Translate

zaterdag 13 april 2013

Bezorgdheid over hacken van vliegtuigen

D66 wil van staatssecretaris Wilma Mansveld (Luchtvaart) weten of het echt mogelijk is om van een afstand de elektronische systemen van een vliegtuig te hacken.

'Mansveld moet uitleg geven hoe het met de beveiliging van onze vliegtuigsystemen is gesteld', stelt Kamerlid Wassila Hachchi donderdag. Ze gaat Kamervragen stellen.

Een Spaanse wetenschapper claimt dat hij vanaf de grond de automatische piloot van een vliegtuig kan overnemen. Ook zou de onderzoeker het vliegtuig van buitenaf kunnen laten crashen.

Dat komt doordat gebruik wordt gemaakt van oude software en oude beveiligingssystemen. 'Het is onbegrijpelijk dat in deze tijd waarin de technologie van vandaag al oud is, in de luchtvaart wordt gewerkt met systemen die 40 jaar oud zijn', vindt Hachchi.

De Europese luchtvaartorganisatie EASA zou ondertussen werken aan het verbeteren van het huidige systeem. 'Maar die worden pas binnen 20 jaar uitgerold', stelt Hachchi.

'Dus wat het kabinet eraan gaat doen om ervoor te zorgen dat in Europa sneller nieuwe programma's gaan draaien? Nederland heeft een van de drukste luchthavens ter wereld, met onze veiligheid in de lucht moet niet gesjoemeld worden.'

Bron

Drugskartels Mexico willen Europa veroveren

Mexicaanse drugskartels proberen een sleutelpositie in te nemen op de Europese markt. Dat maakte de politiedienst Europol vrijdag bekend. Grote kartels als Los Zetas zijn bovendien betrokken bij mensenhandel en ze smokkelen wapens van Europa naar Zuid-Amerika.

De afgelopen decennia zijn Mexicaanse drugskartels een centrale rol gaan spelen in de internationale georganiseerde misdaad. De groepen zijn extreem gewelddadig. Toch zijn er in Europa tot nu toe slechts enkele geweldsincidenten geweest waarbij de kartels betrokken waren. Een daarvan was een moordpoging, meldt Europol.

De politieorganisatie wil voorkomen 'dat het niveau van bruut geweld dat we in Mexico zien zich ook voordoet in Europa', aldus Europol-directeur Rob Wainwright. 'We zullen ervoor zorgen dat de Mexicaanse kartels geen voet aan de grond kunnen krijgen in Europa.

Bron

Familie Anass weet zeker dat hij is vermoord

De 13-jarige Anass Aouragh stuurde op woensdagmiddag 6 februari, enkele uren voordat hij als vermist werd opgegeven, drie e-mails naar zijn docenten. Daarin vroeg hij om extra lessen, omdat hij graag voldoendes wil halen. 'Zoiets doe je niet als je van plan bent zelfmoord te plegen', zegt Anass' halfzuster Yasmin (19) vandaag in de Volkskrant.

Op 7 februari werd het lichaam van de gepeste Anass gevonden in een Wassenaars bos. Een dag later verklaarde de politie 'sterke aanwijzingen' te hebben dat de jongen zelfmoord heeft gepleegd. Rector Ben Dijkmans van het Adelbert College in Wassenaar, waar Anass op school ging, bevestigt dat drie docenten die middag e-mails hebben ontvangen.

Geen zelfmoord
Vader Mohamed Aouragh zette al snel, nadat hij het lichaam van Anass op vrijdagavond 8 februari had geïdentificeerd, vraagtekens bij de zelfmoordtheorie van de politie. Hij trof talloze blauwe plekken aan op het lichaam die, dacht hij, eerder wijzen op wurging.

Ruim twee maanden later is de familie Aouragh er absoluut van overtuigd geraakt dat Anass is vermoord. Anass' had die woensdagmiddag ook net een nieuwe Dieseljas gekocht met zijn moeder. Daar was hij heel erg blij mee. Vader Aouragh: 'Ben je blij, als je een einde aan je leven wil maken?' Hij is ook gewoon reclamefolders gaan halen om zijn wijk te lopen.

De familie blijft met vragen zitten. Vreemd vinden ze bijvoorbeeld dat de politie met speurhonden en een helikopter met een infraroodcamera Anass woensdagavond niet kon vinden. En dat zijn lichaam de volgende ochtend werd aangetroffen op pakweg 50 meter van zijn fiets.

