Translate

zaterdag 2 februari 2013

Man ontdekt onbekende in doodskist van overleden vrouw

Een Amerikaanse gepensioneerde vrachtwagenchauffeur houdt al twee dagen een zesjarig jongetje gegijzeld. De 65-jarige man ging dinsdag in de staat Alabama een volle schoolbus binnen, schoot de chauffeur dood en ontvoerde het kind. De Amerikaanse politie probeerde ook donderdag een oplossing te vinden voor het gijzelingsdrama.

De politie is in onderhandeling gegaan met de gijzelnemer, die zich met het jongetje heeft opgesloten in een ondergrondse bunker op het platteland. De gesprekken vinden plaats via een ventilatiebuis.

Volgens zijn buren is de man, Jimmy Lee Dykes, opvliegend van aard en houdt hij er antiregeringsstandpunten op na. Hij zou in het verleden hebben gedreigd buurkinderen neer te schieten, omdat ze over zijn terrein liepen en patrouilleerde 's nachts met een zaklamp in zijn ene en een jachtgeweer in zijn andere hand. Ook zou hij eens een hondje met een loden pijp de hersens hebben ingeslagen.'Vrijgesproken, maar wat geluk is, weet ik niet meer'

Bijna een kwarteeuw droeg Ina Post (56) het stempel moordenares, was ze de vrouw die een 89-jarige weduwe doodde. Even zo lang streed ze om haar onschuld te bewijzen. Met succes, uiteindelijk. In het najaar van 2010 kreeg ze haar eerherstel.

De voormalige bejaardenverzorgster uit Leidschendam werd in 1986 veroordeeld voor de moord op de 89-jarige weduwe Kolstee. Ze zou kascheques van de oude vrouw hebben gestolen. Na haar arrestatie bekende ze, maar trok de bekentenis daarna in. Ze zou onder druk van rechercheurs hebben gezegd wat die wilden horen. De rechters geloofden haar niet. Ina Post moest 6 jaar de cel in wegens doodslag.

Jarenlang bevocht ze haar onschuld, aangemoedigd door haar tante en advocaat Geert-Jan Knoops. De vijfde poging om de zaak weer voor de rechter te brengen, slaagde. Eindelijk zou de rechter opnieuw beoordelen of zij inderdaad onschuldig was. Het vonnis werd geveld op 6 oktober 2010.

Magische woorden
En inderdaad, de rechter spreekt de voor haar magische woorden uit: 'U bent vrijgesproken'. Een unicum in de Nederlandse rechtspraak: nooit eerder is een veroordeelde na 24 jaar vrijgesproken. 'Mijn leven kon weer beginnen. Dacht ik,' vertelt zij aan het AD.

'Maar ik kom het huis niet uit. Als ik boodschappen ga doen, vrees ik dat alles weg is als ik terugkom. Dat ze me weer alles hebben afgenomen. Dat de honden weg zijn, mijn huis leeg is. Ik weet dat het niet reëel is, maar die angst, dat wantrouwen is bij mijn karakter gaan horen.'vrijdag 1 februari 2013

Waaghals balanceert op 60 meter hoogte


De Amerikaanse acrobaat Nikolas 'Nik' Wallenda is erin geslaagd om een afstand van 152 meter te overbruggen over een touw. Wallenda liep in zijn geboorteplaats Sarasota, Florida op 60 meter hoogte.


De 34-jarige waaghals deed het dinsdag zonder beveiligingskabel of vangnet. Afgelopen juni deed hij een zelfde soort stunt, maar dan over de Niagara Falls. Bij die actie gebruikte hij, voor de eerste keer, wel een kabel en een harnas. Het televisienetwerk dat betaalde voor de stunt drong er op aan dat Wallenda de watervallen zou passeren met behulp van een veiligheidskabel. De waaghals deed er ongeveer 25 minuten over om 550 meter te lopen. Hij balanceerde op zo'n 60 meter hoogte boven de beroemde watervallen.

Opa
Het lopen op een koord heeft Nik niet van een vreemde. Zijn opa Karl Wallenda deed in 1978 een poging om tussen twee gebouwen in Puerto Rico op een koord te lopen. Hij overleed hierbij, de man is 73 jaar oud geworden.


