Translate

zaterdag 6 april 2013

Slachtoffers boycotten herdenking drama Alphen

Een grote groep nabestaanden en slachtoffers van het Alphense bloedbad boycotten uit protest de officiële herdenking van het Ridderhofdrama. 'Dit is het 'feestje' van de gemeente zonder dat aan ons is gevraagd of er behoefte aan is.' Dit meldt het AD.

Simone Turenhout-Bierman is één van de nabestaanden die dinsdag verstek laat gaan bij de officiële herdenking van het Ridderhofdrama. Ze verloor haar zus Constanze Boezaard en zwager Michael op 9 april 2011 bij de kogelregen in het Alphense winkelcentrum, het echtpaar liet twee pleegkinderen achter. 'Het is voor mij zo klaar als een klontje dat ik dit jaar niet naar de herdenking kom', zegt Turenhout-Bierman stellig. 'Het is het feestje van de burgemeester en niet dat van ons. Let maar op, hij loopt straks met een bloemstuk voorop.'

'Zorg van de gemeente is er niet geweest'
Turenhout-Bierman heeft het vertrouwen in de nazorg verloren. 'Van de familierechercheurs hebben we in het begin alle steun gekregen, maar welke nazorg hebben we van de gemeente gehad? Die is er niet geweest. Er is alleen een container geleverd om het huis van mijn zus leeg te halen. Maar voor elke vraag moeten we ongeveer op onze knieën.'

Turenhout-Bierman is niet de enige die bewust de uitnodiging van de gemeente afslaat. Een groep van 44 nabestaanden en slachtoffers komt niet naar de besloten bijeenkomst waarvoor enkele honderden uitnodigingen zijn verstuurd.

Herdenking in eigen kring
Een deel van de groep herdenkt dinsdagmiddag in horecagelegenheid Wet 'n Wild in eigen kring de zes mensen die zijn vermoord door Tristan van der Vlis.Anonymous plant grote digitale aanval op Israël

Hackersgroep Anonymous lanceert naar eigen zeggen op zondag, de gedenkdag voor de Holocaust, een grote digitale aanval op Israël. De beweging wil Israël 'van het internet laten verwijderen'.

Anonymous komt met #OpIsrael, zoals de aanval wordt genoemd, in actie tegen 'Israëls voortdurende schendingen van de mensenrechten, het verbreken van de wapenstilstand met de Palestijnen en de continue bouw van illegale nederzettingen', stelde de beweging in een persbericht.

Tijdens de operatie worden websites van de Israëlische overheid, veiligheidsdiensten, banken, media en bedrijven doelwit. Leden van Anonymous maken in de aanloop naar en tijdens de aanval op berichtendienst Twitter melding van de websites die zij hebben gehackt en persoonlijke gegevens van Israëlische ambtenaren en soldaten die zij hebben gestolen.

Symbolische dag
'Wij vallen aan op de internationale gedenkdag voor de Holocaust, omdat dit een belangrijke, symbolische dag is', verklaarde een hacker tegenover het ANP. 'Wij willen dat de wereld op deze dag stilstaat bij de misdaden van het zionisme tegen de Palestijnen.'

De cyberaanval zondag is een vervolg op de grote digitale aanval van Anonymous op Israëlische websites tijdens de strijd tussen Israël en de Palestijnse Hamas in de Gazastrook in november vorig jaar. Toen werden Israëlische websites dagelijks miljoenen keren aangevallen en werden de persoonlijke gegevens van 5000 Israëlische overheidsfunctionarissen op internet gepubliceerd.


NASA wil asteroïde 'vangen'

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA wil een asteroïde 'vangen' en naar de nabijheid van de aarde brengen. Amerikaanse media schrijven zaterdag over die plannen.

Het is de bedoeling dat een onbemand ruimteschip tegen 2020 een kleine asteroïde op 'sleeptouw' neemt, laat de nieuwszender CBS weten. Uiteindelijk wil de NASA astronauten naar de asteroïde sturen.

De NASA wil zo meer te weten komen over de dreiging die asteroïden kunnen vormen voor de aarde. Dat kan helpen bij de ontwikkeling van manieren om ze af te weren, mocht er een op ramkoers komen met de aarde.

Ook wordt de samenstelling onderzocht op 'bodemschatten' die in de toekomst mogelijk uit de ruimterotsen kunnen worden gehaald. Verder wil de NASA kijken of de asteroïde geheimen herbergt die de organisatie kan gebruiken om ruimtereizen naar de planeet Mars beter mogelijk maken.