Bron

Schokgolf van uitbarsting op Zon nog niet op aarde

De schokgolf van de uitbarsting donderdag op onze Zon, heeft de Aarde nog steeds niet bereikt. Dat meldt de gespecialiseerde website spaceweatherlive. De kans om poollicht te zien is pas na die aankomst goed in te schatten.

Donderdag deed zich om 09.16 uur Nederlandse tijd een uitbarsting van de klasse M6,51 centraal op onze ster voor. Tengevolge daarvan zette een deel van de uitgestoten plasmawolk (CME in het jargon) koers naar onze planeet. De aankomst was volgens sommige modellen al mogelijk voor vandaag om 06.00 uur te verwachten.

Maar volgens spaceweaterlive.com daalde de snelheid van de van de Zon vertrokken plasmawolk zodanig dat de impact pas tegen 22.00 uur wordt verwacht (met een speling van zes uur). Gezien het schokfront trager is, zal ook de impact zwakker zijn.

Hoewel de echte kansen om het noorderlicht te zien pas na de impact duidelijk worden, oppert de website dat de kansen voorlopig 'vrij laag, maar ook niet onmogelijk' zijn. Bijkomende factor om het spektakel te kunnen waarnemen is helder weer. Wie wil kijken, zoekt ook een locatie met vrij uitzicht op het noorden, met zo weinig mogelijk lichthinder.

Bron

vrijdag 12 april 2013

Britse rel om 'heksenlied' na dood Thatcher

Mag de BBC zomaar de top 40 manipuleren, die elke zondag op de radio wordt uitgezonden? Met deze vraag ziet de Britse publieke omroep zich geconfronteerd nu het lied 'Ding Dong the Witch is Dead' (Ding Dong, de heks is dood) hoge ogen gooit.

Het lied is een cultlied geworden van tegenstanders van de maandag overleden oud-premier Margaret Thatcher. Daarom vindt menig criticus het smakeloos als het lied in de top 40 wordt uitgezonden. Nu het lied de top 3 heeft gehaald, wordt het zondag toch uitgezonden, maar dan in een verkorte versie, aldus een BBC-zegsman vrijdagmiddag.

De hitlijst wordt samengesteld op basis van een combinatie van verkoopcijfers en aantal downloads. Volgens de voorzitter van de commissie voor cultuur van het Lagerhuis, John Whittingdale, proberen tegenstanders van Thatcher een politiek punt te maken door het lied massaal te downloaden. 'De meeste mensen vinden dat beledigend en zeer ongevoelig.'

Ook de BBC vindt de campagne waarbij het lied in de charts omhoog werd gepusht, 'smakeloos', aldus de zegsman van de BBC. Toch voelt de omroep zich niet geroepen om liederen te verbieden. Volgens de liberale vicepremier Nick Clegg is het niet aan politici 'om de BBC te vertellen welke liederen hij uitzendt.'

Bron

donderdag 11 april 2013

Zorgverzekeraars maakten 1,4 miljard euro winst

De Nederlandse zorgverzekeraars hebben vorig jaar 1,4 miljard euro winst gemaakt. Het overgrote deel (1,3 miljard) daarvan werd gemaakt op de basisverzekering.


Minister Edith Schippers is daar dik tevreden over, omdat daaruit volgens haar blijkt dat het systeem van concurrerende zorgverzekeraars werkt. Ze zei dat donderdag in een debat in de Tweede Kamer.

Ze gaat ervan uit dat de verzekeraars hun premies gaan verlagen, maar gaat ze dat niet opleggen. 'Het is een logische en wenselijke stap', aldus de VVD-minister. Het geld kan in elk geval niet volledig terug naar de premiebetalers, omdat De Nederlandsche Bank eist dat de verzekeraars ook hun buffers nog verhogen.

Bovendien, vindt Schippers, moet de concurrentie zijn werk doen. 'Als een verzekeraar zegt: haha, ik hou die winst lekker op m'n bankrekening en stel de premie niet lager vast en anderen doen dat wel, dan zullen mensen overstappen.' Dat 10 procent van de verzekerden afgelopen jaar overstapte, is volgens Schippers ook een bewijs dat concurrentie in de zorg werkt.

