Translate

zaterdag 2 maart 2013

Man verdwijnt in sinkhole onder huis

Een 36-jarige Amerikaan wordt vermist en is waarschijnlijk omgekomen nadat een groot gat in de grond onder zijn slaapkamer was ontstaan waarin hij verdween. Dat meldden diverse Amerikaanse media vrijdag.

Het zogenoemde sinkhole, een natuurverschijnsel waarbij onder de grond een loze ruimte ontstaat die uiteindelijk instort en bijvoorbeeld volloopt met water en modder, opende zich onder het huis van de man in Brandon in de staat Florida. De broer van het slachtoffer probeerde hem tevergeefs uit het gat te redden.

Het gat onder het huis is 6 tot 9 meter breed en waarschijnlijk ongeveer 9 meter diep. Aanvankelijk werd gemeld dat het 30 meter breed was, maar dat bleek de maat van de door de politie afgezette veiligheidszone.

Een sinkhole is een natuurverschijnsel waarbij een loze ruimte ontstaat die uiteindelijk instort en bijvoorbeeld volloopt met water. De gaten ontstaan meestal wanneer carbonaatgesteenten gaan ontbinden. De Amerikaanse staat Pennsylvania staat bekend om de vele sinkholes, door de poreuze ondergrond komen daar veel sinkholes voor.
Bron
Lees ook: Nog geen enkel spoor van man die in sinkhole viel

Lottowinnaar vermoord in VS

In de Verenigde Staten is een lottowinnaar vermoord. Hij werd vergiftigd met cyanide. Afgelopen zomer won de 45-jarige Urooj Khan uit Chicago nog 425.000 dollar met de loterij.

Enkele weken later werd hij thuis dood aangetroffen. Aanvankelijk werd gedacht dat het om een natuurlijk overlijden ging, maar uit nader onderzoek is nu gebleken dat de man vermoord is. De politie onderzoekt de zaak.


Bron zie video

donderdag 28 februari 2013

Zwangere presentatrice valt flauw tijdens live-uitzending

Zlata Muck, een Kroatische presentatrice, is flauwgevallen tijdens een live-uitzending op tv. Terwijl ze uitleg gaf over het belang van zuurstof tijdens 'Skolski Sat' - een programma voor scholieren - ging de vrouw onderuit. Zlata is drie maanden zwanger.

Aanvankelijk lijkt alles op wieltjes te lopen, maar al snel blijkt de presentatrice zich niet goed te voelen. Ze begint steeds langzamer te praten. Haar ogen beginnen te rollen en uiteindelijk maakt ze een smak in het decor. Mevrouw Muck raakte niet gewond. De toekomstige moeder en haar baby stellen het naar verluidt goed.


Bron

'Ex-PVV politicus Van Doorn wordt moslim'Politicus Arnoud van Doorn, in de gemeenteraad van Den Haag gekozen voor de PVV maar later afgesplitst, lijkt zich te hebben bekeerd tot de islam. Dit maakte hij bekend op Twitter.

Een eerste tweet meldde 'Nieuwe start'. Daarna kwam een tweet met in het Arabisch de officiële geloofsgetuigenis die nieuwe moslims moeten uitspreken wanneer ze zich bekeren: 'Ik getuig dat (er) geen godheid is (dan) alleen God en ik getuig dat Mohammed de gezant van God is.'

'Terugkrabbelen'
Aan website Joop.nl laat Van Doorn weten : 'Je moet die twee tweets als één zien. Maar verder wil ik er niets over zeggen.' Hij laat eveneens op Twitter weten geen verdere uitspraken te willen doen over zijn opmerkelijke tweet. Joop.nl reageert vervolgens via Twitter: 'Ex-PVV'er Van Doorn probeert terug te krabbelen maar tweede bron bevestigt bekering tot islam. U heeft eerst bevestigd dat u moslim bent geworden en vervolgens gezegd daar verder geen uitspraken over te willen doen. Mocht u aanvullende informatie willen geven dan bent u vanzelfsprekend van harte welkom'.