De asteroïde die de NASA op het oog heeft, heeft een diameter van nog geen 10 meter. Dat is erg klein naar ruimtemaatstaven. Een van de grootste uitdagingen is dan ook er een te vinden.

Bron

vrijdag 5 april 2013

Filmmaker vriest dood tijdens documentaire over daklozen

Een jonge Britse filmmaker is doodgevroren terwijl hij een documentaire aan het draaien was over daklozen. Lee Halpin (27) was van plan een week door te brengen tussen de zwervers in de straten van Newcastle. Op de ochtend van de vierde dag werd hij evenwel dood aangetroffen in een opvangtehuis.

De precieze doodsoorzaak is nog niet bekend. Het lichaam van Halpin vertoonde onderkoelingsverschijnselen. 's Nachts had het -4,2°C gevroren.

De filmmaker was erg enthousiast over zijn project. Op Twitter had hij z'n 1.500 volgers gevraagd of iemand hem een slaapzak wilde uitlenen.

Volgens de politie van Northumbria is er geen kwaad opzet gemoeid met het overlijden van Lee Halpin. Er wordt een autopsie uitgevoerd.

Bron zie foto

Massaontslag gevreesd bij NS

Vakbonden vrezen voor het ontslag van mogelijk duizend werknemers bij de NS. Dat blijkt uit een document dat in handen is van het AD en waarover de krant vandaag bericht.

Het gaat om een advies dat is opgesteld door een extern bureau in opdracht van de NS-directie. Daaruit blijkt dat de komende jaren 100 miljoen euro zou kunnen worden bezuinigd.

Bij de ingreep zouden vooral ondersteunende afdelingen het moeten ontgelden. Het gaat daarbij met name om de afdelingen personeelszaken, automatisering, inkoop en financiële zaken. Daar zou 30 procent kunnen worden bezuinigd.

FNV Spoor-bestuurslid Roel Berghuis is op de hoogte van de plannen en zegt dat het aantal ontslagen in Nederland kan oplopen tot duizend. De NS zegt zich 'niet te herkennen' in 'de combinatie van 100 miljoen besparen en duizend mensen ontslaan'. Het spoorbedrijf omschrijft de operatie als het zetten van 'een stapje extra' om daardoor 'flexibel en lenig te zijn en structureel te blijven vernieuwen en verbeteren'.

Bron

Weer storing in centrale Fukushima

Voor de tweede keer in korte tijd zijn door een storing koelsystemen uitgevallen in een of meer reactoren van de kerncentrale in het Japanse Fukushima. Dat hebben de autoriteiten vrijdag laten weten, meldt de BBC.

Medewerkers van Tokyo Electric Power Co (Tepco) waren bezig een net te plaatsen om zo te voorkomen dat kleine dieren het reactorgebouw zouden binnendringen. Daarbij veroorzaakten ze per ongeluk een stroomstoring. Technici hadden zo'n 3 uur nodig om de problemen in de reactor te verhelpen.

Vorige maand verstoorde een verdwaalde rat het elektronische systeem en zorgde die ervoor dat de koelinstallatie bijna een hele dag stillag.

De kerncentrale van Fukushima vormde in maart 2011 het toneel van een zeer ernstige ramp, toen een tsunami een groot deel van de centrale grote schade toebracht.

Bron

Wetenschappers ontwikkelen computer die dromen leest

De surreële wereld van onze dromen is iets waar we voorlopig nog niet bij kunnen, maar volgens Japanse wetenschappers kan daar snel verandering in komen. Zij zijn erin geslaagd om een computer te programmeren die onze dromen kan lezen. Ze claimen zelfs dat hun uitvinding, de dromenvanger, tot 60 procent accuraat is.

Veel details van je dromen moet je niet verwachten, want de uitvinding staat nog ver van de technologie die gebruikt werd in de film 'Inception' met Leonardo DiCaprio. Daarin werden de dromen van mensen gemanipuleerd en konden de gedachten tijdens het slapen echt gelezen worden. Maar de wetenschappers zijn wel erg overtuigd van de mogelijkheden van hun uitvinding.

Categorieën
Ze begonnen met het scannen van het brein van die vrijwilligers, terwijl ze sliepen in een MRI-machine. Elke zes of zeven minuten werden ze wakker gemaakt en beschreven ze hun droom. Dat proces werd herhaald tot elke deelnemer minstens 200 dromen had verteld.