Ze stelde verder dat de verzekeraars die commerciële bedrijven zijn, het recht hebben winst uit te keren aan hun aandeelhouders. Overigens zitten vrijwel alle verzekerden (98 procent) bij een verzekeraar zonder winstoogmerk en zonder aandeelhouders, aldus Schippers.
In 2011 maakten de verzekeraars 500 miljoen euro winst, 100 miljoen daarvan ging terug naar de verzekerden in de vorm van een lagere premie.Iran beschikt naar eigen zeggen over tijdmachine

Een Iraanse wetenschapper beweert een tijdmachine te hebben uitgevonden waarmee hij de toekomst kan voorspellen. Ali Razeghi heeft de 'Aryayek Tijdreismachine' geregistreerd bij het door de Iraanse staat geleide Centrum voor Strategische Uitvindingen, meldt The Telegraph.

De 27-jarige Razeghi vertelt persagentschap Fars dat hij al tien jaar werkt aan het project, dat toch iets minder spectaculair lijkt dan de naam doet vermoeden. 'Mijn uitvinding neemt je niet mee naar de toekomst, maar brengt de toekomst naar jou', luidt het. De vorser zegt dat de machine algoritmes gebruikt om de toekomst van welk individu dan ook te voorspellen, vijf tot acht jaar vooruit én met 98 procent nauwkeurigheid. Een aanraking is voldoende om je toekomst netjes afgedrukt te krijgen.

Regering
The Telegraph meldt dat de man de directeur is van het Iraanse Centrum voor Strategische Uitvindingen en dat de 'serie-uitvinder' nog 179 andere uitvindingen op zijn naam heeft staan. Razeghi stelt dat zijn toestel de regering kan helpen militaire conflicten te voorspellen, maar ook om geld- en oliekoersen al op voorhand te weten.

Kritiek
De man krijgt kritiek, maar blijkbaar niet omdat zijn apparaat een lege doos zou zijn. Nee, de uitvinder krijgt van familie en vrienden het verwijt dat hij voor god zou willen spelen. 'Dit project is helemaal niet tegen onze religieuze waarden', verweert Razeghi zich. 'De Amerikanen proberen deze uitvinding ook te verwezenlijken door miljoenen dollars uit te geven, terwijl ik er al in geslaagd ben voor een fractie van dat bedrag,' pocht hij.

Bron

Man zaagt armen tot op het bot af in doe-het-zelfzaak

Een man in Los Angeles heeft zijn armen tot op het bot afgezaagd in een doe-het-zelfzaak. Vele klanten waren getuigen van de daad. De man lag in een grote plas bloed toen de hulpdiensten arriveerden.

Onopgemerkt liep de man naar de gereedschapsafdeling. Daar greep hij een zaag waar normaal gipsplaat mee gezaagd wordt. Vervolgens begon hij voor de ogen van het winkelend publiek in zijn eigen armen te zagen.

'Hij zaagde in beide armen met handzagen tot op het bot,' vertelt politie-agent Rudy Lopez aan Fox News. De man werd met zijn gezicht naar de grond in een grote plas bloed gevonden. Er lag overal bloed en er heerste complete chaos in de winkel.

Een verpleegkundige die in de buurt was, bond de armen van de man af, voordat de hulpdiensten er waren. Waarschijnlijk heeft die actie zijn leven gered. De man, vermoedelijk rond de 40 jaar oud, werd naar het ziekenhuis afgevoerd waar hij uren werd geopereerd.

Er is verder niet bekend wat zijn conditie nu is. De man had geen identificatie bij zich en kon geen vragen beantwoorden. Het is nog niet duidelijk waarom hij zichzelf dit heeft aangedaan.

Bron

Politie zoekt 21-jarige Eveline en 2-jarig zoontje Dave

De politie en vrienden en familie zijn op zoek naar de 21-jarige Eveline Couprie en haar 2-jarige zoontje Dave. Ze is samen met hem verdwenen vanaf haar woonadres in Ede.

Eveline heeft een stevig postuur, rood/bruin geverfd haar en draagt een bril. Op de dag van haar verdwijning droeg ze een blauwe spijkerbroek, een roze shirt met franje, rode laarzen en een lange donkergrijze jas. Eveline is in het bezit van een zwart/groene Buggy en 1 of 2 grote bigshoppers. Dave heeft blond/rossig haar.

