigjes (drones). De politie houdt samen met het ministerie van Defensie toezicht op het luchtruimverbod.

Luchtverkeersleiding Nederland verwacht geen problemen. 'Wij gaan het luchtvaartverkeer op Schiphol rond de sluiting afhandelen. Maar het blijft altijd afhankelijk van het weer, het aanbod en de beschikbaarheid van de start- en landingsbanen', zei een woordvoerster

Bron

dinsdag 23 april 2013

In de toekomst meer botsingen met zwerfafval in de ruimte

De objecten die rond de aarde suizen, zullen in de komende 200 jaar steeds vaker met elkaar in botsing komen. Dat meldt de BBC, naar aanleiding van een conferentie over ruimteafval.

Het gaat hier om de satellieten die tussen de 700 en 2000 kilometer van ons afstaan. In dat gedeelte van de ruimte draaien ongeveer 20.000 objecten in een baan rond de aarde. Het grootste gedeelte (94 procent) wordt niet meer gebruikt en geldt als ruimteafval.

Dat er tot nu toe weinig botsingen zijn geweest, is eigenlijk al bijzonder. Maar naarmate satellieten ouder worden en stukken verliezen, wordt het steeds voller. Door heel veel simulaties te doen van de ontwikkeling van ruimteafval, berekenden de onderzoekers dat het aantal botsingen met 19 tot 35 procent zal toenemen.

Dat betekent dat het aantal botsingen in de komende twee eeuwen tussen de twintig en veertig zal komen te liggen. Dat lijkt weinig, maar een satelliet kost vele miljoenen en een botsing met een klein voorwerp kan voldoende zijn om de satelliet buiten werking te stellen.

De schatting van het aantal botsingen is overigens een optimistische. De wetenschappers gingen ervan uit dat landen zich aan de regel houden dat een satelliet na 25 jaar moet worden verwijderd uit de ruimte. Dat gebeurt op dit moment lang niet altijd.

Om botsingen toch te voorkomen, wordt er wereldwijd aan oplossingen gewerkt. Een Brits team heeft bijvoorbeeld een harpoen met een motortje ontwikkeld. Deze kan in ruimteafval worden geschoten, waarna de harpoen het afval richting aarde stuurt.

Bron

Tien nieuwe slachtoffertjes in zedenzaak Robert M.

In het onderzoek naar de internetcontacten van Robert M., een van de veroordeelden in de Amsterdamse zedenzaak, heeft de politie nog eens tien slachtoffertjes geïdentificeerd. Dagblad Trouw meldt vandaag dat het gaat om kinderen 'op Nederlandse bodem'.

Om hun privacy te waarborgen, wil justitie volgens de krant niets kwijt over de identiteit van de kinderen.

Aanhouding
Robert M. werd in december 2010 aangehouden. Politie en justitie zetten vervolgens een grootscheeps onderzoek op touw naar zijn (internet-) contacten binnen en buiten Nederland. Het leidde de afgelopen elf maanden tot de aanhouding van zes mensen, nadat de teller vorig jaar mei op dertien stond.

Alleen al in Nederland leidde het onderzoek tot 68 dossiers. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn er nu negen verdachten voor de rechter gebracht. In acht zaken is celstraf opgelegd, tot maximaal 4 jaar. Eén man kreeg een werkstraf.

Misbruik
Uit de 68 dossiers zijn 25 opsporingsonderzoeken voortgekomen. Acht verdachten moeten zich zo goed als zeker nog voor de rechter verantwoorden. In één geval heeft het OM besloten onder voorwaarden niet te vervolgen. Een andere verdachte is overleden. De zaken draaien om bezit en verspreiding van kinderpornografie en seksueel misbruik van kinderen.

Robert M. (29) en zijn partner Richard van O. (40) horen vrijdag de uitspraak in hoger beroep in hun eigen zaken. Het OM heeft 20 jaar cel en tbs tegen M. geëist, tegen Van O. 12 jaar cel.


maandag 22 april 2013

Arrestaties Canada voor complot tegen trein

De Canadese politie heeft twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht dat zij een aanslag op een trein van de Canadese spoorwegmaatschappij VIA wilden plegen. Dat heeft James Malizia van de Canadese bereden politie tegen journalisten gezegd.

De twee, Chiheb Esseghaier (30) en Raed Jaser (35), komen uit de buurt van Montreal en Toronto en zouden de steun hebben gehad van leden van terreurbeweging al-Qaeda in Iran. Er is volgens de Canadese autoriteiten geen verband met de bomaanslagen vorige week bij de marathon van Boston.

Hoewel de Canadese politie denkt dat 'de twee deze misdadige handelingen hadden kunnen en willen uitvoeren, was er geen directe bedreiging van de bevolking, spoorwerkers, treinpassagiers of de spoorinfrastructuur'.

