Translate

zaterdag 23 februari 2013

101-jarige loopt laatste wedstrijd

Een Brits-Indische man van 101 loopt morgen voor het laatst een loopwedstrijd. In Hong Kong zal hij deelnemen aan de tien kilometer. Het is voor hem een afscheid met gemengde gevoelens, want na de dood van zijn vrouw, twaalf jaar geleden, werd lopen een uitlaatklap. Vorig jaar liep hij nog een marathon, maar omdat hij geen geboorteakte kan voorleggen, leverde dat toch geen Guinness World Record op.

 Bron zie video

Dakloze geeft diamanten ring terug die hij per ongeluk kreegEerlijkheid duurt het langst, zo moet de dakloze Billy Ray Harris uit Kansas City gedacht hebben toen een vrouw per vergissing een diamanten ring ijn zijn bedelbekertje gooide. Want hoewel hij had kunnen zwijgen, gaf hij de ring meteen terug. Toch is hij daar niet slechter van geworden, want hij wordt nu overstelpt met wereldwijde gelddonaties uit respect. Binnen de week werd bij een inzamelactie op het internet 88.000 dollar (67.000 euro) verzameld, zo meldt CNN.

Volgens de nieuwszender blijft de man, die onder een brug woont, bescheiden. "Ik zou willen zeggen, maar ik geloof het niet, dat ik het verdien", luidde zijn commentaar op de geldstroom. "Hoever is het met de wereld gekomen, als je nu ziet wat er gebeurt, enkel maar omdat een persoon iets teruggeeft wat niet van hem is? "

Sarah Darling ziet dat anders. Volgens CNN was haar dure diamanten ring haar uiterst dierbaar en droeg ze hem bijna altijd. Onlangs haalde ze hem wegens een huidprobleem van haar vinger en stak hem in haar portemonnee. Niet veel later ledigde ze de volledige inhoud in de papieren beker, die Harris opstak naar voorbijgangers in Kansas City.

Pas een dag later realiseerde de Amerikaanse zich dat de ring weg was. Ze ging terug naar de plaats waar ze Harris het laatst had gezien, maar vond hem niet. De dag daarna trof Darling hem wel aan en vroeg: "Ik weet niet of je me nog herinnert, maar ik heb je iets gegeven dat me erg dierbaar is". Harris antwoordde: "Was het een ring? Ja ik heb hem. Ik heb hem voor u bewaard".

De vrouw was zo gelukkig dat ze samen met haar man online een inzamelactie opstartte. Wereldwijd kwamen giften binnen voor Harris, in slechts een week meer dan 3.200 schenkingen. En daarbij zal het niet blijven, want er wordt 90 dagen lang geld ingezameld dat uiteindelijk aan Harris zal geschonken worden.

Bron
Lees ook: Geld stroomt binnen voor eerlijke zwerver

donderdag 21 februari 2013

Vrouw ziet haar vriend vreemdgaan op 'Street View'

De Russische Marina Voinova keek even vreemd op toen ze uit nieuwsgierigheid haar adres opzocht op Yandex, de Russische variant van Google Street View. Ze kreeg niet haar huis te zien, maar zag tot haar schrik haar vriend met een andere vrouw.

Ik dacht eerst: 'Hoe kan iemand zo erg lijken op mijn verloofde?,' vertelt ze aan de Russische site Life News. 'Maar toen ik wat beter keek zag ik dat hij het wel degelijk was. Hij liep samen met zijn eerste liefde. Toen ik zag dat zijn arm in het gips zat, was het duidelijk. Afgelopen zomer brak hij zijn hand. Hij had me dus al die tijd bedrogen.'

Nadat ze haar vriend confronteerde met haar bevindingen, was het voor haar snel duidelijk. Hij kon geen goede verklaring geven voor de beelden op Street view: reden genoeg voor Marina om de relatie te verbreken.Bron

Gasten hotel drinken wekenlang van water waarin lijk ligt te ontbinden


Gasten van een hotel in Los Angeles hebben wekenlang gedoucht en hun tanden gepoetst met het water uit een bassin waarin het lichaam van een vrouw lag te ontbinden. Het lichaam is vrijwel zeker van de 21-jarige Canadese toeriste Elisa Lam. De vrouw was sinds eind januari vermist.