Tips
Iedereen die informatie heeft over Eveline wordt verzocht contact op te nemen met de politie op 0800-6070.

Bron zie foto

Nibud: zorg voor contant geld in huis

Mensen moeten ervoor zorgen dat ze thuis en onderweg voldoende contant geld hebben. Dat advies doet het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) donderdag naar aanleiding van de recente problemen in het elektronische betalingsverkeer.

Volgens het Nibud spelen er momenteel een aantal risico's die niet te voorkomen zijn. De cyberaanvallen zijn daar een belangrijk voorbeeld van. Ook komt skimming (kopiëren van betaalkaartgegevens) vaak voor. Bij faillissementen van banken duurt het over het algemeen ook lang voordat mensen weer bij hun geld kunnen.

Naast het bezit van voldoende contant geld adviseert het Nibud ook meerdere elektronische betaalmiddelen te hebben. Dus naast een pinpas ook een creditcard bijvoorbeeld. Contant geld maakt deel uit van het basisnoodpakket dat staat beschreven op nederlandveilig.nl.

Hoe hoog het bedrag is dat mensen thuis moeten hebben volgens het Nibud, hangt af van de huishoudensamenstelling en het noodrantsoen dat mensen hebben. Voor een gezin met twee kinderen en een modaal inkomen ligt dat bedrag al snel op minimaal 50 euro.Mensen die meer dan 100.000 euro aan spaargeld hebben, kunnen hun geld het beste spreiden over meerdere banken, zo stelt Nibud ook nog.


Bron

woensdag 10 april 2013

Te dikke vrouw uit Duitse sauna gezet

Een middagje in de sauna is voor de Duitse Danica M. uitgedraaid op een teleurstelling. De 35-jarige verpleegster werd door de andere bezoekers uitgelachen en beschimpt wegens haar omvang. Er waren zes politiemannen nodig om de vrouw met haar 100 kilo en 1,70 meter aan de deur te zetten.

'Zo'n dikhuid hoort hier niet thuis', kreeg Danica te horen.
De vrouw en haar 54-jarige partner lieten zich niet onbetuigd en haalden de manager van het saunacomplex in Karlsruhe erbij. Die wilde evenwel Danica de deur uitzetten omdat zij 'verbaal zeer agressief zou zijn geweest naar de gasten.'

Scheldpartij
De verpleegster wilde echter van geen wijken weten en dus liet de manager de politie aanrukken. Vier agenten kwamen ter plaatse. Tot driemaal toe bevalen zij Danica het pand te verlaten. De vrouw trakteerde de agenten evenwel op een flinke scheldkanonnade. In zoverre dat nog twee extra politieagenten ter versterking moesten aanrukken.

Naakt en geboeid
De zaak escaleerde vervolgens volkomen. Danica verwondde twee agenten en haar vriend moest met geweld bedwongen worden. Beiden werden naakt en geboeid afgevoerd.

'Mensonwaardig', was de reactie van de vrouw. Danica M. moet zich nu voor de rechter verantwoorden voor geweld tegen en belediging van de politieagenten.

Bron

Op heterdaad betrapte dief krijgt baan aangeboden

De Italiaan Paolo Pedrotti heeft in zijn woning een inbreker op heterdaad betrapt, hem bedreigd met een mes en laten arresteren door de politie. Toen hij echter besefte dat de dief werkloos was, bood hij hem een baan aan.

De dief was ervan overtuigd dat het gebouw waar Pedrotti woont leegstond en brak er in om het koper van de elektriciteitsdraden te stelen. 'Ik opende de deur en zag het silhouet van een man, die bang begon te roepen dat hij niets had gedaan', vertelt Pedrotti. Enkele minuten later was hij al gearresteerd.

De volgende dag kwam hij erachter dat de dief werkloos was en leefde van de invaliditeitsuitkering van zijn vrouw. Goed voor welgeteld 250 euro per maand.

Daarop schreef hij de inbreker een brief. 'Beste dief, (...), ik wil je een voorstel doen. Na enkele uren in de gevangenis en enkele dagen huisarrest wil ik je uitnodigen om naar mij te komen. Neem je grasmaaier mee en ik beloof je dat ik je 8 euro per uur zal betalen om het gras te maaien. Neem ook zeker iemand mee als je wilt, want er zijn 50 flats die opgeknapt moeten worden.' De dief ging in op het aanbod.