De beschrijvingen van de mannen werden vervolgens geanalyseerd. Voor elke deelnemer werden er twintig categorieën gemaakt met de hoofdthema's van hun dromen. Het ging bijvoorbeeld om mannen, vrouwen, gereedschap, boeken en auto's.

Daarna kregen de vrijwilligers, die ondertussen klaarwakker waren, foto's te zien van dingen die overeenkwamen met hun categorieën. Terwijl dat gebeurde, werden hun hersenen nogmaals geanalyseerd. Op die manier werd een computerprogramma ontwikkeld, dat de activiteit in het brein kon linken aan een bepaalde categorie.


Vader ranselt dochters af omdat ze te sexy dansten

Twee meiden van twaalf en veertien jaar uit Dayton (Ohio) hebben een enorm pak slaag gekregen omdat ze te sexy dansten. Ze hadden een filmpje op Facebook gezet waarin ze volop met hun kont aan het schudden waren, in de vaktaal ook wel 'twerking' genoemd. Daarnaast waren ze ook het huis uitgeglipt. Toen hun vader dat allemaal ontdekte, ging hij compleet door het lint.

Hun gesmeek om te stoppen, mocht niet baten. Een halve minuut lang ranselde Greg Horn zijn dochters af met enkele kabels, die hij als zweep gebruikte. Een van de tieners hield er striemen en enkele open wonden aan de dijen aan over. Uiteindelijk was het de moeder die de politie inschakelde. De vader zal nu voor de rechter moeten verschijnen wegens kindermishandeling.

Bron

donderdag 4 april 2013

Politie waarschuwt voor Oost-Europese knuffeldieven

Vingervlug zijn ze, geraffineerd en intimiderend. Oost-Europese bendeleden opereren in wisselende groepen en beroven - via een knuffeltruc - bejaarde of slecht ter been zijnde mensen van hun kostbare sieraden.

'Je hebt vaak niet eens door dat het gebeurt,' zegt politiewoordvoerder Leonie Bosselaar tegen AD/Utrechts Nieuwsblad. 'Mensen spreken je aan, bijvoorbeeld omdat ze op zoek zijn naar een ziekenhuis. Als dank voor je hulp slaan ze een arm om je heen en hangen iets om je nek of arm. In dezelfde beweging zijn je eigen kostbaarheden weg.'

Het overkwam een 83-jarige vrouw uit Breukelen maandag bijna. Ze is nog te geëmotioneerd, zoveel indruk maakte het voorval.

De vrouw was met haar rollator op weg in de Marijkestraat toen een vrouw uit een auto stapte en haar aansprak. Uit haar woorden maakte ze op dat de vrouw op zoek was naar een ziekenhuis. Ze pakte daarbij de arm van de Breukelse en probeerde een armband om te doen. Het slachtoffer weerde haar af.

De vrouw overlegde met een man in de geparkeerde auto en kwam weer terug. Nu probeerde ze een nepsieraad om haar hals te doen met als doel de echte ketting van het slachtoffer te stelen. De Breukelse wist nu zeker dat het niet in de haak was en riep om hulp.

Later in Loenen werden op grond van de omschrijving door de Breukelse drie verdachten aangehouden. Het waren twee Roemeense vrouwen (22 en 23) en een man (30).


Noord-Korea komt met nieuwe provocaties ondanks wereldwijd verzet

Noord-Korea geeft ondanks verontwaardigde reacties van over de hele wereld geen krimp. Het land heeft voor de tweede dag op rij Zuid-Koreaanse werknemers de toegang geweigerd tot het industriecomplex Kaesong. Het Witte Huis heeft ondertussen geëist dat Noord-Korea het dreigement intrekt dat het bereid is een atoomaanval op de VS te lanceren.

Het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap meldt dat Noord-Korea zijn KN08 Musadan-raket per trein heeft getransporteerd naar een locatie dichterbij de Japanse zee. Het is vooralsnog onduidelijk welke reikwijdte de KN08 Musadan haalt en of het projectiel het Amerikaanse vasteland kan bereiken. Uit eerdere lanceringen leidt men af dat de raket doelen tot 4.000 km verderop kan treffen. Wellicht is dit voldoende om een bedreiging te vormen voor het eiland Guam dat door de Verenigde Staten gecontroleerd wordt.