Nik zei over zijn stunt dinsdag tegen CNN dat zijn opa halverwege het koord zou zijn gestopt om op zijn hoofd te gaan staan.


Bron

Politie rukt uit voor kikker in krop sla

De politie is in de Duitse plaats Kerpen uitgerukt voor een kikker. Een jongeman van 21 vond het beestje in zijn krop sla en belde de politie. De Duitser wist geen raad met het amfibie. Hij wilde het kwakende diertje niet loslaten in de vrije natuur omdat het buiten te koud was.

De politie zou, zo verklaarde de jongen, wel raad weten en zo geschiedde ook. Bij het korps in de Duitse stad zat toevallig een amfibieënkenner. Hij ontfermde zich over het beestje en nam het mee naar huis.

De agent heeft een terrarium staan waar de kikker een tijdelijk nieuw thuis gevonden heeft.

Bron

donderdag 31 januari 2013

Bizarre gijzeling zesjarig jongetje duurt voort

Een Amerikaanse gepensioneerde vrachtwagenchauffeur houdt al twee dagen een zesjarig jongetje gegijzeld. De 65-jarige man ging dinsdag in de staat Alabama een volle schoolbus binnen, schoot de chauffeur dood en ontvoerde het kind. De Amerikaanse politie probeerde ook donderdag een oplossing te vinden voor het gijzelingsdrama.

De politie is in onderhandeling gegaan met de gijzelnemer, die zich met het jongetje heeft opgesloten in een ondergrondse bunker op het platteland. De gesprekken vinden plaats via een ventilatiebuis.

Volgens zijn buren is de man, Jimmy Lee Dykes, opvliegend van aard en houdt hij er antiregeringsstandpunten op na. Hij zou in het verleden hebben gedreigd buurkinderen neer te schieten, omdat ze over zijn terrein liepen en patrouilleerde 's nachts met een zaklamp in zijn ene en een jachtgeweer in zijn andere hand. Ook zou hij eens een hondje met een loden pijp de hersens hebben ingeslagen.Gat slokt gebouwen op in China

Bij graafwerkzaamheden voor een nieuwe metrolijn in de Chinese stad Guangzhou begin deze week kwamen de dienstdoende arbeiders voor een onaangename verrassing te staan.

Vlakbij een van de bouwplekken ontstond door de graafwerken een gat. De hele buurt werd meteen geëvacueerd, en maar goed ook, want even later slokte het gat een volledig appartementsgebouw op. Enkele uren later volgde nog een tweede gebouw. Miraculeus genoeg raakte niemand gewond.

Bron

Meisje dat optrad voor Obama gedood bij schietpartij

Bij een schietpartij in een speeltuin in Obama's thuisstad Chicago is een 15-jarig meisje om het leven gekomen. Mogelijk verwarde de schutter de groep kinderen met jonge bendeleden.

Het meisje, Hadiya Pendleton, had vorige week nog opgetreden als danseres tijdens de inauguratie van Barack Obama in Washington. Bij de schietpartij, die op amper anderhalve kilometer van Obama's huis in Chicago plaats had, raakten nog twee kinderen gewond.

De tieners hielden zich onder een afdak in het park schuil voor de regen. Op dat moment sprong een gewapende man over het hek en opende het vuur op de groep kinderen. Na de wilde schietpartij sprong hij in een klaarstaande vluchtauto.

Gangstergeweld
Chicago worstelt al jaren met het gangstergeweld. In 2012 werden er 506 moorden gepleegd. In de eerste maand van dit jaar waren dat er al meer dan 40.

De schietpartij in Obama's thuisstad komt op het moment dat de president in Washington strijdt voor een strengere wapenwet. Naast het veelbesproken bloedbad op de Sandy Hook school in Newtown, heeft Obama al meermaals de aandacht gevestigd op het minder spectaculaire maar veel dodelijkere straatgeweld in Chicago en andere steden.

Bron

woensdag 30 januari 2013

Klappen in ring worden bokser (17) fataal

Een drama in het Indonesische Jakarta afgelopen weekend. De 17-jarige bokser Tubagus Sakti krijgt in een gevecht met Ical Tobida in de achtste ronde van het gevecht nog enkele klappen nadat hij al aangaf te willen stoppen.