De twee zijn geen Canadese staatsburgers. Amerikaanse veiligheidsfunctionarissen zeggen dat het complot was gericht op een trein op de verbinding tussen de Canadese stad Toronto en New York.

Bron
Lees ook: Moslims hielpen aanslag op trein in Canada verijdelen

Grootschalige fraude Bulgaren met toeslagen

Oost-Europese bendes plegen op grote schaal fraude met toeslagen en uitkeringen in Nederland. Dat doen ze door landgenoten hier naar toe te sturen en als 'spookburger' in te schrijven bij gemeentes. Dat meldt RTL Nieuws op basis van onderzoek van de Rotterdamse recherche.

Het gaat volgens de politie om bendes die eerder aan mensenhandel deden, maar zich nu toeleggen op toeslagenfraude omdat er meer aan te verdienen valt. De omvang van de fraude is nog niet duidelijk, maar volgens de politie was één verdachte van plan om bussen te huren om zo meer landgenoten in te kunnen zetten voor de fraude.

Bulgaren schrijven zich met een vals huurcontract in bij een gemeente en krijgen zo een officieel adres en een burgerservicenummer. De bende neemt de gegevens over en maakt een DigiD aan. Daarmee worden toeslagen aangevraagd.

Bron
Lees ook: 'Belastingdienst wist al van fraude Bulgaren'

Jonge vrouw (23) sterft dag na zetten van tatoeage

In Milaan is een 23-jarige vrouw overleden amper een dag nadat ze een tatoeage op haar lichaam had laten zetten. Donderdag was het jonge slachtoffer naar een gespecialiseerd tattoocentrum gestapt in hartje Milaan. De daaropvolgende nacht werd ze geveld door een septische schok, die haar enkele uren later fataal werd.

Zo'n septische schok wordt ontketend wanneer er bacteriën in de bloedbaan komen die aanleiding geven tot een prikkeling van de vaatwand. Het lichaam reageert hierop met het openzetten van de bloedvaten. Die reactie veroorzaakt een lage bloeddruk en een versnelde pols en kan in extreme gevallen tot de dood leiden.

Een vriendin van de 23-jarige Federica sloeg vrijdagmorgen meteen alarm. Het jonge slachtoffer kwam in kritieke toestand aan in het ziekenhuis van San Giuseppe en kon niet meer gered worden. De dokters verwittigden de politie.

Huiszoeking
Wellicht heeft het meisje zwaar allergisch gereageerd op de tatoeage zelf of op een product dat daarbij gebruikt werd. Morgen zal de autopsie meer duidelijkheid moeten geven over wat de fatale septische schok heeft veroorzaakt. Er werd een onderzoek voor dood door schuld geopend tegen onbekenden. Een huiszoeking van de carabinieri in het tattoocentrum in kwestie leverde niets op. De hygiënische voorschriften waren volledig nageleefd.

Bron

Nieuw biljet van 5 euro vanaf 2 mei in omloop

Vanaf 2 mei komt het nieuwe bankbiljet van vijf euro in omloop, als eerste van een nieuwe serie eurobankbiljetten. De komende jaren volgen dan de andere coupures. De nieuwe biljetten bevatten nieuwe en verbeterde echtheidskenmerken, die valsemunterij moeten tegengaan.

Die tweede serie eurobankbiljetten, de 'Europa'-serie, bevat in het watermerk en het hologram een portret van Europa, een figuur uit de Griekse mythologie en de oorsprong van de naam van het oude continent. De hoofdkleuren van de biljetten blijven dezelfde.

Aanvankelijk zal de eerste serie naast de nieuwe bankbiljetten in omloop zijn. Die eerste serie zal dan geleidelijk uit de circulatie worden gehaald. De bankbiljetten van de eerste serie behouden echter voor onbepaalde tijd hun waarde en kunnen steeds ingewisseld worden bij de nationale centrale banken binnen het eurogebied.

Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale Bank, onthulde het nieuwe biljet in januari.


Bron zie foto

Argentinië opgeschrikt door enorme vuurbal

Het noorden van Argentinië is in de nacht van zaterdag op zondag opgeschrikt door een enorme vuurbal die enkele seconden zichtbaar was. Mensen die een explosie hoorden, vreesden voor een meteorietinslag.

Duizenden Argentijnen belden in paniek naar de politie. Volgens het astronomische instituut van Argentinië ging het om een meteoor die in de lucht zichtbaar werd nadat een meteoriet volledig verbrand was in de dampkring. Heel wat bewakingscamera's legden het unieke fenomeen vast. Bezoekers van een nachtelijk openluchtfestival, die massaal getuige waren van het voorval, hielden even de adem in.

Uitzonderlijk
Het fenomeen kon rond 3 uur 's nachts (lokale tijd) in een uitgestrekt gebied worden waargenomen. Het ging om een uitzonderlijk grote meteoor die met zo'n 210.000 kilometer per uur door de dampkring raasde.