Van Doorn ging na zijn vertrek uit de PVV in de Haagse gemeenteraad verder als Onafhankelijk Den Haag. Eind januari werd hij opgepakt omdat hij geheime stukken zou hebben gelekt naar een journalist. Ook wordt hij verdacht van drugshandel aan minderjarigen, meldt De Telegraaf.

Bron

Moeder verdrinkt zoon in badkuip om 'kleine' penis

Een Indonesische vrouw van 38 wordt ervan verdacht haar zoon verdronken te hebben in de badkuip. Ze dacht dat hij geen toekomst zou hebben wegens zijn 'kleine' penis. Dat heeft de woordvoerder van de politie van Jakarta vandaag laten weten.

De moeder vond dat het lid van haar zoon toch maar magertjes uitviel. Zijn leeftijd is niet bekend. De penis was volgens haar zelfs nog gekrompen nadat de jongen besneden was. Voor de vrouw stond het meteen als een paal boven water dat haar zoon geen toekomst zou hebben, en dus wilde ze hem ervoor behoeden dat hij ooit gepest zou worden.

De moeder heeft zichzelf aangeven bij de politie na de moord. Ze zal door een psycholoog onderzocht worden.

Bron

Mysterieus dier aangespoeld aan kust van Wales


Eergisteren spoelde aan de kust van Wales kust in Tenby dit mysterieuze beest aan. Een hond, een das, een...? Het betreft een haarloos karkas van een of ander gedrocht, dat gevonden werd door Peter Bailey. Of beter: door zijn hond.

De gemeente Pembrokeshire kreeg meldingen binnen van een aangespoelde Jack Russell, maar volgens Bailey was zíjn vondst eerder het skelet van een das. De 27-jarige Peter Bailey was op het strand van Tenby aan het wandelen met zijn hond toen die plots in kringetjes begon te draaien. 'Alsof ze haar eigen staart najoeg', zegt Bailey aan de BBC. 'Ze trok mijn aandacht naar wat ze gevonden had. Een wansmakelijk uitziend ding. Eerst dacht ik aan het hoofd van een paard, de klauwen van een beer en het lichaam van een varken. Het was al in verre staat van ontbinding.'

Volgens dokter Dan Forman van het Swansea University's College of Science kan het inderdaad om een das gaan. 'Het is moeilijk om af te gaan op de foto. Te oordelen naar de grootte en de vijf tenen, kan het een das zijn.'

Een woordvoerder van de gemeente Pembrokeshire meent dat het toch een hond is, die erg lang in het water heeft gelegen en daarom zo opgeblazen is.

Bron zie foto

Gedachtenoverdracht tussen ratten voor het eerst gelukt

Amerikaanse wetenschappers zijn erin geslaagd de gedachten van een rat over te brengen naar een andere rat, die daarop het gedrag van de eerste nadeed. Het is de eerste keer dat dit is gelukt.

De gedachten werden opgevangen door elektronische sensoren en overgebracht via het internet. Zo moest een rat een oefening doen als hij een rood lichtje zag. Daar kreeg die een beloning voor. Vervolgens werd zijn brein gekoppeld aan zeven andere ratten, die het rode lichtje niet zagen. Toch deden ze meestal wat van de rat die het lichtje wel zag, werd gevraagd.

De wetenschappers publiceerden hun resultaten donderdag in het wetenschappelijke tijdschrift Scientific Reports. Volgens de wetenschappers legt dit onderzoek de basis voor het aan elkaar koppelen van breinen, een zogenoemde 'organische computer'. Daarmee zouden problemen opgelost kunnen worden die een enkel brein niet kan oplossen.

Critici geloven niet dat dit kan. Experts zien bovendien een ethisch mijnenveld in het onderzoek hiernaar.

Bron

woensdag 27 februari 2013

Kampusch 'sprakeloos' over boek vader


@getty

Het Oostenrijkse ontvoeringsslachtoffer Natascha Kampusch is 'sprakeloos' over een nieuw boek van haar vader. Die uit daarin twijfels dat zij als meisje inderdaad jarenlang in een kelder is vastgehouden, zoals zij beweert. Het boek van vader Ludwig Koch verschijnt over 2 weken, maar in Oostenrijkse media wordt al over de inhoud bericht.