In bovenstaande video is op 1:24 min. te zien dat Sakti zijn handen omhoog houdt, om aan te geven dat hij is gestopt met vechten. Zijn tegenstander Tobida blijft echter stug doorslaan.

Sakti werd na een eerste behandeling in de ring met spoed naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij later stierf aan hersenletsel.
Bron

België leeft mee met doodzieke baby LeaDe kleine Lea uit Brussel heeft binnen enkele dagen tijd een van de drukst bekeken Facebookpagina's van België op haar naam geschreven. Jammer genoeg om de verkeerde redenen.

De drie maanden oude baby heeft een zieke lever, ligt op intensive care te wachten op een transplantatie en vecht er voor haar leven.

Lea werd geboren op 11 oktober 2012. Op 21 januari gingen haar ouders Julie en Christopher naar het ziekenhuis omdat Lea's buikje opgezwollen was en hard aanvoelde. 'Daar bleek dat Lea een vergevorderde levercirrose heeft. Hoe dat komt, weten de dokters niet. Maar Lea moet heel dringend een nieuwe lever krijgen', zegt vader Christophe.

Tests moeten nu uitwijzen of Julie en Christopher een stukje van hun eigen lever kunnen afstaan. Zo niet, komt Lea op een wachtlijst voor een donorlever. Julie en Christopher kunnen alleen afwachten. 'En dan is het fijn om steun te krijgen van zoveel mensen op Facebook', zegt Christopher. 'Ook al ken je ze niet.'

Sinds maandag heeft de Facebookpagina 'Tous ensemble pour Lea' al meer dan 12.000 volgers. En daar is het de ouders om te doen. Ze vragen geen geld, geen hulp, enkel morele steun. Mensen gaan zelfs zo ver om het ziekenhuis te bellen om zich als donor aan te bieden, maar de ouders hebben via de pagina inmiddels opgeroepen om daar mee te stoppen. 'Ook al waarderen we het gebaar, maar zo werkt het helaas niet.'


Bron

dinsdag 29 januari 2013

Tientallen lichamen van geëxecuteerde mannen langs kanaal Aleppo


In de Syrische stad Aleppo zijn tientallen lichamen van jonge mannen gevonden, die waarschijnlijk allemaal zijn geëxecuteerd. Bij de meeste slachtoffers waren de handen op de rug vastgebonden en zijn kogelwonden in het hoofd aangetroffen. Dat melden rebellen en activisten.

Er liggen zeker 65 lichamen langs de oever van een kanaal in de wijk Bustan al-Qasr, een wijk waar al maanden hevig wordt gevochten. Activisten hebben een video met de gruwelijke vondst op YouTube geplaatst.

Volgens een kapitein van het Syrische Vrije Leger waren sommige van de slachtoffers nog tieners, zo meldt persbureau AFP. Hij denkt dat het dodental nog tot zeker honderd op kan lopen omdat er nog veel lijken in het water liggen.

Het is onduidelijk wie de moorden heeft gepleegd en wie de slachtoffers zijn. Er zijn geen identiteitsbewijzen bij de lichamen gevonden.


Bron

Meisje bijna verpletterd onder eigen megasneeuwbal

De Britse tiener Nicole Wignall uit Lancashire werd verpletterd door haar eigen megasneeuwbal van ongeveer een kleine auto groot. 'Ik bleef stokstijf staan toen ik hem op mij zag afkomen en werd bedolven onder de bal', zegt ze in The Sun.

Omdat ze niet naar school hoefde vanwege het noodweer in het Verenigd Koninkrijk, ging de zestienjarige Nicole Wignall samen met enkele vrienden aan de slag om een gigantische sneeuwbal te maken. 'Met z'n zevenen slaagden we erin om de sneeuwbal een steile heuvel op te duwen', vertelt de studente. 'Toen namen we even pauze.'

'Wat later zagen we de bal dan in razende vaart naar beneden rollen. Mijn vriend kon nog wegspringen, maar ik stond als bevroren aan de grond genageld. De sneeuwbal crashte op mij.' Wignall werd geplet tussen de sneeuwbal en een muur. 'Ik schreeuwde het uit van de pijn en kon mijn benen niet bewegen.'