Bron

Opgepast! Hier waken twee reuzenkrokodillen

Het waarschuwingsbordje 'Opgepast! Hier waakt de hond!' krijgt een heel andere dimensie in Thailand. Daar verzorgen twee flink uit de kluiten gewassen krokodillen al 15 jaar de bewaking van een huis. Geen wonder dat er nog geen enkele inbreker een vinger durfde uitsteken naar het huis en de hele buurt profiteert mee van het unieke veiligheidsgevoel.

De familie Nathip kan al jaren rustig slapen met hun ultieme inbraakalarm. De reuzenkrokodillen Thong en Nguen zitten overdag veilig opgeborgen, maar 's nachts houden de bloeddorstige beesten de wacht.

Agressief
Eerst kochten de Nathips een schattige babykrokodil die ze Thong doopten. Later kwam Nguen erbij. De 'kleintjes' werden groter, en vooral agressiever. Awirut Nathip zag zich genoodzaakt een soort gracht te graven die hij kon afsluiten. Daar zitten de crocs overdag veilig opgesloten.

's Nacht laat hij de beesten echter vrij rondlopen rond het huis als volleerde 'waakhonden'. 'Thong gaat vaak zelfs pal voor onze slaapkamer liggen', zegt Awirut. 'Hij vervult zijn rol van bewaker perfect. Wij kunnen ontspannen slapen, want geen enkele dief zou het aandurven om bij ons in te breken.'

Drugsbewaker
Zelfs de hele buurt profiteert mee van de speciale bewakingsdienst. Het baanbrekende systeem kan helaas ook op een andere manier toegepast worden. Onlangs stootte de Californische drugspolitie op een alligator die de wacht moest houden bij 15 kilogram marihuana. Voor ze de dealer konden arresteren, moesten de agenten eerst de alligator laten vangen.

Bron  Bekijk de video's

Zuid-Korea en VS verhogen alarmstatus één niveau

Met het oog op een mogelijke raketaanval door Noord-Korea, bevinden de strijdkrachten van Zuid-Korea en de Verenigde Staten zich in verhoogde alarmfase. De waakzaamheid van de gezamenlijke strijdkrachten is verhoogd, deelde een woordvoerder van het ministerie van Defensie in Seoul mee.

De alarmstatus werd opgetrokken naar niveau 2, wat staat voor actieve dreiging. In tijden van vrede wordt het niveau 4 gehanteerd, in tijden van oorlog het niveau 1.

Bron

dinsdag 9 april 2013

Aspergeteelster hoeft drie ton aan boetes niet te betalen

De Somerense aspergeteelster José Janssen hoeft bijna 3 ton aan boetes van de Arbeidsinspectie niet te betalen omdat ze niks meer heeft. De rechter in Den Bosch heeft dat dinsdag bepaald.

De boetes werden opgelegd omdat ze in 2011 aspergestekers onderbetaalde en buitenlanders op haar bedrijf liet werken zonder vergunning. De aspergeteelster zat destijds in de gevangenis. De rechter gelooft echter niet dat ze geen invloed meer had op het bedrijf.

Wel vindt de rechter de boetes onevenredig hoog. Haar huis en bedrijf zijn in 2011 verkocht op een executieveiling. Ze woont nu bij haar moeder en heeft geen inkomen.

In totaal kreeg José Janssen van 2006 tot 2011 meer dan 1 miljoen euro boetes voor overtredingen van arbeidswetten. Ze zat een celstraf van drie jaar uit voor uitbuiting van de Poolse, Roemeense en Portugese arbeiders. Zij moesten 7 dagen per week 10 tot 14 uur per dag werken voor een salaris onder het minimumloon.

Bron

15 jaar geëist tegen ex-ambtenaar P. wegens spionage

Ex-ambtenaar Raymond P. moet 15 jaar de gevangenis in omdat hij staatsgeheimen het verkocht aan de Russen. Dat eiste het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag dinsdag tegen de 61-jarige voormalige medewerker van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij zou sinds 2009 onder meer politieke en militaire geheimen over de EU en de NAVO aan een Russisch spionnenechtpaar in Duitsland hebben geleverd.