De spanningen waren een dag eerder opnieuw verder opgelopen. Het Noord-Koreaanse leger meldde woensdag dat het definitieve goedkeuring heeft voor 'genadeloze' militaire aanvallen op de Verenigde Staten met inbegrip van gebruikmaking van kernwapens. Dit zei het officiële persagentschap KCNA.


Amazonestam dreigt met oorlog wegens bouw dam

De Munduruku, een indianenstam die leeft in het Braziliaanse Amazonewoud, dreigt de oorlog te verklaren aan de Braziliaanse regering. Ze voelen zich verraden door de overheid, die een dam op de Tapajos-rivier wil bouwen zonder hun toestemming.

De São Luiz do Tapajós-dam moet de grootste van twee waterkrachtcentrales op de rivier worden, naast vier projecten op de zijrivier Jamanxim. Het bouwproject zou tien jaar in beslag nemen, en de natuur in het gebied zou compleet vernietigd worden. De lokale bevolking zou moeten verhuizen en diersoorten - waaronder de rivierdolfijn - zouden uitsterven in de regio. Rivieren zouden namelijk onderbroken worden, en duizenden vierkante kilometer Amazonewoud wordt onder water gezet.

Volgens de Braziliaanse wetgeving moet er echter een goedkeuring zijn van de traditionele stammen voor aan een groot bouwproject in het Amazonewoud begonnen mag worden. Rechters vragen dan ook om het hele project stil te leggen, want ze vrezen dat bloedvergieten anders onvermijdelijk zal zijn.

De projectplanners zijn momenteel in de regio aanwezig, maar worden vergezeld door een legerescorte die door president Dilma Roussef zelf werd meegestuurd. De lokale stammen voelen zich dan ook hardhandig opzij geschoven, en eindigden een laatste gesprek met presidentiële onderhandelaars met oorlogstaal.

Bron

Gelekt dossier toont gegevens belastingparadijzen

Een gelekt dossier over belastingparadijzen legt de gegevens bloot van de fortuinen van duizenden mensen wereldwijd, onder wie heel wat (top)politici en dictators. In totaal worden 120.000 offshore-bedrijven uit 170 landen genoemd, met informatie over zowel privépersonen als bedrijven.

Het lek zou bestaan uit zo'n 2,5 miljoen mails en documenten die in de openbaarheid raken. Het staat vast dat het lek voor een schokgolf in de financiële wereld zal zorgen. Onderzoeksjournalisten van het 'International Consortium of Investigative Journalists' (ICIJ) uit Washington publiceren donderdagmiddag een lijst van tienduizenden offshore-bedrijven op belastingparadijzen, zoals de Britse Maagdeneilanden en de Cookeilanden.

Zo zouden onder meer ook de bezittingen en constructies van de Zimbabwaanse dictator Robert Mugabe, het fortuin van voormalig Filippijns dictator Ferdinand Marcos, diens dochter Maria Imelda, kunstverzamelaars en toppolitici uit diverse landen als Canada, Mongolië, Azerbeidzjan in kaart worden gebracht.

Nederlandse journalisten betrokken
Ook journalisten van het Nederlandse Dagblad Trouw waren betrokken bij het onderzoek. Zij leggen op hun website uit dat offshore-bedrijven op zich een legaal onderdeel van het internationaal bedrijfsleven zijn. Niet iedereen die zo'n bedrijf bezit is een misdadiger. Sterker nog, ze zijn belangrijke en flexibele financiële schakels in het internationale handelsverkeer. Zo gebruiken multinationals en vermogenden de vennootschappen om belastingen te minimaliseren, een praktijk waar ook Nederlandse bedrijven volop van profiteren.

21 tot 32 biljoen dollar
De belastingparadijzen worden echter ook benut om welvaart geheim te houden en zwart geld weg te sluizen, zo valt te lezen. James Henry, voormalig hoofdeconoom van McKinsey, schat dat vermogenden voor 21 tot 32 biljoen dollar (21.000 tot 32.000 miljard) hebben weggezet in belastingparadijzen - grofweg de omvang van de Japanse en Amerikaanse economie gezamenlijk. De Wereldbank en de VN schatten in hun 'Stolen Asset Recovery Initiative' dat er jaarlijks (!) voor 1.000 tot 1.600 miljard aan crimineel verkregen geld internationaal wordt overgemaakt.woensdag 3 april 2013

Vrouw springt van perron om mobieltje te redden

Voor velen is een mobieltje een dierbaar bezit; sommigen zetten zelfs hun leven ervoor op het spel. Een vrouw in Brazilë heeft haar liefde voor haar telefoontje bijna moeten bekopen met de dood, zo is te zien op onderstaande video. Ze liet op een station haar gsm op het spoor vallen en sprong er direct achter aan. Op de video is te zien dat een trein nadert. Ze ontkomt aan de dood dankzij een koelbloedige veiligheidsagent.