Volgens haar moeder Fiona (38) was de sneeuwbal van 1,5 meter zo groot als een kleine auto. 'Ze mag van geluk spreken dat ze het nog kan navertellen.'

De studente kwam er wel niet bepaald ongeschonden vanaf: ze liep een viervoudige bekkenbreuk op en herstelt in het ziekenhuis. Daar zal ze zeker nog tot maart moeten blijven. Ze zal nog weken in een rolstoel moeten doorbrengen en nog maanden kinesitherapie moeten volgen eer ze weer kan stappen. De sneeuwbal is intussen gesmolten.

Bron

Spanjaard doolt twee maanden rond op vliegveld Chili

Rodrigo Ben-Azul is een vertrouwd gezicht geworden op de luchthaven van Chili. De Spanjaard zit er al acht weken vast omdat hij geen geld meer heeft.

'Ik kwam in november aan in het land om een familieruzie uit te vechten', verklaarde Ben-Azul aan de krant PubliMetro. 'Dat liep anders dan gedacht en dus ben ik teruggekeerd naar de luchthaven. Hier wacht ik nu al acht weken op geld van mijn familieleden in Spanje. Ook Kerstmis en nieuwjaar heb ik hier doorgebracht.'

Volgens het luchthavenpersoneel heeft de vreemde vogel intussen al een dagelijkse routine opgebouwd. Zo brengt hij onder meer achtergelaten bagagekarretjes terug naar hun plaats om het geld te recupereren. Vuilnisbakken kamt hij uit op zoek naar voedsel en sigarettenpeuken. 's Nachts slaapt hij in een klein hoekje van het gebouw.

Bron

Verloren schildpad duikt na 30 jaar op in rommelhok

In Brazilië is een verloren gewaande schildpad na dertig jaar gezond en wel teruggevonden in een rommelhok. Volgens een dierenarts overleefde het dier op houtwormen die het uit de plankenvloer haalde en op condensatievocht.

De schildpad Manuela verdween in 1982 uit het huis van haar baasje Leonel Almieda in Rio de Janeiro. Men ging er van uit dat het reptiel was weggekropen nadat bouwvakkers bij renovatiewerken de voordeur open hadden laten staan.

Verboden terrein
Toen Almeida eerder deze maand overleed, ruimden z'n kinderen zijn woning op. In een rommelhok, vol afgedankte elektrische apparaten, vonden ze tot hun grote verbazing Manuela. 'Het hok was altijd op slot en we mochten er van onze vader nooit komen', vertelt zoon Leandro. 'En daar zat Manuela in een kartonnen doos van een platenspeler. Ik kon m'n ogen niet geloven'.

Cadeau
'We zijn allemaal dolblij dat we Manuela terug hebben', zegt zus Lenita. 'Ik kreeg haar cadeau toen ik een kind was. Het is echter een raadsel hoe zij al die tijd heeft kunnen overleven.'

De plaatselijke dierenarts Jeferson Pires vermoedt dat de schildpad heeft kunnen overleven door houtwormen te eten die ze in de plankenvloer vond en door het 'drinken' van condensatievocht.

Bron

maandag 28 januari 2013

Afscheid van 'warme en betrokken' Beatrix
Koningin Beatrix maakte vanavond in een toespraak bekend dat zij afstand doet van de troon ten gunste van haar zoon kroonprins Willem-Alexander op 30 april 2013.

Lees hier het nieuws rond de abdicatie terug.

Bron

Fotoserie

Geheime woonruimte in brug Maastricht

De politie heeft in de Noorderbrug in Maastricht een verborgen woonruimte ontdekt. De plek werd door een of meerdere mensen gebruikt om te eten, slapen en spullen op te slaan. Dat maakte de politie maandag bekend.

De politie kwam de geheime woonruimte op het spoor na de aanhouding van een dakloze. Maandagochtend gingen agenten, samen met de gemeente en het Openbaar Ministerie op onderzoek uit. Een luik waarvan het slot kapot was, gaf toegang tot de betonnen ruimte onder de brug. Een gangenstelsel leidde vervolgens naar een soort woon- en slaapkamer, verlicht met illegaal afgetapte elektra.

In de ruimte lagen spullen die van diefstal afkomstig zijn, zoals koffiezetapparaten en een elektrische scooter.