Zo'n 4.000 jaar geleden sloeg in Argentinië een groep meteorieten een enorme reeks kraters ('Campo del Cielo') in het noorden van het land. Het gebied bevat minstens 26 kraters, waarvan de grootste 115 bij 91 meter meet.

Van recenter datum, 26 september 2011, is een vergelijkbaar incident waarbij een vrouw om het leven kwam en acht Argentijnen gewond raakten bij een ochtendlijke meteorietinslag in de buurt van Buenos Aires (zie onderstaande video).
Bron

Tuchtrechter beslist: doek valt voor Bram Moszkowicz

Het doek valt definitief voor Bram Moszkowicz. Hij mag zich geen advocaat meer noemen. Dat heeft het Hof van Discipline in Den Bosch vandaag in hoger beroep bepaald.

Het is de definitieve uitspraak in de zaak die de Amsterdamse deken van de Orde van Advocaten Germ Kemper tegen de 52-jarige Moszkowicz had aangespannen. Ook een aantal cliënten had zich over de raadsman beklaagd.

De Raad van Discipline had in oktober vorig jaar geoordeeld dat Moszkowicz van het tableau moest worden geschrapt, omdat hij de regels van de advocatuur te vaak aan zijn laars had gelapt.

Zo inde hij grote contante bedragen - boven de 15.000 euro - van cliënten zonder daarover met de deken te overleggen. Verder werd hem onder meer verweten dat hij verplichte bijscholingscursussen niet bijwoonde, zijn boekhouding niet op orde had en gemaakte afspraken niet nakwam.

Fouten erkend
Moszkowicz had hoger beroep aangetekend tegen de beslissing van de raad. Hij erkende fouten te hebben gemaakt, maar gaf ook aan daarvan te hebben geleerd en zijn leven te hebben gebeterd.

Hij heeft inmiddels bijscholingscursussen gevolgd, achterstallige jaarrekeningen ingediend en neemt geen contant geld meer aan van cliënten. Het Hof van Discipline oordeelde vandaag echter dat dit onvoldoende is geweest.

Daarmee is Moszkowicz definitief geen advocaat meer. Evenals de Raad oordeelt het Hof dat de werkwijze van Moszkowicz het vertrouwen in de advocatuur ernstig heeft geschaad.


Politie blijft alert na dreiging Leiden; scholen morgen open

De deuren van de mbo- en middelbare scholen in Leiden gaan dinsdag weer open, maar de politie blijft paraat. Maandag waren al die scholen gesloten, nadat zondag de politie groot alarm had geslagen over een Engelstalig dreigement op internet met een mogelijke schietpartij.

'Morgen schiet ik mijn docent neer, en zo veel studenten als ik kan', waarschuwde een anonieme persoon op het Amerikaanse forum 4chan.org. 'Ik heb een briefje bij me als ik de school inga, met een verklaring over waarom ik dit doe.'

Minderjarig
De politie pakte vandaag een verdachte op, een minderjarige jongen. Of hij de dader is, is nog niet zeker. 'Inmiddels is het profiel van de verdachte nader uitgewerkt en aangescherpt', stelde de gemeente Leiden maandag in een verklaring. Meer wilden de autoriteiten maandag niet kwijt over de verdachte. Onderzocht wordt of er meer mensen betrokken zijn.

De verdachte zou tot oktober 2011 op een vestiging van The British School in Voorschoten hebben gezeten. Hij werd daar na enkele incidenten van school gestuurd.

Zürich
De tip over de dreiging kwam van de politie in Zürich. Ook de Amerikaanse federale recherche FBI onderzoekt de zaak, omdat de dreiging van de schietpartij op 4chan.org werd geplaatst. Het bericht is gestuurd vanuit Costa Rica. Dat kan ook uit Nederland via dat land gedaan zijn. Om daar duidelijkheid over te krijgen, is een rechtshulpverzoek aan Costa Rica gedaan.

Duivels dilemma
Volgens de Leidse burgemeester Henri Lenferink is de dreiging minder heftig dan eerder werd ingeschat. Hij zei dat met internationale experts is gekeken naar het bericht om de dreiging goed in te kunnen schatten. Ook is het bericht zelf goed geanalyseerd. 'Daardoor kon het dreigingsbeeld naar beneden worden bijgesteld', aldus Lenferink. Volgens hem is er niet over-gereageerd. 'Het was een duivels dilemma', aldus de burgemeester.

Lenferink zegt dat het een unaniem besluit is, de scholen dinsdag weer open te stellen, maar dat lang niet alle schoolleiders ervan overtuigd zijn dat de dreiging genoeg is geluwd. 'Daarom is gekozen voor de extra beveiliging.' Sommige schoolleiders vinden dat als ouders het echt niet zien zitten om hun kinderen naar school te laten gaan, later moet worden bezien hoe daarop wordt gereageerd.

Bron
Lees ook: Verdachte Leiden in behandeling bij Jeugdzorg