Het incident gebeurde in het treinstation van Corinthians-Itaquera in de Braziliaanse stad São Paulo. De jongedame staat op het perron te wachten op de trein, als haar gsm plotseling op de rails valt. Hoewel goed is te zien dat er al een trein aankomt in het station, springt de vrouw toch op de sporen om haar gsm te pakken.

Paniek
Meteen breekt paniek uit op het perron. De machinist remt nog uit volle kracht. Een aanrijding lijkt echter onvermijdelijk, omdat de vrouw er niet in slaagt uit eigen kracht op tijd weer op het perron te klimmen. Een veiligheidsagent reageert koelbloedig en trekt de vrouw op het nippertje weer in veiligheid. Op de beelden is te zien hoe haar benen nog vlak tegen de flank van de trein bengelen wanneer de man haar op het perron sleurt. De jongedame in kwestie is overmand door emoties en begint in shock te huilen.


Bron

Lijkwade van Turijn dan toch geen middeleeuwse vervalsing?

Helemaal in de sfeer van de Verrijzenis nemen we een kijkje naar nieuw wetenschappelijk onderzoek rond de mysterieuze Lijkwade van Turijn. Aan de universiteit van Padua werd het doek, dat de afdruk en het bloed van Christus zou bevatten, opnieuw gedateerd door een internationaal team uit onder meer Londen en Bologne. Op basis daarvan werd geconcludeerd dat de lijkwade uit 33 na Christus zou stammen, traditioneel gezien als zijn sterfjaar.
© getty.

"De lijkwade van Turijn is een mysterieus beeld dat geen mensenhand op aarde ooit heeft kunnen creëren."
Joseph Ratzinger
Door gebruik te maken van infraroodtechnologie en een spectroscopie (techniek om te achterhalen hoe de lijkwade reageert op elektromagnetische straling) kon het team in Padua aantonen dat de C14-datering uit 1988 behoorlijk wat fouten bevat.

Geen middeleeuwse vervalsing?
Ruim 25 jaar geleden werd de lijkwade van Turijn in drie verschillende laboratia gedateerd aan de hand van de klassieke C14-methode. Toen luidde de conclusie dat het doek een middeleeuwse vervalsing was uit de periode tussen 1260 en 1390. 

Nu stelt een onderzoeksteam onder leiding van professor Giulio Fanti dat één van de meest controversiële iconen binnen het katholieke geloof wel degelijk afkomstig is uit de periode van Christus, meerbepaald uit het jaar 33, symbolisch gezien als het jaar van de Passie. Toch wordt ook hier nog een foutmarge ingelast van 250 jaar. Contaminatie door water- en vuurschade door de eeuwen heen zou eerdere dateringen hebben verstoord.

Naast de nieuwe datering hebben onderzoekers ook aanwijzingen gevonden dat de lijkwade afkomstig zou zijn uit Palestina. Hiervoor baseren ze zich op de aanwezigheid van kleimineralen die vandaag nog steeds gevonden worden op textiel uit Palestijnse regio's. 

Lijkwade 2.0Wie dit mysterie van dichtbij wil bewonderen, hoeft alleen maar een applicatie binnen te halen die 'Sindone 2.0' wordt genoemd. Daar kan u HD-beeldmateriaal bekijken waarop details zichtbaar zijn die u doorgaans niet met het blote oog kan bewonderen.Voor de volledige Paduaanse studie kan u terecht in het boek 'Il mistero della sindone' (Het mysterie van de lijkwade), dat op Goede Vrijdag werd gepubliceerd.

Sindone 2.0 © afp.

Details van de lijkwade van Turijn. © reuters.Bron

dinsdag 2 april 2013

Weldoener geeft hints voor opsporen goudschat in VSDe Amerikaanse miljonair Forrest Fenn (82) wil de wereld laten delen in zijn rijkdom. In de bergen bij Santa Fe heeft de bejaarde weldoener een goudschat met een waarde van zo'n 2 miljoen dollar (zo'n 1,6 miljoen euro) verstopt. Om de locatie te achterhalen, moeten goudzoekers een raadselachtig gedicht ontcijferen.