Er was niemand 'thuis'. De plek zal weer worden afgesloten.

Bron

Postbode verdwenen in Rotterdam-Crooswijk

PostNL is op zoek naar een bezorger die zaterdag spoorloos verdween in Rotterdam-Crooswijk. Daarover bericht RTV Rijnmond.

De fiets van de postbode werd met volle tassen aangetroffen op een braakliggend terrein in de wijk.

Het is PostNL niet gelukt om contact met de verdwenen medewerker te krijgen. Of het een man of een vrouw betreft, wilde PostNL niet bekendmaken.

De post in de gevonden tassen, is maandag gewoon bezorgd.

Bron

zondag 27 januari 2013

245 doden bij vuurwerkbrand in Braziliaanse nachtclub (video)

Bij een brand in een nachtclub in Santa Maria, een stad van circa 265.000 inwoners in het midden van de welvarende zuidelijke Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Sul, zijn in de nacht van zaterdag op zondag 245 mensen om het leven gekomen. Dit meldde de plaatselijke politie nadat het bergen van de lijken was beëindigd. Er vielen 48 gewonden.

Het is nog niet bekend of er Nederlanders zijn onder de slachtoffers zijn. Er is nog geen definitieve lijst van slachtoffers en het is daardoor ook niet bekend of er Nederlanders bij betrokken zijn, zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag. Het consulaat-generaal houdt ter plaatse contact met de autoriteiten.

Nederland leeft mee met de honderden mensen die zijn omgekomen door de brand in de nachtclub en met hun nabestaanden. Minister Frans Timmermans (Binnenlandse Zaken) heeft 'zijn innige deelneming betuigd' aan zijn Braziliaanse collega Antonio Patriota. De ministers zagen elkaar bij de top van de EU en de Latijns-Amerikaanse landen in Chili.

De brand brak zondag rond 02.30 uur plaatselijke tijd uit in nachtclub Kiss in het centrum van de stad. Het is niet bekend hoeveel mensen aanwezig waren in de tent waar 2000 gasten inpasten. Er was een feest van studenten van de universiteit in Santa Maria.

De brand ontstond tijdens het optreden van een band. De zanger ontstak een soort fakkel of vuurwerk waardoor isolatiemateriaal aan het plafond vlam vatte. Daarbij kwam heel snel veel verstikkende zwarte rook vrij. Er brak massale paniek uit. Veel mensen konden de uitgang niet meer bereiken. De stoffelijke overschotten zijn overgebracht naar een gemeentelijk sportcentrum, de honderden gewonden naar omliggende ziekenhuizen.'Hongersnood drijft Noord-Koreanen tot kannibalisme'

Een hongerige vader in Noord-Korea werd ter dood veroordeeld en geëxecuteerd vanwege het opeten van zijn kinderen omdat hij zelf dreigde te verhongeren. De vrees is groot dat er meer gevallen van kannibalisme zullen opduiken door het gebrek aan voedsel in het Aziatische land.

De Britse krant The Sunday Times onthulde hoe undercover journalisten verschillende horrorverhalen optekenden in dit land waar hongersnood heerst. Zo was er een man die het lijk van zijn kleindochter heeft opgegraven om het op te eten.

In de krant valt te lezen: 'Duizenden Noord-Koreanen moeten voor hun leven vrezen door hongersnood, terwijl hun leider Kim Jong-Un zich regelmatig te goed doet aan overvloedige maaltijden. In de zuidelijke provincies zouden al meer dan 10.000 mensen gestorven zijn door voedseltekorten.'

Een informant in Hwanghae vertelt in het artikel: 'In mijn dorp werd in mei een man geëxecuteerd die zijn twee kinderen had gedood en hen vervolgens probeerde op te eten. Hij zou het vlees van zijn kinderen zelfs aan zijn vrouw hebben aangeboden. De dader werd gearresteerd en ter dood veroordeeld, nadat zijn vrouw de autoriteiten had verwittigd en de lichamen van de kinderen werden gevonden.'

De verhalen werden door Asia Press verzameld. In Noord-Korea is er niet genoeg eten om de 24 miljoen inwoners te voeden. Voor velen dreigt hongersnood door onder meer droogte.

Bron