De verhouding tussen Natascha Kampusch en haar ouders is al enige tijd moeilijk. Kampusch werd op 2 april 1998 op 10-jarige leeftijd door Wolfgang Priklopil ontvoerd toen ze in Wenen op weg was naar school. Op 23 augustus 2006 ontsnapte Kampusch op een onbewaakt moment.

Kampusch zegt dat zij in Oostenrijk vaak met onbegrip wordt bejegend. Daarom had zij ook liever dat Priklopil, die na haar ontsnapping zelfmoord pleegde, nog zou leven. 'Dan zou hij moeten uitleggen wat er gebeurd is en niet ik.'

Kampusch sprak woensdag in München waar zij de film 3096 dagen promootte die over haar ontvoering is gemaakt.Bron

Mysterie: reuzenroggen aangespoeld in GazaEen troep reuzemanta's, de grootste rogsoort op aarde, spoelde vandaag om een mysterieuze reden aan op een strand in Gaza City. Palestijnse vissers brachten na onderzoekers de dieren op een koets naar de markt.

Het was de eerste keer in zes jaar tijd dat deze vissoort op het strand werd gezien. Vissers bestudeerden de 'lijken' uitgebreid, maar staan ook voor een raadsel. Niemand weet waarom de vissen aanspoelden. Deze kunnen tot 7 meter lang worden en zijn hiermee een van de grootste levende vissoorten, ze hebben een skelet van kraakbeen in plaats van been.

Bron

dinsdag 26 februari 2013

19 toeristen omgekomen bij balloncrash Egypte

Bij een ongeluk met een heteluchtballon bij de Egyptische plaats Luxor zijn zeker negentien buitenlandse toeristen om het leven gekomen. Er zijn volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken geen Nederlanders onder de slachtoffers.

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid in Egypte meldde tegenover het Amerikaanse NBC dat het om negen mensen uit Hong Kong, vier Japanners, twee Britten en twee Fransen gaat en dat van twee anderen de identiteit nog niet is vastgesteld.

Het ongeval gebeurde in de bij toeristen zeer populaire plaats Luxor. Volgens de Egyptische zegsman stortte de ballon neer nadat zich een gasexplosie en brand hadden voorgedaan. De ballon voer op dat moment op zo'n 300 meter hoogte en kwam neer in een suikerrietveld ten westen van Luxor, dat 510 kilometer ten zuiden van Caïro ligt.'100 miljoen Indiërs staken'

Niet minder dan bijna 100 miljoen werknemers hebben woensdag in India aan een landelijke staking meegedaan. Dat beweren in elk geval de elf vakbonden die verantwoordelijk waren voor de massale werkonderbreking.

De staking bij onder andere banken, de transportsector, verzekeringsbranche en de kolen- en petroleumindustrie was gericht tegen de liberalere economische politiek van de regering. De actie was een van de grootste in de geschiedenis van India en legde het land voor een deel lam.

In Noida bij de hoofdstad New Delhi kwam het tot ongeregeldheden onder de stakers en raakten enkele tientallen mensen gewond.

Bron

Bruidegom is te laat: bruid trouwt met andere man

Het huwelijk van Jameel en Nagma is enigszins anders uitgedraaid dan gepland. Het koppel zou zaterdag om 10.30 uur trouwen in het Indiase Muradnagar. Toen bruidegom Jameel niet kwam opdagen, stapte Nagma maar met een andere man in het huwelijksbootje.

De ouders van de bruid waren allerminst te spreken over het gebrek aan stiptheid van hun toekomstige schoonzoon. Ze gaven dan ook prompt hun zegen aan het huwelijk van hun oogappel Nagma met een andere man.

Gevecht in regel
Toen de gedumpte bruidegom en zijn familie om uiteindelijk toch ten tonele verschenen, was het hek van de dam. De twee families gingen met elkaar op de vuist. De politie moest de gemoederen bedaren.