De Verenigde Staten zijn alweer even in de ban van zijn spel. Fenn houdt het spannend en geeft af en toe nieuwe hints. In een van de filmpjes hieronder laat hij weten dat de schat verstopt is op 5.000 voet (ongeveer 1.525 meter) boven de zeespiegel.

Kanker
Fenn zegt op het idee te zijn gekomen toen hij ruim twintig jaar geleden te horen kreeg dat hij kanker had en nog hooguit zes maanden te leven had. Omdat hij iets wilde nalaten na zijn dood, vulde de kunstverzamelaar een schatkist vol goud die hij kort voor zijn dood wilde verstoppen in de bergen. Als testament schreef hij een gedicht met hints over de locatie van de schat.

Ook toen hij onverwachts genezen werd verklaard, wilde hij zijn unieke nalatenschap doorzetten. Drie jaar geleden besloot hij de kist te verstoppen in de bergen rond Santa Fe. Met zijn schatkist reed hij de Rocky Mountains in en begroef de schat op een geheime plaats.Kostbare vondst 'van half miljoen' in buik dode potvis

Ecomare op Texel is bij het ontleden van de in december aangespoelde potvis op een 'goudmijn' gestuit. In het lichaam van het dier bleek 83 kilo amber te zitten. Deze stof is zeer zeldzaam en erg kostbaar, meldt Hart van Nederland.

De potvis spoelde afgelopen december aan voor de kust van Texel. Dit gebeurde bijna gelijktijdig met het aanstranden van bultrug Johannes. De twee walvissen lagen zo'n drie kilometer bij elkaar vandaan. De potvis was al dood toen hij gevonden werd.

Ecomare bevestigt dat er een grote hoeveelheid amber gevonden is in de potvis, maar wil verder niet ingaan op de vondst. De aangetroffen hoeveelheid is vermoedelijk zo'n half miljoen euro waard. Dat bedrag zou iets lager kunnen uitvallen. De amber is immers nog vers, waardoor het nog vocht en dús gewicht zal verliezen.

De vijf brokken amber die in het kadaver zijn gevonden, hebben er mogelijk voor gezorgd dat het dier afgelopen december aanspoelde. Dat zegt Mickel van Leeuwen, de preparateur die het dier ontleed.

De brokken zaten volgens de wetenschapper dicht op elkaar in het darmkanaal van de potvis. Dit leverde het dier een verstopping op. 'De kleinste brokken zijn zo groot als een vuist, maar de grootste is vergelijkbaar met een skippybal en weegt 52 kilo. Aangezien de doorsnede van de darmen niet verder groeide, kan ik me voorstellen dat het dier hierdoor pijn heeft geleden', zegt Van Leeuwen.Pedofielenvereniging kan niet verboden worden

Pedofielenvereniging Martijn kan niet worden verboden. Het gerechtshof in Leeuwarden vindt dat de werkzaamheden van de vereniging wel in strijd zijn met de openbare orde, maar dat er geen sprake is van dreigende maatschappelijke ontwrichting. Eerder verbood de rechtbank in Assen de club nog wel.

De teksten en afbeeldingen die Martijn op zijn website had staan zijn niet strafbaar, vindt het hof. Ook heeft de vereniging geen strafbare feiten gepleegd en geen 'tips and tricks' gegeven aan volwassenen om tot seks met kinderen te komen. Diverse leden van de vereniging, die na de uitspraak in 2012 van de rechtbank in Assen direct is ontbonden, zijn wel veroordeeld voor seksmisdrijven. Maar die kunnen niet met het werk van de vereniging in verband worden gebracht, vindt het hof.

Maatschappij weerbaar genoeg
Toch vinden de rechters van het hof dat de werkzaamheden van de vereniging Martijn een ernstige aantasting zijn van bepaalde principes in het Nederlandse rechtsstelsel. Martijn 'bagatelliseert de gevaren van seksueel contact met jonge kinderen, praat dergelijke contacten goed en verheerlijkt ze zelfs'. Daartegenover staat dat de maatschappij weerbaar genoeg is tegen de 'ongewenste uitingen en verwerpelijke gedragingen'.Zwart gat wordt wakker en slikt 'super-Jupiter' in

Astronomen hebben gezien hoe een zwart gat na een decennialange slaap 'wakker werd' en een kleiner object verzwolg. Volgens ruimtevaartorganisatie ESA zal een soortgelijke gebeurtenis binnenkort in het centrum van ons Melkwegstelsel voorkomen.