Andreas en Heidrun Anschlag, die in de Duitse stad Marburg woonden, zouden de 'runners' van P. zijn geweest. Zij zouden Russische staatsburgers zijn, die door de Russische geheime dienst SVR zijn gevormd tot speciale inlichtingenofficieren, ofwel spionnen. Een normale levensloop en gezinsleven zijn jarenlang de dekmantel geweest van deze zogenoemde 'illegals'. Die kwamen eind jaren tachtig Duitsland binnen als Oostenrijkers van Zuid-Amerikaanse komaf.

Bron

NAVO maakt zich grote zorgen over Noord-Korea

De NAVO kijkt met met grote bezorgdheid naar de situatie op het Koreaanse schiereiland. Dat zei een woordvoerster van de NAVO dinsdag. Het communistische Noord-Korea slaat een steeds agressievere toon aan tegen onder meer Zuid-Korea en de Verenigde Staten, de belangrijkste NAVO-lidstaat.

NAVO-topman Anders Fogh Rasmussen brengt van 11 tot 13 april een bezoek aan het bedreigde Zuid-Korea. Maar volgens de zegsvrouw heeft dit bezoek geen direct verband met Noord-Korea. Het is al maanden gepland en gaat over de samenwerking tussen het bondgenootschap en Zuid-Korea, stelt de woordvoerster.

De NAVO en de Zuid-Koreaanse regering in Seoul sloten in september vorig jaar een partnerschapsovereenkomst. Na zijn bezoek aan Zuid-Korea reist Rasmussen door naar Japan.

Bron
Lees ook: 'Spanning Korea's kan oncontroleerbaar worden'

maandag 8 april 2013

Kritische Russische journalist overleden

Een kritische Russische journalist die in 2008 bijna werd doodgeslagen, is overleden. Michail Beketov was 55 en zou zijn gestikt in zijn eten.

Beketov was hoofdredacteur van een lokale krant in Chimki, een voorstad van Moskou, toen hij werd aangevallen. Hij liep hersenletsel op en verloor vier vingers en een onderbeen, waardoor hij in een rolstoel belandde. Omdat ook zijn stembanden waren beschadigd, kon hij niet meer praten.

Beketov volgde een omstreden bouwproject, waarbij bestuurders zouden zijn omgekocht. De mishandeling zorgde binnen en buiten Rusland voor grote ophef. De daders zijn nooit gepakt.

Bron zie foto
Lees ook: Rusland heropent onderzoek aanval op reporter

Kleuter met hanenkam van school gestuurd

In Ohio is de vijfjarige Ethan Clos van de kleuterschool gestuurd omdat zijn voorkomen niet voldeed aan de schoolregels. Na de lentevakantie maakte de knaap zijn opwachting met een fris geschoren hanenkwam. 'Omdat de aandacht van de andere kleuters hierdoor werd afgeleid', werd het jongetje prompt naar huis gestuurd.

Dat meldt WHIOTV op hun website. Directeur Gregg Morris van de Reid Elementary School was onverbiddelijk. Omdat zijn klasgenootjes het kapsel van Ethan betastten en hun bewondering massaal lieten blijken, was hun aandacht van het lesprogramma afgeleid. En dus werd de kleine Ethan weggestuurd. Pas als hij een nieuw kapsel heeft aangemeten mag de jongen de schoolcampus weer betreden.

Bron zie foto

'Zondag wordt het 20 graden'

In de nacht van zaterdag op zondag bereikt echt warme lucht ons land, meldt WeerOnline. In driekwart van Nederland komt het kwik dan waarschijnlijk boven de 20 graden uit. Ook het KNMI en Meteo Consult voorspellen een maximumtemperatuur van (meer dan) 20 graden.

Meteoroloog Marco Verhoef van Weerplaza.nl houdt nog een slag om de arm. 'Natuurlijk, het zou kunnen, maar het kan net zo goed 12 of 13 graden worden. De computer berekent nu nog een hele ruime marge.'

Volgens de weerman komt er een hogedrukgebied vanuit Spanje onze kant op, maar is het de vraag of het Nederland bereikt. 'Zes dagen vooruit voorspellen is erg gokken', aldus Verhoef.