Het lichaam werd gevonden door onderhoudsmedewerkers van het hotel die na klachten over de lage waterdruk de watertanks kwamen controleren. De politie weet nog niet of de dood van Lam een ongeluk of een misdrijf betreft.

De Canadese Lam reisde op 26 januari van Vancouver naar California. Vijf dagen later werd ze voor het laatst gezien in het Cecil hotel in Los Angeles. Tot die tijd zou ze dagelijks telefonisch contact met haar ouders hebben gehad.

Gasten van het hotel klaagden nadien wel over een vreemde smaak aan het water, maar, zoals een Britse gast verklaarde, men dacht dat het misschien aan het Amerikaanse leidingwater zou liggen.

Bron

Ex-minnares van DSK: 'Hij is half man, half varken'

Juriste Marcela Iacub was zeven maanden lang de minnares van Dominique Strauss-Kahn. In het boek 'Belle et Bête' dat ze daarover schreef en dat volgende week in de boekhandel ligt, omschrijft ze de voormalige voorzitter van het IMF als 'half man, half varken'.

Delen van het boek zijn verschenen in Le Nouvel Observateur. Strauss-Kahn heeft met afschuw gereageerd en stuurde een brief naar het weekblad.

'We hadden een affaire van eind januari 2012 tot augustus van hetzelfde jaar', stelt ze. Alles in haar boek is waarheidsgetrouw, behalve de intieme scènes. 'Voor de seksuele scènes heb ik me moeten beroepen op mijn beste herinnering. Indien ze niet waarheidsgetrouw zijn op het feitelijke niveau, zijn ze dat wel op het fysieke, emotionele en intellectuele plan'.

'Kunstenaar van de wansmaak'
Iacub omschrijft DSK als een dubbel wezen, half man en half varken. 'Alles wat creatief is aan hem, al wat artistiek en mooi is, behoort toe aan het zwijn en niet aan de man. De man is walgelijk, het varken is schitterend zelfs al is het een varken. Het is een kunstenaar van de wansmaak, een dichter van de vuiligheid. Het varken is het heden, het plezier, het onmiddellijke, het mooiste wat er is, het mooiste deel van de man. Tegelijk is het varken een weerzinwekkend wezen, niet in staat tot moraal, niet in staat te praten of sociaal contact te leggen'.


"Schandalen in Vaticaan echte reden aftreden paus"

Terwijl hijzelf had gezegd niet meer de kracht te hebben om de katholieke kerk te blijven leiden, heeft de gezaghebbende Italiaanse krant La Repubblica vandaag gesuggereerd dat de verrassende beslissing tot abdicatie is gevallen nadat paus Benedictus XVI (85) een rapport omtrent de omvang van seks, corruptie en machtshonger in het Vaticaan onder ogen had gekregen.

In het zog van de Vatileaks-affaire waarbij gestolen documenten vanuit het Vaticaan naar de pers waren gelekt, hebben drie kardinalen de paus op 17 december een zeer geheim rapport van bijna 300 bladzijden voorgelegd, waarin het draait om homoseksuele relaties en mogelijkheid tot afpersing, aldus de krant die geen specifieke bronnen vermeldt. Op die dag hakte de Duitse kerkleider de knoop omtrent zijn reeds lang overwogen aftreden door.

Eén van de drie kardinalen is het vroeger hoofd van de geheime dienst van het Vaticaan. Hij en zijn collega's bezorgden de paus informatie omtrent onzuivere invloeden op leden van de Curie en een om zich heen grijpend "door seksuele oriëntatie" verbonden netwerk van lobbyisten met financiële belangen.