Wat er precies gebeurde is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat een supergrote gasplaneet (ter grootte van een paar Jupiters) of een heel kleine, zwakke ster slachtoffer werd van het zwarte gat. Dit gebeurde in sterrenstelsel NG4845, dat 47 miljoen lichtjaar van ons verwijderd is.

De ontdekking werd gedaan door de Integral-telescoop van de ESA. Het is voor het eerst dat een zwart gat voor het oog van de telescoop een ster of planeet opslokt. Overigens denken de sterrenkundigen dat niet het hele ding is opgeslokt; de kern draait waarschijnlijk nog om het zwarte gat heen.

De ontdekking, waarover gepubliceerd wordt in Astronomy & Astrophysics, wordt overigens niet maar aan één telescoop overgelaten. Nadat Integral inderdaad iets bijzonders leek te zien, zijn er nog meer waarnemingen gedaan door drie andere telescopen. Deze bevestigden dat het hier inderdaad om een zwart gat ging dat na dertig jaar wakker werd om te 'eten'.

Vermoed wordt dat het zwarte gat in het midden van onze Melkweg zich binnenkort tegoed zal doen aan een compacte gaswolk, die op dit moment gevaarlijk dicht bij het gat zweeft.

Bron Bekijk de video

maandag 1 april 2013

'Maart was bloedigste maand burgeroorlog in Syrië'

Maart is de bloedigste maand in Syrië geweest, sinds het conflict tussen het bewind van president Bashar al-Assad en de oppositie 2 jaar geleden uitbrak. Vorige maand kwamen meer dan 6000 mensen om, van wie een derde burgers. Dat heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten maandag gezegd.

Het observatorium verzet zich tegen het bewind van Assad, maar maakt melding van alle schendingen van de mensenrechten. Volgens Rami Abdelrahman, het hoofd van de organisatie, heeft zij sinds het begin van het conflict 62.554 doden geteld, maar 'we weten dat het aantal hoger, veel hoger is', zei hij maandag. 'Wij schatten dat er in feite ongeveer 120.000 doden zijn.'

Bron

'Nog maar 2 Navy Seals van raid op Bin Laden in leven'

Van de 25 Navy Seals van de elite-eenheid Team Six die begin mei 2011 de terroristenleider Osama bin Laden uitschakelden, zouden er nog maar twee in leven zijn. Die slotsom wordt getrokken nadat een van de waarschijnlijke leden, Brett Shadle, afgelopen week om het leven kwam tijdens een parachuteongeluk in de Amerikaanse staat Arizona.


Shadle zou de 23ste dode zijn van de 25 Navy Seals die deel uitmaakten van de ploeg die de overval uitvoerde op Bin Ladens compound in Pakistan. Van Shadles voormalige collega's zouden er 22 om het leven zijn gekomen bij een helikopterongeval, enkele maanden na de raid op Bin Laden. Daarbij vielen 38 doden, het zwaarste verlies ineens voor het Amerikaanse leger in Afghanistan.

Officieel bevonden zich onder de doden in de door de Taliban neergehaalde helikopter 15 leden van Team Six, maar volgens verschillende gezaghebbende bronnen ging het in werkelijkheid om 22 militairen.

Schutter
Een van de twee mensen die nu nog in leven zijn, is waarschijnlijk de schutter die Bin Laden doodde. De ander is vermoedelijk Matt Bissonnette, auteur van het omstreden boek No Easy Day, dat een kijkje biedt achter de schermen van de operatie. Beiden hebben intussen afscheid genomen van de Navy Seals.

Zoektocht Maastricht ging om gevaarlijk zenuwgas Sarin

De politie heeft de afgelopen dagen in het buitengebied bij Maastricht gezocht naar sarin, een van de gevaarlijkste zenuwgassen. De stof is niet gevonden. Vier verdachten zijn aangehouden in verband met de zaak, twee mannen en twee vrouwen, in Maastricht en Heerlen. Ze zijn 21 tot 52 jaar oud.