Regen
Voordat de temperatuur omhoog gaat zal eerst een depressie Nederland bereiken. Voor het eerst sinds 18 maart gaat het serieus regenen in Nederland. De regen bereikt waarschijnlijk vanavond Limburg en breidt zich morgen over het hele land uit.

Morgen gaat het in de loop van de ochtend en middag regenen. Er is amper ruimte voor de zon. De middagtemperatuur ligt tussen 7 en 11 graden, afhankelijk van hoe vaak de zon weet door te breken.

Bron

zondag 7 april 2013

Weduwe wil kannibalen voor rechter in Siberië: "Mijn man stukje per stukje opgegeten"

Eind vorig jaar berichtten we al over het huiveringwekkende verhaal van twee Siberische vissers die van pure ontbering hun twee vrienden hadden opgegeten. Nu zijn er meer gruwelijke details bekend over de mysterieuze kannibalismezaak. Een van de twee daders heeft bekend dat ze een van de twee vissers uit wanhoop hadden opgegeten, maar enkel nadat hij al overleden was in de Siberische vrieskou (-30). De weduwe van het slachtoffer wil nu dat de twee vissers voor hun daden terechtstaan. "Ze moeten gestraft worden voor wat ze gedaan hebben, of ze mijn man nu vermoord hebben of niet", zegt Olga. "Weet je wat het enige is wat me nog rest van hem? Een stuk voet met wat tenen, een vinger en een schedel met wat haar op. En waarom aten ze mensenvlees, terwijl ze ook dierenvlees ter beschikking hadden? Verschrikkelijk!". De vierde visser is overigens nog altijd spoorloos.


Hij kreeg ernstige vrieswonden en vroor dood. Pas dan zijn we hem beginnen oppeuzelen. Dankzij hem konden we nog tien dagen overleven.
Alexei Gradulenko


We weten nu zeker dat de ze hem opgegeten hebben. Ze hebben Andrei, nadat hij elders om het leven was gekomen, de hele weg meegesleurd en ze hebben hem stukje voor stukje opgepeuzeld.
Olga, weduwe van Andrei Kurochkin


De overlevende vissers Alexander Abdullaev (37) en Alexei Gradulenko (35) waren samen met hun goeie vrienden Andrei Kurochkin (44) en Viktor Komarov (47) in augustus vorig jaar gaan vissen in de onherbergzame Siberische taiga. Toen hun auto door een rivier (de Daurka) werd meegesleurd, ontsnapten ze maar nipt aan de dood. Ze zetten hun tocht te voet verder. In september ontmoetten ze zelfs mensen en gebruikten hun satelliettelefoon. Daarna verdwenen ze spoorloos.

Opgesplitst
Pas in november alarmeerde de zus van Abdullaev de politie. Ze verzekerde hen dat haar broer desnoods maandenlang kan overleven en bevestigde dat ze met drie vrienden was gaan vissen. Na een zoektocht van een week vonden de reddingsdiensten eind november twee van de vier vissers. Alexander Abdullaev en Alexei Gradulenkowaren zwaar onderkoeld maar overleefden de barre trip wonderbaarlijk. Volgens hun eerste versie hadden ze beslist zich in twee groepen op te splitsen.

"10 dagen op mensenvlees"
Al snel bleek de echte reden van hun overleving. Want op 50 kilometer van de vindplaats van het duo ontdekte de politie bij een zoekactie resten van mensenvlees en beenderen. Na herhaaldelijke ontkenningen gaf Alexei Gradulenko bij zijn zoveelste ondervraging eindelijk toe dat ze Andrei Kurochkin wel degelijk opgegeten hebben. "Hij was onderkoeld gestorven door een zware verkoudheid, nadat hij eerder al een beenletsel had opgelopen. Hij kreeg ernstige vrieswonden en vroor dood. Pas dan zijn we hem beginnen oppeuzelen, om te overleven. We hadden absoluut proteïnen nodig. Dankzij hem konden we nog tien dagen overleven."

"Zwijgen en drinken"
Een test met de leugendetector bevestigde het verhaal, maar zijn kompaan Alexander Abdullaev bleef ontkennen. Volgens zijn moeder heeft hij nog altijd aan niemand verteld wat er juist gebeurd is in het taigawoud. "Hij zwijgt en drinkt de hele tijd." In januari bewees een DNA-test dat de menselijke resten wel degelijk van Kurochkin waren.