Het rapport "draaide om niets anders dan het overtreden van het zesde en het zevende gebod", zo vertelde iemand die zeer dicht staat tot de auteurs van het rapport aan de krant. Die geboden zeggen "gij zult geen overspel plegen" en "gij zult niet stelen".


zondag 17 februari 2013

'Friso leeft nog, hoop sterft het allerlaatst'

Het is morgen precies een jaar geleden dat Prins Johan Friso in het Oostenrijkse Lech onder een lawine werd bedolven en in coma raakte. Het ongeluk heeft een zwaar stempel gedrukt op het Oostenrijkse bergdorpje. Maar de bewoners blijven zoals ze zijn: bescheiden, gereserveerd en correct.

Exterieur van Gasthof Post Hotel in Lech. De koninklijke familie logeert bij de familie Moosbrugger in hotel Gasthof Post tijdens hun verblijf in Lech am Arlberg © ANP.

In het dorpje staat de eeuwenoude St. Nikolauskerk. Een foto van de prins staat nu op het altaar. Naast de foto brandt een kaars en er staat een blauw kaartje: 'We denken aan het tragische ongeval van prins Johan Friso een jaar geleden op 17 februari 2012. God zegene hem en zijn familie.'

Priester Jodok Müller zette de foto kort na het ongeluk van vorig jaar ook al een tijdje neer. 'Als je sterft, dan geldt het graf als blijvende herdenkingsplaats,'' zegt hij.tegen het AD. 'Voor iemand die ziek is als Friso, bestaat zo'n vaste plek niet. Daarom heb ik de foto hier neergezet. De prins leeft nog hoor! Ik heb de hoop dat het weer goed komt met hem. Hoop sterft het allerlaatst.'

Kerkdienst
In de kerkdienst van morgenochtend zal de geestelijke aandacht besteden aan het lot van de prins. De priester weet niet of de koninklijke familie, die deze week in Lech is neergestreken, de samenkomst bijwoont. 'Ze zijn welkom. Maar die dienst is niet voor hen. Hij is voor ons, de inwoners van Lech. Wij hechten hier aan herdenkingen. In 2005 is ons dorp getroffen door overstromingen. Daar staan we ook nog elk jaar bij stil.'

Het ongeluk met Friso raakte Lech hard. Het dorp aan de voet van de Rüfikopf heeft een nauwe band met de Oranjes. Die brengen er al sinds 1959 hun wintervakantie door. De plaats is alleen bereikbaar via een steile bergpas. Door de geïsoleerde ligging zijn de koningin en haar familie verzekerd van een rustig verblijf.


Creatieve babbeltruc: Huilend meisje probeert woning in te komen

De regio Rijnmond wordt al weken geteisterd door oplichters. Vrijdag stond in Schiedam zelfs een huilend kind aan de deur. De politie vermoedt een nieuwe babbeltruc en kijkt of het kind vaker is gezien.

Het fenomeen babbeltruc is niets nieuws. Met allerlei praatjes en trucjes proberen oplichters vooral oudere mensen op te lichten. De afgelopen weken stroomt de ene na de andere melding bij de politie binnen.

Nieuwe truc
Hoewel babbeltrucs niet nieuw zijn, blijven oplichters voortdurend de grenzen van hun creativiteit opzoeken. Afgelopen weekend openbaarde zich weer een nieuwe vorm. Vrijdag belde een huilend kind aan bij een seniorencomplex in de Schiedamse Van Limburg Stirumstraat.

'Een bewoonster meldde bij surveillerende agenten dat een meisje van ongeveer 12 jaar oud aan de deur had gebeld,' vertelt een woordvoerder van de politie. 'Het kind vroeg een glaasje water en probeerde binnen te komen.' De oplettende Schiedamse vertrouwde het zaakje niet en liet het kind buiten staan. Ook bij een buurvrouw ving het meisje bot.

'Dit zou wel eens een nieuwe babbeltruc kunnen zijn,' zegt de politiewoordvoerder tewgen het AD/Rotterdams Dagblad.

De politie waarschuwt mensen om niet zomaar open te doen voor vreemden en collectanten om legitimatie te vragen. 'Babbeltrucs zijn niet nieuw, wel duiken af en toe nieuwe vormen op. We wijzen mensen erop altijd alert te zijn.'

Bron