De politie verdenkt hen van het te koop aanbieden van sarin. Er zou geen aanleiding zijn om te denken dat het gaat om terrorisme. De politie vermoedt dat het om 'geldelijk gewin' ging. Volgens de politie maakten de vier geen deel uit van een grotere groep. Een van de mannen is al eens eerder in aanraking gekomen met de politie wegens een geweldsdelict.

Een man en een vrouw werden zaterdagavond aangehouden toen ze in het gebied in Maastricht aan het graven waren. De andere twee werden tegelijkertijd in Heerlen opgepakt. Of er een mogelijke koper van het zenuwgas is, is nog onbekend. De opgepakte mensen worden verdacht van 'het in handen hebben van een verboden stof en het begraven ervan'. De verdachten zitten in beperkingen in de cel, wat betekent dat ze met niemand contact mogen hebben behalve met hun advocaat.

Te koop
De Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) heeft de Limburgse politie afgelopen woensdagavond getipt dat een met naam genoemde verdachte een gevaarlijke stof, mogelijk Sarin, te koop zou aanbieden. Daarop startte de politie een groot opsporingsonderzoek. Daarbij waren verschillende onderdelen van de Nationale Politie betrokken. Dat zei korpschef Gery Veldhuis van de Limburgse politie maandag.zondag 31 maart 2013

Ontmoet de Wolverine onder de kikkers


In Kameroen kruipt een bizarre kikkersoort rond die de Trichobatrachus robustus of Kameroenkikker wordt genoemd. Het harig diertje is in staat zijn eigen botten te breken om plaats te maken voor klauwen die door zijn tenen schieten. Achteraf geneest de huid zichzelf, net zoals bij 'X-Men'-legende Wolverine.

Wetenschappers aan de Harvard universiteit omschrijven dit pijnlijke proces als een verdedigingsmechanisme, vergelijkbaar met salamanders die ribben doorheen hun huid duwen om een beschermende barrière te vormen. De 'klauwkikker' werd voor het eerst ontdekt in Frans Congo door de Belg George Boulanger in 1900. Tot op vandaag wordt het mechanisme gezien als iets uniek onder gewervelden.

Wolverine
Naast de Trichobatrachus robustus werden nog elf - hoofdzakelijk Kameroense - kikkersoorten ontdekt die in bedreigde situaties klauwen door hun huid laten schieten. Ze stammen één voor één af van het Astylosternus-geslacht.

Aangezien tot nu toe enkel dode exemplaren bestudeerd konden worden, is voorlopig nog niet duidelijk hoe de klauwen precies teruggetrokken worden. "Er lijkt geen spier te zijn die hiervoor verantwoordelijk is", verklaart zoöloog David Blackburn. De mannelijke Kameroenkikker wordt doorgaans ongeveer 11 centimeter groot en heeft haarachtige strengen op zijn flanken om meer zuurstof door de huid te laten gaan.

Lekkernij
De diertjes blijken geroosterd een echte lekkernij te zijn. Jagers gebruiken lange speren en machetes om ze te doden zonder in contact te komen met de klauwen. De Bakossi-stam in Kameroen gelooft al van ouds dat kikkers uit de lucht vallen en onvruchtbaarheid bestrijden wanneer ze opgegeten worden.

Bron zie foto

Robot vliegt zoals libelle


Het Duitse bedrijf Festo heeft een robot gemaakt die vliegt als een libelle. De BionicOpter kan in alle richtingen bewegen, en ook stilhangen in de lucht. Dat is een hele prestatie, want de vliegbewegingen van libelles zijn erg complex.

Het is mogelijk de libelle te besturen met een smartphone, al stuurt de robot dan zelf bij waar nodig. Elke vleugel, het hoofd en de staart worden door de processor apart aangestuurd, meldt Tweakers.net.

Het robotdiertje weegt 175 gram en heeft een lichaamslengte van 48 cm. De vleugels bestaan uit een frame van koolstofvezels met een dunne folie van plastic. In de ribbenkast bevindt zich een accu, negen stappenmotoren en een ARM-microcontroller met sensoren en draadloze modules. Het is niet bekendgemaakt hoe lang de accu meegaat.

Vermoedelijk gaat de robot niet verkocht worden omdat hij werd ontwikkeld in het kader van het Bionic Learning Network-programma van het bedrijf. Eerder maakte Festo al een robotversie van onder andere een vogel, een olifantenslurf en een vliegende pinguin.


Bron