Bron

maandag 25 februari 2013

Wrijving wollen trui veroorzaakt ontploffing

Een wollen trui van een klusjesman was vandaag de vermoedelijke oorzaak van een kleine ontploffing in een huis in de stad Groningen. Twee ruiten sneuvelden als gevolg van de explosie. Dat heeft de brandweer gemeld.

In de slecht geventileerde ruimte hing drijfgas afkomstig uit spuitbussen met purschuim. Door de wrijving van de trui ontstond waarschijnlijk een vonk die de explosie veroorzaakte. Volgens een woordvoerder kwam de man met de schrik vrij.

Bron

Ontvoerde Oostenrijker roept in videoboodschap op tot losgeld

Een Oostenrijker die eind december in Jemen was ontvoerd, heeft de Oostenrijkse regering opgeroepen losgeld te betalen voor zijn vrijlating. Anders wordt hij binnen zeven dagen gedood, aldus het Oostenrijkse persbureau APA.

De Oostenrijker Dominik Neubauer zei dit in een videoboodschap die op Youtube is geplaatst. Op de video is een zichtbaar gespannen man te zien bij wie een geweer tegen het hoofd wordt gehouden. Volgens het Oostenrijkse ministerie van Buitenlandse Zaken is de video echt.

De regering in Wenen werkt samen met de Finse overheid, omdat ook een Fins stel is ontvoerd. De buitenlanders zouden door jemenitische stammen zijn ontvoerd. Volgens deskundigen is het ongebruikelijk dat deze stammen gebruik maken van videoboodschappen om hun eis voor losgeld kracht bij te zetten.

Vorige week werd een Nederlander in Jemen gearresteerd, nadat hij eerder door kidnappers zou zijn ontvoerd. Het is niet bekend waar de Nederlander nu wordt vastgehouden. Volgens zijn familie had de man weten te ontkomen aan zijn ontvoerders. De Nederlandse ambassade in Jemen heeft beloofd hem consulaire bijstand te verlenen, zo liet een woordvoerder vrijdag weten.
Bron

zondag 24 februari 2013

Palestijnen eisen onderzoek gevangenissen Israël

De Palestijnse regering wil dat er een internationaal onderzoek wordt ingesteld naar de behandeling van Palestijnse gevangenen die in Israël vastzitten. Zaterdag stierf een Palestijn in een Israëlische gevangenis. Vier andere gevangenen zijn in hongerstaking gegaan uit protest tegen hun behandeling.

De dood van Arafat Jaradat afgelopen zaterdag doet opnieuw vragen rijzen over de behandeling van Palestijnse gevangenen door de Israëlische geheime dienst Shin Bet. Die wordt er door mensenrechtenorganisaties van beschuldigd tijdens verhoren de Palestijnen te mishandelen. De Palestijnse regering en de nabestaanden van Jaradat zeggen dat hij werd mishandeld door Shin Bet en dat hij, toen hij vorige week werd opgepakt, in goede gezondheid verkeerde. De Israëlische autoriteiten stellen dat Jaradat is gestorven aan een hartaanval en ontkennen dat hij is geslagen of onderworpen is aan een behandeling die zijn dood tot gevolg zou hebben gehad.

In Israël is zondag een autopsie uitgevoerd op het lichaam van Jaradat. De lijkschouwing werd uitgevoerd door een Israëlische arts. Een Palestijnse arts was ook bij de autopsie aanwezig. Issa Karake, een functionaris bij de Palestijnse autoriteiten zei van de Palestijnse arts vernomen te hebben dat niets wees op een hartaanval en dat Jaradat is gemarteld. Volgens Karake zei de Palestijnse arts dat Jaradat twee gebroken ribben had en diverse blauwe plekken.Hongaar (27) naait mond van echtgenote dicht

Een 27-jarige man heeft gisteren in Boedapest zijn vrouw brutaal mishandeld en haar letterlijk de mond dichtgesnoerd. De 45-jarige vrouw liep levensgevaarlijke verwondingen op, aldus de politie.

De man werd wegens verdenking van poging tot moord gearresteerd. De mishandeling gebeurde in de woning van het echtpaar. De man had zelf de politie en de hulpdiensten gebeld.

Bron